Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Bröllopsdag

Kategori: Allmänt

Idag firar jag och M gummibröllop, hela åtta år har vi varit gifta. Vi har hunnit med ganska mycket under de åren, köpt och sålt tre lägenheter, fått två barn, köpt tre bilar och sålt en, varit i Spanien sex gånger, Finland 3 gånger, köpt aldeles för mycket skor (fast det kanske bara va jag), haft 9 olika barnvagnar, varit i Thailand, spelat Settlers oräkneliga gånger, missat en resa för vi missade avresedatumet (M's fel såklart) och såklart väldigt mycket mer. Hoppas vi kommer hinna med minst lika mycket de kommande åtta åren (minus barn och barnvagnar och den missade resan då)
Såklart fick vi pressenter, M fick ett par gymnastikskor från Evisu av mig. Jag fick ett jättefint armband från Edblad av M. Vi hade också en liten påse lyxchoklad från Betsy Sandberg att mumsa på. En lugn men mysig kväll.


Evisu skor


Mitt snygga armband


Den goda goda chokladen

FOTO: PRIVAT

Lampor

Kategori: Allmänt

När vi flyttade för drygt 2 år sedan märkte vi att vår fina kökslampa, en klassisk Bumling inte riktigt passade i det nya köket. Den satt liksom inte rätt, speciellt eftersom vi ofta när vi har besök flyttar bordet för att få plats med folk runt hela. Då är det bara halva bordet som får ljus, den andra halvan är lite halvmörk vilket är rätt trist för dom som sitter där. Vi kom rätt snabbt på att vi behöver två lampor, sen har vi tittat runt lite halvhjärtat. Jag vill egentligen ha flower pot från Verner Panton men har inte pallrat mig iväg för att kolla om det blir bra ljus. Så vad gör vi? Jo spontanshoppar två pendlar Maxi Safir pendel  och en bordslampa safir bordslampa från Halo tech Design på Campadre. Hoppas det blir bra....


Vår gamla Bumling

FOTO: PRIVAT



Maxi Safir pendel


Safir bordslampa

FOTO: http://ligo.dk

Matkomfort

Kategori: Allmänt

På senare tid har de bara poppat upp och blivit fler och fler, ja matkassarna man kan köpa hem med färdig komponerade menyer alltså. Det är Linas matkasse, middagsfrid, Saras matkasse, matkasse från Tasteline, från mataffären.se och så vidare och så vidare. Det är ju jättebra att få maten hemlevererad och slippa tänka på vad man skall laga, men man måste ju ändå laga maten. Därför har vi valt Matkomfort. Samma koncept men man slippr hacka, fräsa (jo lite måste man nog fräsa) skala... Här är såserna / grytbaserna redan färdiga så det vi måste göra är att fixa tillbehören, dvs koka pasta, slänga in potatis i ugnen eller något sånt. Sen måste vi också tillaga själva proteinet, dvs steka en köttbit, slänga in kycklingdelar i ugnen (ja ni förstår säkert), sen är det liksom bara att värma såsen så är det klart. Som halvfabrikat men ändå inte, för allt är lagat från grunden men inte i vårat kök. Jag tycker om att laga mat, men när man kommer hem från jobbet och har hämtat på dagis och i skolan är man ofta rätt trött, så igår kom en låda mat hem till oss. Den här veckan skall vi äta:

Laxlåda med tomat och skaldjursbuljong samt vildris
Grillad majskycklingklubba från Bjäre med pasta samt parmesancrém
Svensk karré med timjangräddsky och rostad potatis
Gulasch på svenskt nötkött med fullkornsbullgur


Matlåda


Veckans mat

Wordfeud

Kategori: Allmänt

Jag skrev ju tidigare om att jag och M sitter uppe och Bogglar på kvällarna iställe för att gå och lägga oss i vettig tid. Nu har jag hittat Wordfeud, dvs alfapet man kan spela mot andra som är "online" på tex Iphone. Just nu sitter jag och spelar två spel mot min lillebror J. Farligt roligt!!
Förövrigt har jag börjat få lite lagom söndagsångest för imorgon är det ju tillbaka till jobbet igen. Sådär lagom lägligt passar dagis på att stänga redan klockan 16 så det blir en lagom mjukstart.


Wordfeud

Hunter & Julius

Kategori: Shopping

När semestern är slut känns det som att hösten börjar flåsa en i nacken. Min semester tar slut på måndag, då är det bra att pallra sig iväg till jobbet igen, suck. Då är det iallafall skönt att ha höstgarderoben färdig. Lilla N fick superfina Hunter gummistövlar av farmor när hon fyllde år, nu letar jag bara efter några fina fleece welly socks, har bara hittat vita och svarta men skulle gärna ha rosa som jag tror mig ha sett någonstans. Sen hittade jag en så söt regnjacka från Paul Frank i ett samarbete med Target (tradera fynd), där apan Julius skyddar sig med ett färgglatt paraply. Hon har också ett rejälare regnställ från Didriksson att ha på dagis. Det finns inget dåligt väder....


Allt blir sötare i mindre storlek


Framifrån


Bakifrån

FOTO: PRIVATA

Tradera

Kategori: Allmänt

Jag älskar och hatar Tradera. Man kan fynda jättefina kläder för en billig penning, man kan få slitna kläder för en dyr penning och man kan få helt OK kläder för en helt OK penning. Man kan också sälja kläder och tjäna in pengar man sen kan göra av med på nya kläder man sen kan sälja för att köpa nya kläder, man kan sälja....ja ni förstår säkert. Nu har jag iallafall haft ett sälj ryck. Närmare 100 auktioner lade jag ut, inte allt blev sålt men en hel del. Mycket auktioner blir mycket paket att skicka iväg, så jag har packat och skrivit adresser så jag nästan har skrivkramp. Nu är det värsta över och det roliga börjar, se hur pengarna droppar in på kontot


Så här såg det ut på golvet igårkväll, paket, paket, paket...

FOTO: PRIVAT

Barkaby

Kategori: Shopping

Häromdagen var vi i Barkaby, jag, M och min lillebror J. Vi startade på IKEA, jag verkligen ogillar att vara på IKEA, för mycket folk, för mycket saker, för mycket av allt på nått sätt. Vi fick iallafall tag på det vi skulle ha, en ny barnstol som lilla N kan ha hos min mamma. Nu har hon en bebis stol, hon säger själv att den börjar bli för liten vilket jag kan förstå, lilla N är ju ändå snart 3.5 år. Lite mer småkraffs blev det såklart som alltid när man är där. Sen åkte vi till Outleten, stora N behövde lite fler långärmade tröjor inför hösten. Vi hittade fina tröjor på MEXX. Jag hittade också en jacka, inte åt stora N utan till mig själv (såklart) Det blev en ganska klasisk sak från Barbour, inte gratis direkt men jag hoppas på att kunna ha den ett bra tag framöver. Sedan avslutade vi utflykten med en tur på Toys R us.


IKEAS långa gångar gör mig nervös


Jackan som nu flyttat hem till mig

FOTO. PRIVATA

Kräftor

Kategori: Ätbart

Snart är Augusti slut och då skall man ha hunnit med att äta kräftor. Inte så att man inte kan äta det i september men kräftor hör liksom ihop med augusti. Iallafall bestämde vi att vi skulle äta kräftor ikväll. Jag gillar kräftor men tycker det är lite för pilligt och slabbigt för att äta många, så vi köpte också med oss två humrar. Lite mer kött för mycket mindre jobb. Dessutom kostade dom bara 99:- styck, färska från Canada. Så vi mumsade i oss kräftor, hummer, gott bröd, brie och lime aioli, lyxig torsdagsmiddag. Stora och lilla N smakade lite på kräftorna men åt mest korv och makaroner.


Kräftor


Hummer

FOTO: PRIVATA

Panta mera..

Kategori: Allmänt

Vi dricker en hel del läsk hemma hos oss (aldeles för mycket..), mycket läsk ger mycket tomma pet flaskor. Vi lägger alla flaskor i en papperskasse som vi slänger ut i förådet när vi städar. Nu under semestern har vi rensat förådet och stoppade in alla påsar i bakluckan på bilen. Den blev proppfull och då har vi ändå en kombi. Idag var jag på Willys och passade på att panta allt. Det var MYCKET flaskor, bla Påskmust och någon  flaska med en jultomte på....Lite pengar blev det också så jag passade på att fylla upp med lite redbull och Cola light


Pant pengar

Boggle

Kategori: Allmänt

Jag går och lägger mig aldeles för sent på kvällarna, är verkligen skittrött på morgonen. Sen går jag hela dagen och muttrar om hur trött jag är och att jag måste gå och lägga mig tidigt ikväll. Sen kommer kvällen och vi sitter och slötittar på nått program på tv'n, klockan tickar och närmar sig elva, DÅ kommer jag på men man kanske skulle Boggla. Sen sitter vi och Bogglar (tävlar såklart) och vips är klockan aldeles för mycket, igen.... Och allt det här Bogglandet är faktiskt Magnus Betnérs fel för hade han inte pratat om Boggle det på sin stand up hade jag inte vetat att det fanns och tänk vad pigg jag hade varit då!!


