Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

70% på Guapos

Kategori: Allmänt

När det är 70% på Guapos då går man därifrån med stoooora kassen.


Guapos hette tidigare Barnriket och låg vid Millesgården, nu har dom flyttat till vår nya lilla söta Lidingö galleria (som består av ett par affärer, synsam, en restaurang, Waynes coffe och Hemmakväll) och bytt namn till Guapos. Jag tycker att dom blivit betydligt bättre efter flytten, fått in lite roligare märken som Chillnorway, Scotch and soda och Desigual. Framför alt har dom fler storlekar då de tidigare inte hade så mycket tjejkläder, bara baby Ralph lauren och sen ett hopp till storlek 104.
Jag fyndade ett vinterset till lilla N från Reima tec till nästa vinter. Har aldrig provat Reima tidigare men det skall ju vara bra om man skall tro det man hör. Tycker väl inte att det är de snyggaste kläderna men här får funktionen gå före..."rätt" färger iallafall (om man får tro lilla N)



Sen blev det en urfin dunjacka med pälsluva från Ver de Terre, snordyr men betalar man bara 70% blev det helt OK
Färgen är lite mer rosa än vad man kan se på bilden



Sen blev det en fin kjol från Desigual till lilla N och en tröja från Scotch and soda till stora N Den var faktiskt nere på 80% eftersom den blivit lite solblekt på ett ställe men till skoltröja duger den aldeles utmärkt.



Allt det här fick jag för 1300:- ungefär samma pris som bara Reima jackan hade kostat om jag betalat ordinarie pris.

FOTO: privat

Lollo och Bernie

Kategori: Allmänt

Jag har verkligen längtat efter solen, det var över ett år sen vi var i Thailand och det är aldeles för lång tid utan sol. Lite sol var det i somras men inte alls tillräckligt för mig. Vi har ju en resa bokad i maj till Gran Canaria men det är lång tid till maj.
Igår fick jag liten extra dos av vinterångest och spontanbokade en resa till Teneriffa med Ving. Inte ett Sunving den här gången utan ett Sungarden, men favoriterna Lollo och Bernie  och deras barnklubb finns på vårt hotell. Vi lämnar M hemma och tar med mig min mamma istället.
Min mamma är verkligen en klippa, hon hjälper oss otroligt mycket med barnen så det här blir en liten tack för hjälpen grej för henne. Inte så mycket vila eftersom barnen är med men så skönt att komma bort från vardagslunken och få lite sol och värma. Det är ju inte så jättevarmt där just nu, men jag tror att tempen ligger på runt 20 grader iallafall. Ungarna lär nog bada en hel del skulle jag tro. På söndag morgon åker vi och är borta en vecka.


FOTO: www.ving.se

Grattis M

Kategori: Allmänt

Hurra hurra idag är ingen vanlig dag, idag är det M's födelsedag.

Vi tjuvstartade lite och började firandet redan igår med mysfrukost bestående av våfflor, sylt, grädde, färska jordgubbar, juice och cafélatte



Finaste våfflan skapad av stora N

Senare på dagen kom M's bonus syster och hennes lilla H hit på fika och middag. Vad är en födelsedag i förskott utan tårta? Det blev en ganska enkel sak fylld med jappfluff och hallongrädde, dekorerad med grädde, choklad och färska jordgubbar.




Självklart har han fått lite pressenter också, det blev tre skjortor från Acne, ett par Jeans från Levis och ett par skor från Hush Puppies. Tror han blev nöjd.

FOTO: privat

Fluff

Kategori: Allmänt

Vad är fluff? Fluff är en blandning av godis som får smälta i grädde sen svalna i kylskåp och sedan vispas upp till ett fluff. Vad skall man då ha detta fluff till? Man kan ha det som fyllning i tårtor, som topping på cupcakes, fyllning i macarons (har inte provat det själv men hört att det skall vara gott) eller ha det som en chokladmousse. Jag har provat en massa olika fluffar, bland annat, polly, daim, japp, after eight, Ahlgrensbilar, marabou mjölkchoklad och vit choklad. Jag brukar kombinera en chokladfluff med hallon när jag fyller tårtor, en favorit är att göra en fluff på vitchoklad och blanda i lite riven lime, hur gott som helst.

