Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Skor...igen..

Kategori: Shopping

Ja jag vet att jag tjatar om skor, men skor är en stor del av mitt liv :-) Nu när det har blivit vår (hoppas jag, idag snöar det ju) upptäckte jag såklart att alla barnens skor har blivit för små. Slö som jag är surfade jag in på Brandos, toppen med fri frakt och fria returer!! Lilla N fick ju ett par ljusrosarosa Hunter gummistövlar och ett par knallrosa adidas gympaskor när hon fyllde år, dessutom fyndade jag ett par begagnade lila Hunterstövlar på tradera för endast 165:- som hon får ha på dagis, men behövde ändå ett par skor till. Det blev dom här söta från PAX

Stora N fick ju ett par gummistövlar häromdagen, sen fyndade jag ett par till från Molo ganska nyligen så det behöver han inte (tycker att det är bra om dom har två par stövlar så man slipper släpa hem från dagis/skola hela tiden). Men han behövde också ett par gympaskor. Han fick vara med och välja så det blev dom här, ocså dom från PAX

Sedan hade jag ju tidigare lovat honom ett par från Ed Hardy. Beställde hem ett par och upptäckte att dom var väldigt små i storleken så dom fick åka tillbaka. Hittade sen ett par basketkängor från Cheap Monday i garderoben som jag köpte förra året så nu bestämde vi tillsammans att ett par låga skor skulle passa bättre. Det blev dom här


FOTON: www.brandos.se

Det var allt från Brandos för den här gången MEN jag fick hem ett erbjudande i brevlådan från HEPPO (också fri frakt och fria returer) där man fick 150:- rabatt om man beställde för över 500:- Jag är ju inte den som är den utan gick snällt in på deras hemsida och klickade hem ett par vinterkängor från Timberland till stora N till nästa vinter. Ordinare pris var 899, sen lite REA på det och min rabatt så tillslut blev det 380:- för mig att betala. FYND!!!


FOTO: www.heppo.se

Nu blir det nog inte så mycket mer skor på ett tag, men man vet ju aldrig...

Balkongen

Kategori: Allmänt

Nu när våren är här känner jag att jag vill piffa upp balkongen. Vi pratade om det redan förra året men då blev det liksom inget av det hela, men nu är jag på G igen. Fick hem en katalog från Svenssons i Lammhult med inriktning Balkong och Trädgård, genast börjar jag planera hur jag vill att balkongen skall se ut. Den här gången skall det verkligen bli av, jag har fått nämligen fått fria händer (och en budget såklart) att piffa balkongen. Åhh vad roligt det skall bli, har lite olika ideér redan.

Idag ser det ut såhär


Ett litet runt borde med två stolar på en sidan


Ett större bord för fyra på andra sidan



Och helheten blir så här trist och tråkig. Bäst att sätta igen på direkten....

FOTO: Privata

Paul Frank

Kategori: Allmänt

Vi gillar apor i den här familjen, favoriten är Julius dvs paul Frank apan. Jag har alltid tyckt om märket och började köpa Paul Frank kläder (eller small Paul som deras barnkollektion kallas ibland) till stora N när han var liten. Han började också tycka om kläderna eftersom de ofta har ganska roliga tryck. När lilla N kom fick hon såklart också kläder därifrån och hon gillar dom också. jag tycker att dera t-shirtar är en jättebra om man vill komma ifrån alla superhjälpta och hello Kitty tryck men ändå vill ha något lite roligare till barnen. Ja det är lite dyrare än tex HM men ibland kan det vara kul att ha något fint som inte alla andra ungar på dagis / skolan har. Senaste aptillskottet i vår familj är de här färgglada gummistövlarna till stora N, shoppade på Babyshop för halva priset. tror jag snodde sista paret...

