Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Djurgården!!

Kategori: Familjen

Gårdagen var hur bra som helst. Familjen B W kom över och hängde med oss ett bra tag. Vi började med att fika på en jordgubb/rabarbersmulpaj, jordgubbar, grädde, vaniljglass, glasstrutar, chokladsås och en massa olika strössel. Ungarna cyklade, lekte i deras kartonger, spelade padda, kollade på tv....medans vi vuxna satt och pratade och hade det lugnt och skönt. Till middag grillade vi korvarna från Taylor and Jones, choritzos och hotdogs. Som tillbehör hade vi färskpotatissallad, grönsallad, tzatsiki, bea och korvbröd. Till maten drack vi Champagne som gästerna hade med sig, lördagslyx. Dom stod också för efterrätten som var en massa glass, maränger, hallon och chokladsås. Tur med vädret hade vi också, satt ute hela dagen och flyttade inte in förens vid nio tiden.

Idag kom mamma och min lillebror J hit på fika. Jag hade bakat chokladmuffins som lilla N garnerade med vitchoklad ganache och en massa annat gott. Sen åkte jag M och stora N iväg till Stadion för att titta på DIF-Öster. Sista matchen innan Tele2 arena. Som dom spelade, hur bra som helst. Vann med 2-0. Vilken kväll och vilken stämning. I princip fullsatt och alla sjöng med och hejade. Ett värdigt avslut på en era och ett härligt avslut på en bra helg.

Lite blandade bilder från helgen.

Härliga helg

Kategori: Familjen

Så skönt med helg. Kickstartade den med att familjen K kom över på middag. Vi bjöd på pulled pork och rödvin. Vädret var helt ok så vi satt ute i de nya möblerna. Till efterrätt blev det jordgubbar med glass och grädde. Vid åtta tiden upptäckte vi att stora N slocknat i sin säng med kläderna på. Han var helt slut efter en veckas fotbollsspel. Dom andra höll igång en drygt en timme till.

Idag kommer familjen B W över på fika och middag. Tänkte fixa en jordgubb och rabarberpaj. Till middag tänkte vi grilla några korvar från Taylor and Jones jag köpte på Papilles igår. Lite olika tillbehör till, enkelt och gott.

Imorgon blir det fotboll för mig M och stora N. Sista matchen på Stadion för vårt älskade Djurgården.

En härlig helg!

Gårdagens helgshopping

Ungarnas nya rum

Kategori: Familjen

Ungarna har fått nya rum. Nej inte på riktigt, men dom tillbringar just nu stor del av sin tid i varsin kartong.
När våra utemöbler levererades kom de i två stooora kartonger. Vi tog in dem och tänkte att ungarna kanske vill leka med dem. M skar ut fönster. Lilla N ville ha ett takfönster och ett hjärtfönster så det fick hon. Nu har dom flyttat in. Stora N har bara lagt in en filt, men lilla N har flyttat in ett gäng saker. Tänk att dom har varsitt rum fullt med saker men dom vill hellre sitta i varsin kartong.

Nya rummen.

Hämtar och lämnar

Kategori: Familjen

Det är mycket nu. Ungar som skall köras, lämnas, hämtas på olika ställen. Jobbet är lätt kaotiskt med allt som skall hinnas med innan semestern.
Stora N är på fotbollsläger den här veckan. Vi har gått ihop fyra familjer som hämtar, lämnar och fixar middag till alla fyra. Det underlättar en hel del, men det blir ändå en hel del åkande. Men huvudsaken är att han tycker det är kul och det gör han. Dom spelar fotboll större delen av dagen, sen går dom och badar på eftermiddagen. Tyvärr är maten inte den bästa, inte så god och små portioner. Till mellis igår fick dom en bulle, en mer och ett äpple. Inte ett bra mellis på en sportcamp tycker jag.
Lilla N hänger på dagis som vanligt. Hon trivs bra med det.
Själv jobbar jag hemma och försöker fixa klart allt innan semestern. Åh vad jag längtar efter semestern!! Men snart blir det helg, det är inte så dumt det heller.

