Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Packa

Kategori: Allmänt

Igår hade vi vattenkrig här hemma, jag, M och stora N var utrustade med stora vattengevär och sköt hej vilt på varandra. Lilla N sprang omkring naken och ville att vi skulle skjuta på henne. Min mamma var också här och hon fick agera påfyllare av gevären. Det var riktigt kul, och stora N sa att han hade jätteroliga föräldrar :-) Man får vara glad så länge man får höra sånt, snart är man väl bara pinsam.
Idag är det packning som står på schemat. Imorgon bär det av till Finland tillsammans med familjen R. Först skall vi besöka Muminland och sen åker vi till R's mysiga hus, i skogen, vid havet, i radioskugga (så det blir tyst här ett tag) Skall bli så mysigt. Håller tummarna för fint väder så vi kan vara ute och härja.


Stora N med fighting face


Lilla N i Finland förra året


Finland

FOTO: PRIVATA

Vad hände?

Kategori: Allmänt

Idag skulle jag ta en sväng till centrum för att lämna tillbaka lite böcker och filmer på biblioteket och köpa några småsaker på Apoteket. Men jag har ju liiite svårt att gå förbi en affär som skriker ut REA så helt plötsligt hade jag shoppat på mig ett par jeans leggings och en långärmad tröja från Mee Too och en Molo fleece till lilla N. När jag ändå var på gång svängde jag in på HM och köpte två par jeans och två par kalsonger till stora N och ett par svarta leggings till lilla N. Vad hände där?
Nästa gång får nog maken åka och lämna tillbaka böckerna, blir billigare så.


Svarta leggings HM, jeansleggings och tröja Mee Too


Fleece Molo


Jeans HM

FOTO: PRIVATA

Skansen

Kategori: Allmänt

Idag var planen att åka och bada med J och A men imorse hade det regnat och smhi sa att det skulle bli grått och inte mycket sol så vi ändrade planer och åkte till Skansen istället. Vädret blev såklart inte alls som vi trode utan soligt och jättevarmt. Det verkade inte bara vara vi som tyckte det var varmt i solen, de flesta djuren hade gömt sig i skuggan. Vi hade iallafall en härlig dag med pannkakslunch, glasspaus, karusellåkande och fiskdammsfiskande. Jag hade inte med mig kameran idag så jag visar några bilder från förra gången vi var där. Då va det sämre väder men fler djur var ute och rörde på sig.





Kakbak

Kategori: Ätbart

Idag har vi varit på middag hos familjen K. Alltid lika trevligt och som bonus bor dom så nära att man kan promenera vilket betyder att alla kan dricka vin (ja inte barnen förståss) Självklart vill man inte komma tomhänt, så idag har vi bakat kakor. Kolasnittar och hallon/blåbärsgrottor i miniformat blev det. Vi slog in kakorna i lite cellofan så vips hade vi en fin pressent som kompleterades med en flaska jordgubb/rabarbersaft från Gateau.

Kolasnittar
kolasnittar


Hallon/blåbärsgrottor


Piffat och klart

REA

Kategori: Shopping

Idag var jag och stora N i Centrum, i första hand för att köpa kantareller men när det är REA överallt kan man ju inte låta bli att slinka in i några affärer. N hittade en fin tröja från Mini Rodini han tyckte om, och med 50% REA, vem kan motså? Häromdagen hittade jag ett par snygga Timberland skor till lilla N, perfekta att ha i höst, 50% där också. Glada barn och nöjd mamma.





FOTO: PRIVATA

IPhone

Kategori: Teknik

Bättre sent än aldrig men jag har blivit med Iphone. Hade egentligen bestämt mig för att inte bli en sån där äppel älskare men efter att ha fått en Ipad föll även jag. När min mobil blivit inlämnad för fjärde gången och till sist hamnade på mobilkyrkogården och jag fick ut en ny på garantin bestämde jag mig för att lägga en massa pengar mellan och plocka ut en fin vit Iphone. När jag surfade runt lite på nätet hittade jag det här fina skalet från Juicy Couture. Tack för pressenten M ;-)


Hos svärmor

Kategori: Allmänt

Igår var vi och hälsade på svärmor. Där blev vi bjudna på god lunch och smarrig krusbärspaj. Det blev också lite bärplockning och ett snabbt bad i områdets pool (för vissa, jag är familjens badkruka så jag hade handukstjänst). Jag passade också på att testa vår nya kamera







FOTO: PRIVATA

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt