Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Bröllopsdag

Kategori: Familjen

Igår hade jag och M bröllopsdag. Tolv år har vi varit gifta nu, heja oss!! Vi förfirade lite redan i lördags med skaldjursmiddag
och lite tårta
och presenter såklart. Jag fick ett superfint armband 
och en kontokorts"plånbok"

båda från Tory Burch.
M fick en Fitbit charge HR av mig.

Igår på själva bröllopsdagen åkte vi till Elfviksgård och åt brunch. Alla utom stora N som valde att hänga med en kompis istället. Tyvärr glömde jag min telefon hemma och M's laddade ur så det blev inga kort. Men maten var god och vi kunde sitta ute trots att vi fick några stänk på oss.

Fotbollslördag

Kategori: Familjen

Igår var det fotbollsdag. Först spelade alla stora N's tre lag efter varandra. Stora N spelade först mot DIF och vann med 5 (eller om det var 6) - 0
Hela laget kämpade och gjorde nog sin bästa match i år. Stora N gjorde 3 mål!
Direkt efter spelade han en match till, den här gången mot BP. Då blev det förlust med 5-6. 
Återigen spelade dom bra men BP var små och tekniska och spelade ganska fult. Fyra av våra killar fick bäras av planen för dom blivit nedsparkade. En av dom var stora N som fick en armbåge i ryggen och kunde inte spela de tio sista minutrarna. Trist när det blir så. Men han hann med att göra ett mål iallafall. Sen spelade dem mot Enebyberg och vann med 16-0 men då spelade inte stora N.
Efter matcherna drog M och stora N in till Tele2 tillsammans med ett gäng killar från laget och deras föräldrar och tittade på DIF - Halmstad. Jag hade också kunnat följa med men tyckte det räckte med fotboll.

Dubbelbubbel

Kategori: Allmänt

Idag efter jobbet åkte vi hem till familjen B. Där blev det en massa bubbel! Champagne till oss vuxna
och bubbelpool för ungarna

Sen fick vi god mat förståss. Först gubbröra på hårtbröd, sen en grym oxfilé med ugnspotatis och grönsaker. Till efterrätt glass med en massa gott och kardemummabullar från Gateau. 

Mammografi

Kategori: Allmänt

Det där med mammografi. Varför är jag så jäkla orolig mellan undersökning och svar när jag i princip inte tänker på det mellan svar och nästa undersökning? Den här gången hade jag med mig stora N, stressade in på mottagningen och skulle checka in men datorn hittade inte mig. Jag var där en dag för tidigt. Eftersom jag inte orkade åka tillbaka dagen därpå tjatade jag till mig en tid. När jag kom in i undersökningsrummet och hon höll på att fota mina bröst tittade hon på mig och sa, vad bra att du kom in. Det fick min hjärna att börja gå i högvarv, vad menade hon med det? Inget speciellt visade det sig eftersom jag idag fick det här brevet
Nu kan jag sluta tänka på det här till nästa undersökning. Borde väl klämma lite mer på dem själv också. Brukar vara bra på det i början, sen rinner det ut i sanden. Typ samma som när jag börjar med tandtråd.

Måndag

Kategori: Allmänt

Så kickade vi igång andra jobbveckan efter semester. Nästan så man får lite ångest när man tänker på hur lång tid det är till nästa sommarsemester. Eller så kan man tänka att det idag är exakt 4 månader kvar till julafton....

Idag på lunchen gick jag till naprapaten. Är grymt stel i nacken speciellt på höger sida. Vet inte om det är ett väldigt dåligt tecken att naprapaten säger stackars dig när han började klämma på min nacke. Han knäckte loss lite i ryggen och tryckte på ett antal triggerpunkter i nacken vilket gjorde så ont att jag ibland undrade vad jag gjorde där....men bokade en ny tid till nästa vecka. Lunchen blev en smoothie och melon/feta sallad från Urban Deli

På väg hem hamnade jag i kö såklart
hatar kö!! (Klockan i bilen går 1 timme och 15 minuter efter dvs jag åkte inte hem 15.30) Hatar ännu mer att jag kommer att få betala sjukt mycket pengar i biltullsavgift från och med den 7:e september. Vet inte hur dom har tänkt då det är i princip omöjligt för oss att komma söder om stan utan att betala en massa tull.

Men nu är iallafall dag ett avklarad, fyra kvar och sen är det helg!!

Fotboll, bad och grilladkorv

Kategori: Allmänt

Så vad har vi gjort mer i helgen än att jag några gånger varje dag säger till M; vi har typ köpt ett landställe. 
Inte mycket faktiskt. 
Igår spelade M match på Tantolundens BP mot Reymers. Hela familjen åkte dit och hejade. Eller jag hejade, M coachade och lilla N satt i skuggan och spelade på paddan. Jämn match som vanns med 2-1. 
Stora N gjorde ett av målen, ett riktigt snyggt mål om jag får skryta lite (och det får jag ju!!)
Efter matchen åkte vi och köpte glass på Café oLeo. Jag hittade inget jag ville ha så jag gick ner till Lidingö Saluhall för att se om man kunde köpa glass där. Det kunde man men bara i halvlitersförpackningar. Men gulligt nog skopade dom ihop lite glass åt mig i en plastburk jag kunde ta med. Gott!!