Odd Molly

Kategori: Allmänt

Jag har inte riktigt bestämt mig om jag gillar Odd Molly eller inte. Tycker att vissa saker kan vara fina medans vissa bara blir hysteriska. Fattar inte riktigt vem som passar i blommigt, volangigt och lagerpålager i ett och samma plagg? Däremot är deras nedtonade kläder i t-shirt material supersköna och inte så hysteriska. Det plagg jag älskar är deras Grandmas coat, en tjockare stickad kofta/jacka/kappa. Jag har en i ljusrosa och har nu också investerat i en mörkgrå. Hittade den på Country dreams, 20% REA var det också, inget superklipp kanske men REA är alltid REA. Nu hoppas jag att det varma vädret fortsätter så jag kan inviga den så fort jag får hem den.



I like!!

FOTO: http://www.country-dreams.se/

Velputtar, tillbaka på ruta 1..nästan

Kategori: Semester

Som jag skrev för typ en vecka sedan hade vi bokat en resa till Mexico med våra kompisar familjen B-W. Sen började den stora vel fasen. Vi kom på att hotellet vi bokat inte hade kylskåp eller minibar vilket är ett måste för mamman i den andra familjen (att förvara medeciner i). Vi började då titta runt på andra alternativ vilket inte var det lättaste när jag fick för mig att jag inte ville till Mexico, den andra familjen ville inte till Thailand för där har dom varit två år i rad. Kvar fanns Aruba som vår familj tyckte blev aldeles för dyrt eftersom vi absolut vill vara borta 3 veckor. Ett tag hade jag 3 olika bokade resor, en till Mexico, en till Aruba och en till Thailand....Tillslut kom jag på att Mecxico nog inte är så tokigt iallafall så det slutade med att vi hade kvar våra flygstolar och bara bytte hotell till Sandos Caracol Eco Resort & Spa också på Playa del Carmen och faktiskt det hotell vi hade i tanke när vi började prata om resor för ca 6 månader sen. Nu är den första bokningsavgiften betald så nu finns det ingen återvändå. Tror det blir toppenbra.


Ser inte så tokigt ut va?


Det här kommer nog bli stora N's favorit plats


Lekrummet ser också rätt Ok ut


Finns såklart ett gym här också


Men hänger nog hellre här.....

FOTO: www.ving.se

Pressenter

Kategori: Allmänt

Lilla N fick naturligtvis en massa fina pressenter på sitt kalas. Hon är lite lustig den lill damen. När jag frågade henne vad hon önskade sig svarade hon: Men mamma jag vill inte ha några fler leksaker. Men sen kom det fram att hon ändå ville ha pärlor, pyssel, pennor, pysselböcker, barbies osv. Vet inte vad hon klassar som leksaker....

Hon fick iallafall pysselböcker, spel, pennor, pärlor, en bikini, två olika Barbies (en Ken och en kompis till hennes Blair docka) en eltandborste, adidas gympaskor, prinsesspyssel, Hunter gumistövlar, prinsessaker och en prenumeration på Prinsesstidningen. Det mesta gick i rosa och lila.

Här ser ni lite av det hon fick







Lilla N tackar så mycket för alla fina saker!!

FOTO: privata

Kalaslördag

Kategori: Ätbart

Igår hade vi kalas för lilla N här hemma. Det var lite släkt, lite kompisar och lite barn. Som vanligt (ja faktiskt) hade vi tur med vädret när det var kalasdax, solen sken och det blev premiär i utemöblerna dock med fleecen på.
Såklart hade jag gjort en tårta, en lila Barbie tårta var beställd och en sån blev det (fylld med vit choklad och blåbär)


Sen hade jag också gjort en hallon/choklad tårta, kladdkaksmuffins, rocky road muffins och två olika macaroner


Efter fikat ville barnen gå ut och leka i solen. Killarna cyklade och åkte skateboard medans tjejerna hoppade hage. Det kändes mycket vårigt :-)



Vi hängde ute så mycket att vi nästan höll på att glömma "överaskningen" som var en pinata. Inte en sån man slår sönder utan en som man drar i snören så ramlar botten ut. Måste erkänna att den såg roligare ut på bilden (nät köpt såklart) än i verkligheten, men barnen tyckte den var rolig. Vi hade fyllt den med mini marshmallows i olika förger, lila  serpentiner och balonger



Sen fick dom också kalaspåsar innehållande lite godis och småleksaker bla en mini pruttkudde som gjorde succé.

