Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Vinterkängor

Kategori: Shopping

 
Nä nu får det vara nog, med shoppande alltså.
 
Efter två dagar med snö har jag märkt att även vinterkängor som skall vara vattentäta inte alltid håller för en 7-åring som är ute och spelar fotboll, glidfotboll, övar glidtacklingar i snön osv... Han har redan två par vinterkängor från Timberland men det ena paret är ganska låga så de funkar nog inte så bra i skolan/fritids utan får bli inte leka i kängor.
Lägligt nog hade Campadre en kampanj på skor och kängor från PAX så jag köpte ett par kängor till, kan vara bra att ha åtminstonde två par som man an varva med.
 
Passade på att köpa ett par höst/vårskor till lilla N
Sen hittade jag två skar jag funderat på att köpa hem till köket.
 
Det första var en pepparkvarn, den här av svart och kommer från Vinga
det andra är en liten brännare till tex brûlepudding eller om man vill bränna av en maräng. Den här från Saga Form
Men nu får det vara nog med shoppandet, iallafall för idag

Kladdkakamuffins och jordgubbar

Kategori: Ätbart

Nu var det länge sedan jag bakade något. Överraskade familjen och rörde ihop kladdkakamuffins med vit choklad. Jag kör på receptet från den gamla boken Sju sorters kakor. Har provat en del andra recept bl.a. Leilas men går alltid tillbaka till det gamla. Dom blir helt enkelt godast, så är det himla enkelt också. Till muffinsarna åt vi grädde och färska jordgubbar. Nästan lite sommarkänsla trots all snö.

Fotbollsväder?

Kategori: Familjen

Åh vad jag är trött på att vara krasslig, det går liksom aldrig över. Nu är det halsont, huvudvärk och lite feber igen. Tur att jag kan jobba hemifrån soffan.
Men sen måste ju barnen hämtas så det var bara att ge sig ut i skitvädret. När jag kom ut såg jag föreningens julgran kommit upp. Jättemysigt!!
Sen till fritids och hämta dyngsur stora N som var ute och spelade fotboll!!! Det finns ju inget annat man kan hitta på i det här vädret. Lilla N höll sig iallafall inomhus.

Julmys och fotboll på samma dag

Lucianattlinne och handkräm

Kategori: Shopping

Häromdagen var jag i Centrum på jakt efter nytt lucianattlinne åt lilla N. Hon har växt så mycket att det gamla är alldeles för kort. Jag är allergisk mot förkorta saker som byxor och lucianattlinnen. Hittade ett på Lindex och då ingick det röda bandet, perfekt. Passade på att köpa några ny trosor också. De flesta hon har nu är stl 86/92 vilket börjar bli lite i minsta laget, hon har ju hunnit bli hela 106.5 cm (mätte henne hemma häromdagen) Vid kassan hade dom en söt rosa tub med handkräm från by Margot Elena som luktade underbar gott av socker och grapefrukt. Självklart kunde jag inte låta bli att köpa den. Perfekt att ha i väskan så här på vintern när iallafall mina händer lätt blir torra.

Mina Lindex fynd

Cyber monday

Kategori: Shopping

I USA är cyber monday måndagen som kommer efter black friday. Black friday är koplat till Thanksgiving och är en fredag alla är lediga. De passar då på att ha black friday rea, vad jag förstår så det startskottet för julhandeln. Cyber monday har blivit en REA dag för e-handlen och nu verkar en del svenska siter hänga på den trenden. Inte dumt alls. Självklart var jag inte sen att klicka mig in till Oii design som kör 50% på en massa varor, även nyheter. Jag var inte ensam där inne kan jag säga, sidan var seeeg som sirap, men jag lyckades få tag på två saker iallafall.
Ett par grymma Hummel skor till lilla N
 
och ett par roliga tights från SKRW
 
M lär bli tokig, han tycker att lilla N har tillräckligt med skor redan (kan man ha tillräckligt med skor?). Men jag köpte en storlek större än hon har nu så de borde passa i vår och då har hon inte så många, än....
 
Tyvärr fanns det inget till stora N, dom kör bara upp till 8-år och eftersom han är så himlans lång är alla kläder där för små. Trist eftersom det fanns en hel del fina killkläder också.
 
