Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Kalklitir

Kategori: Hemma

Nu har vi bott i vår lägenhet snart 4.5 år och jag börjar tröttna på våra vita väggar. Vi har vitt överallt, var enklast när vi skulle "panik" måla hela lägenheten på bara några dagar innan vi skulle flytta in. Det är väl egentligen inte bara väggarna jag tröttnat på, skulle nog vilja byta ut en hel del men det får nog bli senare. Men lite färg på väggarna skall jag väl kunna få på plats nu när jag har lite tid över.
Har fastnat för kalkfärgen kalklitir som dom precis fått in på Inreda.com
Så snygg och liksom levande
Igår beställde jag två olika färger och idag ångrade jag den ena. Mailade Lie och fick höra att hon får in färgprover snart som jag kan kika på innan jag bestämmer mig.

Fina allihop, men vilken passar bäst hos oss, det är frågan. 

Eftersom jag gärna vill att saker skall hända på en gång och gärna igår blir ju lite stressad av att vänta (den skall komna in den 5:e november tror jag) Men den som väntar på något gott....

Kungsberget

Kategori: Familjen

Mina unga kan inte åka skidor, varken på längden eller tvären. Dom har nog inte ens varit i närheten av ett par. Men nu har vi bokat några dagar i fjällen. Eller inte fjällen utan Kungsberget. Två timmars bilresa känns rätt lagom, dessutom behöver vi inga jättebackar.
Vi åket med familjen B som "vanligt". Tänkte hyra ett parhus med åtta bäddar, bastu, braskamin, diskmaskin, tvättmaskin och allt annat man behöver 
Stuga är mysigare än hotell tycker jag, speciellt när man åker med andra och vill hänga och dricka vin när ungarna somnat. Vårt hus ligget nära barnbacken och pulkabacken, perfekt! Vi kommer nog att boka privatlärare till ungarna. Blir typ samma pris som att ha dom i en större grupp.
Får se om jag kan åka något. Åkte skidor när jag var 7-10 år men inget efter det. För ett gäng år sedan försökte jag mig på bräda. Tog mig ner sakta och osäkert men tyckte det var kul. Tyvärr funkar inte bräda och mina knän så bra ihop. Skall kanske prova skidor den här gången, eller inte....nån skall väl stå för markservicen.

Höstlov

Kategori: Familjen

Den här veckan är det höstlov. Det hade inte jag när jag gick i skolan, vi fick nöja oss med sommarlov, jullov, sportlov och påsklov. 
Ungarna är hemma några dagar och går på dagis/fritids några. Igår var stora N på skottcamp på Bosön
Fem timmars skotträning och matchspel. Lite mellis hann dom också få i sig. 
Lilla N var på bio med mormor och såg nya LasseMaja filmen.
På fredag är dom hemma båda två och imorgon skall stora N hänga med farmor . Dom åker in till stan och fixar en försenad födelsedagspresent och går på bio ( och tittar på LasseMaja dom också )
Jag hade gärna haft dom hemma mer men dom tycker det är roligare att hänga med kompisarna.

Matvanor

Kategori: Allmänt

Nä nu är det dags att ta tag i matvanorna igen. Jag har mått lite dåligt ett tag och inte alls orkat tänka på maten. Har inte haft så bra aptit heller, har blivit mycket mackor och fil. Nu mår jag bättre igen och känner att det är dags att styra upp ätandet med början idag.

För att njuta sista dagen började vi med att åka till Gateau för att köpa frukostbröd. Blev lite olika frallor, croissanter, och kardemummabullar.
Lyxfrukost!!

Avslutade dagen med kardemummabullar och varmchoklad.




Catan Junior

Kategori: Familjen

När stora N fyllde år fick han ett Catan Junior. Det är barnversionen av det Settlers vi alltid spelar med familjen R och kompis K.
Idag fick vi ändan ur och provade det för första gången. Det påminner mycket om orginal spelet. 
Man har båtar och "städer" 

råvaru"kort"

och en spelplan såklart
Sen gäller det att bygga båtar och "städer". Den som först fått ut dina sju stycken vinner. Riktigt kul för både honom och oss vuxna. Lilla N är nog på gränsen till för lite men kommer absolut kunna spela med lite hjälp av en vuxen.