Boggle....

Orkidéer

Kategori: Allmänt

Vi har ett väldigt vitt hem. Alla väggar är vita, alla skåp är vita, våra bokhyllor är vita, vårt sideboard är vitt, vårt köksbord är vitt. Sen var vi lite crazy och köpte en grå soffa och svarta stolar till köket. Alltså det är inte så färgglatt hemma hos oss (förutom lilla N's rum, jag kallar det rosa rummet) så vi behöver verkligen lite färgklickar. Idag när jag var och handlade (mat den här gången) hade dom fina orkidéer i en härlig rosalila nyans för bara 49.50:- styck så jag slog till och köpte två stycken som hamnade på vårt sideboard. I köket har vi redan ett par fina (vita) orkidéer som M har lyckats hålla vid liv i över två år nu. Hoppas att han skall lyckas lika bra med de här.


Vår nya färgklick


Våra köksblommor

Settlers

Kategori: Allmänt

Så var sista semesterveckan påbörjad. Vad gör man när barnen är på dagis / skolan? Jo man åker hem till familjen R och spelar Settlers såklart. Vi började med en lite sen frukost med finkaffe från Gateau, sen spelade vi ett spel (grattis då J, men det var mest tur :-) , åt lunch och avslutade med lite fika och skitsnack. Sen hade typ hela dagen gått och det var dax att hämta hem barnen. Vi hann med en snabbis till centrum och (såklart) lite shopping. Ikväll skall M på styrelsemöte i föreningen så när barnen har lagt sig skall jag mysa ner mig i soffan och goffa mina favoriter flamin´hot Cheez Cruncherz.


Dagens bana


Kvällens soffgoff

Söndag

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en slö söndag, såhär har min dag sett ut...


Lunch, tittade på Tinas sommarkök häromdagen, hon gjorde korv i smördeg. Här blev det en blek kopia som kompleterades med rester från gårdagen hämtpizza. Grönsaker? Ketchup består väl av tomater?


Fika på frysta köpebullar. Mina hembakta är MYCKET godare, men man tager vad man have som man brukar säga. Saknade pärlsocker, är det inte alltid det på kanelbullar??


Middag blev pitabröd med kyckling, mozarella, grönsaker och tzatzki. Note to next time: Köp fler än 6 pitabröd om man som vuxen vill ha 2st, för det vill i allafall ungarna ha.


Det blev lite smördeg över och av en händelse hade vi marsan, jordgubbar och grädde hemma. Blev en smördegs skapelse med glasscreme, färska jordgubbar och grädde.

Nej jag missade inte att fota frukosten, jag missade frukosten. Hade lite sovmorgon gick och skrotade och vips va klockan nästan elva och då kändes det lite sent.

FOTO: PRIVATA

Godis

Kategori: Allmänt

Det har blivit aldeles för mycket godis, glass, fika och god mat nu under sommaren (nån som känner igen sig??) Har tänkt att skärpa till mig nu, börja träna och bli nyttig. Men igår efter trevlig lunch och fika i Täby fanns det ingen ork till nått egentligen. Det blev hämtmat, smågodis och soffhäng. Men vad tusan, snart är det måndag och då är det bara att ta nya tag, eller måndagen efter det när semestern är slut, eller måndagen efter det för då har vi klarat av en födelsedagskalashelg, eller måndagen efter det, är kalas den helgen också, eller måndagen efter det.....