Proportionerna skall vara:
3 dl grädde
180 g choklad eller ca 60 gram gelégodis (Ahlgrens bilar, geléhallon....)

Grädden får inte koka upp då blir inte fluffet så bra, gör det gärna dagen innan den skall användas och låt den stå i kylen över natten.

Igår gjorde jag ett jappfluff.


Först "hackade" jag jappen i mindre delar



Som sedan fick smälta i grädden, det kan ta ett tag lite beroende på vad du skall smälta ner.
Sen åkte den in i kylen för att svalna.

FOTO: privat

Softshell från Bagheera

Kategori: Shopping

Nu känns det nästan nästan som att våren är på gång, men å andra sidan är det bara februari så det skulle inte förvåna mig om det blir en massa minus och snökaos igen. Jag har iallafall böjat shoppa på mig vårkläder till ungarna. I höstas hade dom softshell jackor från Molo och båda två gillade dom skarpt. blir ju lite mjukare och smidigare än en vanlig skaljacka men med samma funktioner dvs vind och vattentät. Tyvärr har båda två växt så det knakar och jackorna är nu för små (hittas just nu på tradera) Men Campadre hade ett erbjudande på Bagheera och där hittade jag fina jackor till ett väldigt bra pris. Nu har dom kommit hem till oss och båda ungarna verkar nöjda.



FOTO: privat

Om jag hade pengar...

Kategori: Allmänt

Om jag hade pengar...tänk vad mycket fint jag skulle köpa då. Då menar jag mycket pengar, riktigt mycket pengar, så där mycket att man inte behöver tänka på vad saker kostar. Som när man handlar mat fast man handlar Gucci istället. Jag tänker nästan aldrig på vad saker kostar när jag handlar mat, vet till exempel inte vad en liter mjölk kostar på Willys. Är det nått man "ska" veta?
Surfade iallafall in på Guccis hemsida och började drömma lite. Tänk vad gullig den här väskan skulle bara till lilla N



Zoo handbag heter den lilla grisen, eller vilket djur det nu skall vara.

Stora N skulle vara hur cool som helst i de här solglasögonen



Som jag sagt tidigare genus är inget man tänker på i den här familjen, tjejer är söta och killar coola. Iallafall enligt lilla N. Jag tycker nog egentligen att stora N är ganska söt, men han blir bara sur om man säger det till honom...

Tillbaka till Gucci....den här klassiska Hobo medium väskan skulle gärna få hänga på min arm i vår.
Eftersom jag måste tänka på vad väskor kostar vet att den ligger på ungefär 8000:- frågan är om det är värt det.



FOTO: http://www.gucci.com

Sitter det i generna?

Kategori: Allmänt

Ibland undrar man vad som sitter i generna och vad som är prägling. Jag kan i barnen se likheter med både mig och M, tror faktiskt att den som är mest lik mig är stora N, både till utseende och sätt. Han har bland annat samma korta stubin som jag så det blir ju en del fighter här hemma.
Men det var inte det jag tänkte på den här gången. Jag har ju tjatat skor här en del den senaste tiden. Häromdagen kom stora N och sa att han ville titta på skor så vi satte oss framför datorn och började kika lite på Brandos. Självklart hittade han ett par han ville ha och då menar jag verkligen verkligen ville ha. Eftersom de var ganska dyra sa jag att jag skulle kolla med M om vi kunde köpa dom. Stora N hann somna innan M kom hem och bland det första han frågade på morgonen var om vi hade pratat om skorna.
Vad det var för skor.....jo de här coolingarna från Ed Hardy á 699:- som hittat....




FOTO: http://www.brandos.se

Självklart skall han få sina skor!!

Therahoney och chokladbollar

Kategori: Allmänt

Lilla N är hostig och jag är mer täppt än någonsin så igår jobbade jag hemma och lilla N fick vara hemma från dagis.
Hon har ingen feber men är rosslig och hostig och eftersom jag har möjlighet att jobba hemma och slipper vabba så kändes det onödigt att skicka henne till dagis.
Vi har hittat en hostmedecin som faktiskt verkar smaka OK, Therahoney.


Den är inte på recept och  verkar dessutom vara lika bra som Mollipecten som är receptbelagd.

Jag måste erkänna att det är lite svårt att jobba lika effektivt när man har sällskap hemma, men det får man jobba ikapp på kvällstid för lite mys vill man ju hinna med. Lilla N var duktig, tittade lite på film, ritade och pysslade men blev lite rastlös ibland. Jag frågade henne vad hon ville göra, baka chokladbollar blev svaret så det var bara att fixa ihoplite chokladbollar. Jag gillar egentligen inte att gegga med händerna men vad gör man inte för sina ungar?? För att göra det lite roligare färgade jag pärlsockret blått och kokosen rosa (blev lite för mesig rosa för att synas ordentligt) sen hade vi vanligt strössel. Så här färglatt blev det



Gissa vad vi åt till mellis??

FOTO: privat

jordnötter

Kategori: Allmänt

Är man allergiker som jag är det inte altid lätt att följa alla kostråd man ser och hör. Ät frukt, ja jättekul men man tröttnar på bananer, och apelsiner är så jäkla kladdigt att bara ta fram och skala när man sitter i bilen eller på tunnelbanan (nu åker jag ju i princip aldrig tåg, men jag kan tänka mig). På sommaren kan man ju hetsäta jordgubbar men nu är de aldeles för dyra och smaklösa.
Nötter är ett nyttigt och bra snax. Ja det är det säkert men då dör jag och det är det ju inte riktigt värt. Det jag kan äta är jordnötter och det är ju inte den nyttigaste nöten direkt. Nu har jag iallafall hittat de godaste jordnötterna. Och sjävklart har man rostat dom i honung för att göra det lite nyttigare lite onyttigare. Men farligt goda är dom.....



FOTO: privat

Kusmi thé

Kategori: Allmänt

Jag är ju en kaffedrickare egentligen, men började dricka kaffe ganska sent, var nog närmare 25 år. Men förra November fick jag en ordentlig släng av magkatarr. Orsak kan ha varit att jag brukade starta dagen med två koppar kaffe på fastande mage, sen fyllde jag på med lite red bull och cola light innan dagens första fasta föda intogs vid lunchtid. Iallafall så fick jag då sluta med kaffe helt ett tag. Jag kom då på att thé är riktigt gott om man bara får tag på ett riktigt gott thé. Favoriten var grönt jordgubbsthé från Kusmi.



Självklart började jag dricka kaffe igen när magen blev bättre. Men nu börjar jag bli thé sugen igen så häromdagen åkte jag förbi Tehuset Java och köpte hem min favorit. Dom hade också halva reapriset på lite saker. Jag hittade de här söta muggarna som passar perfekt att servera espresso i, 26:- för 4 muggar det kallar jag FYND!!




FOTO: Privat

Helgens bak

Kategori: Allmänt

Det har blivit en hel del kakbak i helgen. Ungarna har börjat tycka det är roligt att vara med. Lilla N hjälper mest till medans stora N har börjat baka helt (nästan iallfall) själv. Som den bakgalning jag är tycker jag att det är kul att dom visar intresse inte bara för att äta utan också att göra. Jag har blivit lite besatt av macarons och är grymt nöjd med mitt nya recept. Inte alls så krångligt som man tror det där med sockerlag. I fredags blev det en ny sats, hade tänkt att färga dom lila men hade i aldeles för lite färg så de blev mest gråaktiga. Jag fyllde dem med blåbär och citronsmörkräm.



Sen ville stora N baka en blåbärskaka med crunch. Det klarade han av nästan helt själv. Jag hjälpte till med måttangivelser, plocka ur ett äggskal, och röra lite. Kakan blev supergod och han var mycket stolt.