Om ni skyndar er in hinner ni nog också fynda lite, julklappar kanske??
 

Fullrulle

Kategori: Familjen

Idag har det varit full fart. Imorse hade stora N och M fotbollsträning. Jag och lilla N tog lite sovmorgon och sen åt vi en mysig tjejvåffelfrukost. Lite senare åkte lilla N och M iväg och badade med J och lilla O. Jag och stora N hängde hemma lite innan det var dags för handbollsträning.
Nu är vi iallafall samlade hela familjen. Snart blir det hämtmatsmiddag, soffhäng och uppladdning inför jobbveckan. Jag har börjat få ont i halsen (igen) men hoppas det är något tillfälligt och försvinner tills imorgon.

Stora N värmer upp med lite tunnelkull

H som i Hermes

Kategori: Vill ha

Jag har blivit lite kär i ett armband igen. Tyvärr (ja faktikst tyvärr, för det är så himlans dyrt) är det även den här gången från Hermes. Men vad gör man, det är ju så himla snyggt. Det är en skinnarmband i klassiskt orange med ett silverspänne och heter Hapi 3
 
Tror det skulle vara så fint på sommaren när man är lite lagom solbrun och inte så vinterglåmig som man är nu.
 
Får lägga till det på önskelistan som verkar bli aldeles för lång och fylld med aldeles för dyra saker, men önska kan man ju alltid.
 
Bilden är lånad hos Hermes.com
 
 

Tofflor

Kategori: Shopping

Nu har jag shoppat Uggs igen, inte till mig den här gången utan till lilla N. Det blev ett par mysiga tofflor jag fyndade på Campadre. Köpte förut ett par liknande från EMU Australia men dem var jätte små i storleken så dem kunde hon aldrig ha. Nu hasar hon omkring i mina så jag tyckte att hon kunde få ett par egna så får jag ha min ifred. Men nu får det vara räcka med Uggs i den här familjen, tror det här blir vårt 9:e par. Det är bara stora N som inte har några. Nu har vi ju såklart inte 9 par likadana utan en massa olika modeller, jag bara väntar på vinter och snö så jag får använda mina nya Adirondack.
 
Såhär ser lilla N's nya söta tofflor ut.
 
Jag har likadana fast vita som jag köpte efter den förvirrande försvunna toffelincidenten som skedde förra vintern. Är så glad att familjen R inte längre behöver ha med sig resesäng när dom är här.....

Nya crocs

Kategori: Allmänt

Mina ungar älskar crocs, på sommaren är det i princip det enda dom vill ha på sig. Kan tänka mig att det blir lite ändring på det i sommar för stora N, han är ju galen i fotboll och vill spela jämt. Mycket kan man göra i crocs men inte spela fotboll. Lilla N däremot kommer nog fortfarande vilja ha sina älskade crocs även i sommar. Hittade ett par nya till henne på Kotteshoppen på REA för bara en hundring.
 
Blir perfekt till semestern sen. Hittade också två Barbiefilmer för 50:- styck. Tror den ena blir en morgonjulklapp, den andra kan vara bra att plocka fram på den långa Aruba flighten

Kul utan Tv

Kategori: Familjen

Igår var det ju Tv, dator, Nintendo, PSP och paddfritt här hemma. (Den här gången var jag en duktig mamma och höll mig till reglerna därför ingen bloggning igår) Det funkar jättebra, så bra att vi bestämde att vi skall tv fritt på morgonen måndag- torsdag.
Igår fixade vi en koja till lilla N, hängde upp en sänghimmel i taket. Nu har hon boat in sig med fatboy, kuddar och en massa annat användbart som tennisbollar, magnetbokstäver och en tom pepparkaksburk.
Stora N hängde på sitt rum. I sin onepiece lyssnande på musik i sina lurar ser han så stor ut.
Antar att det är en glimt in i framtiden.....