Dagens ungar

Köpstopp

Kategori: Shopping

Jag har lovat mig själv (och M) att ha köpstopp nu på Juli lönen. Lite svårt eftersom det är så mycket reor nu under sommaren. Som tur är har jag ett liiitet kryphål. Tradera pengarna, dvs pengarna för det som säljs på Tradera, de kan jag shoppa för.
Det sista jag gjorde innan köpstoppet var ju självklart att shoppa. Köpte ett par jeansshorts till stora N och ett par rosa byxor till lilla N från Nova star. Hittade dem på Oii där jag ju också har mitt stammiskort på 10%.
Men nu är det alltså slut på det roliga.

Nova star

Äntligen här....

Kategori: Inredning

Så kom dom då äntligen våra nya utemöbler. Hade fått en leveranstid mellan 12-14. Klockan 13 skulle jag ha ett kort telefonmöte jag skulle starta upp. 12.55 hörde jag en lastbil och självklart var det Länna möbler som kom. Fick i panik kasta iväg ett meddelande till en kollega som fick öppna mötet, själv ringde jag in fem minuter sent med andan i halsen.
Möblerna var superfina och vi är jättenöjda. Men vi hittade fula färgfläckar typ tummavtryck på en av stolarna så den får vi reklamera. Lite jobbigt men det går nog bra det med. Nu håller vi tummarna på fortsatt fint väder så möblerna kan användas flitigt.

Sköna långhelg

Kategori: Shopping

Oj vad skönt det varit med en långhelg. Känns som vi hunnit med massor. Men mest har vi bara umgåtts med vänner och släkt. I fredags var de midsommar och i lördags hade vi familjen R över. Jag fixade lite "kallt" fika för jag hade pulled pork i ugnen. Ja jag vet, har snöat in lite på det men det är ju både gott och enkelt. Vi fikade på chokladbollar jag doppat i vitchoklad så det blev cakepops. Betydligt godare än varianten med kaka+Philadelphiaost. Sen blev det lite chokladdoppade marschmallows också. Gott!

Igår var vi hos svärmor på fika, middag och rose'. Hon hade sin kusin som vanligtvis bor i Frankrike på besök. Sist vi träffades hade jag stora N i magen (han kom veckan efter) så det var roligt att ses igen.

Känns lite tungt att jobba idag. Har en hel del att göra också så det är bara att sätta igång. Dagen började iallafall bra, shoppade en klänning till lilla N på Livly rean redan innan frukost :)

Go fika och nya klänningen

Nelly.com

Kategori: Shopping

Häromdagen blev det lite REA shopping igen, den här gången från Nelly.com
Förut ville stora N gärna ha ett par Converse men jag har varit lite emot det. Tycker inte det är en så bra sko att springa omkring och leka i. Dessutom är det inte så kul när varenda unge har dom. Nu hittade jag ett par fina oranga skor från Diesel på 70% REA. Snyggare än Converse tycker jag och stora N gillade dom skarpt. Det blev också ett par leggings till mig från LA Inc, en långärmad tröja till stora N som jag hoppas skall passa till vintern och ett par jeansleggings till lilla N, båda från Name it. Allt gick på dryga femhundringen. Riktigt bra tycker jag.

Stora N's skor och mina leggings

Midsommar

Kategori: Familjen

Just hemkommen från dagens midsommar firande. Vi har haft en superhärlig dag. Så skönt att ungarna har blivit så stora att dom roar sig själva, så man kan sitta och prata i lugn och ro. Som mest var vi 8 vuxna och 7 barn. Vi blev bjudna på god lunch som bestod av, sill, varmrökt lax, ägg, rom, sallad och annat smått och gott. Sen fikade vi på cakepops, chokladdoppade marschmallows, chokladmuffins, chocolate chip cookies och vit choklad kaka med cremefraiche topping som vi hade med oss. Till middag fick vi supergod colamarinerad oxfilé, rödvinsås, potatisklyftor, sallad och bröd. Låter det som vi åt hela dagen? Det var precis vadvii gjorde. Sen slank det ner lite rose' också såklart.

Tack K och N för ännu en supertrevlig midsommar!