Fotbollsplanskaka, favorit i repris

Kategori: Ätbart

Idag har stora N fotbollsavslutning. Det blir föräldramatch, diplom, festis och fotbollsplanskaka. Jag bakade en sådan till sommaravslutningen och nu ville dom gärna ha en igen.
Den är superenkel att göra. Jag kör på ett trippelt kladdkaksrecept i med allt i en långpanna.Sen när den svalnat brer jag på en whipped cream frosting (som jag också spritsar linjerna med) 

Sen strör jag på gräset som är grönfärgad kokos

Sen är det bara att spritsa dit linjer.

Och ja man kan vara mer noggrann än vad jag var. 

Lilla N ville också prova att spritsa så hon gick loss på ett papper med det som fanns kvar i spritsen.



Fredag hela veckan

Kategori: Familjen

Så var det fredag igen. Egentligen är ju alla dagar fredagar för mig eftersom jag inte jobbar just nu. Men det är ju så mycket mysigare att hänga med familjen än att vara ensam. 
Idag jobbade M hemma, trevligt med sällskap. Lyxade till det med en sushi till lunch, himla gott.


På tal om lyx, kolla vad vi fick hem i brevlådan idag


Det lär vara första och sista gången, och den var inte adresserad till mig.

Just nu är M och hämtar stora N som har varit på laserdome kalas. När dom kommer hem skall vi titta på Hela Sverige bakar och mysa lite.

Tivo

Kategori: Allmänt

Oj vad mycket skit det går på TV, men ibland också sånt man vill se. Självklart går det då samtidigt. Tidigare hade vi en HD box från Com Hem där man kunde spela in två program samtidigt men då inte titta på ett tredje.
Nu har vi uppgraderat till Tivo.


 Vet inte riktigt vad det innebär men nu kan vi spela in tre program och titta på ett fjärde. Sen har de också en on demand funktion så man kan titta på vissa program i efterhand. Blir nog bra det här. Förhoppningsvis blir det inte mer tv bara tv när vi vill (som reklamen säger)

Lite mer byxor

Kategori: Shopping

Jag tror jag sa tidigare i ett svagt ögonblick att jag inte skulle köpa några fler byxor, möjligtvis några jeans. Förra veckan köpte jag två par stretchjeans från HM till priset av 89:- styck. Ordinarie pris var 99:- och sen 10% rabatt på det.
Idag kunde jag inte hålla mig, det blev två par byxor till. 
De här från Sisters point

Och de här från Only

Båda hittade jag hos stylepit.se
Jag bara älskar alla byxor i den här stilen. Så sköna, som att gå omkring i mjukisbyxor fast ändå inte. Hoppas det här modet är här för att stanna!

Eco.kid

Kategori: Allmänt

Nu går det löss på dagis igen. Fyra nya fall den här veckan, suck. Jag hatar verkligen löss och vill inte ha hem dem (igen) Vart kommer dom ifrån? Varför kommer de alltid på hösten? Verkar ju inte som att någon har dom på sommaren. Har dom legat ide någonstans?
Nu har jag i alla fall hittat ett schampo och balsam som skall motverka löss. Ekologiskt dessutom. Eco.kid heter det och du hittar det här
Jag köpte schampo, balsam och en balsamspray
Håll tummarna att det funkar. Om inte är det ju i alla fall ett bra schampo som skall vara skonsamt mot både ungar och miljö
 
 
 

Pumpor

Kategori: Familjen


Såhär fina blev våra pumpor. Stora N har gjort den vänstra, lilla N den högra och jag den i mitten. Ungarna fick rita på pumporna hur de skulle se ut så skar jag ut dom. Lite pillrigt för dom ritade ganska smått.

Det här med halloween. Stora N vill gå ut på trick or treat men vi föräldrar är lite (mycket) emot det. Känns som om han skulle gå runt och tigga. Gillar egentligen inte heller når andras ungar kommer och ringer på hos oss. 
Vad tycker ni om sånt?

Helgen

Kategori: Familjen

Igår hade vi familjen R över på fika och middag. Trevligt som vanligt. Vi körde på enkla säkra kort så till fika blev det hallongrottor och kladdkaka med jordgubbar och grädde. Till middag blev det kyckling med vitlöksostsås. När barnen somnat blev det såklart ett parti Settlers (grattis E...)

