Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Slutspurt

Kategori: Shopping

Nu är det bara några dagar kvar innan min inte shoppa månad börjar. Kommer bli svårt men jag ska klara det. Får inte surfa runt så mycket och slänga alla rea mail. Men än är det inte mars..... Slutspurtshoppade lite igår och idag. Igår blev det två par tights

en tröja
och några rosetter från Livly som hade 70% slutrea.

Idag blev det en skidjacka från 8848 Altitude till lilla N
Och en collegetröja från MarQy till stora N

Båda hittade jag hos Kidsbrandstore.se och var på 60% rea.

Men nu är det slutshoppat. Hej då Visa och Amex, vi ses i April igen.

Shoppingfria Mars....

Kategori: Allmänt

Stoppa pressarna! Jag skall ha ett shoppingfritt mars. Ja faktiskt så skall jag det. En på jobbet har haft shoppingfritt februari och utmanade mig lite, så jag och en till kollega skall köra shoppingfritt. Mat får man såklart köpa, och gå ut och äta och fika om det är typ en middag med vänner och så. Men inte  köpa hem mat för att man är slö, eller köpa sig en kaffe på jobbet bara för att. 
Både jag och kollegan har barn som fyller år i Mars och har fått ok på att köpa saker till kalasen.
Jag köpte de sista av lilla N's födelsedagspresenter igår. Det blev lite Lego Friends, två filmer, ett par nya hörlurar
Och en läppmojs från Babylips
Sen skall hon få lite kläder, nån mer leksak och ett par rosa Hunter stövlar. Blir nog paket i överflöd....

Måste kolla igenom garderoberna bara och kolla att det inte behövs något akut. 

Tror ni jag klarar av en shoppingfri månad?

Spanien

Kategori: Semester

Och sjukstugan bara fortsätter. Lilla N och M blev ju sjuka i torsdags. Då evakuerade vi stora N till mormor i förhoppning att han skulle förbli frisk och kunna spela fotboll på lördagen. Fredag kväll ringer han och säger att han har feber. Suck!! Nu håller vi tummarna att inte mormor blev smittad.
Nu börjar alla sakta komma tillbaka, M har fortfarande lite feber och min hosta är fortfarande hemsk. Ungarna verkar vara friska och är feberfria. Jag och M kommer vara hemma från jobbet imorgon också. Fasiken vad segt det är att bli frisk. Efter minsta lilla ansträngning (tänk gå ut i köket, hämta ett glas vatten och ta sig tillbaka till soffan) gör att man flämtandas och är helt slut. 
Idag körde vi en vitaminboost till mellis

Vi har också bokat Spanienbiljetter till i sommar. 
Så skönt att ha det gjort så man har något att se fram emot. Tänker på förra året 



Längtar redan......

Blankens.com

Kategori: Familjen

Idag åkte M och lilla N också dit. Båda kände sig hängiga imorse och fick hög feber under dagen. M hade 39.2 som högst och lilla N toppade på 40.4. Just nu ligger båda och sover. Får se om lilla N somnat för natten eller om hon vaknar snart. Som tur är verkar ingen av dem ha fått min hosta. Den är verkligen jobbig. Har så ont i hostmusklerna och bröstet. Har börjat få ont i halsen också och har halvt tappat rösten. Det halsonda kan förståss bero på allt hostande.
Vad gör man då om man vill pigga upp sig? Jo man surfar in på Blankens.com och klickar hem ett par The A Go Go boots
Har bara hört positiva saker om hennes skor, hoppas det stämmer.
Behöver ett par höst/vår skor eftersom jag aldrig kommer kunna gå in mina Primeboots Ascot. Det är bara att ge upp (nån som vill köpa? Stl 38 ;)

Feber

Kategori: Allmänt

Nä fy tusan vad dålig jag blev. Sov jättedåligt inatt. Först frös jag så jag skakade, sen tog jag några Ipren och började svettas som bara den lägg till en jäkla hosta på det. Imorse när jag vaknade och tog tempen visade den det här

Senare på dagen var den uppe på 39.8.
Jag tog mig till vårdcentralen (M körde mig, jag var typ inte körbar) och fick lite 
Cocillana för hostan.
Hoppas den gör att jag får sova ordentligt inatt.

Förkylt

Kategori: Allmänt

Så var det dags igen. Har känt mig lite halvkrasslig men åkte in till jobbet. Allteftersom dagen gick blev jag mer täppt, skrällhostade och fick en sån där huvudvärk man bara har när det är feber på G. På eftermiddagen hade jag ett lönesamtal på Poolia (det vill man ju inte missa) och efter det hämtade jag hem lilla N och en kompis till henne.
Kollade tempen och hade 38.5, suck.
Fixade ihop lite middag och stylade till det med lite lyxvatten 

Annars har jag mest hållt mig undan. Vill inte smitta gästen.

Imorgon blir det till att vara hemma och kurera sig.

Vårkänslor och nya skor

Kategori: Allmänt

Man har blivit lite bortskämd här några dagar. Blå himmel och SOL! Får ju nästan lite vårkänslor. Har börjat längta väldigt mycket till vår tjejeresa (alt tantresa, mammaresa, men tjejresa låter ju lite roligare på något sätt) då vi åker till K's hus i Spanien. Bara ta det lugnt, läsa böcker, dricka vin, snacka skit och använda mina nya skor

Dom här snyggingarna, ett par Marenas jag hittade på Provrummet nedsatta med 50%

Hej Mr Big

Kategori: Hemma

Idag kom han då äntligen, mr Big. På utsatt leveransdatum, inom utsatt leveranstid. Ibland blir man positivt överraskad. Så hade vi hela rummet fyllt med kartonger
Så det var bara att riva upp allting. Det var mest M som rev om jag skall vara ärlig. Men sen när allt var klart, vad nöjd jag blev!!
Det var ju första gången jag såg den live.

