Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Onödigt nödvändigt

Kategori: Allmänt

Som jag skrev häromdagen har jag varit lite "låg" ett par dagar (börjar vända nu). En sak som alltid hjälper när jag är deppig eller på dåligt humör är att shoppa och baka. Bakade gjorde jag ju häromdagen så då var det bara shoppa kvar. Det bästa är att shoppa något riktigt onödigt och lite lyxigt. Jag shoppade en onödig men nödvändig sak. Ett mobilskal från Gucci. Själva mobilskalet i sig är ju väldigt nödvändigt eftersom min telefon åker i marken lite då och då. Det onödiga är väl att det är just Gucci. Men det är lite lyx till en inte alltför dyr peng. Jag älskar den fina lilla påsen man får, den fina asken skalet låg i, de fina rosetterna, ja hela känslan att det är liiiiite lyxigare än vanligt

Redken

Kategori: Allmänt

Jag är inte en sån tjej som håller på med en massa krämer, smink och hårstyling. Ja jag är en ganska trist osminkad, ostylad typ. Som tur är har jag mörka färger så jag inte försvinner helt. Jag har också ett väldigt snällt hår. På något konstigt sätt ser det nästan likadant när det är fixat hos frisören som när jag borstat det efter duschen och låtit det självtorka. Vet inte om det är possitivt eller negativt. Det jag är noga med är vilket schampo jag använder och att jag har en bra grundklippning. Har senaste tiden provat runt lite men inte hittat något jag riktigt fastnat för. Nu såg jag att HQ hair hade bra pris på Redken supersizes (med pump) så jag slog till.
Redken kan man alltid lita på, att jag bytte förut var för att Redken är ganska dyrt och jag ville se om jag hittade ett billigare alternativ som var lika bra.
Passade också på att köpa en After sun från Garnier när jag ändå var på gång.
Just nu har dom en drive och handlar man för över £50 får man ett kit med prover. Gratis frakt har dom också, om det man handlar väger under 2 kg. Det gjorde inte det jag beställde så jag betalade snällt min frakt. Hade kunnat dela upp beställningen, men orkade inte slö som jag är.
 
Passa på att shoppa på HQ nu när pundet är så lågt.
 
 
 

Muffins med bär

Kategori: Ätbart

Vet inte vad det är med mig. De två senaste dagarna har varit riktigt sega. Känner mig trött, hängig och lite allmänt oinspirerad. Hoppas det är övergående.

För att pigga upp mig och glädja familjen bakade jag ett gäng vaniljmuffins med bär. Hade färska jordgubbar, hallon och blåbär hemma och det petade jag ner. Stora N gav dom högsta betyg och lilla N tyckte också att dom var goda. Antar att det åker ner ett par till morgondagens picknick.

Måndagsmiddag med tjejerna

Kategori: Allmänt

Igår träffade jag kompisarna B, M och K på Terassen för att äta middag. Terassen är underbart när det är fint väder, igår va det lite sådär. Vi satt under tak med infravärmen på och filtar vi kunde svepa in oss i, då var det helt ok. Jag åt en god grillad biff. Till köttet fick man plocka sina egna tillbehör från en liten buffé. Jag tog grönsallad, sparris, gröna oliver, avokadogucca, chilibea och vitlökssmör. Det fanns också coleslaw, coctailtomatet med olja salt och peppar, barbeacuesås, aioli och bröd. Maten och sällskapet var toppen, dyrt blev det inte heller. Drygt 250:- för mat, cola light och en cappucino. På väg hem gick vi förbi och kikade på M's nya bil, en supercharmig Fiat 500 cab. Tror vi blev lite avis allihop.

