Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Jordgubbar och andra bär.

Kategori: Allmänt

Jag har sagt det förut, jag kan inte få nog av jordgubbar. Helst varje dag. Resten av familjen älskar dem lika mycket och de delas alltid exakt lika. Alla skall få lika många. Idag lyxade vi till det med en klick grädde 

Ute i odlingslådorna börjar det mogna. 
Vi har redan plockat några smultron och jordgubbarna är på gång. Rabarber har vi redan "plockat" några gånger och vi tur får vi några blåbär också.

Superior race

Kategori: Ätbart

Igår sprang M Superior OCR här ute på ön. Man kunde välja på tre olika sträckor, sprint, adrenaline och advanced. M sprang adrenaline vilket var 10km plus 30 hinder bland annat att ta sig förbi Gladiatorerna (+ett gäng amerikanskafotbollsspelare) Vi tog oss såklart ner till Vallen för att heja. Jag kan säga att Gladiatorerna inte var snälla mot honom, dom gav honom en riktig omgång innan en vände honom upp och ner och helt enkelt lyfte ut honom ur banan så han fick börja om från början igen. Dom var så "elaka" att lilla N började gråta (han klarade sig såklart utan skador). Tiden han fick var riktigt grym, 1.06.46 och det gav honom 41:a plats bland alla startande i Adreanaline loppet. Han var helt klart värd sin medalj

Idag var det stora N's tur att springa Superior kids. Det var 2 km med 15 hinder. Han hade inga problem att komma förbi Gladiatorerna 

Och fick såklart medalj han också

Det togs ingen tid på barnen, där gällde det bara att ta sig runt. Sunt tänkande tycker jag.

På kvällen hade vi familjen N här. Vi grillade korv och hamburgare med ett gäng olika sallader, röror och pommes. Till efterrätt blev det jordgubbar, melon och vaniljglass


Så underbart att kunna sitta ute och äta. Hoppas sommaren är här för att stanna nu.

Ledig fredag.

Kategori: Shopping

Igår var jag ledig från jobbet, lilla N skulle till tandläkaren och stora N forslas till fotbollsläger. 
När lilla N var hos tandläkaren sist visade det sig att hon hade hål. Hon hatar smaken av tandkräm så vi har haft pyttelite på tandborsten. Jag måste erkänna att jag inte tänkt på hur viktigt det är med flour. För enligt tandläkaren var det avsaknaden (eller den minimala dos) som var orsaken. Tandläkaren var jättegullig, pratade om sömdroppar istället för bedövning och var verkligen duktig med barn. Som "belöning" hade jag lovat lilla N två nya Babylips. Lunch åt vi på MAX. Jag tog en brioche men utan brioche med salladsblad istället. 
Sen åkte vi till centrum. Lilla N fick sina Babylips 

Och jag köpte en väska på Annas Secondhand 

Mysig dag trots tandläkarbesök och en mycket bra start på helgen

Midsommar

Kategori: Familjen

Midsommarafton och regn inte den roligaste kombinationen. Men vi hade en supertrevlig dag iallafall. Familjen B kom hit och firade med oss. Vi började såklart med sillunch. En massa olika sillar, två gubbröror (en på matjes och en på anjovis), västerbottepaj och såklart en massa färskpotatis.

Sen hängde vi lite, spelade Wii 
och bara var. Drack Champagne gjorde vi också såklart
och grillade i regnet
Vi avslutade kvällen med några partier Chicago.

Familjen B sov över här och imorse åt vi frukost tillsammans

Ikväll kommer mamma och lillebror hit och imorgon åker vi till Täby och hänger med familjen W. Himla skönt med långhelg!

By Leonnie

Kategori: Hemma

Jag har länge velat ha en storage box från By Leonnie som tvättkorg, men dom är lite väl dyra. Men när Campadre hade kampanj på dem slog jag till. Det blev en i koppar.
När vi fick hem den märkte jag ATG den är lite mindre än jag trodde. Får se om det blir tvättkorg eller om vi använder den till annan förvaring.

Beställde också en matchande smyckeslåda till mina ringar 

Perfekt eftersom jag tidigare lagt ringarna lite här och där.

Michael Kors

Kategori: Shopping

Som ni säkert vet vid det här laget har jag lite svårt att motstå en bra rea. Häromdagen när vi gick ner till centrum på lunchen mötte vi några kollegor med Best of Brands påsar i händerna. Självklart var vi tvungna att gå dit och kika lite och shoppa såklart. Egentligen behöver jag inte fler skor men kunde inte motstå de här finingarna från Michael Kors?
Till ett riktigt bra pris också.

Något annat jag inte kan motstå är svenska jordgubbar som jag köper på Urban Deli. 
Tidigare hutlöst dyra, nu mer normalpris. Men åh så gott!!