Funderar nu på om ett annat soffbord skulle passa bättre. Nämnde det för M, och han verkade inte hålla med (han stirrade på mig och sa; Du måste skämta) Får nog ligga lågt ett tag....

Tomt

Kategori: Hemma

I fredags kom jag på att vår nya soffa snart flyttar in. Kul!! Mindre kul var att vi hade en 4.5 meter gigantisk soffa som stod i vardagsrummet. Vad skulle vi göra med den? 
Jag satte ut en annons i den lokala Facebookgruppen att man kunde få soffan gratis bara man kom och hämtade den. Igår kom det några och kikade och idag hämtade dom den.
Skönt! Men det ser hemskt spartanskt ut nu....
Hoppas bara att det inte blir försening i leveransen, då blir jag riktigt riktigt ledsen.

Pussel

Kategori: Familjen

Stora N har aktiviteter mest hela tiden. Han spelar handboll, fotboll och bordtennis. Det blir sex träningar i veckan plus en del matcher och turneringar. Lilla N har inte velat göra någonting. I höstas gick hon en pysselkurs men den ville hon inte fortsätta med. Men helt plötsligt har hon två aktiviteter. Idag hade hon sin första friidrottsträning. Ny aktivitet betyder nya skor. Rosa och lila såklart 

På onsdag skall hon börja på skridskoskola. Det har hon tjatat om. Hoppas hon tycker det är kul.
Om några veckor drar bollskoj igång igen, det skall hon också gå på. Det blir till att pussla för att hinna med allt.
Har man tur får man en stund över till sig själv. Då är det tur att det flyttat in ett löpband i sovrummet
(Ignorera de vissna blommorna och kökslampan som står i fönstret)
Bara att dra på sig skorna och sätta igång.

Lyckad semester

Kategori: Semester

Vi har haft så sköna dagar uppe i Kungsberget. Ungarna har verkligen älskat att åka skidor. Lilla N som är en rätt försiktig tjej hängde på stora N och A och åkte i princip alla backar förutom den svarta (som de två äldre tog sig ner för sista dagen i skidskolan) 

Igår betalade vi några hundralappar för att få sen utcheckning. Skidåkarna försvann ut på morgonen och kom tillbaka till lunch. Efter det packade vi ihop och åkte hemåt. I solskenet....
.....som tidigare dagar lyst med sin frånvaro.
Vi var alla överens om att det blir skidor nästa år igen. 

Vuxenmys

Kategori: Familjen

Idag drog vi nytta av att ungarna klarar sig själva i backen. Efter skidskolan idag satte vi oss i baren (självklart med utsikt över backen. Det var bara en dörr mellan oss och ungarna) och drack varm choklad med en liten skvätt Baileys och rätt generöst med spraygrädde 
Gott!!

Efter ett tag kom ungarna in och drack varmchoklad (utan Baileys) och åt chokladboll innan dom gick ut och åkte lite mer.

På kvällen blev det onsdagstacos och den sista flaskan Champagne

Moet blev det idag.

Imorgon kör vi halvdag i backen innan hemfärd.

Skidåkning och Champagne

Kategori: Familjen

Vi har det himla bra här i Kungsberget. Ungarna och papporna åker skidor, jag och J sköter markservicen och står nere i backen och hejar på. 
Före lunch är det skidskola för lilla N, efter lunch är det dags för stora N och A . Ungarna har blivit så duktiga om man jämför med förra året. Det känns som dom vilat sig i form för ingen har åkt någon sen vi åkte hem härifrån förra året. 
Här är hela gänget i backen
Som ni ser är det ingen trängsel direkt.

Efter de äldre ungarnas skidskola åkte dom själva upp i liften så vi vuxna kunde stå där nere och prata. Skönt när dom börjar klara sig själva.

Annars myser vi framför brasan
Dricker Champagne....igår Tattinger
Idag Gula änkan (Veuve Clicquot)

Vi äter också en massa god mat, badar bastu och spelar plump.



Några tröjor

Kategori: Shopping

Igår på väg upp till Kungsberget satt jag och lyssnade på podcasts och slösurfade lite på mobilen.
Hittade några billiga (på rea såklart) Ralph Lauren tröjor till stora N på kidsbrandstore.se Blev två likadana fast i olika färger 
Sen blev det en collegetröja från MarQy
Ett av hans favoritmärken. 
Alla tre fick jag för dryga 500-lappen.

Kungsberget

Kategori: Familjen

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Idag när vi passerar Upplands Väsby kom vi på att vi glömt en väska hemma. Det var bara att svänga av och börja fundera. Jag löste det hela genom att ringa min väldigt snälla lillebror som åkte hem till oss hämtade väskan och levererade den till oss medans vi satt och åt en tidig lunch på McD.
När väskan var överlämnad åkte vi raka vägen till Kungsberget.  
Vi kom fram straxt före två. Efter vi packat ur bilarna hoppade ungarna och papporna i sina skidkläder och gick ut och åkte i nån timme.

Jag och J stannade hemma och packade upp och fixade lite.
Det viktigast åkte in i kylen
I år har vi till och med champagneglas.

Blir nog en tidig kväll så vi (ja inte jag då) hinner ut och åka lite innan skidskolan.