Vädret kunde varit bättre, men utsikten är lika fin ändå

Ruskväder

Kategori: Familjen

Efter den mysiga morgonen igår var M och stora N ute och hjälpte till på gårdsstädningen. Jag och lilla N var hemma och slappade, är det morsdag så är det.
Vid lunchtid åkte hela familjen till kalaset, dom hade bjudit in föräldrar och syskon också. Allt var ordnat jättefint, ungarna fick korv och spagetti och vi vuxna fick smörgåstårta och sallad. Vin bjöds det också på. Man vill ju inte vara oartig så jag drack ett halvt glas vitt. Sen var det en man från Gambia som spelade trummor och ordnade lekar för barnen innan det blev glass och jordgubbar. Det hela avslutades med fiskdamm.
Efter en tidig pannkaksmiddag hemma åkte jag, M och stora N iväg till Djursholm för fotbollsmatch. Mormor var hemma och passade lilla N. Regnet öste ner.... Tänk vilken fotbollsmamma man blivit, jag kunde stannat hemma i värmen och tittat på DIF-Göteborg istället. Men det var värt att följa med, killarna kämpade jättebra med ett rätt desarmerat lag. Bara 8 killar av 13 kom till spel. Vinst blev det med 4-1!! Sen hann vi hem och såg slutet på cupfinalen, men det resultatet kan vi ju glömma.

Mumslunch och nöjd men blöt stora N

Bortskämd!!

Kategori: Familjen

Idag fick jag frukost på sängen. M och ungarna kom in med kaffe, jordgubbar och tre paket!! Av M fick jag en fin ring och ett halsband från Edblad. Från stora och lilla N fick jag två burkar från min favorit Derriere la porte. En för bakpulver och en för vaniljsocker. Stora N har själv valt ut och betalat med sina egna pengar. Tack så mycket för presenterna min fina fina familj!

Nu skall vi ta tag i resten av dagen som består av gårdsstädning med föreningen, kalas hos en dagiskompis till lilla N och fotbollsmatch för stora N.

Till alla mammor, grattis på morsdag!!

Mina fina presenter

Skansen

Kategori: Familjen

Idag på morgonen fixade jag matsäck bestående av mackor, jordgubbar, blåbär, brownies och dricka. Sen åkte jag och lilla N och hämtade upp mamma/mormor och åkte till Skansen. Vi hängde på låset men var inte ensamma med den tanken, det var köööö för att komma in. Som vanligt var vi lata och tog Bergbanan. Det var verkligen perfekt väder, soligt men inte för varmt. Vi såg söta djurungar, åt matsäck, åkte karusell, åt popcorn, såg en lemurhög, åt glass, tittade på björnar och sälar sen åkte vi hem.
Nu hänger vi i soffan, stora N är på laserkalas. Skönt med helg!

Lilla N och mormor, popcorn och lemurhög

Brownies med japp och vitchoklad

Kategori: Ätbart

Nu på våren/försommaren börjar det bli picknick dags. De kommande veckorna skall vi picknicka både med stora N's klass och lilla N's avdelning på dagis. Ibland kan jag tycka det är svårt att veta vad man skall packa ner. Men nånting sött skall det ju vara. Jag har bakat en sats enkla brownies som är baserade på mitt enkla kladdkaksrecept.

Här är det:
150 g smör
4.5 dl socker
2.25 dl vetemjöl
6 msk kakao
1 msk vaniljsocker
0.5 dl kokos
1 msk sirap
3 ägg
100 g vit choklad (hackad i mindre bitar)
1 dubbel japp (hackad i mindre bitar)

Smält smöret i en kastrull (stor nog att få plats med alla ingredienserna)
När smöret är smällt ha i alla ingredienser utom den vita chokladen och jappen. Äggen skall i sist. Rör ihop till en smet, ha i japp och vit choklad ( man kan naturligtvis köra utan också, eller ta det man tycker om som tex nötter och mörk choklad. Ta en fyrkantig form ungefär hälften så stor som en långpanna. Lägg i bakplåtspapper och häll i smeten. In i ugnen 175grader ca 35-40 minuter.

Har du ingen fyrkantig form kan du såklart använda en "vanlig" rund springform, men minska då receptet med 1/3 dvs 100 g smör, 3 dl socker osv..... Och grädda då 25-30 min.

Nu har vi iallafall kakor så det räcker de närmsta utflykterna.