Helgen

Kategori: Allmänt

I fredags bestämde lilla N att hon ville följa med mormor hem. Så vi blev med bara ett barn. Igår åkte M och stora N och badade på Husbybadet med J och A, sen kom hela familjen JW hem till oss.
Vi åt middag, fikade på en variant av ryttarkaka (typ kladdkaka med kokoskola på toppen)jag slängde ihop och en broiler drömtårta JW'sarna hade med sig. När ungarna somnat spöade jag dom andra i plump!!

Imorse fick jag sovmorgon medans killarna åkte iväg på stora N's fotbollsträning. Nu sitter jag och äter en sen frukost och dricker det supergoda Chaithe jag fick av J på tjejmiddagen häromveckan.
Resten av dagen kommer bestå av kompislek och handboll för stora N och förhoppningsvis lugn och ro för mig och M

Belgianblue tårta och mysfrukost....

Pulled pork

Kategori: Ätbart

Idag gjorde jag pulled pork för första men antagligen inte sista gången. Har googlat runt efter lite olika recept och tagit det bästa från alla och slagit ihop.
 
Först hittade jag ingen tillräckligt stor köttbit (fläskkarré) så jag köpte två på runt 5-600g styck (vilket blev aldeles för mycket för 4 vuxna och 2 barn (som typ inte åt något kött alls))
Rubbade in den med en kryddblandning som bestod av vitlök, paprika, chili, timjan och lite annat smått och gott och lade ner dem i en stor emaljerad gryta
 
 
Sen skalade jag och klyftade två gula lökar och ett gäng vitlöksklyftor och slängde ned i grytan tillsammans med två flaskor (ca 5 dl tillsammans) rökig barbeacue sås från Hellmans
 
 
Sen in i nedre delan av ugnen i 120 grader. 7 timmar senare tog jag ut den och då såg den ut såhär
 
 
Köttet var verklige mört och mer eller mindre föll isär när man petade på det. Jag drog isär det med två gafflar och blandade ihop det med en del av "såsen" från grytan och lite av löken
 
Sen serverade jag det med pitabröd, skivad avokado, rödlök, tomat, gurka, gräddfil, steaksås från Texas Longhorn, och en coleslaw från samma ställe.
Det var riktigt gott men kanske ändå inte så gott som jag hade trott. Köttet var supergott i sig men det är kryddningen jag inte var riktigt nöjd med. Nästa gång skall jag köra med egna kryddor och slabba ihop någon egen sås så jag får den precis som jag vill ha den.
 
Min lillebror skulle fixa efterrätt och eftersom han aldrig kan göra något med måtta hade han med sig en tårta, kanelbullar och små havrebollar. Gissa om jag är proppmätt just nu

Lat mat

Kategori: Allmänt

Nu har vi varit lata några dagar. Ungarna har ätit "tidigt" och vi har ätit när dom har gått och lagt sig. Vi har alla fått sån mat vi velat ha. Ungarna har fick torskpanetter och pannkakor. Vi lyxade till det igår och åt löjrom, skagenröra och stuvade kantareller med smörstekt bröd. Så himla gott!! Idag var vi slöare än slöast, hemkörd hämtmat. Det är Superwok här ute på ön som kör hem, så himla skönt. Dagens middag bestod av sushi, gyoza och friterad kyckling med sötsur sås.

Imorgon kommer min mor och bror hit på middag, då blir det hemlagat.

Gårdagens och dagens.....

Hjälpa till hemma

Kategori: Allmänt

Tycker det är svårt att veta hur mycket barnen skall göra/hjälpa till med här hemma. Städa sina rum såklart men mer då? Slänga sina kläder i tvättkorgen och bädda sängen gör ungarna oftast utan att vi behöver säga till. Men sen är det nog inget mer just nu förutom lite dukningshjälp ibland. Plocka av tallriken från köksbordet körde vi ett tag men det blev mest krångligt då vi inte har så mycket avställningsyta och dom är för små att plocka in i diskmaskinen själva.
Skämmer vi bort dom eller är det lagom det dom gör?

Såhär kan det se ut när lilla N har bäddat ner gosedjuren kossan mormor och skölpaddis

Kidsbrandstore

Kategori: Allmänt

Jag har börjat bunkra kläder inför våren/sommaren. Bästa tiden för det är nu när alla rear ut sitt sommarsortiment. Såg att Kidsbrandstore.se hade 70-80% rea och det måste man ju kika på. Hittade en hel del till stora N. Det blev tre t-shirts från QuickSilver, en t-shirt från Lee och ett par badbyxor/shorts från Ralph Lauren. Allt för bara dryga femhundringen. Perfekt att ha liggande i garderoben och bara plocka fram när det behövs.

Naglar

Kategori: Allmänt

Känner mig lite krasslig, ont i halsen och bihålorna. Trist början på veckan. För att pigga upp mig lite målade jag naglarna för första gången på länge. Blingade dom lite med Rhine-stones crystal från Depend. Hur enkelt som helst, bara att fukta en tandpetare så fastnar "stenen" och sen sätter man fast den i nagellacket och målar över med ett topp lack. Som vanligt använde jag Isa Doras snabbtorkande lack, den här gången Bardot pink.

Farsdag

Kategori: Familjen

Idag är det farsdag. Jag vet att M borde fått fina presenter och frukost på sängen. Men så blev det inte. Stora N har fotbollsträning 09.00 på söndagar så han och M måste gå upp rätt tidigt. Igår var vi hemma hos familjen R och kom hem ganska sent så jag och lilla N sov i tillsammans för att inte bli störda när killarna gick upp. Present har oplanerade jag inte lyckats fixa, men ungarna har iallafall ritat varsin fin teckning. För att väga upp lite har jag bakat M's favorit kaka, kärleksmums. Jag bakade den i en rund form istället för en långpanna. Den skall vi fika på efter stora N's handbollsträning (han har fullt upp på söndagar) Sen har jag också lovat att bjuda på hämtmatsmiddag ikväll. Jag betalar han hämtar...

One Two Ten utförsäljning

Kategori: Allmänt

Igår var jag och LidingömammanOne Two Ten's utförsäljning av barnkläder. Dom brukar ha en utförsäljning på våren och en på hösten och har en hel hög av de märken jag gillar bla Molo, Imps&Elfs, Wheat, Hummel, Katvig, Ej sikke lej, Scotch Shrunk, Scotch R´Belle, Havaianas...... Jag var där i våras och shoppade loss men den här gången var jag mycket måttlig. Det blev bara två tröjor (Hummel och Imps&Elfs)  och en tunika (Wheat) till lilla N och ett par Havaianas till mig
 
 
 
Tror tunikan blir perfekt när vi åker till Aruba i februari (börjar närma sig nu :-) och Havaianasarna också såklart.

Godaste Tobleronen

Kategori: Familjen

Är man nötallergiker kan det vara svårt att hitta riktigt god choklad. För egentligen finns det ju inget godare än Marabou schweitzernöt. Nu har jag hittat en riktigt bra ersättare nämligen Toblerone Crunchy almonds. Det är en toblerone med honungs/mandelnougat och karameliserade mandlar med salt. Så himla god!! Köpte med den hem från Barcelona men den är ju uppäten för länge sen. Som tur är köpte M med sig en när han flög hem från Finland så nu kan vi mumsa choklad igen. Men när barnen har somnat eftersom dom har godisförbud....

Träskor och doftljus

Kategori: Shopping

Nu har jag shoppat skor igen. Inga vinterskor direkt men ett par träskor. Har kikat lite på det tidigare, smidigt att bara sticka ner fötterna och gå, och lite snyggare än ett par "foppatofflor". Hittade de här snyggingarna från Tessa & Mimmi  på Country Dreams, 70% REA och jag gav bara 240:-, vilket fynd va!?!
 
Sen kunde jag inte låta bli det här snygga doftljuset från Voluspa som skall dofta Citron vert & Vanille dvs Lyxig Pavlovatårta med syrlig grön doft av citron, karamellsocker och vanilj. Låter som att jag kommer vilja äta upp ljuset...
 
 
Bilder lånade från Countrydreams

Tevefri dag

Kategori: Familjen

I helgen kom jag på den briljanta idén att vi skulle ha en tv/dator/tv spel/Nintendo/PSP/IPad fri dag i veckan. Vi enades om måndagar. Det jag inte tänkte på var att M igår åkte till Finland med jobbet och jag var ensam med barnen. Men jag måste säga att det gick jättebra. När vi kom hem från dagis/skolan ritade dom en hel hög teckningar. Efter maten spelade vi Vem där och läste böcker.
Sen när barnen somnat fuskade jag och surfade lite. Dålig mamma....

