Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Hos pappa

Kategori:

Igår på eftermiddagen kom vi fram till pappa. Jag säger ju hela tiden att vi skall till Västervik men egentligen är det en liten bit utanför Gamleby som ligger lite utanför Västervik. Resan gick utan större missöden, två korta pauser för att lufta ungarna bara. Vi avslutade gårdagen med en kycklingpasta och ett glas vitt. Idag blev det en tiiiidig morgon eftersom vi delar rum allihopa (ja vår lilla familj alltså) och stora N är så jäkla morgonpigg. Nu är det snart dax för frukost, sen får vi se vad vi hittar på idag. Hoppar nog ALV, efter två dagar i Kolmården är iallafall jag ganska mör..

Dag 2

Kategori:

Vi startade dagen med tidig frukost och utcheckning för att 8.45 gå på en morgonrunda för att se när djuren släpptes ut efter natten. Det var jättekul och det kändes lite skumt att det bara var vår lilla grupp på ca 20 pers som var inne i parken. Turen slutade straxt före 10.00 då parken öppnar, vi gick direkt till Safarin och åkte linbanan en gång till. En som jobbade där kände igen oss från igår, hmm vi måste verkligen utmärka oss för det är nog ganska många som passerar där varje dag. Sen var vi en sväng på Bamses värld och sen delfinshowen. Nu är det dax för lunch och sen drar vi vidare mot Västervik

Kolmården

Kategori: Familjen

Imorse packade vi in oss i bilen riggade dvd spelarna till ungarna och åkte mot Norrköping och Kolmården. Vi hann till Roslagstull sen kräktes lilla N. Åksjuketabletterna, ja dom låg hemma i badrummsskåpet. Egentligen skulle vi åkt till pappas landställe i Västervik men ett ryggskott på hans fru fick oss att ändra planerna litegrann. Alltså Kolmården idag och så åker vi till Västervik imorgon. Vi har haft en jättebra dag, lagom mycket folk, lagom varmt. Safarilinbanan var verkligen super. Det kittlade lite i magen när den åkte iväg. Turen tog ca 30 minuter och man hann se allt från lejon och giraffer till älgar och brunbjörnar. Imorgon blir det delfinshow och Bamselandet, nu blir det bad och sen middag

Äntligen semester

Kategori: Allmänt

Den efterlängtade semestern är äntligen här, åh vad skönt det skall bli. Fyra veckor har vi tillsammans nu jag och M.
Vi firade in semestern rejält med min favorit dricka MOËT&CHANDON.
 
 
Det är inte ofta man dricker en påklädd flaska men ibland så händer det.
 
Jag och ungarna var iväg en sväng till centrum igår på dagen och köpte lite gott till middag som löjrom, skagen och kantareller som jag grädd stuvade. Så himla got!!
 
Till efterätt blev det ungarnas favorit nummer ett, kladdkaka. Den pimpade vi med vispgrädde och en massa blåbär, hallon och jordgubbar. Riktigt somrigt och gott.
 
 
Hoppas nu vädret kan bli lite bättre än det varit, eller iallafall inte sämre. Vi skall ju som sagt bara åka omkring i Sverige i år så soooool please....

Test

Kategori:

Skall testa att få in en bild via appen...

Halva reapriset...

Kategori: Shopping

Gillar man REA bara älskar man när det är halva REA priset. Nu var det Lindex tur och eftersom dom inte är så dyra från början blir det ju verkligen jättebilligt. Jag har fortfarande hopp om en fin varm sommar så jag shoppade två par shorts
 
och en keps
till stora N. Alla tre sakerna gick på hela 104:-
 
Sen blev det såklart lite mer saker när jag ändå var på gång, köpte mig ett par byxor och ett par leggings för 120:- sammanlagt. Känns inte som det gör så mycket om det inte passar för den summan.
 
Stora N gillar jeans med resor i midjan så det blev två nya par till hösten och sen några enfärgade tröjor till lilla N.
 
När jag ändå var på G köpte jag tre par enfärgade tihgts och ett par lite tjockare leggings i ridbyxmodell till lilla N på HM. Nu skall båda ungarna nästan ha en färdig höstgarderob.