Dagens fika

Dagens bak

Kategori: Ätbart

Idag ägnade jag lunchen åt att baka. Imorgon firar vi nyår hos familjer AW och jag har som vanligt lovat att fixa fika/efterrätt. Idag har jag bakat chokladmuffins och gjort cakepops. Har bara provat cakepops en gång förut och då gick det åt skogen. "Smeten" var alldeles för lös så pinnarna bara gick rakt igenom. Den här gången fuskade jag och ställde dem upp och ner i små kakformar. Jag gjorde dem av några (5 st) chokladmuffins jag hade i frysen och knappt en halv förpackning Philadelphia. Jag doppade dem i vit choklad från strössel och sånt som skall vara "tempererad". Chokladen var super, stelnade lagom snabbt och blev hård glansig och fin. Senare tänkte jag fixa en vit kladdkaka från boken Två systrars söta och imorgon blir det nog kolakakor och kanske chocolate chip cookies. Får se vad jag orkar. Inte riktigt lika kul att baka när man inte äter det själv, men jag får göda alla andra :)

Dagens bak

Träningsvärk

Kategori: Allmänt

Idag har jag träningsvärk. Riktigt skönt för det var ett tag sedan. Igår var jag och M iväg till tennisklubben och spelade i en timme. Jag har ju inte spelat tennis så många gånger tidigare men gud så kul det är. Dessutom är det riktigt bra träning, känner av det i baksidan av låren, rumpan, ryggen och höger underarm. Tyvärr är jag rätt svag i händer och handleder så på slutet hade jag nästan kramp i handen och svårt att orka hålla i racket när jag slog. Och vet ni, knät höll rätt bra. Har lite känning idag när jag går i trappor men det är de enda. Håll tummarna att det inte blir värre.

En annan sak. Varför är det så jäkla dåliga tv program som går på sommaren? Det blir nog att mumsa jordgubbar och spöa M i Ruzzel ikväll

Lika gott som godis....

God glass utan glassmaskin

Kategori: Ätbart

I lördags när vi hade familjen N här på middag var ju ugnen upptagen hela dagen. Blev förresten godaste pulled porken hittills, drygt 8 timmar i ugnen fick den. I alla fall blev det till att hitta på någon efterrätt som inte behövde gräddas. Då kom jag på att jag läst om ett glassrecept som verkar superenkelt. Grunden är 5 dl grädde och 1 burk kondenserad mjölk (den sötade varianten) och lite vaniljpulver. Har man inte vaniljpulver antar jag att det funkar lika bra med vaniljsocker.
Man vispar grädden halvhårt sen blandar man i den kondenserade mjölken och vaniljpulvret. Sen är det fritt fram att blanda i det man vill ha. Jag delade upp smeten i två delar. I den ena hade jag nonstop och hackad daim. I den andra rester av en rabarbersmulpaj. Sen in i frysen minst 5 timmar. Sen måste den få tina lite innan servering, ca 30 min i kylskåp körde jag på. Glassen blev krämig och god (sa dom som åt). En jätte enkel god glass som blir superbra utan glassmaskin, kan det bli bättre.

De olika glassarna

Skor, igen...

Kategori: Shopping

 
 
Ibland blir jag nästan lite trött på mig själv. Nu har jag shoppat skor igen..... Den här gången på Sarenza. Där hade dom nu 10% extra om man köpte två par eller fler. Självklart blev det mer än två par. Det blev två par fotbollsskor till stora N.
 
Ett par grus/konstgrässkor till matcher och träningar. Blev ett par Nike i samma modell han har nu men i en annan färg och större storlek så förstås.
 
 
 
Och ett par Adidas med kardborreknäppning som han får ha i skolan, lätta att få på och av. Det är nästan ett måste att ha fotbollskor i skolan eftersom dom har en konstgräsplan på skolgården och spelar i princip varje dag.
 
Sen till sist blev det såklart ett par till mig också. Ett par lite mer dressade flipflops kan man väl kalla det. Från Rockport kommer de här finingarna

Nu borde jag inte köpa mer skor.
Tänkte försöka mig på ett shoppingfritt Juli, vad tror ni om det? Då menar jag inte bara skor såklart utan även kläder och annat småkrafs.

