Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Lite funderingar

Kategori: Allmänt

Sitter (eller ligger, har fått nån slags nackspärr) och bläddrar i lite kok/bakböcker. Skall ha en liten brunch för de närmsta vännerna på lördag. Nu har jag lite prestations ångest och vet inte riktigt vad jag skall bjuda på. Men jag tror att Mariannes saluhall får ett besök imorgon. Sen blir det nog något från den här boken också....

Nätshoppa

Kategori: Allmänt

Som ni säkert vet gillar jag att shoppa på nätet. Ibland kan det dock bli lite mycket. Har ingen koll på vad det är i paketen som kommer hem.
Nu har vi iallafall köpt födelsedagspressenter till lilla N. Hon fyller år precis när vi kommer hem från Aruba så det är skönt att ha det avklarat. Hon var rätt besviken på jultomten som inte kom med något som stod på önskelistan hon gjort hos mormor. Så nu blir det både Skrållan docka och My little pony memory plus lite annat smått och gott. Sen har jag faktiskt beställt en klänning och ett långt linne till mig. Kom på att jag nog behövde lite mer kläder inför semestern. Hoppas det passar. Det är ju det som kan vara lite dumt, man kan ju inte prova kläderna.

Så här såg det ut i hallen efter en hämta paket runda härom veckan.

Tant

Kategori: Allmänt

Igår fyllde jag 40 och är nu officiellt tant. De senaste dagarna har bestått av firande. Det började i fredags eftermiddag på jobbet då jag och 2 andra som också fyller/fyllt 40 firades med tårta, sång och presenter. Jag fick en söt muffins skål i porslin och presentkort hos Kakburken.
I lördags var det min och M's dag på stan (som jag skrev om tidigare) och i söndags var släkten här på födelsedagsfika. Vi bjöd på köpetårta, vit kladdkaka med cremefraiche glasyr och bär och en vanlig kladdkaka. En massa presenter fick jag också bl.a. en superfin elvisp från Dualit, glassmaskin från OBH Nordica och presentkort på Sturebadet och Åhléns.
Igår väcktes jag av familje med sång, frukostbricka och paket. Finaste plånboken från Gucci låg däri. På kvällen åt vi oxfilé (barnen åt korv och kycklingspett) drack rödvin (inte barnen) och kalasade på tårt och kakresterna från i söndags.
Tack för alla fina presenter och blommor!!

Några av alla fina presenter jag fått

Dag på stan

Kategori: Allmänt

Igår hade jag och M en riktig heldag på stan. Han hade planerat hela dagen som var en överraskning för mig.
Det började med en hot stone massage utförd av lång mörk snygg kille. Kändes sådär avslappnat när han höll på att knåda mina blekfeta kroppsdelar. Massagen var superskön och helt perfekt för mig som får så himla ont i kroppen efter en vanlig massage. Sen lunchade vi inne i Gallerian och åkte sen mot söder och Göta Lejon och Jesus Christ Superstar som var hur bra som helst. Vilka röster!!
Dagen avslutades med middag på favoriten Berns Asiatiska. Det blev sushi såklart men också annat smått och gott. Vi avslutade det hela med att dela på en choklad fondue.

Tack M för bästa dagen på mycket mycket länge

Lite bilder...

.

 

 

 

Strössel och mycket annat

Kategori: Allmänt

Igår fick jag hem ett paket från strössel och annat. Har beställt på mig en massa skoj inför lilla N's födelsedag och en del annat smått och gott. Det blev 2 vita sugerpaste, vit non temp choklad, rosa candy melts, vita och mjölkchoklad pluppar, små bitar av vaniljfudge, små chokladkaksbitat, jordgubbskulor, cakepopspinnar, och en massa strössel. Får se vad jag får ihop för kul av det.