Ladureé

Kategori: Ätbart

Igår när vi var inne i stan kunde vi förståss inte gå förbi Ladureé utan att slinka in och köpa med oss några macarons.
Jag har ju haft lite nojja på att baka macarons men har faktiskt aldrig smakat en köpt tidigare. Och skall man smaka något för första gången skall det väl vara från de bästa? Det är en liten upplevelse att bara komma in i affären, den är liten som en skokartong fylld med macarons.
 
 
På alla de bilder jag sett från Ladureé ligger macaronsen i fina kartonger så jag trode att man alltid fick dem så men inte då, vi fick våra i en liten papperspåse, kartongerna får man köpa.
Vi köpte 4 olika smaker, kola med sea salt, mandel med marshmallows, jordgubb med marshmallows och choklad.
Den med kola var riktigt god, men jag kände ingen direkt smak av salt, chokladen var god och chokladig, de två med marshmallows var aldeles för söta för mig.
Om jag skall vara riktigt ärligt så tyckte jag inte det var någon jättestor skillnad på smak och konsistens på själva kakan jämfört mot de jag gör hemma och eftersom jag då fyller de med sånt jag tycker om gillar jag nog mina egna bättre. Stora N så också att han nog tyckte att mina var lite godare. Det blir ialafall betydligt billigare med de hemmagjorda...

Smilefish spa

Kategori: Allmänt

Idag hade jag och M bokat tid för en fiskpedikyrSmilefish spa. Egentligen skulle vi vara barnfria men stora N ville komma hem idag istället för imorgon som det egentligen var tänkt så han fick hänga med.
Det hela går till så att man stoppar ner fötterna i ett stort akvarium med en massa små fiskar som börjar naffsa/suga på ens fötter (eller den kroppsdel man stoppar ner i vattnet antar jag) de avsöndrar också en slags ensym som skall vara bra för huden. Måste säga att det kändes lite skumt när man stoppade ner fötterna och fiskarna började "mumsa" på fötterna, det liksom kittlade fast på ett skumt sätt.
 
 
När vi var klara med fiskarna gick vi till Nesspressobutiken och shoppade lite kaffepods sen gick vi omkring lite på stan, kikade lite i Mood gallerian bland annat.
 
Sen började vi bli hungriga och åkte ut till ön igen och satte oss och åt på Terassen. Det blev hamburgertallrik för mig och M medans stora N åt en pizza.
 
 
Nu är vi hemma igen och jag skall spöa killarna i Uno hade jag tänkt.

Höstskor

Kategori: Shopping

OK ing Nu har det blivit lite shopping igen. Jag älskar ju att REA shoppa och eftersom det är REA nästan överallt just nu är det lite svårt att hålla klickfingret i styr. Jag försvarar mig med att jag bara köper nödvändiga saker. Vad behöver man till hösten, jo naturligtvis skor som tål vatten. Till stora N blev det ett par beprövade Gore tex från Timberland
 
 
Till lilla N blev det ett par från Geox, har aldrig provat dem tidigare men de skall ha en Geox teknologi som betyder
att de transporterar ut dålig lukt, värme och fukt, samtidigt som skon är håller vattentät.
 
 
 
Ja jag vet att så ljusa skor inte är ultimata i höstslask, men det var de som fanns och huvudsaken är väl egentligen funktionen (intalar jag mig själv). Dom kommer vara fina ett tag iallafall, hoppas jag
Ungarnas skor hittade jag på Brandos, som jag sagt tidigare jag älskar fri frakt och fria returer
 
Sen hittade jag de här söta rosa karamellerna från Replay hos Zalando
 
Tyvärr fanns dom inte i vuxenstorlek. Som tur är har jag inte så stora fötter och deras ungdomsstorlek gick upp till stl 39, jippie!! Jag är egentligen en 38:a men gick upp en storlek eftersom ungdomsskor brukar bara mindre i storleken.
Hoppas dom passar, för 269:- är de värsta fyndet, om inte skickar jag bara tillbaka dem. Igen, fri frakt och fria returer!!
 