Efter kalaset hängde J, J & A kvar, vi köpte pizza och spelade Buzz. En mycket trevlig dag!!

FOTO: privata

Fiat 500 by Gucci

Kategori: Allmänt

OK jag kanske är lite sen jag vet inte men nu har jag upptäckt världens sötaste bil. Den är ju söt att man bara vill stoppa den i fickan eller kanske ännu hellre ha den hemma i garaget så man faktiskt kan åka omkring i den.
Det är Fiat som har ett samarbete med Gucci och det har resulterat i Fiat 500 by Gucci. Titta och njuuuuut

Den finns också i pärlemorvit men jag tyckte den svarta var finare. Såklart har dom också gjort en cab där själva taket är svart med Gucci randen i mitten.

Kolla inredningen



Ocn navkapslarna


FOTO: www.fiat500bygucci.se

Förutom utseendet på bilen har jag ingen aning om hur den är, men jag antar att man kan åka från plats A till plats B och det räcker för mig :-)

M, nu vet du vad jag önskar mig i typ namnsdagspressent eller nått...

Födelsedagen

Kategori: Allmänt

Igår var det ju lila N's födelsedag. Jag, M och stora n gick upp tidigt och fixade en frukostbricka med macka, kaka och jordgubbar, sen väckte vi lilla N med frukost, paket och sång. Stackarn blev helt förskräckt och började gråta, jag vet att vi sjunger dåligt men inte så dåligt. Hon lugnade sig iallafall väldigt fort och började öppna paket. Av stora n fick hon pysselboken och pennorna han köpte igår och av oss kläder och och en IPad. Det var min gamla Ipad som mest legat sedan jag köpte min IPhone som vi pimpat upp med nytt rosa skal. Hon blev såklart superglad (och stora N lite avis) Efter dagis kom mormor och morbror J hem till oss och åt önskemiddag dvs McDonalds och kladdkaka.
Tror hon var riktigt nöjd med sin födesedag. Själva måste jag sätta igång att baka inför kalaset vi skall ha imorgon.



Kolla vilket fint glittrigt paketsnöre jag hittade



Ivrig paketöppnare



FOTO: privat

Grattis lilla N

Kategori: Allmänt

Idag för 4-år sedan ploppade lilla N ut. Ja man kan nästan säga ploppade, fort som tusan gick det. Tror det var ca 2 timmar från första knipet tills hon var ute, speciellt ont gjorde det inte heller....faktiskt.

Så grattis på födelsedagen min fina, viljestarka, glada, läspande, korskskruvslockiga, blyga, pratglada, chokladälskande, tuffa, tjejiga, försiktiga, kluriga, envisa, vackra 4-åring.



FOTO: privat

See by Chloe & Zlatan

Kategori: Allmänt

Stora N har varit lite krasslig, ont i halsen och lite snorig men ingen direkt feber. I måndags var han hos mormor men igår var han hemma med mig. Jag jobbade men vi gjorde en liten paus och åkte en sväng till Centrum för att kika efter lite pressenter till lilla N. Jag köpte en söt klänning från Molo och stora N valde en pysselbok och lite pennor. Sen köpte han också lite fotbollskort till sig själv. Sen ville stora N köpa boken om Zlatan till M så den fick också följa med hem.



Väl hemma hade vi ett paket i brevlådan, eller det hängde nog mer utanför. Det var mina fina See by Chloe ballerinas jag har fyndat på Tradera. Använda en gång dvs sulan är lite "sliten" men annars i toppskick!! Man kan hitta dom i rött på tex Tintinstyle för runt 2000:-, jag köpte mina för 799:- + frakt. Ett riktigt fynd tycker jag. Blev ju inte sämre av att dom passade perfekt!!