Söndagsmiddag hos mamsen

Kategori: Familjen

Idag har vi ätit middag hemma hos mamma och lillebror. Skönt att slippa laga mat ibland. Vi åkte dit redan till eftermiddagsfikat. Det bjöds på en variant till Budapeststubbe men fylld med grädde och jordgubbar. Jag älskar maräng, grädde och jordgubbar, men var duktig och tackade nej. Men kaffe drack jag ju såklart.
Till middag blev det två sorters lax i ugn, en neutral och en med Västerbotten ost. Färskpotatis, romsås och smörslungad sparris till. Till efterrätt blev det jordgubbar, glass och grädde. Så jag fick mina jordgubbar och min grädde ändå. Allt var så gott att jag åt lite för mycket, är så himlans mätt nu. Men det var det värt!

Gott


Fotboll och tennis

Kategori: Familjen

Idag har det varit full rulle. Började dagen med att förbereda middagen, dvs slänga in en bit fläskkarre i ugnen. Japp det blir pulled pork till middag. Sen fixade jag klart fotbollsplanskakan. Den bestod av kladdkaka i långpanna (tripplade mitt vanliga recept och hade den inne ca 35 minuter) sen gjorde jag en whipped cream frosting (200g Philadelphia, 2.5 dl florsocker 5 dl vispgrädde) som jag bredde på kakan. På toppen hade jag grönfärgad kokos som "gräs", sen spritsade jag fotbollslinjer. Inte det snyggaste jag gjort men den blev uppskattad av fotbollskillarna på avslutningen. Efter lunch drog jag M och stora N iväg till tennishallen och spelade/bollade i en timme. Så jäkla kul!! Synd att mina knän inte tillåter alltför mycket, men fick inga känningar av dagens "spel" och det är positivt! Nu tar vi det lite lugnt och väntar på kvällens gäster, familjen N.

Fotboll och tennis

Dolomite

Kategori: Shopping

Idag var fritids stängt så stora N var hemma med mig. Lilla N fick gå till dagis. Hon älskar att vara där och ibland är det skönt att bara vara med ett barn. Vi startade dagen med frukost framför tv'n. Efter att ha slöat lite åkte vi en sväng till centrum. Jag kunde inte låta bli att smita in på Svan skodon igen för en sista titt. Självklart hittade jag ett par skor. Den här gången ett par vattentäta höst/vinter kängor från Dolomite. Viste inte att dom gjorde skor, för mig är Dolomite förknippat med dunjackor. Skorna var iallafall super sköna och lätta. Blir perfekta att promenera i när det blir kallare. Fick också med ett par benvärmare. Sen hittade jag några grejer på Saracecilia också, men dom får ni se en annan dag. Stora N fick en bok till från hans favorit serie Dagbok till alla mina fans och en "pysselbok" i samma serie.
På eftermiddagen har jag städat lite och gjort grunden till en fotbollsplanskaka som killarna skall få mumsa på imorgon på fotbollsavslutningen. Snart kommer familjen O hit på middag. Trevligt!

Mina nyaste skor

Älskade ballerinas

Kategori: Familjen

Jag älskar ballerinas! Har inte alls lärt mig att gå i högklackat. Är så avis på dom som kan gå snyggt i klackar. Jag mer stapplar fram än går, dessutom känner jag mig som en jätte. Kan bero på att jag inte är gift med den längsta mannen i världen (men den bästa!) och att jag är ganska lång och inte direkt mager. Inte mager alls, mer motsatsen... Därför älskar jag ballerinas. Jag kan gå helt normalt och bli inte mer än någon centimeter längre än jag egentligen är. Jag har ett par svarta favoriter från Chloe. Men ett par räcker ju inte. Nu har jag köpt ett par likadana fast i en annan färg. Dom är så himla sköna. Sen har jag ett par godingar från Louis Vuitton som inte blivit använda än. Skäms på mig!! Nu är dom iallafall framplockade och skall absolut bli använda.

Mina nya Chloe och de inte nya men oanvända LV. Snygga va!?