 
 
 

Lexington

Kategori: Allmänt

Vi har firat namnsdag och inte vilken som helst utan min!! Har man namnsdag i fruntimmersveckan uppmärksammas den lite mer än vanligt. Jag vet egentligen inte vad det är för speciellt med fruntimmersveckan mer än att det är 6 tjejnamn på raken (det är kanske det som är grejen??) och att man brukar säga att det ofta regnar under de här dagarna. Nu har jag iallafall uppfostrat M och ungarna så dom vet vad som gäller, i den här familjen firar vi namnsdagar. I rättvisans namn firar jag såklart de andra på deras. Fast jag tror att vi glömde lilla N's i år, får fira dubbelt nästa år istället. Jag fick kaffe på sängen och en fin pressent från Lexington
 
 
I påsen låg ett par superfina och sköna mjukisbyxor. Jag måste erkänna att jag faktiskt var med när dom köptes men det var M som hittade dem, jag godkände bara.
Lilla N ville också ge något så hon sprang in på sitt rum och kom tillbaka med en påse med en lite mjukis isbjörn. Så nu har jag mitt eget gosedjur Isbjörnis.Av stora N fick jag faktiskt ett pärlarmband i förskott i torsdags när jag hämtade hem honom från mormor.
 
 

Breviksbadet

Kategori: Allmänt

Idag blev det helt oplanerat en tur till Breviksbadet. Vi märkte efter frukost att det faktiskt var blå himmel, sol och ganska så varmt. Handdukar och badkläder raffsades ihop, matsäck hade vi ingen alls. Mormor och lillebror J kom också dit och hängde med oss.
 
Barnen badade, vi köpte helt OK faktiskt inte så dyr lunch som bestod av toast, hamburgare med pommes och korv med bröd.
 
Är det inte lite typiskt, det finns ett moln på hela himlen, vart är det? Jodå framför solen självklart
 
Efter lunch blev det mer badande och självklart det obligatoriska glassen. Nu har vi precis kommit hem och skall mysa lite hemma innan den sista jobbveckan drar igång och barnen åker iväg till mormor och farmor.
 
 

Nightfly

Kategori: Inredning

Nu äntligen är den på plats, vår Nightfly. Beställde den ju från Campadre för väääldigt länge sedan och den skulle ha levererats runt den 25 maj. Nog för att Campadre kan ha väldigt bra priser men nu får dom nog skärpa sig lite när det gäller servicen. Det skall inte ta över en vecka att få mailsvar från deras kundservice, telefonerna är avstängda pga deras flytt. Men nu skulle det inte handla om dålig service utan vår fina lampa.
Den passade superbra i fönstret
 
 
Tydligen skall man ha någon slags reflektorlampa i för att den skall ge bäst ljus. Just nu har vi en vanlig och det funkar bra det med.
 
Det är verkligen jättesöta blommor
 
 
Nästan så man längtar till mörkare kvällar, men bara nästan...
 
 

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Igår kom båda ungarna hem från mormor och farmor. Det är jättemysigt att ha dom hemma igen, men man blir såå trött på allt tjaffs. Tror inte dom hann vara hemma mer än sådär en fem minuter innan dom började tjaffsa. Men det är bara att vänja sig antar jag.
Idag jobbar både jag och M, men jag har det ganska lungt för tillfället så jag skickade iväg M till jobbet och stannade hemma själv med ungarna. Innan lunch gick vi en sväng till Willys för att köpa fredagsmys.
 
 
Som ett smart drag fick dom också köpa varsin film i den där köp 2 för 99 hyllan så nu efter lunch har dom suttit i sina rum och tittat på film medans jag har jobbat.
Men snart kan vi ta helg och då är det bara en vecka kvar till semester, jippie.....
 
 

Promenad

Kategori: Allmänt

Igår när M kom hem från jobbet gick vi ut på en promenad. Dom håller på att bygga ett nytt område vid vattnet aldeles nära oss så vi var lite nyfikna och tänkte gå och kika lite. Jag satte på min run keeper bara för att se hur långt vi gick.
 
Tror det nya området kommer att bli fint, speciellt de som bor i husen närmast vattnet kommer få en grym utsikt, men så är dem ju dyra också. Tror en fyra skulle på på runt 5-6 miljoner och lägenheterna högts upp med stoooor terass på runt 12 miljoner (och då är de också "bara" fyror). Nu har jag inte de exakta priserna men någonstans där runt omkring.
 