Idag och stora N kört fotbollsträning följt av handbollsträning. Jag och lilla N har varit hemma, slappat, målat naglar 
 gjort rabarberpaj.

Till middag grillade vi korv från Papilles.


Sen åkte stora N med en kompis och badade. Lilla N blev avis så hon och M åkte till Kotlasjön och tog ett bad dom med.

Nu sover ungarna och jag skall surfa runt och titta på toalettstolar, handfat, duschhörnor och en systemkamera.

Landet

Kategori: Shopping

Plötsligt händer det!! Vi (mest jag) har dammsugit Hemnet på jakt efter ett fint hus som skulle kunna bli vårt landställe. Precis innan semestern förlorade vi en budgivning och jag tappade sugen en aning. Men nu har det alltså hänt, vi har blivit med landställe. Inget är definitivt än för vi har inte skrivit några papper. Säljarna är i Spanien just nu men så fort dom kommer hem skrivs det papper och byts pengar och huset är vårt.
Det behövs renoverad lite såklart. Vi vill fixa en toalett på nedervåningen, isolera övervåningen, fixa ytskikten. Som tur är finns det nog lite pengar över till det med. Skall kontakta lokala hantverkare och se vad dom säger. 
Skall köpa en utedusch också, från Inreda.com Den har jag velat ha länge men har inte haft någonstans att ställa den.

Kaninen som så gärna ville somna

Kategori: Familjen

En kollega tipsade mig om boken Kaninen som så gärna ville somna


Det är en bok som hjälper barn (och vuxna) att slappna av och somna. Hos oss somnar stora N ofta utan problem han är en riktig tröttis. Lilla N däremot kan ligga och vrida sig i sängen ganska länge innan hon somnar. Nu har jag provat att läsa boken för henne när hon skall sova. Första gången läste jag hela boken och hon var fortfarande vaken men jättetrött och somnade på någon minut. Efter det har hon somnar innan boken är klar. Så jag kan verkligen rekommendera den! Jag köpte den på ITunes för 49:- men den finns såklart som "vanlig" bok också.

Skolstart

Kategori: Allmänt

Idag var det alltså skolstart.
Skämtade lite med stora N igår kväll och sa att jag skulle följa med på hans upprop. Han tittade på mig och sa, då dör jag. När jag skämtade med lilla N och sa att jag inte skulle med på hennes upprop tittade hon på mig och sa, då dör jag. Så mycket skiljer det alltså att börja 1:an och 4:an.

Lilla N tar ju över stora N's lärare och fritidspedagoger vilket känns tryggt. Idag fick dom tala om deras adress och skriva in sig på tavlan
Sen fick dom skriva och rita vad dom hade gjort i sommar.
Efter det samlades alla klasser på skolgården och lärarna sjöng Heroes (med annan text) innan alla fick varsin piggelin.
Fick också veta att skolan (mellanstadiet) tillsammans med fyra andra skolor i Sverige skall vara piloter för skidklassikern dvs tävla i löpning, simning, cykling och längdskidor. Det blir spännande, stora N har aldrig stått på längdskidor förut, men vi får väl hoppas på en snörik vinter.

Jag var ledig hela dagen så jag lämnade ungarna och åkte till centrum för att handla lite blommor. Brukar köpa de luktlösa liljorna
och lite blandade snittblommor som jag sätter ihop till en bukett när jag kommit hem. Idag blev det rosa tema 
Älskar att ha blommor hemma, det känns genast mysigare.

Skönt med en mjukstart såhär efter semestern. Men imorgon är det jobb och sen efterlängtad helg.

Jobba

Kategori: Allmänt

Man kommer in i det rätt snabbt. Ställa klockan på 06.30, väcka trötta ungar, frukost, lämning, jobbet, kaffe.... 
Jobbet ja, tittade ut och kände mig nästan lite förföljd

Stora N har varit så snäll att han gått och hämtat lilla N på fritids den här veckan. Själv har han blivit för gammal för fritids och hängt på fritidsgården. 

Imorgon är jag ledig och skall följa med lilla N på uppropet. Då blir hon en skoltjej på riktigt. 

Golf

Kategori: Semester

Planen idag var att åka och bada. Men när vi vaknade blåste det en hel del och var lite molnigt så vi planerade om och åkte till rangen för att slå lite bollar istället. 
Kändes som det lossnade lite för båda ungarna idag. Stora N fick iväg ett gäng riktigt bra slag. Lilla N fick iväg några bollar som faktiskt lämnade marken. Själv provade jag mina nya (begagnade men nya för mig) klubbor. Kändes helt ok men jag måste träna mer för jag är grymt ojämn.