Idag har vi haft telefon och paddfritt. Och kan man tänka sig, ungarna har faktiskt lekt, med varandra. Först läste stora N för lilla N, sen spelade dom Fia med knuff innan dom lekte med lilla N's lilla porslinsservice och avslutade med kurragömma. 

Sen har vi också hunnit med att göra halloweenpumpor som vi skall tända ikväll när det blivit mörkt.
Snart är det handbollsdax för stora N och sen avslutas helgen med soffhäng och Solsidan.

Fredagsfrosseri

Kategori: Familjen

Fredag igen. Vi har tagit det lugnt och bara hängt i soffan. Ja vi åt faktiskt middag där också. Pizza som M och stora N köpte med sig efter stora N's fotbollsfritids. Efter middagen fortsatte frosseriet med en massa godis, bland annat vår nya favorit Polly bilar, popcorn, chips och bullar.

Nej vi kommer inte trycka i oss allt på bilden men det är ju trevligt att ha lite att välja på. Som vanligt tittade vi på Hela Sverige bakar och Kockarnas kamp. 

Lilla N gillar sin "onepiece" skarpt. Har haft på sig den sen hon kom hem från dagis. Blir nog till att köpa en till.

Oäkta onepiece

Kategori: Shopping

Helt plötsligt vill lilla N ha en onepiece. Jag har frågat henne flera gånger tidigare och då har det varit blankt nej. Eftersom jag vet att den lilla damen kan vara rätt ombytlig vill jag inte lägga ut hur mycket pengar som helst innan jag vet att hon verkligen kommer använda den. Kollade runt lite och hittade den här på Ellos

Den kostade 399:- men jag hade något erbjudande som gav mig 50% rabatt på en vara, fri frakt och ett kniv och skärbräde set helt gratis. Så nu är den på väg hem till oss. Om hon gillar den köper vi nog en "äkta" sen, för dom är faktiskt lite snyggare (även fast det kanske inte är världens snyggaste plagg generellt) och lite skönare.

Blockflöjt

Kategori: Familjen

I stora N's skola får alla 2:or varsin blockflöjt som dom lär sig spela på. Nu har han tagit hem den och övar lite då och då

Det får mig att minnas när jag var liten. Då spelade nästan alla något instrument . Man började med blockflöjt eller mandolin. Jag spelade flöjt. Vi hade en "konsert" tillsammans med mandolinspelarna. Måste låtit hemskt. Sen gick folk vidare till fiol, gitarr, tvärflöjt.....men inte jag. Jag fortsatte med blockflöjt och gick senare över till altflöjt (tror jag det heter, helt enkelt en blockflöjt modell större) innan jag lade ner min musik karriär.
Får se hur det blir med stora N, om det blir något annat efter blockflöjtandet.

Rabatt på Stadium

Kategori: Shopping

Det där med vinterkängor till stora N. Inte har det varit lätt. Jag skrev ju tidigare att jag beställt två par från Zalando. Tror ni jag fick båda? Nej då. På grund av datafel hos dom fick jag bara Sorel stövlarna. Efter att ha gnällt i telefon fick jag en 20% rabattkod. Men då hade jag hittat ett par andra på Addnature.se där jag också köpte min dunjacka. Men tror ni dom passade? Nej dom var för små. Killen har typ snart samma storlek som jag och han är åtta år. Det var bara att skicka tillbaka.
Idag hittade jag de här Salomon kängorna på Stadium som just nu har 25% online rabatt och det även på redan nedsatta varor.
Nu är det bara att hålla tummarna att de här passar.

Hittade också ett par gympaskor till mig. Fanns bara kvar i min storlek, hur ofta händer det?


Snygga va?




Simglasögon

Kategori: Shopping

För ett gäng år sedan när vi var i Thailand hittade jag ett par grymma simglasögon till stora N. De är lite mittemellan vanliga simglasögon och cyklop. Har aldrig sett liknande före eller efter tills vi var i Turkiet med familjen AW i somras. Då hade alla killarna i familjen typ likadana. Fick tipset att de gick att köpa på wiggle.co.uk Eftersom stora N's glasögon blivit både repiga och lite små var det på tiden att köpa nya.
Idag gick jag in och beställde ett par till honom

Och ett par till lilla N. 