Vi fortsatte att gå längs vattnet en liten bit när vi kom fram till några klippor, jag kom på att det var dit jag och min kompis J brukade gå och sätta oss och prata på kvällarna när vi var en sådär massa år yngre än idag.
Självklart drog jag med mig M dit och vi satte och och mös och tittade ut över vattnet
 
 
När vi suttit där ett tag hörde vi någon prata, det tog ett tag innan jag fattade att det var min run keeper "dam" som pratade. Och på något sätt hade jag vips gått 4.5 km med en medelhastighet av ca 5 minuter per kilometer.
Eftersom man alltid skall lita på tekniken kände jag mig riktigt duktig!!
 
Ca 10 minuter efter vi kommit hem började det regna. har det inte varit så hela den här så kallade sommaren, sol och regn om vart annat.

Bästa middagen på Berns asiatiska

Kategori: Ätbart

Igår var jag och M ute och åt middag med några kompisar. Åh vilken god middag vi fick. Jag är rätt svag för asiatisk mat generellt och ville gärna prova middag Berns asiatiska då jag och P (som var med igår) har ätit deras Brunch tidigare och blev inte så väldigt imponerade.
Vår trevliga servitris undrade och vi ville ha hjälp att sätta ihop en meny med smårätter och det ville vi gärna. Hon fick fria händer vilket gjorde det lite extra spännande eftersom vi varken viste vad vi skulle äta eller hur många olika rätter vi skulle få in.
Det första vi fick, var vitlöksfrästa haricots verts med friterad ostronskivling och herre min jäklar vad gott det var, det var nog nästan det bästa på hela middagen. Sen rullade det bara på, vi åt två olika sorters dumplings, en med kyckling och en med kött, vegetariska vårrullar, pankopanerade tigerräkor, två olika sorter sushi (som nog är den godaste sushin jag ätit, en var med halstrad lax och en med friterad tigerräka)
 
oxfilécarpaccio med sesam majonäs och halstrad pilgrimsmussla och till sist miso bakad entrecôte.
Alla var helt lyriska över maten, så himla god. Till och med en antisushi kille som M tyckte att den var riktigt god. Jag och P började genast planera in en tjejmiddag till hösten, gissa vart vi vill gå då?
 
Men det var inte slut där, vi tog in efterrätt också. Jag åt en underbart god Glace au four med blåbär
de andra åt en mazarinkaka med jordgubbs/rabarberkompott och kardemummaglass  och en Thai brulé med smak av citrongräs.
Japp vi var väldigt mätta och belåtna, som tur var hade vi en liten promenad till bilen. Det var behövligt kan jag säga.

Molo shopping

Kategori: Shopping

Jag är lite avis på alla som har semester just nu. Själv sitter jag inne och jobbar. Just nu känns det inte så farligt, när regnet öser ner och åskan dundrar i bakgrunden. Men i förmiddags sken solen och då var det inte lika roligt.
Tyckte lite synd om mig själv så jag lät shoppingfingret jobba lite. Lilla N har växt ur alla sina tights och behöver nya till hösten. Både hon och jag gillar Molo och deras färglada tryck, så det blev två par tights och en långärmad tröja från deras hörstkollektion. Ett av deras nya print heter fairytail, gissa om det kommer gå hem hos en prinsesstokig tjej
 
Detta skall dock inte användas tillsammans, det blir för mycket. Men till något enfärgat blir det jättefint.
Det andra printet jag köpte hette feathers och består just av fjädrar.
 
 
Alla tre sakerna hittade jag på Lucky little me
 
 
 

Städa

Kategori: Allmänt

Jag är ingen städfantast, helt ärligt är det skittråkigt! Tror vi är typ de enda i vårt kompisgäng som inte har städhjälp, men så har vi det stökigt också. Det är bara när vi får besök som vi panikstädar. Jag skulle vilja köpa en sån där robotdamsugare som man kan knäppa igång när man går till jobbet. M däremot tror inte att den skulle funka hos oss, men allt borde vara bättre än nu...
 
Jag har iallfall hittat en ny favorit nämligen AJAX Universal wipes
 
 
Superbra wipes som gör rent och fint. Jätte enkelt att bara ta fram en och torka av så slipper man slabba med sprayer och sånt. Luktar gott gör det också. Kostar ca 25:- för 56 wipes, helt klart prisvärt.
Nu blir städningen mycket roligare......inte alls, men den blir iallafall lite enklare och det är ju alltid bra.
 