Snygga va?!?

FOTO: privat

Mexico 2013

Kategori: Semester

Så var det bokat och klart, det blir Mexico nästa vinter. I söndags var J, J&A hemma hos oss för planeringsdag. Vi skulle alltså komma fram till vart vi skulle resa 2013. Förra gången vi åkte tillsammans blev det till Thailand (men vi har också varit i fjällen, i Danmark och i Spanien tillsammans) Vi hade tre kandidater, det var Thailand, Mexico och Aruba. Efter lite velande fram och tillbaka blev det tillslut en snabb bokning efter att ha chattat med en ving kille och kommit fram till att det bara fanns 10 resor kvar till Mexico det datumet vi ville åka. Vinnaren blev Viva Wyndham MayaPlaya del Carmen. Jag har varit lite tveksam till Mexico då jag hört att det kan vara lite våldsamt där, men det blir nog supertoppen. Man kan ju inte annat att längta när man ser de här bilderna.


Poolhäng!!

Strandhäng!!


Gymhäng??

FOTO: www.ving.se

Draw Something...

Kategori: Allmänt

Mobilen har verkligen gått från att vara en grej man ringer i till att vara som en armekniv från Schweiz, den har liksom allt. Man kan ringa då såklart, surfa, blogga och framförallt spela spel. Först fastnadeag för angry birds (som säkert alla andra också gjorde), sen blev det word feud (som alla andra), så började lite smått med Qiuz me och har nu fastnat för Draw Something. Där skall man presic som spelet heter rita något. Man får välja på tre ord i olika svårighetsgrader sen ritar man det och kompisen gissar vad det är. Vad jag har förstått tävlar man inte mot varandra utan mer med, man samlar poäng tillsammans. Så här kan det se ut



(Usch ser ni vad fult mitt mobilskal har blivit. Jag som bara tappat mobilen i marken två gånger. Dags att köpa nytt tror jag)

Det är riktigt svårt att rita med fingrarna på skärmen, men det är riktigt roligt. Jag heter Numinen om nån vill spela :-)

Kalas planering

Kategori: Allmänt

Snart fyller lilla N 4 år, tänk vad tiden går. Hon är ju fortfarande min lilla plutta. Tänk det var ju inte länge sen hon såg ut såhär...


Mycket hår har hon alltid haft, körde tuppkam de första månaderna.

Nu är det alltså kalasplanering som gäller. Vi hade först tänk ha ett kalas på dagis men nu skall dom tydligen ha några tema dagar och då hålla till inne på lilla N's avdelning så vi nöjer oss med att bjuda på tårta på fredag. En prickig Hello Kitty tårta är då beställd, tror det blir med blåbär och vit choklad då det fanns allergier för röda bär.

På lördag är det dags för kalas hemma, då kommer lite kompisar och släkt. Då vill lilla N ha en Barbie Blair tårta med lila klänning. Sedan funderar jag på att göra en chokladtårta med hallon, men har inte riktigt bestämt mig. Lite macarons blir det nog iallafall och chokladmuffins med och utan Rocky road topping, kanske chokladbollar och hallongrottor också. Får se vad jag hinner med. (bilder kommer såklart :-)
Sen blir det självklart kalaspåsar också, har köpt lite smågrejer så det inte bara blir godis.
En liten överaskning har vi också köpt, hoppas att den blir omtyckt.

Fredagsgott

Kategori: Allmänt

Igår när vi skulle hämta barnen från dagis och skola kom jag plötsligt på att jag var sugen på skagenröra så vi svängde förbi Mariannes Saluhall på vägen hem.
Det är faktiskt första gången jag var där och oj vad mycket gott dom hade, en massa skaldjur, fina köttbitar och smaskiga bakelser/efterrätter. Vi köpte en bytta skagen och kunde inte låta bli efterrätterna. Två Death by chocolat, en citronmarängpaj och en stooooor chokladboll blev vårt fredagsgott.