Canada Goose duntäcken

Kategori: Vill ha

Jag är fullständigt jättekär i Canada Goose duntäcken. Fattar inte varför, men när jag hittar något jag verkligen vill ha eller tycker är snyggt är det alltid för dyrt för att det skall vara hälsosamt för min plånbok. Men det här duntäcket är det fluffigase mysigaste täcke jag pillat på, dessutom är det "dubbelsytt" runt om så det blir tjockare än ett vanligt täcke.
Ja ni ser vad jag menar....
Det man kanske inte vet om dunet i Canade Goose produkter är att de köper sitt dun från Hutteriterna som är en en kanadensisk, religiös grupp vars gäss föds upp frigående. Fåglarna används i första hand till mat och dunet tas tillvara som en biprodukt. Allt följer strikta etiska riktlinjer och inget dun plockas från levande djur. Allt bomullstyg är dessutom ekologiskt, kan det bli bättre?
 
Jag hoppas hoppas hoppas att jag får ett stort mjukt paket som innehåller
när jag fyller år nästa gång
 
Bilder lånade hos Länna möbler

Middag med tjejerna

Kategori: Ätbart

Det har ju varit höstlov så i torsdags åkte stora N hem till mormor, då ville lilla N inte heller vara hemma så hon åkte till farmor. På fredagen skulle M ut med jobbet på kvällen och jag blev aldeles ensam hemma. Inte ofta det händer så jag passade på att bjuda hem några tjejer på middag.
 
Vi började såklart med lite bubbell.
Till förrätt blev det lite kallskuret, 3 olika sorters salami, serranoskinka, oliver, crostini och en tapenade jag köpte med mig från Barcelona
 
Till varmrätt gjorde jag en "grekisk pyttipanna" dvs klyftpotatis, marinerad fläskfilé, rödlök, zuccini, tomater och fetaost. Allt var i samma form så det var smidigt att fixa och smakade helt OK (förstå gången jag gjorde den) men kanske inte direkt någon festmat då jag tyckte den blev lite guckig och inte var så snygg att se på.
 
Till efterrätt blev det såklart en Pavlova med dajmgrädde och jordgubbar. Alltid lika gott och så enkelt att göra.
 
Tacj tjejer för en supertrevlig kväll och superduper tack för alla fina pressenter jag fick!!
 Nu skall jag frossa i thé (Chai och Roibos) och choklad (Drickchoklad, choklad med lingon och praliner från Betsy Sandberg) , samtidigt som jag kommer lukta smultrongodis (underbar duchcreme från Björk and Berries)
 

Bytt är bytt

Kategori: Allmänt

Jag har haft lite bloggtorka några dagar, men nu är jag tillbaka.....
 
Har haft fullt upp här hemma. Det började med att jag och M bytte rum med stora N. Han har hatf det största rummet medans vårt sovrum och lilla N's rum är ganska jämnstora. Måste säga att det blev betydligt bättre nu. Stora N's rum känns inte alls litet för honom och vi har fått ett stort och luftigt sovrum.
För att göra honom glad har jag fixat ett mål på ena väggen som han kan spela handboll mot (med mjuk boll såklart) Jag använda washi tejp, den skall an ju kunna ta bort sen utan att det blir några märken
 
Stora N har inte sett sitt rum än, hoppas han blir nöjd
 
Vi har ju ännu inte beställt någon sängstomme till oss men under tiden satte vi upp den här fina tavlan som vi fick i bröllopspressent. Det är en förstoring på vår bröllopsinbjudan.
 
 
Vi hade också tänkt byta lampa inne hos lilla N, men lampan jag spontanbeställde (en rosa "kristallkrona") skulle bli aldeles för stor. Det blir att skicka tillbaka den ock försöka hitta en ny. Såg en söt som påminner lite om vår nightfly vi har i vardagsrumsförnstret, men jag tänkte kolla vad den lilla damen tycker innan jag beställer den.