Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Jobbhjälp

Kategori: Allmänt

Igår hade jag med mig lilla N till jobbet. Som hon har sett fram emot det. Egentligen tror jag tanken är roligare än vad det egentligen är på plats.
Men hon installerade sig vid bordet brevid mitt 
Det blev en del ritande, pysslande och paddande. 
Sen hade vi bokat lunchdate med Lilla N's "fadder" B. Vi har inte setts på aldeles för länge så det var jättetrevligt. Lilla N fick en försenad födelsedagspresent som hon spenderade inne på Lekia efter en närande lunch på McDonalds.
På eftermiddagen tog vi en tur ner i gruvan under kontoret och tittade på stora maskiner. En glass blev det också.

När vi kom hem byggdes födelsedagspresenten ihop på en gång

Tror lilla N var nöjd med sin dag.

Ledig

Kategori: Allmänt

Åh vad det är skönt med kortveckor. Nu jobbar jag i och för sig imorgon. Men det blir nog lite på halvfart. Jag tar med mig lilla N, ett gäng pysselböcker, massor av pennor, en rulle tejp (??), en sax, en läsebok och en Ipad till jobbet. Sen har vi bokat lunchdate med B och jag har lovat lite shopping. Stora N är hos mormor. 

Idag har vi mest tagit det lugnt. Handlade och hämtade ut paketet med lamporna (som var lite mer åt det bruna än det grå håller tycker jag. Men det blir nog bra ändå)
Ätit en god kycklingsallad med pasta och Eriks supergoda curry-lime dressing.

Om en stund blir det lite svenska jordgubbar 


Summan av kardemumman

Kategori: Allmänt

Vad är det man brukar säga. Summan av lasterna är konstant. Kan stämma om man tittar på mitt ätande idag på jobbet. 
Till lunch, smaksatt kvarg och en banan (som inte kom med på bild)

Efter lunch 

Kardemummabulle och Cola zero. 

Bullen var grymt god, det var inte kvargen. Cola zero ger nästan inga kalorier, det gör bullen. Bananen balanserade upp det hela.

Kökslampor

Kategori: Inredning

Jag kan vara rätt velig ibland. När det gäller kökslampor till exempel. Jag har säkert nämnt det förut men nu har vi en Bumling. Jättefin men den hänger lite dumt, när vi flyttar borde vilket vi alltid gör när vi har folk över på middag hänger den vid ena bordsänden och den stackare som sitter där får nästan lampan i huvudet. Lösning? Två lampor såklart. Förut var vi inne på en skena i taket så man kan flytta lamporna när vi flyttar bordet. Men nä, lite omständigt och inte jättesnyggt. Sen kom jag på att vi kan flytta borde lite och ha det så även när det bara är vi och sen utgå från det. Så blir det. Nu har jag också hittat och beställt lampor (ja jag har gjort det en gång tidigare. Dom kom aldrig upp och finns nu i vårt förråd)
Det blev Tine K's underbara lampor i storlek L och färgen mörkgrå.
Vi har ju en sån i sovrummet fast vit och storlek XL. Den bara älskar jag. 
Att det var 50% på priset hos Rosencrans.se gjorde ju inte beslutet svårare. 


Morsdag

Kategori: Familjen

Dagen började med frukost på sängen. Yoghurt, jordgubbar, ciabata med stark salami (som jag har blivit lite beroende av) färskpressad apelsinjuice, och kaffe. Present fick jag också, nytt mobilskal från Marc Jacobs
blommor och choklad från Betsy Sandberg 

Framåt lunch åkte vi ut till Elfviksgård och åt brunch. Den var riktigt bra. Jag lassade på äggröra, bacon, rostad potatis, kycklingvingar, mozarella och sallad med krutonger, parmesan och ceasardressing. Och deras goda mörka bröd såklart.
Det är verkligen jättefint där ute.
Vi lyckades få ett bord ute i skuggan.

Mina fina....

Sen blev det lite djurtittande såklart

Nu har vi ätit tacos och jag har bakat små "blondies" som skall säljas imorgon när stora N's skola har välkommen sommar fest på skolgården.

Självklart har vi röstat också. Det hoppas jag att du också gjort.

Nu skall jag avsluta dagen liggandes i soffan ätandes choklad. Det är ju trots allt bara morsdag en gång om året.

Kalasdag

Kategori: Familjen

Den här dagen har mest innehållit kalas. Iallafall för lilla N. Men vi började fen med att åka till Hjorthagens ip och heja på stora N som spelade fotbollsmatch mot DIF.
 Tyvärr förlorade dom, men "vann" iallafall andra halvleken med 3-1

Direkt därifrån åkte jag och lämnade av lilla N på kalas nr1. Drygt fyra timmar senare hämtade vi henne från kalas nr2 (Då hade dom gått i gemensam klunga från kalas 1 till kalas 2) för att åka hem till pappa och fira hans födelsedag.
Där fick vi god middag och en massa tårta. Sen bestämde sig lilla N att hon ville åka hem med lillebror J och sova hos mormor.
Jag M och stora N åkte hem och titta på Champipns league finalen.