Skolavslutning

Kategori: Familjen

Det är mysigt med skolavslutning. Även om vi för andra året i rad fick stå och titta på när andras ungar sjöng, spelade blockflöjt och fick stipendier. Kan ju hoppas att stora N's klass får göra något nästa år. Vädret var strålande, soligt men inte så varmt att man smälte bort. Tyvärr kunde inte M vara med, men vi var ett gäng ändå. Det var jag, mormor, morfar, morbror A och farmor. Efter att alla sjungit klart var det samling i klassrummet, alla fick diplom och en uppgift att göra under sommaren. Självklart ville alla fröknar ha en kram vilket alla ungar tyckte var ok, förutom stora N. Måste man kramas sa han när han fick sitt diplom, det blev 2 kramar och en high five. Egentligen är han en riktig kramis, men med dem han är riktigt nära. Sen blev det kladdkaka med grädde, glass och jordgubbar.

Nu är jag hemma och jobbar igen. Stora N är med farmor på Skansen.

Avslutningsfin i tröja från Scotch and Shrunk, shorts från Lindex och skor Quiksilver.

Tjejkväll

Kategori: Familjen

Idag har jag och lilla N haft tjejkväll. Killarna har varit på Friends arena och tittat på Sverige - Färöarna.
Vi har tittat på Barbie Rapuntzell, ätit pannkakor och jordgubbar i soffan och tittat på favoriten Malin i barnkanalens Sommarlov. Nu sover lilla N och jag väntar på att killarna skall komma hem. Då blir det bums i säng för stora N, för imorgon är det skolavslutning. Första "riktiga", förra året gick han i förskoleklass men nu slutar han ettan. Vad stor han har blivit min lilla kille

Lovely Livly

Kategori: Shopping

Igår när jag såg att Oiidesign hade 25% på Livly var jag inte sen att klicka mig in för att kika. Jag tycker dom har mycket fint men också en del som är lite "tantigt" på småflickor. Vi shoppade tidigare två sommarklänningar till lilla N som är jättesöta. Den här gången blev det påfyllning av tights, det behövs alltid. Köpte storlek 6 som borde passa bra till hösten/vintern. Livly är ganska smala i modellen på sina tights så dom sitter bra på lilla N trots att de flesta andra tights/leggings brukar vara ganska lösa.
 
Blev favoritmodellen med "kjol" vid fötterna (citat från lilla N) i svart och rosa
Och en likadan modell på mössa som hon hade förra året, men den här gången i grått
 
Eftersom jag har ett VIPkort på Oii som alltid ger 10% även på REA blev priset ännu bättre. Tack Oiidesign!!

Lite seeeg

Kategori: Familjen

Idag är en trött dag. Även om det inte blev överdrivet mycket alkohol på kalaset igår känns det i kroppen som går på lågvarv. Men det var det absolut värt! Jag och M var först hemma hos B för lite förbubbel och jordgubbar, trevligt. Sen på kalaset blev det mer bubbel, vin, god buffé, efterrätt, mer dricka, en massa skratt, prat och jag tror för vissa även lite dans (men jag kan ha fel på den punkten) Tack J och såklart även E för en toppenkväll!!

Nu är M iväg och hämtar stora N. Lilla N blir hemlevererad av svärmor och U som också skall stanna här på fika och middag. Jag har slängt ihop kladdkakamuffins och en kaka med vitchoklad, citron och kokos. Till middag blir det kyckling i ugn med vitlöksost. Gäller att göra det lätt för sig en sån här dag.

Gårdagsbubbel och dagens fika

Fotboll

Kategori: Familjen

Fotbollsmatchen igår kväll var ju inget vidare. Då var dagens match mycket bättre. Tyvärr ingen vinst men dock oavgjort. Vädret var lika fint som de varit de senaste dagarna. Jag och mamma agerade hejarklack på en filt bredvid planen. Det blev nästan för varm att sitta där i solskenet så jag kan förstå att det var jobbigt för killarna. Mycket vatten gick åt. Som sagt blev det oavgjort 1-1 men i de tre första anfallen hade vi två stolpskott och ett i ribban. Resultatet var nog mer positivt för dem än för oss. Stora N var lite deppig efter matchen men efter en McDonalds lunch var han på gott humör igen. Nu har vi lämnat av honom och mamma och är hemma och laddar för kvällens 40- års kalas.