Båda från märket Aqua Sphere. 
Bra pris och fri frakt. Det enda "dumma" är att det tar ca en vecka innan de kommer, men det kan man ju leva med.

Idag fick jag hem min dunjacka. Oj vad skön den var, och superlätt, väger typ ingenting. Perfekt också att ha under en skaljacka sen i vinter. Grymt nöjd med det köpet.

Årets sista gubbe?

Kategori: Familjen

Idag har hösten visat sig från sin bästa sida. Blå himmel, sol och en ganska behaglig temperatur.
Vi tog fram grillen och eldkorgen och åt lunchen utomhus. Tänk att grillad korv smakar så mycket bättre än stekt. Till efterrätt grillades några marschmallows.

Vi hittade också en mogen jordgubbe, kan det varit årets sista.
Tror inte det kommer vara varm nog att de andra skall hinna mogna.

Tandvärk

Kategori: Allmänt

Här händer inte mycket. Förutom att jag har tandvärk. 

Va inne imorse och kollade tänderna men inget syns på röntgen så det är bara att vänta tills det blir värre och man kan lokalisera rätt tand. Det är alltså inga hål eller inflammationer, det jag väntar ut är en eventuell rotfyllning. Hurra! Som tur är har jag tecknat en tandvårdsförsäkring (betalar ca 150:-/månaden) på folktandvården så det var "gratis" på akuttandvården. Så nu käkar jag Alvedon och Ipren och väntar på att det skall bli värre....



Kompishäng

Kategori: Allmänt

Igår efter lämning av ungar åkte jag hem till L. En av de gamla handbollskompisarna jag träffade i fredags. Hon är hemma och mammaledig. Så skönt att få en "hemmakompis" som dessutom bor rätt nära. Första gången jag fick träffa hennes lilla F som hunnit bli 9 månader. Vi drack the, pratade och tog en liten promenad innan vi åkte hem till J som också var hemma just igår (också en handbollare). Där drack vi mer the och pratade ännu mer. Vid lunch köpte vi hem Indiskt och jag åt så mycket att jag fick värsta matkoman. Mycket mycket trevlig dag.

Om det blev någon jacka. Jajamän, men en annan än den jag kärade ner mig i igår. Det blev en annan snygging från Haglöfs som jag hittade på Addnature.se Tror jag knep den sista svarta.


Lite kär i en jacka

Kategori: Vill ha

Nu har jag blivit lite kär i en jacka, igen...  Jag som köpt på mig höstjackor märkte snabbt att jag inte har något när termometern smyger ner mot nollan. Då är höstjackorna lite för kalla och vinter dunjackorna lite för varma.
Hittade den här urfina "lätt" dunjackan från The North face på Stadium.
Just nu har dom 25% på allt man köper på webben. Det riktigt kliar i köpfingret. Men de senaste veckorna har jag lagt ner nästan 2500:- på tandläkaren så det känns lite tunt på kontot just nu. Får se hur det blir, men sugen är jag.

Världens bästa dagis

Kategori: Familjen

Lilla N går på världens bästa dagis. Eller mer bestämt, hon har världens bästa pedagoger. Imorse hade dom ordnat familjefrukost. Mysigt att gå iväg hela familjen och äta frukost tillsammans med andra barn och föräldrar. Lite stojigt och stressigt blir det ju också. Särskilt om man har en unge som skall vara i skolan i tid. 
Det är inte bara dagens frukost som gör dem så bra. Flera gånger i veckan får vi mail med kort och en liten text om dagens aktiviteter. 

Under frukosten hann man ju också titta lite mer på alla fina saker de sätter upp på väggarna. Hittade lilla N's beskrivning om hur sommaren varit. En målning till texten hade hon också gjort

Stora N fick inte vara med på bilden tydligen. Observera också att jag är mycket brunare än M, precis som i verkligheten.