Lite till

Kategori: Shopping

Fick mail från Lindex om 100:- rabatt vid köp över 400:-. Jag passade på att fylla upp shorts förrådet till ungarna. Stora N fick två par gamla favoriter fast i nya färger. Dom är tunna och sköna, 
perfekta till sommaren

Lilla N fick ett par shorts och en jumpsuit
Nu skall jag leta crocs till stora N. Ja de är fula men ungarna lever typ i crocs på sommaren.


Nästan otrogen

Kategori: Familjen

Idag kändes det nästan som att jag var otrogen. För första gången på ungefär 13 år gick jag till en annan frisör. Jag verkligen älskar "min" frisör men logistiken funkar inte just nu. Förut bodde jag och jobbade inne på Kungsholmen men nu bor vi på ön och jag jobbar i Sickla. Ja det blir helt enkelt för mycket åkande så idag plockade jag upp stora N efter hans fotbollsträning och åkte till vår nya frisör. En jättegullig tjej som jobbar på en salong här på ön som jag blivit rekommenderad. Mitt hår blev bra och stora N jättefin. Men det känns konstigt måste jag säga.
Efter klippningen köpte vi middag på Prestogrillen
Nyklippt kille väntar på att maten skall bli klar.

Mina nya Ldir

Kategori: Shopping

Jag skrev för ett tag sen att jag köpt ett par nya Ldir sneakers hos Ejesväskor. Trode jag ja. Men nån dag senare fick jag ett samtal som gick ut på att deras lagersaldo varit fel. Sånt gör mig skitirritetad!! Har man en webshop får man ta mig tusan se till att ha ett korrekt  lagersaldo, hur svårt kan det vara?
Köpte istället ett annat par från Tintinstyle.se 
Älskar dem!! Tyvärr verkar inte min högerhäl älska dem lika mycket. Efter att ha gått till garaget (ca 200 meter) kände jag att det inte kändes helt ok. När jag kommit till jobbet dvs gått kanske en 300 m till hade jag fått en liten blåsa. Tillbringade jobbdagen i strumplästen. Nu sitter jag hemma med em stor blåsa. Får bli några andra skor imorgon!!

Klänningar från Lekmer.se

Kategori: Shopping

Ja jag shoppar kanske lite mycket ibland. Nu blev det några nya klänningar till lilla N.
Två från Little pieces

En från Hatley


och en från Max collection.

Alla fyra hittade jag på Lekmer.se där jag hade en rabattkod som gav 15% på alla barnkläder, även redan nersatta. Det gjorde att det i princip blev HM priser. Gillas skarpt!

Härlig helg

Kategori: Familjen

Åh vad skönt det är att värmen är tillbaka. Man blev liksom chockad när den försvann sist och det blev grått och regnigt. Hoppas den är här för att stanna nu! Det enda negativa är väl att det känns som det är mer pollen i luften, men det är inget man kan göra något åt tyvärr. Bara att bita ihop och försöka njuta av det bra istället.

Igår var familjen R här på fika och middag. Provade ett nytt recept på
Cookisar. Grunden var "blondisar" med vit choklad, men jag delade degen i två och i den ena hade jag i lite kakao, två rediga klickar nutella och mjölkchoklad pluppar. Dom ljusa var väldigt goda och dom mörka gillades skarp av dom som kunde äta dom (dvs inte jag för jag tål inte nötter)
Vi fikade ute såklart.

Till middag blev det chili på högrev med en massa tillbehör. Även den åts utomhus. Självklart avslutade kvällen som vanligt med Settlers och mycket stort intag av snax. 

Idag har vi haft städdag med föreningen. M var ute och hjälpte till, själv tog jag ungarna och drog till Centrum. På vägen dit stannade vi vid grillen och åt korvlunch. Dom hade med sig en hundring var. Lilla N kom hem med ett hopprep och stora N ett paket pokemonkort. 
Nu är det glassdax!!

Det där med kläder

Kategori: Shopping

Det är inte lätt det där med kläder till ungarna. Lilla N har ju rätt länge varit ganska bestämd om vad hon vill ha på sig. Stora N har mest gått på vad som är skönt. Men nu har även han börjat intressera sig mer för hur kläderna ser ut. Det betyder att han har en hel del i garderoben som han inte använder alls och annat han vill ha mest hela tiden.
Idag klickade jag hem några nya t-shirts till honom. Han älskar ju sina MarQy kläder så han blir nog glad över två nya t-shirts därifrån 

Sen hoppas jag att de här två från Outfitters Nation också får godkänt
Alla kommer från Kidsbrandstore som just nu har rea på t-shirts.