FOTO: privat

För ovanlighetens skull och helt oplanerat blev det en trerätters middag. Till förrätt blev det såklart skagenröra med avokado på smörstekta brödskivor, varmrätt blev korv (barnen) kött och rösti, efterrätten var smasket från Mariannes. Stora N tyckte kakan var för chokladig så han åt lite kladdkaka istället. Den var verkligen mastig (jag smakade lite av M) men god, min citronmarängpaj var fantasktiskt god, söt och syrlig med gott knaprigt skal, lilla N  var nöjd med sin chokladboll. Efterrätten åt vi i soffan medans vi tittade på melodifestivalen som M spelat in eftersom vi var borta i lördags när den gick.
En riktigt mys fredag.

Mormor

Kategori: Allmänt

Idag den 16 mars 2012 skulle min mormor fyllt 100 år om hon fortfarande hade levt. Egentligen föddes hon den 18 mars men hennes pappa sa fel när han skulle anmäla hennes födelse, så gick det till på den tiden.
Jag och mormor har alltid haft en speciell relation, vi var mycket hos henne och morfar när jag var liten och hon var ofta barnvakt om jag var sjuk eller inte kunde vara på dagis av någon annan anledning.
Morfar gick bort redan 1983 när jag var 10 år och straxt efter det fick mormor några kraftiga hjärtattacker och flyttade då in på ett servicehus och där blev hon kvar ..... i 24 år.
Hon var rolig min mormor, hade ett jäkla humör, gillade att dra roliga historier (gärna fräckisar), hade humor som få, gillade att titta på sport, hejade på AIK (förstod aldrig varför), gillade att dricka kaffe och var världens snällaste.
När jag och M gifte oss var hon med i kyrkan, fick i efterhand veta att hon petat i sig ett antal sobril för att inte börja gråta, för då skulle hon aldrig kunnat sluta sa hon. Jag hoppas det hade varit glädje tårar. Glad och stolt blev hon när hon blev gammelmormor, dom tyckte om varandra hon och stora N. Tyvärr han hon aldrig träffa lilla N då hon gick bort i december 2007 95 år gammal, då hade jag lilla N i magen.


Ett kort från vårt bröllop, hittade ingen bättre bild...


Mormor, jag saknar dig. Du var världens bästa!!


Caliente

Kategori: Allmänt

Innan jag och M flyttade hem till ön igen bode vi ett tag vid Fridhemsplan, mitt inne i smeten. Jag trode jag skulle älska att bo centralt men kom på att det inte alls var min grej så det blev flytt ut till "förorten" och lugnet. Men det jag kan sakna är närheten till alla olika resturanger. Visst finns det några här ute ockå men det är mest thai (som jag efterlyste för 5 år sen då det inte fanns någon, nu finns det säkert en 5 stycken)
När jagt och K ändå var inne i stan häromdagen passade vi också på att gå ut att äta, vi hamnade på K's favorit Caliente. Det var jättelänge sen jag var där senast. Det är mysigt med tapas, sitta där och plocka i lite av varje. Negativt är att det är svårt att välja och att det blir ganska dyrt. Jag betalade dryga 300:- och då drack jag bara en cola light till. Känns som att man kan få något riktigt bra någon annanstans för dom pengarna...
Jag åt jättegoda calamares och potatas bravas och OK fajitas och kycklingvingar. Mysigt hade vi iallafall