Efter golfandet åkte vi till Långängensgård för lite lunch. 
Det var ganska mycket folk och maten var inte så god som vi vet att den kan vara. Men vädret var fint och sällskapet trevligt.

När vi skulle hem såg vi en hund som tränades i att driva får
Det är lite mysigt att kunna se sånt 5 minuter hemifrån.

Nu tittar vi på fotboll och avrundar inte bara helgen utan hela semestern. Ser inte fram att ställa klockan på 06.30 imorgon.

Fotbollsdax igen

Kategori: Allmänt

Så var det igång igen. Hela kalendern är fullskriven. Jag pratar såklart om fotbollen. Idag spelade dom ute i Bromma. 
Vinst med 13-0 och en riktigt bra start på höstsäsongen. 

Sista semesterveckan

Kategori: Semester

Sista semesterveckan går fort även om vi inte gör så mycket. 
Stora N har varit på handbollsläger 

Vi har skördat morot

ätit blåbär

lunchat på Långängensgård 

njutit av det fina vädret

Nu är det bara en dag kvar (och helgen också förståss). På morgonen skall jag till tandläkaren med lilla N medans M och stora N åker till Kungsholmen och klipper sig. På kvällen kommer mamma och syskonen hit på middag. Vad vi gör däremellan har vi inte riktigt bestämt än. Men något blir det.

Sundsvall

Kategori: Semester

Igår lämnade vi Jämtland tidigt på morgonen för att åka till Sundsvall. Dit kom vi vid lunchtid och checkade in på Best Wester Baltic. Vi hade tur och vårt rum var redan klart så vi kunde slänga in väskorna innan vi åt lunch. Hittade en Italienare där jag och lilla N åt laxpasta
hon en specialare med bara pasta och rökt lax. Killarna tog varsin lasagne.

Sen åkte vi till Himlabadet. Där hängde vi i ca 3 timmar och badade i strömmen, bubblade i den varma bubbelpoolen och åkte olika kanor. Eller jag åkte inte kana men M och ungarna. M surfade också i deras surfstream ivrigt påhejad av mig, ungarna och familjen R. Måste säga att han var himla duktig för att aldrig provat förut. Tyvärr har jag inga kort då mobilen låg inlåst i ett skåp.

Middagen åt vi på hotellet. Vilket barnvänligt hotell! Redan när vi checkade in fick de varsin present. Till middagen bjöds de på pannkakor med sylt och grädde. Riktiga pannkakor de stekte där, inga mikrovärmda saker som på många andra ställen.
Vi vuxna åt också gott, jag tog en hamburgare
och M en entrecote. Under middagen kom vår gulliga servitris med två böcker till barnen. Och när kaffet kom in fick de varsin chokladbit. När vi fick in notan såg vi att barnens dricka inte var med utan ingick den med. Varsin piggelin eller dricka ur drickakylen fick de också.

Imorse åt vi ganska tidig frukost innan vi åkte hemåt. Lilla N tyckte att man ska resa med stil 

När vi kom hem kunde vi konstatera att det stämmer, borta bra men hemma bäst.
Nu väntar en sista semestervecka med förhoppningsvis fint väder.


Bassängbad

Kategori: Semester

Idag var det riktigt fint väder, sol och inte alltför kallt. Det gäller ju att passa på så efter frukost packade vi ihop oss och åkte till ett utomhusbassängbad. 

Självklart lyckades vi glömma allt ätbart hemma. Som tur är ligger badet precis brevid Dollarstore så vi gick dit och bunkrade upp med dricka och kakor.

Till lunch blev det oväntat god nudelwok

Stora N hade såklart med sig fotbollen

Jag och lilla N satt mest och tog det lugnt

Så mycket bad blev det inte då det var ganska kallt (vi är ju vana med spansk värme)

Jämtland

Kategori: Semester

Vädret i Jämtland har varit bättre än vad det sett ut på väderkartorna. Visst har det regnat lite men vi har kunnat sitta ute och äta lunch

Barnen har hoppat studsmatta


Vi har grillat marshmallows 

Och varit uppe och lagt tak

Eller jag har inte lagt tak men de andra. Jag har stått för markservice, haft koll på ungar och lagat mat.


Namnsdagspresent

Kategori: Familjen

När vi var i Spanien hade jag namnsdag. I vår familj firar vi namnsdagar det är jag stenhård på. Kan vara för att jag tycker om presenter. Hintade till M vad jag ville ha. Han hade inte möjlighet att köpa det innan vi åkte på semester så på namnsdagen köpte han croissanter och sa att jag skulle få det jag ville ha när vi kom hem. På taxfreen på väg hem kom jag på att jag behövde en ny parfym och frågade om jag fick byta min present. Det fick jag! Så i namnsdagspresent fick jag den här 


Supersöt flaska och luktar godis fast parfym. Supernöjd!