Nyss rörde jag med hjälp av lilla N ihop världens enklaste men godaste kladdkaka som vi tänkte fika på senare när lilla N's dagiskompis och hennes mamma kommer över för lite lek och prat.



Ja det var väl allt för den här helgen...

FOTO: privat

Fältöversten

Kategori: Familjen

Idag ville stora N sova hos mormor så vi körde över honom dit, sen åkte jag, M och lilla N till Fältöversten. Det är sällan vi är där trots att det ligger så nära.
Vi började med en snabb lunch, ja ni kan ju gissa vad det blev...



Sen gick vi och tittade i lite affärer, tyvärr har dom inte så jättemånga roliga affärer, mest de lite större kedjorna som HM, MQ och Sisters. Det blev en sväng in på Body shop där vi köpte badskum/dusch gel. Vi passade på att bli medlemmar och fick då ta 3 betala för 2.



Man fick också en liten palett med 4 olika ögonskuggor. Mycket passande eftersom jag sminkar mig typ aldrig...

Sen blev det en tur in på InterSport och köpte vattenflaskor från Nike till ungarna och en gympa påse från Puma till stora N, dom har ju börjat med gympa nu i skolan.




Sen blev det en ny stjärtlapp till lilla N, hennes förra gick nämligen i tusen (eller närmare tio) bitar



När vi skulle åka hem sa M nu är det färdig shoppat för idag. Neeeej jag vills shoppa mer svarade lilla N. Mammas flicka :-)

FOTO: PRIVAT

Uggs

Kategori: Allmänt

Uggs, finns det något skönare? Inte världens snygaste jag vet, men vad gör man inte för att ens fötter skall bli varma och nöjda? Jag som annars brukar få skavsår av alla nya skor (inklusive Birkenstocks och Crocs) fick inte en enda liten blåsa när jag började använda mina nuvarande uggisar. Gissa om jag blev glad när jag igår morse såg att man kunde köpa Uggs på Campadre. Inte kunde jag motstå den frestelsen så visst blev det en liten påfyllnad i skogarderoben, både i min och lilla N's.

Till mig blev de de här söta rosa Dakota tofflorna som man också kan använda utomhus som loafers om man vill



Sen blev det också de här lite mer klassiska Rommy chestnut


Till lilla N blev det de här klassiska knallrosa sötingarna



Förhoppningsvis skall vi bli nöjda båda två när vi får hem dem.

FOTO: http://campadre.se

Skor...

Kategori: Allmänt

Kan man ha för mycket skor? Jag tror faktiskt inte det. Skor är bäst helt enkelt (ja och väskor också såklart..) Nu på vintern är det ju lite rejälare skor man behöver, jag drömmer ju fortfarande om min UGG Adirondack men det får nog bli till nästa vinter. Jag har ju såklart börjat kika på vår och sommarskor, mest till mig och ungarna, M få köpa sina skor själv... ;-)
Såklart har jag hittat några guldkorn.

Dom här sötingarna från Moschino kids skulle ju sitta fint på lilla N


Dom här snyggingarna från Replay skulle passa fint på stora N



Jag är ingen klacktjej så jag får satsa på snygga ballerinas om jag vill ha något lite finare än mina älskade flipflopar jag nästan brukar leva i på sommaren. Har hittat två par jag vääääldigt gärna skulle vilja ha (hörde du det M, vääääldigt gärna...)

Dom här färgglada finingarna från Missoni

eller dom här blingiga från See by Chloé


Som jag sagt förut, måste slänga in några lottorader...

FOTO: http://www.brandos.se

Min alla hjärtans dag...