 

Bowling på O'learys

Kategori: Allmänt

Idag har det varit riktigt risigt väder, mest mulet och regn. Inte roligt alls. Som tur var hade vi redan tidigare bokat in att vi skulle till O'Learys i Kista och spela bowling. kan ju tycka att det är lite långt att åka för lite bowling men både bowlinghallen här på ön och Ballbreaker på Gärdet hade bestämt sig för att det är en toppen idé att ha sommarstängt. Säkert toppenbra för dom men trist för oss som är hemma på sommaren och vill bowla. Nu tar det ju inte så lång tid att åka till Kista och det var riktigt bra där. Det fanns bowlingskor i lilla N's storlek och en ställning som man kunde lägga upp klotet på så hon kunde bowla själv
 
 
Stora N kör ju utan ställning men med stöd på sidorna (skulle man gärna ha själv ibland..)
 
 
Jag lyckades vinna första serien, den andra hann vi inte klart men stora N ledde när tiden var slut så han fick vinna den.
 
När vi bowlat klart gick vi och åt middag på Lewinskys. Det blev en nyttig middag bestående av hamburgare, nuggets, clubsandwich och nachotallrik. Det var helt OK men ingen sensation direkt.
 
Imorgon börjar jag jobba igen och ungarna portioneras ut till mormor och farmor i ett par dagar. Hoppas vädret blir bättre så de kan hitta på något kul och inte bara sitta inne.

Fredagen den 13:e

Kategori: Allmänt

Jag är egentligen inte vidskeplig men det känns alltid lite olustigt med fredagen den 13:e. Eftersom det idag är lördagen den 14:e så vet ni nog alla vad det var för dag igår.
I det stora hela var det en bra dag. Jag och ungarna tog en liten promenad till affären och handlade fredagsmys. Vi hann precis hem innan det började regna. Sen bröt ett riktigt oväder ut, det åskade regnade och till och med haglade.
 
Då bakade vi bullar. Den här gången blev det med kanel och vanilj/kokos
 
Åh vad gott det är med nybakta bullar!! Vi tryckte i oss tre var till mellis.
 
Men sen när jag lagade mat och skulle hälla av vattnet från potatisen brände jag mig rejält på ångan från kastrullen.
 
Jag kylde först under vatten ett bra tag, sen med en kall burk cola. En timme senare gjorde det fortfarande såpass ont att jag tog en Ipren och rotade fram en tub xylocain som jag kletade på, sen gav det med sig.
Skyller det självklart på fredagen den 13:e för inte kan det bero på att jag var riktigt klumpig...
 
 
 

Terassen

Kategori: Allmänt

Igår var jag ute och åt middag med E och B på Terassen, lite för att fira att E fyllde år men mest bara för att det är trevligt att ses. Såklart hade jag med mig en liten pressent, hon fick två små söta hjärt formar/grytor från Le Creuset
För att Terassen skall komma till sin rätt skall det vara fint väder, det var det igår även om de flesta vädersiter (japp jag är väder nörd och har ett gäng olika väder appar på telefonen) sa att det skulle vara molnigt och ev komma lite regn.
 
Fördrinkar i förgrunden och utsikten i bakgrunden. Ja jag var den tråkiga som tog bilen och fick sörpla cola light.
 
Maten var god, efter lite velande blev det en hamburgare för min del, med en god tomat och fetaost salsa vid sidan av.
 
Till efterätt blev det en hallonbrulé och en latte. Inte så ofta jag äter efterrätt men ibland så händer det och den här var riktigt god.
 
God mat, fint väder och trevligt sällskap, bästa torsdagskvällen på mycket länge

Barnarbete

Kategori: Allmänt

Nu när ungarna har blivit äldre och man inte behöver släpa runt på en barnvagn så fort man skall någonstans drömmer jag om en ny bil. Just nu har vi tre bilar hemma, fast alla tre är inte våra. Den ena är en hyrbil M har via jobbet. De andra två är en liten/mellan stor Peugeot 307 och en väldigt osexig men praktisk Toyota Avensis.
En av bilarna skall säljas nu när M har "jobb bil" tre bilar behöver inte ens vi. Det lär bli den lilla som ryker...Får se om jag kan övertala M om att Toyotan skall bytas ut mot något roligare, men jag tror att han är lite för praktiskt tänkande för det
 