Ok jag kan vara partisk, men kanske världens finaste fotbollsspelare

Barnfritt

Kategori: Familjen

Jag säger det igen, åh vad livet blir lättare när det är fint väder och sol. Idag hade jag inte lyxen att vara ledig trots att det är en "klämdag". Men jag började dagen med en promenad innan jag satte igång att jobba. Under dagen har jag/vi också passat på att portionera ut ungarna till mormor och farmor. Det var tänkt att vi skulle ha en barnfri helg men hade skrivit lite fel i kalendern, det är tydligen fotbollsmatch för stora N imorgon. Så vi bryter av det barnfria med fotbollsmatch i Täby.
Efter jobbet idag passade vi på att gå till Terassen och äta en barnfri middag i det härliga vädret. Så skönt att kunna prata utan att bli avbruten. Vad vi pratade om, mest jobb. Så kul är vi.
Nu är det soffan och fotboll som gäller.

Min dag, promenad, utsikt och mat (kanske inte i dem ordningen, min telefon brukar vilja kasta om bilderna ibland)

Härlig nationaldag

Kategori: Familjen

Idag har vi haft det oförskämt bra. Efter frukost packade vi ihop oss och körde ut på landet hem till familjen M A S (nej dom är inte från Dalarna :). Vi vuxna hängde i solen, ungarna lekte och badade i poolen. Det bjöds på jättegod lunch, rose', kaffe, piggelin och bullar. Så härligt väder. Min näsa har som vanligt blivit röd. Jag fattar inte, bränner mig i princip aldrig men näsan den blir minsann röd. Men det var det verkligen värt.
Tack fina familjen för en toppen dag!

Pizza och promenad

Kategori: Familjen

Idag har vi hunnit med en hel del trots skola, dagis och jobb.
Efter hämtning snörde M och stora N på sig gympaskorna och gick ut och sprang. Första rena löpturen för stora N men fler lär det bli. Sen lagades det middag, stora N fixade en pizza nästan helt själv. Efter middagen åkte hela familjen iväg till centrum för att hämta ut biobiljetter och köpa några småsaker. Det blev också varsin glass till ungarna. Nu har jag och K tagit en prommis runt Kotlasjön. Skönt att röra lite på sig. Mer kunde vi inte trycka in ikväll.

Stora N's pizza. Lilla N ville bara ha kant så hon fick en stoooor kant

Ny dator?

Kategori: Allmänt

Vet inte om jag sagt det förut men jag är sugen på en ny dator, men det är ju en djungel därute. Jag är trots mina år som first line support på en data avdelning inte speciellt teknisk och inte så intresserad av teknik. För mig är huvudsaken att den funkar som det skall, inte är för stor, är snygg och har OK batteritid. Jag har kikat runt lite och hittat några kandidater.
 
Vi börjar med en Sony Vaio
Den enklaste och billigaste av de tre jag tittat på här. Lite större och något tyngre är den också. Batteritiden är 7 timmar, vikten är 2.3 kg och den är 23 mm hög
 
Sen har vi Samsung, snygg som de flesta Samsung produkter
Den har dessutom touchskärm (behövs det?) och en batteritid på 7.5 timmar. Vikten är 1.7 kilo och är 19 mm hög
 
Sen har vi då Macbook air
Känns som alla går över till Mac. Den är såklart skitsnygg, men jag är så van vid pc. Någon som vet hur det är att byta till Mac, känner man sig helt borta? Eller underlättar det om man har använt Iphone och Ipad?
Den har iallafall en batteritid på 7 timmar, är 20mm hög och väger 1.4 kg
 
Nu har jag bara kikat på nätet, måste nog gå och klämma lite på dom live också. De här tre ligger runt 13-14 tum, vet inte om jag skulle vilja ha någon ännu mindre eller om det känns för pluttigt. Får fundera lite
 