Jobb sällskap

Kategori: Allmänt

Idag hade jag med mig lilla N till jobbet. Hon har tjata om att hon vill följa med och idag passade det bra. Vi åkte hemifrån straxt efter sju och hon var jätteförvånad att det var så mycket bilar ute på gatorna. På jobbet åt hon frukost, macka och jordgubbar. Sen skrev vi en önskelista till födelsedagen och sen höll hon på med paddan ett tag. Nu har farmor varit här och plockat upp henne (levereras hem på söndag). Att vara här 1.5 timme var nog rätt lagom, sen hade det nog blivit långtråkigt.

Onepiece nu och då

Kategori: Familjen

Stora N gillar att luffsa omkring i onepiece här hemma. Men bara hemma, jag frågade honom en gång om han ville ha onepiece i skolan som en hel del andra ungar har. Nej mamma, jag är inte en sån person svarade han. Mycket bra svar tycker jag (däremot lever han i "foppatofflor" på sommaren, håller tummarna att han slutar vara en sån person också) Hittade iallafall en bild från förr och kunde inte låta bli att se likheten. Onepiece nu och då..... Lika va? :-)

Nu, lätt trumpen 7 åring

 
Då, lite fundersam 3 månaders

 

Lowcarbshop

Kategori: Ätbart

Nu för tiden kan man hitta mandelmjöl i de flesta affärer, men oj vad dyrt det är. Jag har hittat en webshop som heter lowcarbshop där jag numer köper mitt mjöl. Där kostar 500 gram 59:- och man kan köpa på sig och lägga in i frysen, då håller det ett bra tag. Vad jag skall göra med allt mandelmjöl? Baka macroner såklart. Nu var det ett bra tag sen jag bakade och häromdagen sa stora N, mamma det var länge sedan du bakade macaroner. Underförstått, jag tycker det är dax att du slänger ihop lite kakor till mig. Nu skall vi ju ha lite kalas framöver så det är rätt troligt att det kommer bakas lite macaroner här hemma.
 
Hittade lite annat också när jag kikade runt lite. Vad säga om dressingar från Walden Farms som är helt fett och kalorifria. Har ingen aning om vad dom innehåller för jag trode i min enfald att i princip allt innehöll kalorier. Kunde inte låta bli att prova så jag köpte hem två olika, en bacon ranch och en ceasar
Mycket nollor på innehållsförteckningen
Hittade också ekologiska lakritsrotspastiller. Får återkomma sedan med hur allt smakade. Tvivlar på att det är supergott men man måste ju prova när det finns

Hoppsan...igen..

Kategori: Shopping

Nu blev det tydligen lite shopping igen. Håller just nu att bunkra vinterkläder till nästa år, perfekt nu när det är 50%  rea eller mer på väldigt mycket. Inne på Kidsbrandstore har dom 60% på större delen av alla kläder. Där hittade jag en snygg vinterjacka från Burton till stora N, regnställ till lilla N från Geggamoja (fanns på Campadre också såg jag men 50:- dyrare) och en klänning från How to kiss a frog. Tydligen så norpade jag den sista jackan och det sista regnstället för de försvann från sidan, men klänningen ser ut såhär
Hon har en i samma modell med storleken mindre så den här kommer att bli perfekt.
 
Sen hittade jag ett par snygga och praktiska Timberland stövlar till lilla N på barnskospecialisten att ha nästa vinter. De har en dragkedja på insidan så de är lätta att få av och på.
Tyvärr måste jag skicka tillbaka skorna jag köpte där till stora N så då kan man nästan säga att de här är gratis, eller hur?

Fika

Kategori: Ätbart

Nu när jag försöker vara nyttig blir det inte mycket fika för min del vilket är lite trist. I lördags var vi hemma hos kompisarna J&J och dom bjöd på bullar, wienerbröd och hemmagjord chokladmousse. Jag drack kaffe.
I lördags slängde jag ihop lite chocolate chip cookies med smarties (familjen skall ju inte bli lidande) som resten av familjen smaskade i sig igår. Men då hade jag tröttnat på att bara dricka kaffe så jag fixade ihop en bär tallrik till oss alla med jordgubbar, blåbär och vindruvor. Jag lyxade till det med en klick vispgrädde blandat med vaniljpulver. Himlans gott var det!!