Uppträdanden och svåra beslut

Kategori: Allmänt

Idag har det varit jäktigt. Känns som det händer väldigt mycket på våren och gärna allt på samma dag. Idag var det först gårdsfest på lilla N's dagis med vårsånger som sjöngs av alla barnen. Efter sången bjöd Mariannes saluhall på wienerkorv och choritzo. Tyvärr han inte vi stanna kvar och äta för det var bara att åka till skolan där stora N hade uppträdande. De sjöng en massa sånger som tog oss världen runt. Dom körde till och med en rap. Så himla duktiga.

Idag har jag också tagit ett beslut. Ett svårt sådant och jag vet inte riktigt om jag gjort rätt.

Även om beslutet var svårt känner jag mig såhär just nu

Isglass

Kategori: Allmänt

Förra veckan köpte jag isglass formar på ICA. De första glassarna gjorde jag på blandsaft jordgubb och skivade färska jordgubbar. Det gillades skarpt av ungarna. Nästa experiment blev apelsinsaft med färskpressad citronjuice och jag rörde i lite florsocker i. För någon dag sen köpte jag ett till set med formar. I den provade jag cola light. Vi har inte provat den än, men det bästa är att den kan jag också äta. Jippie. Jag skall mixtra lite med färska bär och sockerlag också tänkte jag. Ju mer "naturligt" desto bättre. Tror tyvärr inte man kan göra "vanlig" glass eftersom pinnen inte sitter lika hårt så det kan bli problem att få ur den ur formarna.

Lilla N gillade jordgubbsglassen

Inte snygga men sköna

Kategori: Allmänt

Jag har köpt 3 riktigt fula BHar. Har sett på andra bloggar att flera har sagt att dom är fula men väldigt sköna. Jag kan bara hålla med. Jag köpte mina på Groupon för 199:- inklusive frakt. Dom levererades till dörren med expressbrev. Riktigt skönt material och bra att ha under tröjor då det inte är några sömmar. Axelbanden skall inte åka ner men jag har väl flaskaxlar för lite glider de tycker jag. Men det kan också vara så att jag tog en förstor storlek.

Såhär ser skönheterna ut

Fotboll och luskammning

Kategori: Allmänt

Igår hade jag planerat att ha en lugn skön söndag för även om jag inte blev jättesen i lördags så var jag lite trött. Den planen sprack rejält när jag på morgonen såg något som rörde sig i stora N's hår. Jodå visst var det en liten lus. Jodå visst var det nära till panik. Dagen gick åt att lusbehandla hår och luskamma hela familjen. Inga fler löss hittades och heller inga ägg. Vi har en nitfree kam som man också får bort ägg med. Stora N måste fått lusen i håret typ i fredags så den inte hunnit lägga några ägg. Sån himla tur att jag såg den, annars hade det kunnat bli katastrof....
Vi hann också med en fotbolls match för stora N. Tyvärr förlust med 3-5 men dom kämpade på bra. Stora N gjorde ett riktigt snyggt mål och hade en riktig rökare i stolpen.
På kvällen var M och stora N iväg på DIF-Halmstad med en del andra i fotbollslaget. Kom hem jätteglad efter 1-0 vinst och två autografer från Djurgårdskaninen.
Ännu senare tittade vi såklart på VM- finalen i Hockey, vinst igen.
Till hockeyn åt jag en sen men god middag bestående av finncrisp, gurka och skagenröra.

40-års kalas

Kategori: Allmänt

Igår var det 40-års kalas hos B. Hon hade beach tema vilket hade varit helt ok om vädret varit lika fint som det var tidigare i vecka, men nej inte då. Nåja blev lång kjol, färgglad top och rosa flipflops. När vi kom dit blev vi bjudna på bål, vitt vin, rose', kallskuret och lite annat plock. Efter ett tag tändes grillarna och det grillades hamburgare. Mumsigt! Efter maten bjöds det på två olika tårtor och ryttarkaka. Och en massa vin och öl förstås. Trots det inte jätteroliga vädret var vi utomhus nästan hela kvällen. Funkade bra med en filt över axlarna. Straxt efter midnatt efter att ha sjungit Ja må hon leva ringde jag min privat chaufför (tack lillebror) och åkte hem. Tog med mig herr R också. Inte hem utan i bilen. Sex timmars kalasande räcker för att trötta ut de orutinerade småbarnsföräldrarna...