Så här ser det ut när jag väljer godis

Kakburk

Kategori: Hemma

Idag är vi på lunch hos familjen N som i början av sommaren flyttade in i ett nytt hus. Då måste man ju såklart ha med sig en liten pressent. Planeringen har inte riktigt varit på topp så efter barnhämtning igår svängde vi förbi centrum och jag sprang in på Tehuset Java för pressent spaning. Hittade ett jättefint doftljus som skulle lukta nytvättat, det måste ju bara lukta gott. Fint var det också, en glasburk med trälock. Tyvärr kan jag inte visa någon bild eftersom dom slog in det så fint i affären. Det jag däremot kan visa är den fina kakburk jag köpte till mig själv. Man måste ju ha någo fint att lägga sina kakor i dessutom till fyndpriset 59:-


Kakburk som förhoppningsvis skall fyllas snart



FOTO. PRIVATA

Trött

Kategori: Allmänt

Idag har varit en trött dag. Har en förmåga att piggna till på kvällarna och kommer sällan i säng före midnatt, det kombinerat men morgonpigga barn (eller iallafall ett morgonpiggt barn) är ingen super kombination. Nu har jag fortfarande semester men sen när jag börjar jobba måste det bli skärpning. Som tur är finns det lite hjälp för tröttisar som jag, kaffe och redbull....


Dagens bästisar...levererar bäst ihop.

ICA Kvantum

Kategori: Allmänt

Igår var jag på ICA Kvantum, inget speciellt i sig men just den här ICA är sprillans ny, invigdes i onsdags. Det är vår andra riktigt stora affär ute på ön. Den andra är Willys och det är ca 200m fågelvägen mellan dem. Lite dumt läge att ligga så nära kan man tycka men dom vet säkert vad dom gör. ICA'n var stor och fräsch, bra översyn på varorna, stor manuell fisk, kött, bröd disk och det bästa en riktigt bra "bak hylla". Jag köpte med mig minimarshmallows och en burk marshmallows fluff.


ICA's bakhylla

FOTO:PRIVAT

Träna

Kategori: Allmänt

Träna bör man, det vet ju alla. Jag vet också men gör det inte ändå, eller har inte gjort för nu skall det bli ändring. Fast det var inte riktigt sant heller, för när jag var yngre då tränade jag och då tränade jag massor. Handboll och var min grej började när jag var 8 och slutade väl en sådär 20 år senare. Precis då när jag lade av var det en sån skön känsla att bara kunna gå hem och göra ingenting efter jobbet istället för att vara uppstyrd av träning och matcher. Sen dess har jag nog varit lite av en periodare allt eller inget (sån är jag när det gäller allt) Mina knän är inte heller till någon direkt hjälp, korsbandsopererad på det ena och meniskopererad på det andra brukar man känna av att dom finns där om man säger så. Men nu har jag  nya fina gympaskor, SATSkort och en kropp som kräver motion så det är bara att sätta igång. Började igår med ett Pilates pass, fortsättning följer (hoppas jag)


Gympaskor man blir glad av

Pimpad kaka

Kategori: Ätbart

Igår var sista dagen på "sommarlovet" för ungarna, lilla N börjar på storbarnsavdelning och blir en Humla, stora N lämnar dagis och börjar 0an / förskoleklass. För att mysa lite extra bakade jag en kaka som vi fikade på till mellis. Grundreceptet är hur enkelt som helst
75 g smör
2.5 dl socker
2.5 dl mjöl
2 ägg
Smält smöret i en kastrull, hiva ner resten av ingredienserna och rör runt till en smet. Häll över i en kakform sen in i ugnen 25-30 minuter 175 grader
Men nu kommer det bästa, man kan "pimpa" den lite hur man vill tex ha på lite bär (jag brukar ha rabarber blandad med kanel och socker), hackad choklad, äpplen doppade i kanel och socker, ja egentligen allt du tycker är gott. Idag gick jag helt bananas och hade på färska jordgubbar, hackad marabouchoklad med daim och sen gjorde jag en "crunch" på ca 25 g smält smör, lite cocos, mjöl och socker. Japp den blev supersmarrig!!



Min pimpade kaka

FOTO: PRIVATA

Förvaring

Kategori: Hemma

Finns det någonsin tillräckligt med förvaring? Inte i det här huset iallafall. Det är saker överallt. Hallen ser ut som ett bombnedslag, skor överallt. Hur hittar man en bra skoförvaring som gör att man får bort dom från golvet men ändå har en bra översyn? 
I barnens rum är det inte mycket bättre, saker överallt. För mycket saker eller för lite förvaring det är frågan....