Mini Rodini

Kategori: Shopping

Idag har stora N sin träningsdag med både fotboll och handboll.
Jag och lilla N tog som vanligt en lugn och skön morgon och satt och åt frukost när killarna kom hem från fotbollen straxt efter tio
Efter lunch när dom åkte till handbollen åkte jag och lilla N till centrum för att köpa Skeppets hemmagjorda bea. Såklart kikade vi in på Liten på ön också. Hittade två jeanstights från Name it och en rolig tröja från Mini Rodini (30% Rea) Det roliga med tröjan är att det följer med textil pennor så man själv får färglägga tröjan. Sen stryker man den för att fixera färgerna. Skall bli kul att se hur slutresultatet blir.

Middag hos mamsen

Kategori: Ätbart

Igår åt vi middag hos mamma och lillebror. Så skönt att bara få sätta sig vid ett dukat bord en fredagskväll. Vi åt en massa gott som löjrom, räkor, kingcrab legs, rökt lax och en massa röror. Min bror kan aldrig handla med måtta så hälften blev över trots att alla åt så magen stod åt alla håll och kanter.
Till efterrätt blev det en mega skål med chokladpudding och vispgrädde. Men inte till mig, jag festade loss på en halv ruta 70% choklad till kaffet.

London

Kategori: Allmänt

Det blir inte New York, det blir London i slutet av Augusti. Inte riktigt samma sak jag vet, men det var svårt att få till flighter som passade och vi var lite småstressade igår. Men London blir toppen bra tror jag. Har inte varit där på ca 20 år så jag antar att mycket har förändrats. Det är fösta gången vi åker iväg lite längre utan ungarna så det skall bli så skönt även fast man säkert kommer längta ihjäl sig. Fyra nätter blir vi borta. Man kunde boka hotell också via BA och deras Avios så det gjorde vi. Tillslut blev det The Waldorf Hilton även fast det kanske inte är det mest centrala hotellet så fastnade vi för det båda två. Tror vi kommer att trivas där i vårt Deluxe rum
Kanske tar vi oss lite Afternoon tea
Sen blir det nog en del shopping och lite vanligt turistande. Harrods måste vi ju gå till och Tiffanys kanske (vi firar ju trots allt 10-årig bröllopsdag när vi är där ;-) Någon som har några andra bra London tips?

British Airways

Kategori: Allmänt

För ganska länge sedan (eller exakt 3 år sen igår visade det sig) löste vi in en massa Amex poäng till British Airways poäng. Det var en bra deal och man fick dubbelt så många Avios (BT Poäng) än normalt. Bra tänkte vi, dom kan vi ju använda till någon resa någon gång. Tiden gick och inte har vi bokat någon resa, idag råkade jag logga in och såg att poängen gällde 36 månader.... Ringde upp kundtjänsten och frågade vad jag kunde göra för att behålla poängen. Svaret var boka en resa idag eller köp till 1000 Avios till för 23£och en nätt administrativ avgift på 25£(!!). Jippie.....
Har kollat lite och om jag såg rätt kan jag och M komma till New York tur och retur i Business class för våra poäng pluss 19.000:-. Är det värt det? Det är väl ungefär dubbelt så mycket som en vanlig ekonomi biljett. Då är det sov flight hem dvs man har typ en säng :-)
 
Får se hur vi gör men vi måste bestämma oss snabbt. Frågade varför dom inte förvaranar att poängen håller på att gå ut, men det skulle vara såååå jobbigt för dem att administrera och det var absolut kundes ansvar att kolla upp. ja ja kanske hade han rätt vad vet jag?
 
BA bolaget med grym kundservice......eller inte
 

Kolhydrater

Kategori: Ätbart

Om exakt 6 veckor åker vi på semester. Semester betyder i det här fallet sol, bad och värme. Sol, bad och värme betyder bikini och små söta klänningar. Just nu är min kropp och bikini en vinnande kombination. För att inte skrämma iväg alla andra stackare från stranden har jag börjat hetsbanta. Eller inte hetsbanta direkt men jag försöker hålla mig undan kolhydrater. Antar att det är en variant av LCHF men eftersom jag inte gillar för mycket fett blir det mer LCLF. Inget jag tror på i längden men som snabbfix funkar det bra.
Kvällens latmat (också lyxmat) blev Skagenröra, löjrom, cremefraiche och rödlök. Jobbigt det låter va?