Igår skulle bilarna städas invändigt tyckte M. Stora N kallades in och blev erbjuden en rätt hygglig lön för att hjälpa till att städa bilarna. Medans M damsög bilen och tvättade alla gummi mattor torkade stora N av alla ytor inne i bilen. Lönen? Jo en 4 pack fotbollskort med en garanterad star player á ca 70:-
 
 
Mina killar visar upp bästa sidan :-)

Kulturhuset

Kategori: Allmänt

I måndags när lilla N skulle sova började hon gråta och sa att hon saknade mormor. Då var det säkert en 5 timmar sen vi hade sagt hej då utanför Skansen. Men har hon bestämt sig så har hon så igår på förmiddagen åkte vi och lämnade lilla N hos mormor innan jag och stora N åkte och parkerade bilen för att ta tunnelbanan in till city. Vi mötte J&A vid Gallerian för lite lunch. Det blev en jättegod Ceasarsallad med kyckling och bacon för mig och en lasagne till stora N. Efter maten gick vi till Kulturhuset för att måla i deras bildverkstad. Stora N målade två tavlor
 
 
När man har målat skall man såklart tvätta grejorna
 
 
Det var verkligen ett mysigt litet ställe, lugn och ro och engagerad personal. 30 kronor kostar det och då får man ett tjockare papper och ett tunnare och obegränsat med färg, vill man kan man köpa till tjocka papper för 5 kronor styck. Kan verkligen rekomenderas.
 
När vi väntade på att tavlorna skulle torka gick vi tillbaka till Gallerian och åt frozen yoghurt. Stora N valde två olika toppingar som dom lade i botten på bägaren, så det var väl egentligen ingen toppping? När han väl kom ner dit var det godisbitar i glassås. Men han verkade nöjd
 
 
På kvällen mötte papporna upp hemma hos oss och vi köpte hämtmat och bara hängde. Efterätten som var rabarberpaj, jordgubbar, grädde och strutglass (till ungarna) tog vi ute på terassen.
 
 
Vi hann precis bli klara innan det började regna. Konstigt väder vi har just nu...
 

Skansen

Kategori: Familjen

Igår var det min första semestedag. Jag packade in in mig själv, ungarna, en massa mackor, dricka, jordgubbar och kakor i bilen, hämtade upp min mamma och åkte till Skansen. Där mötte min lillebror J oss vid parkeringen till ungarnas stora glädje. Vi tog bergbanan upp tillsammans med ett gäng glada tyska pensionärer.
Det var första gången jag var på Skansen sen dom öppnat nya Lillskansen, tyvärr var jag inte så imponerad. Nu är en stor del inomhus, dom har lite grodor, fiskar, ormar och snokar.
 
J och ungarna spanar efter ormar
 
Sen finns det en utomhus del också. Det plossitiva var att dom hade byggt upp en lite en teater där dom spelade och sjöng när vi kom dit, men det kändes som det var för lite yngre barn.
När vi var på Lillskansen dök min papa och min andra lillebror A upp och överaskade ungarna. Gissa om dom blev glada! resten av dagen gick vi runt, tittade på djur, ät matsäck, köpte glass, åkte karusell, förlorade på chokladhjulet och fiskade fiskdam.
När vi kom hem efter fem timmar va vi nöjda med dagen men helt slut.  Mycket bra början på semestern

Termosmugg från Stelton

Kategori: Shopping

Jag har letat efter en bra take away mugg så jag kan dricka mitt morgonkaffe i bilen på väg till jobbet. Nu har jag kört på engångsmuggar med lock men det känns inte så miljövänligt eller ekonomiskt.
Sagaform har en del ganska fina muggar i porslin, men där är locken av silikon och jag har fått för mig att de är ganska mjuka och gummiaktiga vilket ger mig rysningar när jag tänker att jag måste dricka ur det.
Men nu har jag äntligen hittat min mugg hos Danskdesign det blev en snygg och stilren termomugg från Stelton.
 
 
Självklart kostade den mer än dubbelt så mycket som de andra muggarna jag kikat på, men jag hade inte förväntat mig något annat. Hoppas den är lika praktisk som snygg.