Skor skor och mer skor (Tänk hur det kommer se ut när lilla N får större fötter dvs större skor)


LillaGubben, Barbapapp, My Little Pony och Svamp Bob fyrkant delar låda

Väskor

Kategori: Mode

Igår var en riktig fixardag. Först monterade jag ner en klädställning vi haft i sovrummet, ställde in en stol istället, plockade av byrån ställde in några kort och fixade plats för mina smycken och klockor. Oj vad mycket ljusare och trevligare det blev. Sen var det dax för väskbyte. Jag brukar byta väska efter årstid så nu blev det hej då till min sommarväska, en vit Furla i lite hobo modell och fram plockade jag min Louis Vuitton Neverfull. Jag vill också ha matchande plånbok så det blev ett byte där också. Resten av dagen fotade jag kläder och skor som skall ut på Tradera.


Godnatt Furla


Godmorgon Louis

Täby Centrum

Kategori: Allmänt

Igår bestämde sig lilla N att hon ville sova hos mormor i två nätter. Hon var mycket bestämd att det var just två nätter hon skulle vara borta. Jag M och stora N åkte iväg till Täby C. Efter lunch på Burger King gick killarna på bio och såg Cars 2 medans jag kollade runt i lite affärer. Jodå det blev lite saker som fick följa med hem till ön. På Cervera hittade jag en söt rosa bricka som var på, javisst 50% REA, köpte också en rosa visp och en lila "kanna" från Rosti Mepal som jag tänkte ha våra slevar, vispar och andra köksredskap i. Hittade också en Cake Carry att förvara och bära med sig tårtor i, eftersom jag varit på jakt efter en sådan var det bara att slå till. Ja lite andra saker blev det också men det skall jag inte tråka ut er med..


Cake Carrier som nu bor hemma hos mig


Min bricka, min kanna och min visp

Shopping

Kategori: Shopping

Igår var jag och lilla N i centrum, skulle köpa kantareller (igen). Kunde självklart inte låta bli att gå in i barnaffären Liten på Ön. Tycker alltid jag hittar fina saker där, idag var det dessutom 70% REA. Mycket var såklart redan slut men jag lyckades iallafall hitta ett par jeans från Name it, ett par jeansleggings och ett par 3/4 tights från Mee Too till lilla N och två långärmade tröjor också från Mee Too till stora N. Sen smet vi också in på Tehuset Java där jag vet att dom har burkar från Derrière la Porte, hittade en supersöt burk att ha flingor i. Nu slipper jag titta på det där fula Special K paketet som alltid står framme i köket. Jodå det blev kantareller, lite svenska jordgubbar blev det också.


Tröjor från Mee Too


Jeansleggings Mee Too, jeans Name it


Min nya fina flingburk från Derrière la Porte

FOTON: PRIVATA

Odla

Kategori: Hemma

Jag har verkligen inte gröna fingrar, jag dödar i princip allt ifrån snittblommor till kaktusar. Men nu när vi har en liten uteplats och en stor balkong är det ju kul att ha lite växter. Då är det helt underbart att ha en svärmor som kommer över och fixar och donar och vips är det grönt och fint. Blommor är inte rikigt min grej så vi har i princip bara sånt man kan äta. Tidigare i sommar har vi fått en massa smultron och jordgubbar (som vi faktiskt köpt och planterat själva), nu verkar tomaterna och zuccinin vara på gång. Vi har också en massa kryddväxter som timjan, basilika, fransk dragon och så mycket citronmelis så vi kan garnera efterrätter i all evighet (för vad mer kan man göra med det??)


Jordgubbar


Timjan


Zuccini


Tomater

Tillbaka

Kategori: Allmänt

Nu är vi tillbaka till civilisationen igen efter härliga dagar i Finland. Muminland var roligt för barnen fast lilla N är lite rädd för sagofigurer i människostorlek vilket jag kan förstå. Själv tyckte jag att det var kul att ha varit där men kommer antagligen inte åka tillbaka. Vädret har varit bra, mycket sol men en del tokregnande på kvällar och nätter, ett riktigt åskoväder drog också förbi. Barnen har badat, plockat svamp, fiskat och annat man inte gör varje dag här hemma. Tack familjen R för en super semester!
Igår på båten hem blev det lite shopping i Tax Freen, bla Jelly Beans (med tokigt många smaker) och en Clean parfym till mig.


Muminhuset


Vår privata minisandstrand


Min favorit Jelly Beans


Mitt nya lukta gott, Clean Shower Fresh