Sommar planer

Kategori: Familjen

Nu när det har blivit så varmt börjar man ju få hopp om en sommar även i år. Sommar betyder också semester, men framförallt ett väldigt långt sommarlov för stora N. Jag förstår inte hur folk kan ha barnen hemma hela sommarlovet. Vi löser det med två veckor fritids, en vecka fotbollsläger, en vecka farmor och en vecka mormor (lilla N kör också farmor/mormor racet) sen börjar M sin semester, en vecka senare får även jag lite ledigt.
På årets semester skall vi hinna med en vecka i Finland med familjen R, sen hemma knappt en vecka för att avsluta med en vecka i Turkiet. Längtar!!
Men det jag kanske längtar mest till är min och M's låååånghelg i London. Flera dagar bara vi, skall bli så härligt. Förra veckan bokade vi biljetter till Mamma Mia. Hoppas den är bra.

Vilken härlig dag

Kategori: Familjen

Vilken dag och vilket väder. Startade dagen med lite sovmorgon, halv nio väcktes jag av att båda ungarna kröp ner i sängen för att gosa. Mysigaste väckarklockan.
Känns som vi hunnit med mycket idag. Vi började med stora N's fotbollsmatch som dom tyvärr förlorade med 2-3. Jag hade inte fattat hur varmt det var så jag hade jeans och svart tunika. Lite varmt om jag säger så. Efter matchen träffade jag K och vi tog en mysig promenad/pratstund runt Kotlasjön. När jag kom hem stack M ut och sprang samma sträcka. Ungarna var ute och lekte med kompisar på gården.
På kvällen grillade vi korv och köttbullar. Jag och M lyxade med varsin grymt god korv från Taylor and Jones som jag köpt på Papille. Tyvärr har ju vårt nya bord och stolar inte kommit än så vi satt lite hullerombuller med tallrikarna i knät, men det gick bra det med.
Nu har båda ungarna somnat och M spelar tennismatch. Själv degar jag i soffan och surfar runt och letat low carb produkter. Tänk om alla söndagar kunde vara såhär mysiga (och soliga)

Kanske världens finaste målvakt, och nej jag är inte ett dugg partisk ;)

Primeboots

Kategori: Shopping

I fredags skulle jag förbi centrum en snabbis. Målet var att hämta ut ett paket på Lindex och köpa jordgubbar. Men så kom jag på att stora N behövde nya fotbollsstrumpor. Inne på Intersport blev det två par strumpor och en IFK funktionströja till träningarna. Sen gick jag in på Papilles för att köpa något gott till kvällen. Där inne frågade killen om jag hittat något på utförsäljningen. Utförsäljningen? Jo bredvid den vanliga Intersport hade dom en tillfällig utförsäljning. Såklart var jag tvungen att kika in där. Det blev ett par Nike skor och en fleece till lilla N. Stora N fick en fleece, en landslagströja med nr 20 Toivonen och ett par träningsshorts. Betalade 510:- för allt, mycket bra.
Hastade vidare och såg att Svan skodon hade 50% på allt i hela affären. Kunde inte låta bli att gå in där också. Gissa om jag blev lycklig när jag hittade ett par Ascot från Primeboots i min storlek. Har kikat på dem ett tag men tyckt att dom är rätt dyra, men för halva priset är det ett kap. Japp dom fick flytta hem till mig och min överfulla skopark. Blev en söt knallrosa vas från LOB också när jag ändå hade kortet uppe. Fick faktiskt med mig Lindexpaketet och jordgubbar också.

Mina nya snygga skor, så nöjd!!

Champagne och småplock

Kategori: Familjen

Igår hade vi en riktigt mysig kväll. Efter hämtning drog vi igång grillen och grillade korv och marschmallows. Sen fick ungarna jordgubbar och hemgjord vaniljglass. Glassen gjorde jag i min lilla OBH Nordica jag fick när jag fyllde år.
Efter nattning plockade jag och M fram en massa gott. Det var 3 sorters salami, två från Mariannes och en från Papilles som ligger i Centrum. Där köpte jag också en grymt god buffelmozarella. Sen hade vi brie ost, skagenröra, lite olika grönsaker och svenska jordgubbar. Vi öppnade också en jättegod Champagne, en Moet grad vintage.
Sen satt vi och mös resten av kvällen. När Champagnen var slut var vi det med. Alltså sovdags.

Kvällen i bilder