Dagens middag

Lära sig läsa

Kategori: Familjen

När man fått barn förstår man efter ett tag att det är vissa saker man skall "pricka av". Det första var att få dom sluta äta på natten vilket för oss inte blev ett problem då båda valde att göra det självmant vid 4-månaders ålder. Sen dess har vi med stora N betat av,lära sig gå, sluta med blöja, sluta suga på tummen (trodde aldrig det skulle gå) lära sig cykla, lära sig simma och nu det senaste lära sig läsa. När stora N började skolan var han en av de få som inte kunde läsa. Nu efter en termin har han fått flytta upp till bästa läsgruppen. Han har blivit så duktig på så kort tid. Jag är så stolt över min duktiga kille!!
Med lilla N har vi kvar cykla, simma och läsa så än kan vi inte slappna av...

Svåraste läseboken som stora N nu får läs läxa i varje vecka.

Helgmat

Kategori: Ätbart

Vad skönt det är med helg, man borde ha det lite oftare tycker jag. Vad sägs om att jobba i fyra dagar och ha helg i tre? Med full lön naturligtvis!
Helg betyder ju också mat och förhoppningsvis lite godare/roligare mat än vardagsmiddagarna man helst slänger ihop på en 30 minuter. Det blir ju lite roligare när man har lite tid på sig.

I fredags jobbade jag hemma och hade därför tid att köra några hela kycklingar i ugnen. Jag geggade ihop lite smör, citron, vitlök och chili som jag petade in under skinnet. Efter 1.5 timme på 175grader var dom klara. Riktigt saftiga och goda om jag får säga det själv. Till kycklingen blev det ris och en sås på skyn från kycklingen, lite grädde och kycklingfond. Nej vi moffade inte i oss två kycklingar själva, vi hade sällskap av familjen R.

Igår åt vi goda tjocka revben. Först fick dom koka på spisen i ca 45 minuter tills de blev riktigt möra. Sen in i ugnen ca 30 minuter ingeggade i Texas longhorns goda grillsås. Till det en hemmagjord coleslaw. Mums var det.

Just nu har jag en köttgryta puttrande på spisen. Om ett par timmar hoppas jag på gott mört kött. Sen lite champinjoner, lök och en skvätt grädde på det...

Ingen gourmet mat kanske men så gott och inget man hinner fixa på en vardag, inte jag iallafall.

Goda revbenen med coleslaw

Skor, skor,skor, skor....

Kategori: Shopping

Ja det var vad som blev inköpt igår. Gäller ju att passa på innan februari :-) Men samtidigt är det ju saker som kommer att behövas och då känns det ju dumt att inte köpa dem för halva priset nu utan att vänta några månader och köpa till fullpris. Den här gången blev som sagt skor från Brandos och Barnskospecialisten
 
Stora N fick ett par kängor i Gore tex från Puma att ha nu på våren
Och ett par Adidas att ha när det blir varmare och mindra slask
Lilla N fick ett par Skechers som jag tror att hon kommer gilla
Och sen blev det faktiskt ett par till mig också. Stövletter med kilklack från Esprit
Det var allt för den här gången., men det kommer med stor sannolikhet bli något mer innan Januari är slut.....

Tintin style

Kategori: Shopping

Alltså, jag har så svårt att hålla mig från reorna. Som tur har jag en väldigt förstående M. Idag förstod han verkligen att lila N behöver ett mysigt byxa jacka set i velour från Chillnorway. Jag älskar Chillnorways barnkläder, fina i mysiga sköna material. Det här setet hittade jag på Tintin style där dom nu har hela 70% REA (skynda fynda!!)
 