Slappardag

Kategori: Familjen

Igår var en riktig slödag. På förmiddagen hängde vi bara här hemma. Till lunch blev det pannkakor. På eftermiddagen åkte killarna iväg till Tele2 Arena för att titta på DIF-Göteborg. Båda hade namnsdag förra veckan och det var min pressent.
Jag och lilla N stannade hemma. Jag kollade på matchen på datorn och hon tittade på Barbie. 

Alla nöjda och glada. Att DIF vann med 2-1 (straff i 95:e minuten) gjorde inte saken sämre. På väg hem åkte killarna förbi McD och köpte en näringsrik middag.

Fotboll i ruskväder

Kategori: Familjen

Vilken otur vi haft med vädret idag. Det som har varit så fint höstväder nu i några dagar men idag när stora N hade fotbollsturnering var det mulet, kallt och regnade. 
Vi började iallafall dagen med sconesfrukost. Det är alltid M som gör scones hemma hos oss

Sen slöade vi lite innan vi åt lunch och sen åkte vi till Enebyberg och fotboll. På vägen dit släppte vi av lilla N hos mormor.
Efter första matchen gav jag upp och M körde hem mig. Tre och en halv timme senare kom killarna hem, blöta som dränkta katter. Det hade gått jättebra, tre segrar av tre möjliga. Stora N var frusen men nöjd. Två mål blev det för honom idag.
Nu har vi ätit korv och hamburgare framför Tv'n. Kockarnas kamp och Hela Sverige bakar precis som förra veckan.

Kompisar från förr

Kategori: Ätbart

Ikväll träffade jag ett gäng gamla handbollskompisar för en middag på Jernet. Så himla trevligt. Trots att vi nästan alla bor ganska nära varandra blir det inte av att vi ses speciellt ofta. Men idag lovade vi att det inte skulle ta så lång tid tills nästa gång. 
Jag åt en ganska så dålig kantarell soppa och en syndigt söt och god kolapaj med vispgrädde.

Nej jag kunde inte behärska mig utan hann ta en bit innan jag kom på att jag skulle ta ett kort


Choklad macaroner

Kategori: Ätbart

Ibland blir jag lite rastlös här hemma. Vad är då bättre än att baka? Jag blev lite sur förra gången jag bakade macaroner. Dom ville inte resa sig och få en fot vilket var riktigt irriterande. Jag trodde det berodde på att mandelmjölet hade varit fryst och jag hade rätt. Idag bakade jag med annat mjöl och samma recept och nu blev dom helt ok. Det blev choklad macaroner med en fyllning av smörkräm med fazers Marianne choklad. Riktigt gott. Men dom blir godare efter ett dygn i kylen. Lagom till helgen alltså.


Borgeby kryddgård

Kategori: Ätbart

Nu har jag shoppat igen. Kryddor den här gången. Stora N har börjat dricka smothie till frukost och i den vill han ha vaniljpulver. Jag gör den på lättvaniljyoghurt, en skvätt mjölk, 1/2 banan, frysta bär (oftast hallon/blåbär) och vaniljpulver. Nu börjar vaniljpulvret ta slut så det var dax för en beställning från Borgeby kryddgård igen

Dom har grymt mycket olika kryddor och de flesta utan glutamat (alla kryddor som innehåller det är markerade). Såklart blev det inte bara vaniljpulver. Dom har också ett ostpulver som man blandar med grädde kokar några minuter och får en grym ostsås till tex tacos, en sån påse blev det också. Sen köpte jag saffran för snart är det jul. Vita, ljusa och mörka chokladknappar till chocolate chip cookies, lite strössel och några andra kryddor som oregano, smoked paprika och habanero. 

Mer vantar

Kategori: Shopping

Ingen har väl kunnat undgå att jag gillar att shoppa. Just nu har jag nog lite för mycket ledig tid för min plånboks bästa. Men jag har också tid att lägga på att leta fram bra priser.
På andmotion.se hade dom tag 3 betala för 2 på sin rea (kika in dom har mycket fint)  Det betydde att jag fick 3 par Hestra vinter handskar/vantar 

och ett par mysiga tummvantar till mig själv från Kombi

för dryga 500-lappen. Tycker det är lite extra viktigt med bra ytterkläder till ungarna nu på hösten och vintern. Vill inte att dom skall bli kalla och blöta. Men nu har vi nog vantar så det räcker.