Täby tur och retur*2

Kategori: Allmänt

Igår var vi i Täby på 6-års kalas hos familjen W. Det var en hel del familjer från dagis, vi och en annan familj som bara var kompisar och inte dagiskompisar. Jag kan tycka att det är lite svårt att komma in i en såpass stor grupp av människor som redan känner varandra och lite naturligt så pratade jag mest med mamman i den andra inte dagiskompismamman. Vädret var jättebra trots utlovat regn sken solen hela dagen och ungarna var ute i trädgården, hoppade studsmatta, slängde vattenballonger och hade vattenkrig. Senare blev det också lite playstation i källaren. Vi föräldrar hade det ganska lugnt. Det var först fika och senare på kvällen tändes grillarna så fick alla slänga på det dom ville, värdparet stod för alla tillbehören. Vi gjorde det enkelt för oss och körde på korv, en jättegod stark choritzo med 95% kötthalt. Vi åkte hem redan vid halv åtta för barnen kändes rätt trötta. En mycket trevlig lördag och början på min semestervecka.
 
Idag skall vi till Täby igen. Först för en fika hemma hos kompisarne P&S. Dom har totalrenoverat nedervåningen på sitt hus så det skall bli väldigt spännande att se hur dom har fått det.
Vi har köpt en liten inflyttningspressent från Lexington
och
 
Hoppas det passar in i deras nya kök
 
Efter fikat skall vi hem till svärmor/farmor och äta middag. Ja dom bor också i Täby.
Känns som att vi kanske borde flytta dit.....närå. Men våra Täby vänner är mer än välkomna att flytta ut till ön

Derrière La Porte frosseri

Kategori: Shopping

Nej jag kunde självklart inte hålla mig ifrån lyxiga plåtburkars hemsida speciell länge. Det visade sig att den hängde ihop med några andra webshoppar som bland annat Rum att älska.
Ja såklart blev det lite shoppande, men det var väl ingen som trott annat.
 
En fin nessesär man kan hänga upp. Spegel på insidan, jo jag tackar
 
En söt pump för diskmedel
 
Ett keramikfat att lägga smågrejor i. Perfekt för oss som sprider våra nycklar och småsaker lite varstans just nu.
 
Så blev det några söta servetter också.
 
När jag tänker efter blev det inte en enda burk så allt måste kommit från Rum att älska, alla sidor hade gemensam kassa. Nästa gång blir det nog lite burkar. Men jag måste hitta något bra ställe att ha dem på för man vill ju inte gömma dem inne i skåpen det är de aldeles för fina för.

Prenumerera mera

Kategori: Allmänt

Jag har nog nämt tidigare att jag är en riktig tidningsjunkie även fast jag blivit lite bättre på senare tid. Förut prenumererade jag på i princip varenda barntidning som fanns, nu har jag "bara" Mama och Family Living. Sen hoppar jag självklart på om jag hittar något bra erbjudande. Som det här
 
 
Hur kan man säga nej till det? Här tjänar man ju pengar på att prenumerera (Om man kommer ihåg att säga upp tidningen sen). Nu är jag ju ingen film fantast men det är ju andra i familjen som gärna går på bio. Själv stannar jag hellre hemma med mina tidningar ;-)
Måste ju erkänna att jag just nu har Amelia och Sköna hem också så jag har ju en hel del att läsa....

Kakburk

Kategori: Allmänt

Idag åkte vi en snabbis till Centrum efter middagen. Vi skall bort på kalas på lördag och fika på söndag och vi skulle köpa några småsaker att ta med. Sen ville stora N köpa en pressent till morbror J (min lillebror) som fyller år i helgen men vi firar imorgon. När vi kom dit hade vi ca 40 minuter på oss och lyckades med 3 affärer pluss biblioteket, inte illa va?
 
Vi hittade några fina små pressenter.
Jag hittade också en superfin kakburk från min burkfarvorit Derrière La Porte.
 
 
 
Det ser ju ut som man skall fylla den med choclate chip cookies, men det går nog bra med andra kakor också
 
Jag har hittat en livsfarlig webshop som helet lyxiga plåtburkar dom har hur mycket fint som helst. Är lite (mycket) sugen på en kakaoburk och en burk för strösocker som hade en pip på ena sidan, hur praktiskt som helst
 

Utflyktsrace

Kategori: Allmänt

Jag fattar inte hur mycket semester folk har men det är knappt några barn kvar varken i skolan eller på dagis. På lilla N's avdelning är det 5 barn av normala 18 och i skolan är det 10 barn från båda förskoleklasserna som normalt är ca 55. Men ungarna verkar trivas ända, jag menar 5 barn och 2 pedagoger tänk om det var så jämt. Dessutom får dom göra så mycket roliga saker. Den här veckan är det mycket utflykter och picknickar. Igår var stora N vid en sjö och badade och idag är han på utflykt. Det betyder såklart matsäck. Idag blev det pannkakor, smörgås, jordgubbar, nötter, chokladmuffins och dricka.