Tack bästa B, hoppas resten av kvällen var lika lyckad och att huset står kvar.

Eftersom jag hade mobilen i väskan i princip hela kvällen lyckades jag bara ta en bild. Inte direkt partyaktig, men fin utsikt.

Fredagsmys med cupcakes

Kategori: Ätbart

Igår var jag och stora N ensamma hemma. Lilla N var hos mormor och M var på middag med jobbet. När jag frågade stora N vad han ville ha till fredagsmys svarade han cupcakes. Det var bara att ställa sig och baka. Det blev chokladmuffins med grädde som "frosting" då jag inte hade saker hemma till något annat. Stora N spritsade och garnerade sin egen cupcake. Själv äter jag ju inte kakor just nu så jag festade till med brie, salami, några finncrisp och jordgubbar med grädde. Tror vi båda var nöjda med vårt fredagsmys.

Nu är det fredagsmys.......

Missoni

Kategori: Allmänt

Jag gillar verkligen Missoni så när Lindex släppte sin Missoni kollektion var jag eld och lågor. Men det blev ingen storshopping då, bara en tunika till lilla N som hon vägrar använda och ett armband till mig som jag aldrig använt och jag nu inte hittar. Nu såhär efteråt kan jag nog vara glad att jag inte köpte någonting till mig för ärligt talat, det är ju inte så kul när varannan människa man möter (liiite överdrivet kanske men ni förstår vad jag menar) har likadana kläder som man själv.
Nu har jag stillat mitt Missoni begär. Igår shoppade jag en jättefin Missoni poncho hos www.kyssjohanna.se 
Tror den kommer bli perfekt nu under våren och försommaren när kvällarna fortfarande är lite kyliga.
Som vanligt valde jag ju inte det färggladaste, men det passar ju till mina andra svart/vit/grå kläder.

Middag med B

Kategori: Allmänt

På lördag skall min kompis B ha födelsedagsfest. Idag hjälpte jag henne att handla lite grejer på Willys och Mariannes saluhall. Eller egentligen agerade jag taxi eftersom hon inte har något körkort. Allt levererades hem till hennes föräldrars hus där festen skall vara. Som tack för hjälpen bjöd hon på middag. Grymt god varmrökt lax och romsås som hon köpte med hem från Mariannes. Vi fick sällskap av B's mamma när vi åt. Jättetrevligt då jag inte träffat henne på ett antal år.

En liten kul grej är att jag och M tog våra bröllopsbilder där på deras veranda. Var tvungen att ta en bild....

Min goda middag och verandan där vi fotades för snart tio år sedan. Tänk vad tiden går.

Temprakon

Kategori: Allmänt

Idag på lunchen smet jag iväg till centrum en snabbis. Vi hade tänkt att köpa ett täcke och en kudde vi kan ha hemma hos mamma så slipper vi släpa dit det varje gång nån av ungarna skall sova där. Då kom M på att vi kunde ta dit hans täcke så kunde vi köpa ett nytt till honom. Men då kom jag på en ännu bättre idé, vi köper ett nytt till mig så får M mitt gamla. Så blev det. Jag vill ha ett jättefluffigt täcke och har sneglat på ett från Canadagoose men det är snordyrt! Nu blev det en kompromiss, ett Temprakon. Det har en sida som skall känna av kroppen och värmereglera. Vi får se hur det funkar. Blev tre nya dunkuddar också så nu är alla kittade.

Ena sidan är lite rutig och har en röd rand, det är den som har "special funktionen"

En skam för Sverige

Kategori: Allmänt

Jag älskar stand up. Bra stand up. Inte den när dom på scenen gör sig roliga över dem i publiken utan uttänkt smart stand up. Varje mening behöver inte avslutas med en punchline.
Mina favoriter är Johan Glans och Magnus Betnér. I vintras var jag och M och tittade på Johan Glans på Cirkus. Igår bokade vi biljetter till Magnus Betnér och Soran Ismails show En skam för Sverige som dom kommer turnera med runt om i landet. Dom kommer till Stockholm och China Teatern två gånger i Oktober och två gånger i December. Vi bokade December, då behöver man piggas upp. Och tänk vilken tur att China teatern ligger bredvid min favorit Berns Asiatiska.