FOTO: www.caliente.se

Stockholm saltrum

Kategori: Allmänt

När jag fyllde år fick jag en spännande pressent från kompisarna K och N, ett besök på Stockholm saltrum. Jag har ju varit snuvig och täppt sen förra pollensäsongen dvs snart ett år och har provat två olika kortisonsprayer som inte hjälpt. Ett besök i ett saltrum skall vara rengörande och uppfriskande för hela kroppen. Saltet skall döda bakterier och rena andningsorganen och underlätta syreupptagningsförmågan. Idag hade jag och K bokat in en date för att gå dit tillsammans. När vi kom dit pratade vi lite med dom som jobbade där och dom berättade att många kommer dit för att bli bättre i sin pollenallergi, eftersom både jag och K är väldigt allergiska så lät ju det intressant. Vi fick gå in i ett rum där dom spelade lugn musik och ett bildspel medans man satt/halvlåg i typ badenbaden stolar och tog det lungt i 40 minuter. Det var vi och en tjej till som satt där. Hon hade varit där tidigare och vi frågade henne vad hon tyckte och tydligen var det här tredje året hon gick dit för just pollenallergi. För bästa resultat skall man gå 5 gånger inom två veckor så vi köpte ett 10 gångers klippkort att dela på för tro det eller ej, så här "bra" har jag inte varit i näsan på länge. Hoppas det inte är en tillfällighet.


FOTO: www.stockholmsaltrum.se

Samsung

Kategori: Allmänt

Upptäckte att M hade shoppat loss rejält när vi var borta. Hittade tre, TRE, 3 nya TV apparater..... (Hur säger man TV i plural? TV's TVar?) Alla var från Samsung vilket gjorde mig glad eftersom jag tycker att de gör de snyggaste om man tittar rent estetiskt, sen om dom är "bra" vet jag inte men man får ju bild på den och det är väl huvudsaken?
Den nya till vardagsrummet är en 46 tum, LED och smart TV. Hur smart kan en TV vara? Den är iallafall hur fin och tunn som helst.





Sen har ungarna fåt varsin ny TV men deras var "bara" 40 tummare. Hade jag fått vara med och bestämma hade dom nog fått nöja sig med något lite mindre. Nu skall ders bara kopplas in och ihop. Tyckte jag såg två nya Blu-ray spelare också.....

FOTO: privat

Hemma igen...

Kategori: Familjen

Åh vad skönt att vara hemma igen. Mina bihålor var inte så snälla mot mig på flygresan hem så det var en ganska jobbig resa.

Nu har jag laddat över alla kort så det blir en liten bildbombning som jag lovade...


Pepe's Bodega, låg inte den på Gran Canaria? Nåja vi hade vår egen och det var där vi åt i princip varje dag.


Få mer tid....det får man inte när man åker på semester med två ungar.


Två blötdjur


Han kunde inte dyka när vi kom, det kan han nu. Tänk att han som är så försiktig annars är totalt orädd när det gäller vatten.


Lite pyssel i solstolen


Han blir så bruuuun, fyra dagar i solen med solskyddsfaktor 20

Skall inte tråka ut er med fler billder (fast jag har en massa fler :-)

Sammanfattning

Kategori: Semester

Idag är sista dagen vid poolen. Morgondagen kommer mest bestå av transfer, incheckning och en 6 timmar lång flygresa hem för att landa 21.30 (om allt flyter på som planerat)
Vi har haft en jätte härlig vecka med betydligt varmare väder än jag trode det skulle vara. Det har varit poolhäng varje dag. Stora N har blivit som en fisk i vattnet, simmar, dyker som värsta proffset. Jag har fått min efterlängtade soldos och har fyllt på med energi inför våren.
Självklart har det varit lite slitigt också, barnen har varit rätt mammiga när inte M varit med. Men i det stora hela har det varit en toppensemester. Längtar redan till Maj när vi åker nästa gång, då med hela familjen.