Fotboll, Skansen och Erik Saade

Kategori: Familjen

Imorse åkte lilla N med morfar till Skansen för en heldag. Stora N hade fotboll som vanlig. Riktigt härligt fotbollsväder. Motståndare var BP och matchen slutade 2-2

Efter lunch hade M fotbollsmatch och stora N åkte med för att titta först på en match med ett av de andra 3 lagen (hans lag har 3 lag med i St Erikscupen) och sen på M's match. Tydligen hade dom ont om avbytare så stora N fick hoppa in och spela till hans stora glädje. 
Tyvärr förlorade dem men M's lag vann med 6-1 och han fick sättta en tackling på Patrik Ekwall som spelade i motståndarlaget.

På kvällen var det 181 festival där höjdpunkten var Erik Saade. Självklart gick vi dit och tittade. Det var underbart väder och inte så mycket folk
Lilla N tycker att han är hennes snyggaste idol och jag kan nästan hålla med
Det var jättekul att se och höra honom live. Han sjunger riktigt riktigt bra.

Stora N hade mobilen i högsta hugg såklart


Tror att alla var nöjda med kvällen.

Skolavslutning

Kategori: Familjen

Idag har det varit skolavslutning. Lilla N's första och Stora N's sista i lågstadiet. Nästa år byter han lärare och flyttar upp till "stora huset". Som tur är ärver lilla N hans lärare till nästa år, oss slipper hon inte så lätt. 
Försökte knäppa några fina kort på ungarna innan vi gick hemifrån men dom vägrade se glada ut

Både jag och M var lediga idag, vi hade planer på att äta lunch på Långängensgård. Det var vi inte ensamma om. Det var proppat med bilar och man kom varken fram eller tillbaka, men efter ett tag krånglade vi oss därifrån och köpte hem mat från MAX istället. Efter maten spelade M och stora N lite fotboll medans jag roade mig med att sminka lilla N. 
Hon tyckte det var jättekul men det kommer INTE bli nån vana. Lite kul att testa bara.
Sen drog vi och slog lite golf


Stora N fick till några riktigt bra slag och lilla N fick iallafall iväg bollen. Själv är jag rätt kass med fick till några helt Ok slag.


Långhelg (som försvann i racerfart)

Kategori: Familjen

I fredags var jag ledig och såg fram emot en extra lång helg. Idag är det söndag och jag undrar vad som hände.
I fredags va jag hemma och fixade lite, ungarna hade kort dag i skolan och kom hem efter lunch. På kvällen hade vi familjen K över på middag. Det blev lite grillat med ett gäng tillbehör och focaccia, kladdkaka med grädde och färska jordgubbar till efterrätt.
I lördags åkte lilla N till mormor och en kompis till Stora N kom hit för att sova över. Idag har det varit fotboll för hela slanten. Först mot AIK. Det blev förlust med 2-3 efter att vi gjort ett självmål det första vi gjorde. Så vi förlorade med gjorde mest mål. 
Sen åkte vi en sväng till Täby Centrum för att äta lite innan match nummer två. Jag passade på att köpa ett par nya Havaianas på Jackie

Sen var det match igen. Den här gången vinst med 6-1 mot Täby. Lite trist när våra spelare blev nedsparkade gång efter gång och deras föräldrar stod och hejade på när våra låg och grät på planen. Inte var dom framme och sa förlåt heller vilket våra är snabba att göra om dom märker att någon gjort sig illa.

Nu hemma igen. Blir en tidig kväll ikväll. Blev ingen direkt sovmorgon imorse när stora N och hans kompis vaknade redan före sju och började låta inne hos honom.

Hustegaholm

Kategori: Familjen

Idag har stora N och hans klass cyklat runt ön och tittat/besökt några platser man inte besöker så ofta trots att de är nära. De var bland annat på fyrverkerifabriken, Villa Finnedal, långängensgård, tog en promenad upp på toppen av Ekholmsnäsbacken, Näsets kvarn och runhällen vid Askrike innan de avslutade på Hustegaholm där de skall sova över i natt. På kvällen var familjerna där och hade picknick. 
Härligt väder 
men sen försvann solen och det blev ganska kallt. Men inte brydde sig ungarna om det, de gick och badade.
Vid halvåtta åkte jag och lilla N hem medans M stannade kvar och sover över med ungarna. Jättemysigt avslut för klassen då det är ett antal barn som byter skola när de börjar fyran till hösten.

Nya datorn

Kategori: Allmänt

Jag älskar min nya dator! Liten, snygg, lätt....
Gillar skarp att det är touchskärm vilket gör den lite som en datorIpadhybrid. 
Tror till och med att jag håller på att bli lite sams med win8. Jag säger inte att jag gillar det men jag kan nog lära mig leva med det.