Den söta jackan
 
Hittade också de här söta ljuslyktorna från Day home också dom på 70% REA
 
Men jag har lovat mig själv att ta ett shoppingfritt februari, får se om jag lyckas hålla löftet till mig själv

Japanska candy kit

Kategori: Allmänt

Nu har ungarna här hemma hittat youtube. Mammaaaa får jag titta på youtube......  Gangnamstyle hörs alltsom oftast i olika varianter och versioner det gillar båda två. Sen har dom lite olika favoriter, stora N gillar att titta på Skylanders, fotbollsmål och när folk öppnar paket med fotbollskort (jodå det finns) Lilla N tittar på Barbiesnuttar på alla möjliga och omöjliga språk sen har hon av någon konstig anledning kommit in på små filmer när folk gör japanska godis kit. Det är alltså små minisaker som munkar, glassar och hamburgare i godis. Man köper ett kitt och blandar med vatter, häller i formar osv.
 
Hon kan titta hur länge som helst. Nu har jag hittat en sida som heter napaJapan och dom skickar till sverige. Får se om jag överaskar lilla N med en beställning. Kankse en bra födelsedagspressen
 

Ledig dag

Kategori: Shopping

Jag började jobbveckan med att vara ledig. Skolan och fritids var stängda idag så jag hade passat på att boka klipptid till mig och stora N. Innan klippningen blev det en trevlig lunch på Café fix, jag åt en ceasarsallad och stora N en varm smörgås. Efter lunchen blev det en snabbvisit inne på Westermalms gallerian. Jag hann naturligtvis hitta ett par supersöta gummistövlar till lilla N inne på Noa Noa. Självklart kunde jag inte låta bli att köpa dem, men för 270:- känns det som ett fynd.
Efter klippningen åkte vi förbi Centrum hemma på ön, skulle hämta ut ett paket på Lindex. Vi slank in på Liten på Ön och hittade en snygg tröja från Mini Rodini till stora N. Båda sakerna var naturligtvis på rea.
Tror jag sagt det förut men nu får det nog vara slutshoppat på ett tag.

Stövlar och tröja i halvdana blixtkonstiga mobilbilder.....

Barkaby och Champagne

Kategori: Shopping

Gårdagen började med ett besök ute i Barkaby på outleten. Lämnade M hemma med ungarna och åkte med lillebror. Hittade som vanligt inget till mig men en söt tjocktröja med dragkedja från Roxy till lilla N. M fick en mössa från G-star och stora N fick jackpotten med två funktionströjor från Nike, en kortärmad Arsenal och en randig långärmad och sen superfin vindjacka från Quicksilver.
På eftermiddagen åkte vi hem till pappa, där bjöds det på
Champagne (gula änkan) och marockanska köttbullar. Till efterrätt blev det ris a la malta och sen fruktkaka till kaffet. Tyvärr var väl ingen av rätterna någon favorit hos mig. Men jag var nöjd med min Champagne :)
Barnen fick också sina julklappar stora N fick ett Skylanders start kit till Wii (lycka!!) lilla N fick en rosa CD spelare. Sen fick de också några böcker. Jag fick en väldigt väldigt försenad födelsedagspressent, en bakbok av Mia Öhrn.

Stora N's fina jacka

Country Dreams

Kategori: Shopping

Om man köper något som är till nästa år kan man väl nästan säga att det inte gills. Jag har ju "typ" lovat att inte köpa fler skor till lilla N men det är ju så svårt såhär i REAtider. Den här gången kollade jag faktiskt med M först och när han gjorde tummen upp så var det bara att klicka på köp. Tur att jag har en sån förstående man som verkligen förstår att en liten tjej verkligen behöver minst ett par UGGs, för det var just ett par uggisar jag klickade hem. Det var Countrydreams som hade 50% och jag lade beslag på sista paret i stl 29. Den här gången ett par i "orginalfärgen" chestnut. Tror det blir hur bra som helst.
 