Leverans från England

Kategori: Shopping

Idag kom en DHL leverans från England jag beställde för någon vecka sedan. Det blev en del för det var rätt billigt. Att jag hittade dit var för att jag letade efter en speciell sko från Adidas. Nu blev det både adidasskor och nya fotbollsskor från Nike. Två tröjor till stora N, två klänningar till lilla N, ett gäng kalsonger från Calvin Klein till stora N, trosor till lilla N, varsin keps till ungarna, en munktröja och två par tygskor till mig. Tyvärr tror jag att kalsongerna är för små så det blir väl till att sälja. Orkar inte skicka tillbaka.

Lite av grejerna

Dragen gris

Kategori: Ätbart

Idag vid tiotiden slängde jag in en bit fläskkarre i ugnen. Den var ingniden i lite kryddor (paprika, grillkrydda, chili flakes och peppar) och hade ca 1.5 dl barbeacuesås på sig. Runt omkring låg en klyftad lök. Vid halv sex plockade jag ut den, då hade det blivit sådär riktigt mör så den nästan faller isär. Drog isär den med två gafflar, blandade köttet och löken med lite spad och lite mer barbeacuesås. Sen hade vi godaste middagen! Jag åt den med en klick cremefraiche. Men man kan ha vilka tillbehör man vill.
Ja jag pratar såklart om pulled pork.

Svårt att få en bra bild men det är så mycket godare än det ser ut.

Ny sparkcykel?

Kategori: Familjen

Idag är en kalasdag. M och stora N skall åka på 40-års fika i Täby, jag stannar hemma och skjutsar lilla N till ett kalas hos en dagiskompis.
På förmiddagen gick vi ut på en promenad/sparkcykeltur. Härligt att det fina vädret håller i sig. Vi märkte idag att lilla N's sparkcykel börjar bli för liten. Det är dags att börja använda en tvåhjuling istället för den med tre hon har idag. Stora N har en gammal med spiderman som hon får öva på, sen kanske det blir en ny, vi får se.

Finaste familjen

Elfviksgård

Kategori: Familjen

Igår var jag och ungarna lediga medans M var på jobbet. Vi hade en mysig seg morgon hemma innan vi åkte till Elfviksgård för lite lunch. Vädret var varmt och skönt så vi satt ute och åt. Barnen fick pannkakor som dom åt med god aptit. Kan dock tycka att ett ställe som Elfviksgård borde ha hemmagjorda pannkakor och inte de tjocka gummiaktiga vi blev serverade. Lägg till spraygrädde och att vi fick vänta 20 minuter trots att det bara var en beställning före oss. Trist men barnen var som sagt nöjda ändå.
Efter maten tittade vi lite på djuren. Vi hittade inte så många men kaniner, hönor, getter och många hästar hittade vi iallafall.
På väg hem svängde vi förbi Mariannes saluhall och köpte lite olika korvar som vi grillade tillsammans med familjen R som kom över på middag.
Riktigt härlig dag/kväll. Allt blir så mycket trevligare när solen kommer fram och det blir lite värme.
Lite rose' fick vi i oss också. Jag och fru R tog med oss våra glas till lekparken när barnen ville dit och leka. Det är så vi gör hemma på ön ;)

Fermob

Kategori: Inredning

Idag fick jag äntligen ändan ur och beställde nya utemöbler. Vi har ju varit lite veliga om vad vi skall köpa. Det man vill ha är ju rätt dyrt men samtidigt känns det ju dumt att köpa något man egentligen inte är helt nöjd med fast det är billigt (eller billigare kanske man skall säga för billigt är inte ens det)
Nu bestämde vi oss för att tömma sparkontot och leva på gröt hela sommaren. Nej men så farligt är det inte men ett litet hål i plånboken blev det allt. Vi har nu köpt fina möbler från min favorit Fermob. Men tro inte att det var lätt, när vi väl bestämt oss för vad vi skulle köpa fanns det ju 24 (!!!!) olika färger att välja på. Det är ju hur fint som helst med alla starka färger men då är jag rädd att man (jag) tröttnar. Blev en liten "kompromiss", bordet blev storm grey sen köpte vi två karmstolar i samma färg och fyra vanliga utan armstöd i färgen plum dvs lila men med liiiiite grått i sig. Tror det blir bra. Lite tur hade vi då Länna möbler har kampanj på utemöbler fram tills på söndag. Ett par tusenlappar sparade vi i alla fall. Nu är det bara att vänta, leverans om 4-6 veckor.