Kolakakor

Kategori: Familjen

Jag är lite klen just nu. Har lite halvfeber, ont i huvudet och ont i halsen. Lite svårt att veta om det är allergi, förkylning eller helt enkelt en kombination. Jag mår lite för kasst för att vara på jobbet så jag är hemma och vilar mig frisk. Tyvärr kan jag inte jobba hemma men kollar av mailen lite då och då.

Eftersom jag har lite svårt att bara ta det lugnt rörde jag ihop lite kolakakor. 

Sen är dom ju himla goda att knapra på till en kopp kaffe. Eller utan kaffe också för den delen.


Namnsdagsfirande

Kategori: Familjen

Idag har vi firat namnsdag. Efter att ha glömt lilla N namnsdag typ varje år slog vi på stort i år. Jag hämtade ungarna lite tidigare än vanligt, sen åkte vi hem och bakade kladdkaka

Sen kom M hem med McDonalds middag och present (bio kort)

Efter middagen åkte jag iväg på "avslutningssamtal" på förskolan. Blev mest att vi satt och småpratade. Har haft samma pedagoger i snart fyra år, så man har ju lärt känna varandra. Blir lite sorgligt att sluta men skönt att ha ungarna på samma ställe.

Nya favvo skor

Kategori: Familjen

Idag har jag inte gjort många knop. Men man behöver sådana dagar också.
Lyxade till det med hämtlunch. Sushi till mig, kycklingspett till lilla N och yakiniku till M. Det slutade med att lilla N åt upp laxen från fyra av mina sushibitar och allt sitt ris. Jag åt resten av mina sushibitar och två av hennes kycklingspett. Det får bli sashimi med ris till henne nästa gång.

Sen blev det barnbyte. Lilla N kördes till farmor i Täby (dagis är stängt imorgon) och stora N hämtades hos mormor.

Liggandes i soffan shoppade jag lite fina saker till mig själv. På Modestos rea hittade jag två par byxor



Sen kunde jag inte låta bli att klicka hem ett par nya Ldir sneakers. Har blivit lite smått kär i de jag köpte på rea för ett tag sen. De här hittade jag ejesvaskor.se


Så himla sköna. Och snygga såklart.
Såg att det fanns boots i samma märke, blev lite sugen men jag får se. Dom är ju inte direkt gratis tyvärr.


Paj extra allt

Kategori: Allmänt

Skönt med lördag, då kan man sova lite längre. Varför vaknar jag då redan vid sju och kan inte somna om?
Låg iallafall kvar ett långt tag innan jag gick upp klädde på mig och åkte till Gateau och köpte frukostbröd, en halv kardemummalängd slank också med. 

Älskar kardemumma, deras kardemummalängder är fantastiska och jag uppskattar verkligen att man kan köpa en halv längd.

Ikväll skall vi hem till familjen B. Jag lovade att ta med efterrätt. Fick ordern; inget jäkla hälsotjaffs, det skall vara carbs carbs och lite mer carbs. Kan jag göra annat än lyda?
Lilla N hjälpte mig och vi fixade ihop en paj extra allt. Grymmaste pajdegen (smält 175g smör, blanda i 3dl vetemjöl, 1dl socker, 0.5 tsk bakpulver och 0.5 tsk salt) fylld med hemmaplockade rabarber, jordgubbar och vitchoklad. Sen toppade vi med en crumble bestående av smör, socker, sirap, grädde, vetemjöl, cocos och havregryn.


Äntligen!

Kategori: Allmänt

Sällan har det väl varit så skönt med fredag. Passade på att gå ut och äta lunch med teknikerkillarna på jobbet. Blev en god burgare på Texas burger, körde på en klassiker med ost, bacon och barbeacuesås.
När jag kom hem stod M och fixade tacos. Det är ju ändå fredag....

Efter maten blev det provning av kläderna från Kidsbrandstore. Tydligen fick man en mössa på köpet. Den var lite för liten för stora N men passade lilla N perfekt


Nu är det Lets dance final som gäller. Inte mitt förstaval men man har ju helt tappat makten över fjärrkontrollen på fredagar och lördagar.

Delseger

Kategori: Familjen

Idag hade stora N baktävling i skolan. Eftersom han spelade fotbollsmatch efter skolan igår kom han hem ganska sent, så jag hade förberett chokladbollar. När han kom hem och hade ätit middag fixade vi ihop cakepops. Han stoppade ner pinnar i bollarna, jag doppade i choklad och han strösslade. Resultatet...