 

Lilla N skall ha matsäck imorgon då dom skall åka till Tessinparken. Pannkakor, muffins och vatten stod på hennes önskelista. Idag skulle dagis hem till en av dagistjejerna och bada i hennes pool, det är sånt man gör här hemma på ön ;-)

Vapiano och fotboll

Kategori: Allmänt

Vilken härlig kväll jag har haft. Idag på dan ringde kompisen B och frågade om jag var ledig ikväll, hon hade en biljett över till kvällens match mellan DIF och IFK Göteborg på Stadion och undrade om jag vill hänga med. Om jag ville!! Vi möttes upp vid "svampen" och satte oss sen på Vapiano för lite snack och en helt ok Ceasarsallad med kyckling
 
 
Vädret var helt underbart och jag satt i kortärmat hela kvällen. Solen blev dock lite jobbig när den gick ner, en keps hade inte varit helt fel. Matchen va jättekul, mycket mål blev det och vinst med 3-2 till DIF!! Shit vad spännande det var på slutet när Göteborg tryckte på för att försöka kvittera.
 
 
Grymt dålig bild jag vet, men kolla in Göteborgs matchställ. Knallrosatröjor med rosa knästrumpor :-) Som B sa, lilla N hade nog hejat på Göteborg...
 
Efter matchen kom min supersnälle lillebror och hämtade upp oss. Han är bäst!

Astrid Lindgrens Värld

Kategori: Allmänt

Det är låångt kvar tills jag har semester, eller iallfall tills vi har semester ihop hela familjen. Nästa vecka har jag semester tillsammans med ungarna medans M jobbar. Sen kommer vi jobba båda två i två veckor till, då kommer ungarna vara en del hos mormor och farmor och sen får dom hänga hemma med mig. Hoppas på att jag har så lite att göra att jag kan underhålla dom lite, annars får dom helt enkelt underhålla sig själva. Efter det har vi äntligen semester hela familjen. I sommar stannar vi i sverige fast jag just nu längtar till sydligare bräddgrader och sooool.
Först blir det en tur ner till min pappa och hans fru som har landställe lite utanför Gamleby (typ vid Västervik) Då passar vi på att gå på Astrid Lindgrens Värld eller ALV som det också kallas. Vi var där förra året och barnen tyckte det var jättekul. Lilla N ser fram emot att få träffa "riktiga" Madicken.
Att hälsa på hos Nils Karlsson Pyssling var en favorit. Såhär såg det ut förra året
 
 
Vad små dom var (i dubbel bemärkelse :-)
 
Sen skall vi hänga med familjen R en vecka som vanligt. Fast den här gången blir det inte Finland utan Jämtland. Skall bli spännande att se hur dom har det där uppe eftersom vi aldrig varit där. Vi åker tåg upp till Östersund sen blir vi hämtade med bil för den sista sträckan som är typ en 20 mil.
 
Åh vad jag längtar efter semester!!
 
 

Härlig lördag

Kategori: Allmänt

Man skall inte alltid lita på vad väderleksrapporterna säger. Igår skulle det vara dåligt och regna hela dagen. Visst vaknade man till regn men sen blev det bara bättre och bättre.
När familjen R kom hit lagom till eftermiddagsfikat var det riktigt soigt och varmt. Vi satt ute och fikade. Jag hade gjort en pavlova med dajmgrädde och en massa jordgubbar och en enkel kladdkaka, den går alltid hem hos ungarna.
 
 
Efter fikat spelade killarna fotboll. Jag och mamma R satte på en film till tjejerna och korkade upp en flaska rosé. Det gäller ju att njuta när det för en gångs skull är soligt.
 
Vädret höll i sig och vi satt ute och åt middag. Men senare på kvällen när vi flyttat in, lagt barnen och spelade Settlers, ja då började det regna igen. Men för min del får gärna regna på nätterna, bara det är fint på dagen