Våra nya fina möbler

Hängmörad T-bone stek

Kategori: Ätbart

Jag försöker ju att äta lite nyttigt just nu så när familjen skulle äta mamma scans köttbullar och pasta kände jag att där går min gräns. Det är inte ofta vi äter sådana helfabrikats middagar, men ibland händer det. Jag bad M köpa med sig en köttbit hem till mig, gärna från Mariannes saluhall för dom har en sån skitgod bea. Han kom hem med en halv ko som kostade lika mycket som 10 köttbullsmiddagar. Det blev en rejäl hängmörad T-bone stek, nästan lika stor som stekpannan. Jag brynte den på båda sidorna sen in i ugnen på 200grade, där fick den stå tills innertempen kom upp till 50 grader. Sedan vila några minuter. Oj vad gott det blev. Perfekt kött!! Jag åt det med en klick bea och gurka. M fick också smaka för hur gärna jag än velat kunde jag inte trycka i mig allt. Tur för honom eftersom ungarna käkade upp nästan alla köttbullar.

Middag, lek och prat

Kategori: Allmänt

Igår var vi på middag hos familjen O. Jag och fru O träffades jättemycket när jag var mammaledig med lilla N. Deras yngsta är bara en månad äldre och vi träffades på en mammagrupp. Nu var det ett tag sen vi sågs allihop så det var jättekul. Alla ungarna har blivit så stora. Deras äldsta var i stora N's ålder när vi träffades som mest, nu skall han snart sluta 4:an. Det är lite kul för alla barnen har ungefär samma färger och deras äldsta och stora N är riktigt lika. Skulle lätt kunna tas för bröder.
Vi bjöds på köttfärssås och äppelpaj, mumsigt. Ungarna lekte jättebra ihop så vi kunde sitta och prata i lugn och ro. När vi kom hem somnade ungarna på studs. Härligt när dom är trötta av lek.

Då och nu. Man brukar väl säga att det är på barnen man märker att tiden går. För själv ser man ju likadan ut....

Ny väska

Kategori: Allmänt

Igår åt jag middag med B på Jernet. Typ första gången jag gick utanför dörren sen i onsdags. Vi åt varsin god räksallad med avokado och ägg. Eller min första sallad vad jättesalt, någon (kocken) hade haft på en massa flingsalt. Det tillsammans med lite salta räkor blev alldeles fel så den gick åka tillbaka in i köket, den andra var mycket bättre.

Innan jag mötte upp B sprang jag omkring lite i centrum, skulle fixa present till pappa och en kompis till lilla N som skall ha kalas i helgen. Först gick jag in på Butik Grön och hittade en väska till mig. Har velat ha en orange och hittade nu en fin från Ceannis till ett riktigt bra pris. Sen köpte jag såklart presenter också som jag skulle.

Idag var jag såhär matchande. Nya väskan, ballerinas från Ralph Lauren och fina födelsedagsarmbandet från Hermes.

Söndag med Croddarna

Kategori: Allmänt

Igår tog M med sig ungarna in till stan och gick på bio. Det är så skönt nu när dom kan se samma filmer. Den här gången blev det Croddarna och alla 3 tyckte den var jättebra. Innan filmen blev det lunch på McD och efter en glass i solen.
Själv låg jag hemma och tog det lugnt, hade lite feber på morgonen men på kvällen var jag feberfri.
Till middag blev det revbensspjäll och nuggets. Efter maten blev det rester från mammas kalas för 3/4 av familjen. För 1/4 (japp thats me) blev det lite blåbär, jordgubbar och en klick grädde. Inbillar mig att mitt var godast