Jo jag köper saker till stora N också, men det är svårare att fynda grejer till en kille i st140 än till en tjej i stl 110. Skall svänga förbi Lindex och hämta ett paket som bla innehåller ett par nya jeans till stora N (och ett par glitter ballerinas till lilla N men det behöver vi ju inte låtsas om.... ;)

Nothing sucks like Electrolux

Kategori: Hemma

Vår dammsugare har gått sönder, eller egntligen inte själva dammsugaren utan munstycket har knäckts så slangen sjunker ihop och det blir mycket sämre sugkraft. OK inga problem tänkte vi, vi köper ett nytt munstycke. Det var innan vi tog reda på att ett nytt munstycke kostar ca 800:-. Lite mycket att lägga en 5 år gammal bammsugare.
Det blev till att köpa en ny. Hittade en Electrolux ultra silencer Green på tretti.se. Den har tydligen blivit bäst i test, skall vara tyst och består av 55% återvunnen plast och när det går i graven skall man kunna återvinna 92% av dammsugaren.
Priset var lite högre än munnstycket men inte så mycket man kanske skulle kunna tro. Blir nog superbra. Jag är säker på att det finns andra märken som gör minst lika bra dammsugare men för mig är dammsugare=Electrolux. Vet inte varför, kanske en gammal yrkesskada då jag jobbade där för en massa år sedan. Dock inte med dammsugare utan på data avdelningen, men ändå...

Ny glugg

Kategori: Familjen

Dagen efter nyår blev en riktig slappar dag. Stora N kom hem från mormor så hela familjen hängde i soffan. Jag skulle vilja säga att vi umgicks men i ärlighetens namn satt nog jag, M och stora N mest och pillade på våra mobiler medans lilla N roade sig med paddan. Vi brukar begränsa spel och filmtid men ibland blir det sånna här dagar.
Dagens stora händelse var när stora N vickade ut en tand. Lagom till att den ena framtanden börjar växa ut blev det en glugg till. Men nu är man så van så det blir väl mer konstigt att se honom när alla tänder vuxit ut.

Syskonhäng i soffan

Nyårsfirande

Kategori: Familjen

Så var det 2013. Oj vad fort åren går, kommer ihåg fotbollssommaren 1994 som det var förra året, Melleniumskiftet 1999/2000 var det verkligen 13 år sedan, känns som igår... Antar att det är ett tecken på att man börjar bli gammal, och det blir man ju. 2013 är också året då jag och de flesta av mina närmsta vänner fyller 40. Jag hoppas att det kommer bli ett toppen bra år!!
 
Året 2012 avslutade vi "som vanligt" hemma hos f
 
amiljen K tillsammans med familjen R. Vi delar alltid upp matlagningen och i år var det vår tur att fixa varmrätt. Varmrätt är nog det jag är sämst på, har så dålig fantasi när det skall vara lite finare mat och inte det vanliga vardagsköret.
 
Fru K hade som alltid dukat och dekorerat bordet superfint!! (Ytterligare en talang jag önskar att jag hade)
De bjöd också på förrätten vilket bestod av en jättegod hummersoppa med ostfyllda filodegsrullar och till det en mycket gott vitt vin.
Sedan var det vår tur och det blev tillslut laxfilé fylld med en kräftröra toppad med löjrom och rödlök, potatismos med Västerbottenost och fräst sparris till. M hade hittat en god Riesling som passade bra till laxen.
Fru R hade fixat efterrätten som inte var en utan tre. Det bjöds på en karameliserad ananas med kokosmousse, en chokladmousse toppad med limehallon och crunch och tillsist en choklad/vaniljtryffel. Till det ett rött dessert vin. Det var verkligen supergott alltihopa!
Middagen drog ut lite på tiden eftersom det nattades lite barn mellan rätterna så när vi ätit klart var det dax att öppna champagnen. Vid 01.30 tackade vi för oss och gick hem.
Tack familjen K och R för ytterligare ett gott och trevligt nyårsfirande!!
 
Självklart glömde jag fota för och varmrätt men håll till godo med lite blurriga mobilbilder på den fina dukningen och den underbara efterrätten