Kategori: Allmänt

...var inte så romantisk som man kanske kunde ha hoppats på. Den började såklart med jobb, jobb, jobb och så lite möten på det. Åkte hem från jobbet lite tidigare för att hinna koppla upp mig och jobba lite hemifrån innan det var dags för stora N's dans. På väg hem svängde jag förbi och köpte varsin allahjärtansdagskaka till ungarna och rosa marsipanbakelser till mig och M. Sen hämta lilla N, åka till skolan och hämta stora N och 2 andra killar som dansar i samma grupp. Iväg till SATS för ombyte av killar inne på damernas (sådär populärt), men dom kom i tid! Sen hade jag tänkt att hinna läsa lite jobbpapper, men det tyckte inte lilla N så det blev inte så mycket med det. Hem efter dansen, då hade M kommit hem så han utfodrade barnen medan jag satt mig att jobba. När barnen somnat åkte M och hämtade thaimat som vi åt i soffan framför TV'n, innan vi moffade i oss prinsessbakelserna.
Kanske inte så romantiskt men mysigt och det är ungefär det man orkar med en vanlig dag mitt i veckan.
Om jag fick något av M? Såklart, han hade köpt finaste låååånga rosor 3 st till mig och varsin till barnen.
De står nu och är fina i vår Paprika golvvas



FOTO: PRIVAT

Urcellen Ellen?

Kategori: Allmänt

På senare tid har jag blivit så himla frusen av mig, jag går omkring och fryser mest hela tiden Vet inte när det hände. Jag har tidigare varit ganska varm, när jag var liten sprang jag oftast omkring i bara trosor och tröja (ja hemma alltså) Inte blir det bättre av att en av mina älskade Ugg tofflor är borta! En toffla hjälper liksom inte så mycket när man fryser. (Är det någon som har en Uggtoffla för höger fot i stl 38 som ni inte amvänder kan ni ju höra av er till mig...) Nu har jag kommit på vad som kanske kan hjälpa mig att överleva vintern,  en onepiece. Såååå fula men de verkar varma och mysiga. Svenska zipperall är väldigt lik onepiece men till ett betydligt bättre pris. Är lite sugen på den här rosa


Foto: http://shop.ziperall.se/

Men eftersom jag och tjejen på bilden inte riktigt har samma kroppsform tror jag att jag mer kommer se ut såhär



Men det kan det kanske vara värt?

Aktiviteter

Kategori: Allmänt

Man hör ju från andra som har barn lite äldre än mina att snart kommer man hamna i aktivitetsträsket. Självklart bestämmer man själv hur mycket man tycker är OK men man vill ju inte heller säga nej om dom vill börja med något.
Just nu spelar stora N handboll och dansar. Handbollen har jag nog puschat lite (mycket) för eftersom jag själv spelat i ungefär 20 år. Jag tror dessutom att det är bra att vara med i ett lag. Att han ville börja dansa är jättekul, dom är 3 killar och 4 tjejer från klassen som går tillsammans. Lilla N går än så länge bara på dans, men hon har sagt att hon vill börja på handboll när hon blir äldre. Stora N skall nog också börja på fotboll i vår sen säger han att han  vill börja med hockey, men hur det blir med det får vi nog se. Igår var det fullt upp, lilla N dansar 12-12.45 och stora N har handboll 13-14. Efter alla aktiviteter åt vi mysmellis som bestod av våfflor med sylt och grädde sen blev det att titta på  Melodifestivalen som vi spelat in igår eftersom våra tröttmössor inte orkar vara uppe och se hela. En riktigt myssöndag.



FOTO: PRIVAT

Brunch

Kategori: Allmänt

Igår lämnade vi barnen hos min mamma och åt vuxenbrunchVillan tillsammans med Lidingömamman och hennes J. Villan i sig är väl inte vad jag skulle kalla en villa utan mer ett större betonghus, men det ligger väldigt fint nere vid vattnet. Lokalen var inte den mysigaste utan hade lite industrilokalkännsla över sig, men maten var god och det är väl huvudsaken. En sak kan jag bli lite irriterad på generellt när det gller bruncher, varför ingår nästan aldrig dricka? Här var iallafall kaffe och thé "gratis" men juice fick man köpa till. Vad fanns det att äta då? Jo ganska mycket. Allt från bacon, korv, äggröra, olika sorters revbenspjäll, kycklingvingar och miniburgare till gravad lax, skagenkanapeér, laxkuber med wasabidressing och bagels med lax och pepparrot. Det fanns också en väldigt god ceasarsallad, rödbetor med fetaost och lite annat grönt.



På efterättsbordet hittade jag också lite smått och gott.


Vi hade det väldigt trevligt och blev väldigt mätta.

FOTO: PRIVAT

Shepherd sittdyna

Kategori: Allmänt

Vi är på jakt efter nya dynor till våra köksstolar. Nu har vi röda dynor som jag tror heter dot. I vår förra lägenhet hade vi mycket vitt, svart och grått med rött som accent färg. Jag försöker jobba bort det röda och få till lite andra roligare färger. Det går sakta men säkert åt rätt håll. Nu såg jag att Inreda.com har tagit in jättefina sittdynor i fårskinn från Shepherd. Dotarna vi har nu har en baksida som gör att de sitter fast mot stolen, men det har inte dom här. Jag blir lite orolig att de här skall glida omkring på stolen, men jag har mailat lite med Lie (från Inreda) och hon sa att dom inte alls var så halkiga. Tror jag skall svänga förbi här någon dag och kika på dom live. Men sen kom jag på en annan sak, jag är ju allergsik mot pälsdjur. Kan man ha fårskinns dynor då?  Skulle ju vara himla dumt om jag blir allergisk.
Dom jag kikat på är den här svartgrå. Inte så färgglad men ändå så fin.





FOTO: www.inreda.com

Semlor

Kategori: Allmänt

Min karaktär är inte den bästa just nu, jag var duktig och nyttig i några veckor sen blev jag förkyld och tyckte synd om mig själv och halkade tillbaka i de gamla hjulspåren igen. Jag SKA bli duktig igen, men efter lördagens brunch på Villan :-) Häromdagen smet jag in på Gateau och köpte årets semla. Det brukar bli en per år för i tanken är semlan lite godare än i verkligheten. Jag brukar tröttna efter halva ungefär. Men den här gången proppade jag i mig hela utan problem. Ni kan ju gissa vilken som var min :-)



Aldeles lagom storlek faktist. Men jag tycker ändå att det blir lite mycket mandelmassa.
En gång för ganska många år sedan fick jag en chokladsemla, en semmelbulle med chokladgrädde och vaniljkräm istället för mandelmassa. Den drömmer jag om fortfarande men har inte hittat igen. Tror faktiskt den också kom från Gateau.

FOTO: PRIVAT

Hoppsan....

Kategori: Shopping

Igår var jag hos sjukgymnasten, aldeles bredvid ligger Guapos. Eller nästan aldeles bredvid, det är ingen direkt omväg att gå förbi där på väg till bilen. Nu behövde ju stora N ett par nya vinterhandskar också så det var faktsikt M som bett mig gå in där och kika om jag hittade några. Hur tänkte han där? När jag ändå var där var det ju omöjligt att inte kika bland alla fina REA saker. Jag hittade ett par 3/4 byxor från Chill Norway, likadana som vi köpte till lilla N sist vi var där men de här var ljusblå/ljusturkosa och en storlek större 70% REA!! Sen var jag tvungen att köpa en jättesöt rosa munkjacka också från Chill Norway. Jag funderade på den redan förra gången men då lyckade jag låta bli men den här gången fick den följa med hem. Tror det blir ett mjukt paket till lilla N's födelsedag.



Sen blev det ett par vårkängor från Timberland också.



Både kängorna och munkisen var på 50%. Det enda som var på ordinarie pris var stora N's handskar från Hestra



Tur at man har högkostnadskort hos sjukgymnasten iallafall :-)

FOTO: PRIVAT

Macaroner, nytt recept

Kategori: Allmänt

Jag och lilla N har varit lite krassliga några dagar. Vad gör man för att pigga upp sig om man går hemma och är lite hängig? Jo man bakar såklart. Jag har velat prova ett nytt recept på macaroner då det recept jag har använt tidigare har varit lite "skakigt", ibland blev kakorna jättebra, ibland sprack de och nån gång blev de sådär. Den här gången provade jag med en Italiensk maräng, dvs gjorde en sockerlag och vispade ner den i en marängsmet som sedan får kallna under vispning. Receptet hittade jag här hos Cupcakesfluffan. Funkar super bra om man har en Kitchen aid eller liknande annars blir det nog ganska jobbigt. Kakorna blev jättebra, de bästa hitills faktiskt. En hård yta och sådär lagon sega inuti. Jag hade såklart i lite för lite färg så de blev lite bleka. Jag fyllde dem med en hallonsmörkräm och en smörkräm med lemoncurd. Tyvärr får jag dem inte riktigt släta på ytan, mem det är nog för att jag inte orkar sikta mandelmjölet och florsokret. Goda blev de iallafall.





FOTO: PRIVAT

Action aid - fadderbarn nr 2

Kategori: Allmänt

Nu har vi blivit med fadderbarn igen. Två barn och två fadderbarn låter väl som en ganska bra ekvation. Vi hade redan funderat på att skaffa ett fadderbarn som lilla och stora N får ha som "sitt" fadderbarn. Igår såg stora N "reklamen" bli fadder till en flicka från Action aid på TV och säger då helt spontant, kan inte vi ha henne som fadderbarn. Vi sa då att självklart kan vi skaffa ett fadderbarn till, vi sa också att det kostar pengar. Då sa han att vi kan ta alla hans pengar. Han är full av empati den ungen, jag önskar att jag själv var mer lik honom. Nu har vi anmält att vi vill ha ett fadderbarn, eftersom vi redan har ett i Afrika valde vi Asien den här gången. Inom en vecka skall vi få ett fotografi och mer information om just den flicka vi blivit tilldelade. Då skall vi sätta oss ner och prata med barnen om flickan vi fått och landet hon bor i.



FOTO: www.actionaid.se

IPhone docka

Kategori: Teknik

Vi är lite sena med vissa saker, Apple produkter är en av dom. Men nu har vi iallafall både en Iphone och en Ipad och då är det det nog dags att skaffa en docka vi kan docka in i när vi vill lyssna på  musik (måste bara skaffa Spotify premium först :-) M håller på att surfa runt lite och har hittat några fina. Jag är ganska borta när det gäller teknik och går mest på utseende. Mina favoriter just nu är nog

En vit stilren sak från Geneva Labs, det här är deras medium modell. Köper man det större finns det också möjlighet att spela CD skivor.




FOTO: www.svenssons.se



Eller en B&W Zeppelin air som har en massa tekniska finesser som ni kan läsa om här


FOTO: www.hifiklubben.se


Eller varför inte en rosa fireant? Då vet jag iallafall en i familjen som blir lycklig. Den har dessutom det absolut bästa priset av de tre.
 

FOTO: http://ishop.nu


Min personliga favorit av de tre är nog den vita, den är självklart också den dyraste. Totalt oväntat, eller inte....

Pilatesboll & nackmassage

Kategori: Allmänt

Jag har fått ett rehabprogram av min sjukgymnast för att försöka få ordninng på mitt dumma knä. En del av övningarna skall göras på pilatesboll bla baksida lår och bålstabilitet. Jag har haft en boll tidigare men den har försvunnit, antagligen i någon av våra flyttar. Nu fick jag en ny från Casall i  fördelsedagspressent av min mamma och bror. Jag har inte hunnit prova den än, tror den behöver pumpas upp lite till först, men barnen tycker det är en väldigt rolig leksak.


FOTO: PRIVAT

När man har tränat kan det vara skönt med lite massage. Vilken tur att jag fick en shiatsu massage "krage" från OBH Nordica (också från mamma och bror)

FOTO: www.torebrings.se

Den nyper till ordentligt i nacken när den masserar och man kan få den med värme. Riktigt skön faktiskt. Jag får ta det lite lungt i början för jag är väldigt smärtkännslig i nacken. Brukar få så vansinnigt ont efter en vanlig klassisk massage, så den här kan vara bra att mjuka upp nacken lite med den här så kanske jag tillslut vågar mig på en vanlig massage igen.

Äntligen helg

Kategori: Allmänt

Vilken vecka det har varit, M har börjat sitt nya jobb så jag har kört markservicen här hemma. Lite slitigt att både lämna, hämta (på två olika ställen dessutom), jobba sina 100% och fixa middag. En eloge till alla ensamma föräldrar som kör det racet jämt! Att jag dessutom dragit på mig en förkylning igen underlättar ju inte heller. Usch vad trött jag är på min täpta näsa, snart har det gått ett år sen det började. Måste ta mig i kragen och ringa min öron näsa hals läkare. Men nu har jag gnällt färdigt. Fredagskvällen tillbringades först hos min mamma och lillebror där vi fick supergod middag bestående av entrecote, bakad potatis, en sallad med fetaost, vitlökssmör och bea. När vi kom hem och ungarna somnat blev det soffhäng, Ben & Jerry, på spåret och ett Greys avsnitt . Mycket bra början på en efterlängtad helg.


Ny favoritglass. Det där med no carbs börjar jag om med på måndag.....

FOTO: PRIVAT

Danmark eller Frankrike?

Kategori: Semester

Känns ju lite konstigt att sitta och planera sommarsemestern när det precis blivit februari, men resor och hotell blir fullbokade snabbare än man tror. Förra året hann vi med både Astrid Lindgrens värld och Muminland, det vi funderar på nu är om vi skall åka till Legoland eller Disneyland Paris. Legoland ligger närmare och är billigare, men det blir ganska mycket bilåkande vilket inte är så roligt med en åksjuk lilla N. Disneyland är betydligt dyrare men dit flyger vi (ganska billigt med Air France eller SAS) och jag tror att båda barnen skulle uppskatta själva parken. Legoland är nog lite mer för stora N. Sen måste jag erkänna att Paris lockar lite mer än Billund. Ja jag vet att Disneyland ligger en bit utanför Paris men vi funderar på att ta ett par nätter mer centralt så vi kan göra Paris med Eifeltornet, triumfbågen, croissanter, cafe au lait och allt det man borde göra (kanske också ett besök på Louis Vuitton....) Å andra sidan, Danmark har Köpenhamn och Köpenhamn har en massa butiker med väldigt fina danska barnkläder....



Sjukt vad man kan bygga av lite (mycket lego) Någon gång måste vi åka dit frågan är om det blir i år....För vem kan motstå ett aldeles rosa prinsess slott



Eller de här välkända figurerna


Missoni

Kategori: Inredning

Jag har blivit lite småkär i handukarna från Missoni. Det är så mycket härliga färger att man bara måste bli lite glad när man tittar på dem. Tänk att fylla badrummet med en massa fina färgglada Missoni handukar, vad glad och pigg man måste bli på morgonen vid morgonduchen eller tandborstningen. Eller så är man lika trött som tidigare, men man har iallafall fina handukar. Ett minus är att de inte har några hängare så de kan bli lite svåra att hänga upp, men det finns det säkert någon bra lösning på. Ett annat litet problem är att det finns så himla många olika modeller och färgkombinationer att man inte vet vad man skall välja. Priset är kanske inte ett pluss men inte så farligt som man skulle kunna tro 145:- för en handhanduk är ju helt ok







Eller kanske en söt liten matta


Men att betala över tusenlappen för en badrumsmatta vet jag inte om jag kan få igenom här hemma.

FOTO: http://elinmaria.se  &  http://www.systerlycklig.se/

Jelly Bean

Kategori: Allmänt

Jag har hittat en ny favorit, nämligen Jelly Bean. Har verkligen fastnat för de härliga färgerna och färg behöver vi här hemma. Vi köpte ju tidigare två skålar, en rosa och en i silver. Dom vi köpte kallas dessertskålar men jag tycker de passar aldeles utmärkt till nötter och godis



Gissa om jag blev glad när jag öppnade mitt paket från svärmor, ett tårtfat från Jelly Bean! Jodå visst hade M "skvallrat". Lite svårt att få en bra bild men det är verligen jättefint



Nästa tårtkalas hos oss blir när M fyller år och då skall ni få en bild på både tårta och tårtfat.