Världens största familj

Kategori: Allmänt

För någon vecka sedan när jag var på Lindex och handlade såg jag att dom sålde armband till förmån för SOS Barnbyar. Vi har ju redan ett faddernbarn där (och ett annat via Action aid) men självklart köpte jag ett, 49:- kan jag lätt avvara för att hjälpa. Att armbandet var orange var ju bara ett pluss. Har ju tidigare skrivit att det är en favorit färg just nu. Armbandet bestod av en liten "berlock" och ett långt orange band man knyter runt handleden. Så om du inte vill/kan skaffa ett fadderbarn tycker jag i alla fall att du skall köpa dig ett armband.

3 sorters kakor

Kategori: Allmänt

Eftersom vi skall fira mammas födelsedag idag bakade jag lite kakor igår. Passade på när Iprenen kickade in och febern inte var så hög. Det blev vanliga kolakakor och en variant med kakao och cocos gjord på samma grund deg. Sen bakade jag också en citronsockerkaka. Jag har inte bakat sockerkaka på jättelänge eftersom jag inte har haft någon bra form. Jag gillar inte de formar man kan köpa idag, tycket de är alldeles för vida. Men så hittade jag en gammal en på tradera som jag köpte och den var alldeles perfekt. Så nu blir det nog mer sockerkaka här hemma.

Skor

Kategori: Allmänt

Jag är fortfarande sjuk, feber och ont i halsen. Man glömmer hur jobbigt det är att ha feber. Fattar inte hur ungarna kan röja omkring nästan som vanligt när dom har över 39 grader, själv är jag rätt däckad redan runt 38 och de här dagarna har den varit betydligt högre än så. Men jag trycker i mig Ipren och hoppas att det går över snart.
Imorgon skall vi fira mamma som fyller år idag. Egentligen skulle vi dit men nu har vi ändrat så dom kommer hit istället så kan jag gå och lägga mig om jag blir trött. Dom (mamma, lillebror och lillasyster) tar med sig mat och fixar här, jag fixar en enkel tårta och kanske någon kaka.
 
För att pigga upp mig lite började jag surfa lite och hamnade på Brandos. Där hade jag tydligen två skor i varukorgen sen ett tidigare besök och turligt nog hade dom 15% rea som också gällde på reavaror. Vad kunde jag göra? Det var ju bara att gå till kassan och betala. Så nu har jag och lilla N varsitt par nya sommarskor, knasigt bara att  hennes var dyrare än mina.
 
Nikes finingar från Guess
Och mina från Donna girl.
Inte lika piffiga som lilla N's men det blir nog fint med ett par ljusa skor på sommaren. Har ett par nästan exakt likadana i svart som jag köpte på Jarmeus i centrum förra året och dom är jag jättenöjd med.

Sol och feber

Kategori: Allmänt

Åh vad skönt med sol. Igår på eftermiddagen hängde vi ute på uteplatsen. Jag satt och solade i en solstol, lilla N ritade med sina "gatkritor" och M fixade lite med vagnarna (som nu ligger på Blocket) och rensade lite i rabatten.
Sen började jag få ont i halsen och på kvällen hade jag fått feber. Inatt har jag knappt sovit någonting så nu sitter jag hemma i soffan i min onepiece och jobbar. Tänkte försöka klara av två möten innan jag vilar lite.

Om ni undrar hur jag ser ut behöver ni inte undra längre. Lilla N målade av mig igår och det är verkligen likt...

Ed Hardy

Kategori: Shopping

Vad skönt det är med en ledig dag såhär mitt i veckan. M har rensat lite i förrådet där han hittade en väska med kläder som skall säljas. Jag har sorterat och sorterat och har nu koll på grejerna. I tvättmaskinen ligger två vagnklädslar för nu skall de sista vagnarna säljas. Två brio sulkys om någon är intresserad, en rosa/silver och en beige/svart.

Jag har hunnit med lite shopping också. Blev 3 Ed Hardy T-shirts till stora N på Campadre. Hittade ett par vattentäta gympaskor till mig också. De jag har nu har hängt med i snart 5-år så de behöver verkligen bytas ut.

Stora N's coola tröjor