All inklusive

Kategori: Semester

All inklusive, jag är lite splitrad.
Nu är väl det vi har just nu mer som en gammal hederlig helpension (heter det så??) det ingår frukost, lunch och middag. Det är ju bekvämt då det bara är att uppge sitt rumsnummer och sen ta för sig av buffén, men gott? Njae mer åt OK vilket i sig är en positiv överraskning. Ungarna är nöjda, dom äter typ nuggets och glass från barnbuffen varje dag.
När vi åker nästa gång är det en "riktig" all inklusive när allt ingår dvs man kan ta sig en dricka eller glass (eller drink ;) när man vill och inte bara vid måltiderna. Där skall det också finnas fler restauranger, inte bara en som här. Får se om jag tycker bättre om konceptet då, just nu är jag lite tveksam.

Shopping och semesterplanering

Kategori: Semester

Bara för att man är på semester kan man ju inte släppa allt. Vissa saker
måste man ju hålla vid liv, shoppingen till exempel. Kikade in på Campadre idag och såg att dom hade kampanj på Miss Sixty för barn. Det blev två söta toppar till lilla N.
Sen hade jag fått ett mail från J ang vår semester vi planerar inför nästa vinter. Nu hade det kommit priser på det ECO hotell vi spanat på i Mexico. Hmm jag som hade börjat luta mer åt Thailand börjar vackla lite....
Det bästa är att man kan sköta alla "affärer" från solstolen ;)

Same same

Kategori: Semester

Ja vad skall jag säga, dagarna är rätt lika varandra, frukost, poolen, lunch, poolen, hänga på rummet, middag och mini disco. Inte för att jag klagar men det finns inte så mycket att berätta. Igår var vi iallafall utanför hotellområdet, kikade i lite affärer och åt en näringsrik middag på McD.
Vi har det oförskämt bra men vi saknar såklart M som är kvar hemma i kalla Sverige och jobbar.

Poolhäng

Kategori: Semester

När vi bokade resan var jag lite osäker på hur vädret skulle vara. Varmare än i Sverige förstås men jag trodde det mer skulle vara som svensk försommar men vad fel jag hade. Det är riktigt varmt och vi har legat vid poolen och solat varje dag (ja det två vi varit här) Stora N badar som en tok övar på att dyka. Dessutom har han blivit superduktig på att simma, idag simmade han nog ca 20 meter med riktiga simtag inte det där hundsimmet han körde med förut. Imorgon är det skattsjakt med Lollo och Bernie dvs egentid i hela 1.5 timme, om båda ungarna vill vara med så länge förståss.

Flyga

Kategori: Allmänt

Nu blir det mobilbloggning en vecka framåt så vi får se hur det blir...

Men alltså flyga finns det något mer långtråkigt? Jag är dessutom väldigt åksjuk vilket betyder att jag inte kan läsa och knappt kan se på film. Nu hade jag laddat ner några Vinter program på telefonen men det blev inte så mycket lyssna utan mer serva barn i 6 timmar, kanske skall ta tillbaka det där med långtråkigt. Men vi kom fram i tid och efter bussåkande och väsksläpande kom vi fram till hotellet.

Tyvärr kan jag inte bifoga bilder så det blir en bildbombning när jag kommer hem.

Sol sol sol....

Kategori: Allmänt

...hoppas jag på nu!! När du läser det här borde vi om allt lyft och landat när det skall snart vara framme på Teneriffa. Avis? ;)

Gårdagen gick i ett rasande tempo, kändes det som iallfall. Packa kläderna gick väl rätt fort, men sen är det allt det andra småplocket som tar tid. Fylla nessesären (nessesärerna..) med nödvändigheter, böcker, tidningar, spel, leksaker. Vad skall ner i resväskan, vad skall med i handbagaget?
Det blev också en snabbis till centrum för inhandling av solglasögon till ungarna och mamma, själv får jag klara mig på de jag har.

Sen kom svärmoroch U hem med stora N. Det blev middag, "min" tortelini, den här gången med bacon, sen fika med KÖPT Frödinge prinsesstårta. Ja jag veeeet, men det blev iallafall hembakta muffins med crunch också.