Idag när jag kom hem från jobbet berättade en glad stora N att han vunnit i sin klass. Imorgon skall elevrådet titta och smaka och utse vinnaren. Håller tummarna, stora N skulle bli så himla glad.

Trött shopping

Kategori: Familjen

Jag är så in i bomben trött. Vet inte om det är pollen som spökar eller om jag bara sover för lite. Men så lite tycker jag inte att jag sover, blir nog runt 7 timmar per natt och det borde man väl klara sig på?

Jag orkade iallafall klicka hem några grejer till stora N från kidsbrandstore.
Det blev en t-shirt
Och ett par shorts
Från MarQy. 
Och en keps från Quiksilver 
Han har redan hunnit slarva bort en keps i år. Får hoppas att han håller koll på den här.

Pannkakor

Kategori: Familjen

Efter alla långhelger och kortveckor känns den här veckan hur lång som helst. Dessutom har vi ju tre långveckor (egentligen helt vanliga fem arbetsdagar veckor men ändå...) innan vi går på en kortvecka igen.

Imorgon skall stora N till Eriksdalsbadet med klassen. Simhopp och vattenpolo står på schemat för honom. På mitt schema stod fixa matsäck. Som vanligt önskades pannkakor. Piffade till dom med en ordentlig dutt vaniljpulver, blev hur gott som helst. Ja jag provsmakade en
Chokladdryck ville han också ha och drickyoghurt. Gäller att ladda på ordentligt med mat för direkt efter skolan skall han iväg på fotbollsmatch i Bromma mot BP.


Handbollssöndag

Kategori: Familjen

Imorse ställde vi klockan och gick upp tidigt för att åka tillbaka till Nacka och ytterligare en handbollsdag. Idag blev det betydligt tuffare. Nya grupper hade skapats efter resultaten igår. Det betydde att vi hamnade i en grupp med bara gruppvinnare. Vi förlorade två matcher med 2 mål och en match med 1 mål. Men killarna kämpade på och var jätteduktiga. Det som är kul med turneringar är ju också att killarna får tid att umgås och hänga med varandra
Dagen avslutades med en "final" och den vann vi med 1 mål. Skönt att avsluta med en vinst. Självklart fick alla medaljer. Nån har sett att man skall bita i den

Nu är handbollen slut för den här säsongen. Men i höst drar det igång igen!

Handbollslördag

Kategori: Familjen

Idag har vi tillbringat eftermiddagen med handboll Nacka sporthall. 
Stora N spelade, jag och M hejade. Lilla N stannade kvar hos mormor igår.
Tre matcher spelades idag och tre vinster blev det. Siffrorna blev 22-4, 11-9 och 10-4. 
Imorgon bitti skall vi tillbaka för fler matcher. Då blir det nog lite tuffare för nya grupper bildas och vi får spela mot tre andra gruppvinnare.

Nu kör vi uppladdning med Gladiatorerna och lite för mycket smågodis 


Middag hos mamma

Kategori: Familjen

Idag har vi firat mamma som fyller år imorgon. Vi åkte och köpte hem en massa dumplings, friterad kyckling, biff med thaibasilika, stekt ris och vanligt ris. Till efterrätt blev det en god hembakt jordgubbstårta. Självklart fick mamma presenter. Jag och lillebror J köpte en dammsugare ihop. Sen fick hon en plånbok från J och en superfin Odd Molly kofta från mig M och ungarna. Hittade den här...

Nu är vi hemma och laddar inför en riktig handbollshelg. Det blir tre matcher på lördag och fyra på söndag. Sen petar vi kanske in fotbollsmatch också, men det vet vi inte riktigt än.

Bortskämda

Kategori: Familjen

Igår på Valborg var vi och familjen R hemma hos familjen K. Där blev vi bjudna på god buffé, ost, kex och tre efterrätter. Snacka om att bli bortskämd! Efter maten gick alla utom jag till majelden. Jag gick hem och gömde mig från alla elaka pollen.

Idag var vi hemma hos familjen AW. Vi hade med oss fika. Lilla N rullade chokladbollar medans jag och stora N gjorde cakepops. Ganska misslyckade till utseendet, men dom var goda och strösslet var iallafall fin
Tror att chokladen vi doppade i var lite för varm.
Jag gjorde en rabarberkaka också, på våra egna rabarber. 
Det är så skönt nu när ungarna är stora nog att roa sig själva. Blir lite tid till vuxenprat.
Vi stannade kvar på middag och fick god lax, bubbel och chokladfondue med en massa god frukt.
Tänk om alla torsdagar kunde vara såhär.

Imorgon är det jobb igen för mig. Lilla N åker till mormor, stora N är hemma med M som jobbar hemifrån. Sen är det helg igen, jippie!!