FOTO. privat

Jag vet inte riktigt hur det blir med bloggandet under veckan, beror lite på hur internet uppkopplingen är men nått litet inlägg skall det nog bli ändå..

Packa

Kategori: Allmänt

Nu är det lite kaosigt här hemma, har försökt att plocka fram barnens kläder och dom ligger nu i småhögar på soffan.



Mina egna kläder har jag inte ens börjat titta på, Får väl raffsa ihop nått och hoppas att man inte träffar någon man känner. Köpte iallafall en fin bikini från Roxy när vi var ute på outleten i Barkaby i höstas, så det har jag iallafall.
Sen gäller det bara att få ner allt i resväskorna, vi kör på en stor och en liten och håller tummarna för att det räcker. Nu är det ju jag som får släpa på det mesta själv. Ungarna kommer få ta hand om sina egna handbagage och sen hoppas jag att stora N kanske kan hjälpa mig med den lilla resväskan som faktiskt är hans egna.
Lilla N har redan packat sin väska, det gjorde hon för flera dagar sen.



Senare idag kommer svärmor och U hem till oss för ett försenat firande av M, dom har med sig stora N som sovit där några dagar. Nu skall jag ägna mig åt lite seriöst packande......

FOTO: privat

Trista utgifter

Kategori: Allmänt

Smet iväg till centrum på en tidig lunch idag. Hade lite ärenden jag var tvungen att hinna med innan vi åker på söndag. Först Apoteket, skulle hämta ut en ny nässpray som tydligen skulle vara bättre än den förra jag fick som inte hjälpte ett dugg. Man kan ju undra varför han inte skrev ut den bra på en gång..... Hoppas den här hjälper för nu är jag trött på att vara snorig!!! Blev lite påfyllnad av Alvedon och Ipren också. Sen till Synsam och hämta ut linser. Tänk om man hade haft bra syn och inga allergier vad mycket pengar man hade sparat. Jag lägger ut ca 4000 om året på linser och 1800 på medeciner (högkostnadskortet är på 1800 va?), på 50 år blir det 290 000. Man kan göra mycket kul för 290 000. Nu väljer jag i och för sig att ha endags linser som är lite dyrare än månadslinser, men det är de som känns bäst för mina ögon. Blev lite annat tjaffs som kallingar till stora N, hårspännen till lilla N, tidningar till flygresan och solskyddsfaktor också. Men bäst av allt sushi!!


En massa påsar men inget direkt upphetsande innehåll tyvärr.


Sushi, behöver ingen övrig komentar...men mums!!

FOTO: privat

Fel säsong

Kategori: Allmänt

När man spontanbokar en solresa i februari (ja jag vet att det är mars nu men den bokades i februari) är det vissa saker som blir lite krångliga. Att märka att ungarna nästan har växt ur alla sina badkläder och stora N sina shorts är en sån sak. Det är för sent att hinna beställa på nätet och efter att ha letat igenom HM och Lindex i centrum utan att hitta ett enda par shorts får man helt enkelt klämma ner ungarna i det man har hemma. Jag får ju dessutom klämma ner mig själv i det jag har hemma för hetsbanta har jag inte hunnit, det får bli inför nästa resa. Då skall jag också ha hunnit köpa lite nya grejer till ungarna. Det finns ju en hel del fint som börjar titta fram nu. Synd att man inte bor i USA där Ralph Lauren är så himla billigt (för dom har ju så mycket snyggt!!!), nästan HM priser. Här ser det ju inte riktigt ut så tyvärr.
Har jämfört RL och HM, vad är finast??




Ralph Lauren

Eller

HM




Ralph Lauren

eller

HM

FOTO: www.hm.se och www.ralphlauren.com

Jag tror jag tyckte bäst om HM badbyxorna och RL bikinin. Vad tycker du?

En sak som irriterar mig lite är att man har överdelar till småtjejer. Borde man inte kunna köpa byxa och överdel som separata delar så man kan välja själv vad man vill ha.