Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Skaldjursfredag

Kategori: Ätbart

Så efterlängtad fredag! Har haft en riktigt trött och lite motig vecka. Startade helgen på bästa sätt med lite hummer, havskräftor och Bollinger

Ser fram emot en lugn helg med lite fotboll och lite handboll. Men först hederlig fredagsfrossa framför Idol


Skolstafetten

Kategori: Allmänt

Imorgon skall stora N springa Skolstafetten. Det betyder att de springer lilla lidingöloppsbanan på 1.6 km. Tydligen fattades det två personer för att få ihop jämt antal personer i fyrmanna lagen, så han erbjöd sig att dubbla. 
Tur att vi laddat upp med ordentlig matsäck. Pastasallad med kyckling och mozzarella önskades den här gången.

Den här veckan är också första veckan i skolklassikern. Det betyder att de räknar ihop allt det de springer i veckan. En timmes träning tex fotboll räknas som 5 km. Tror han kommer avverka 3.5 mil den här veckan om man räknar ihop alla träningar och all löpning. Inte illa tycker jag.

U2

Kategori: Familjen

När M fyllde 40 år fick han fyra biljetter till U2 och ikväll var det dags. Har och tre kompisar var först ute och åt och sitter just nu i Globen.
Så glad att jag valde dagens datum och inte gårdagens. Så tråkigt för dom som var där, speciellt för dem som inte bor i Stockholm.

Jag och ungarna gjorde det som måste göras dvs läxor
Som tur är gör lilla N läxorna utan att gnälla. Nu är vi klara för den här veckan.

Dyr söndag

Kategori: Familjen

Dagen började med tidig fotbollsmatch för stora N och M. Jag och lilla N tog det lite lugnare här hemma. 
Vid halv tolv kom morfar och hämtade upp stora N för att åka iväg till Grönan. Har blivit en tradition att stora N får det i födelsedagspresent. Dom tog med sig min lillasyster M och lillebror J. Han kom hem jätteglad, hade haft en riktig toppen dag. Att dom vunnit den här gjorde inte saken sämre 

Medans dom var borta åkte jag, lilla N och M iväg till Barkaby outlet. Det är konstigt för i min garderob krymper kläderna men i M's är det tydligen tvärt om. Han behövde nya jeans för han har nu tappar han nästan. Det blev två nya från Nudie. Till lilla N hittade vi finaste jackan från Babour
Egentligen alldeles för dyr men kunde inte motså.


Bästa starten

Kategori: Hemma

Igår hade vi familjen B över på middag och startade helgen med Champagne
Så borde alla helger starta!
Sen åt vi grönsaksstavar med dipp, lax och en massa glass med tillbehör innan vi alla däckade lite i soffan framför Idol.

Idag blev det mysfrukost med scones och tända ljus
innan dagens alla aktiviteter. 
För stora N är det fotbollsträning och sen iväg på bortamatch mot AIK. Lilla N kör först friidrott och sen handbollsträning. Får se om vi hinner med lite shopping också.

Hej höst

Kategori: Allmänt

Idag har det varit Hej höst i ungarnas skola. Alla de lite äldre klasserna är inblandade, det är loppis, lotterier, fika, ansiktsmålning och grillade hamburgare, ballonger och lite annat smått och gott. Klass 4 var ansvariga för att sälja fikat. Eftersom vi i år är klassföräldrar var vi med och organiserade allt. Alla i klassen skulle baka så det räckte till 20 personer. Jag lyckades klämma ur mig; jag kan baka något laktos och glutenfritt. Sådär kul igårkväll när jag skulle baka. Det fick bli marängklubbor
Lätt att göra och de blev riktigt fina. Perfekt om man har allergiker på besök.

Försäljningen idag gick bra, vi fick ihop en hel del pengar till klasskassan.

Kalas nummer två

Kategori: Familjen

Idag har vi kört kalas igen, den här gången för släkt och de närmsta vännerna. Det är alltid kaos hemma innan gästerna kommer. M panikstädar och jag försöker få iordning alla kakor. Som vanligt blir allt klart minuten innan de första gästerna kommer. Den här gången bjöd vi på kärleksmumsmuffins, marängcupcakes, kladdkaka, biskvitårta, snabbakakan med bär och grädde, två sorters kolakakor och chokladbollar. 
Baket blev inte riktigt som jag ville, det blev lite för torrt och för segt. Men biskvitårtan blev god.

Stora N fick en massa fina presenter. Han har sagt flera gånger att han är så himla glad för att han har fått allt han önskat sig och lite mer.


Kalas med kompisarna

Kategori: Familjen

Igår var det dags för stora N's efterlängtade kalas. Det märks att han blivit äldre för den här gången ville han inte bjuda alla i klassen utan bara de närmsta vilket blev en i klassen, två ur parallellklassen och en gammal klasskompis som just bytt skola. Sen ville han åka Go-cart. Så vi började ute på SMC i frihamnen. Killarna var grymt taggade!

Så blev det äntligen deras tur
Dom fick köra två omgångar, först ett testlopp och sen en final. Båda på 7 minuter var. Oj vad kul dom tyckte det var. Dom kunde liksom inte sluta prata om det, det bara bubblade i dem.
Efter Go-carten blev det middag på pizzerian och så avslutade vi med film hemma
Det blev ett väldigt lyckat kalas, stora N var jättenöjd.

Nu laddar vi om för på söndag kommer släkten.

Nu har vi en tioåring

Kategori: Familjen

Idag fyller stora N 10 år. Självklart startade dagen med sång, paket och kladdkaka
Lilla N sa snällt; mamma du sjöng lite falskt på slutet....
Han blev jätteglad över alla presenter men bäst var såklart resan till Barcelona

Efter frukost åkte M och stora N iväg för att spela fotboll i regnet. Men när de kom fram fick de veta att matchen var inställd för att det var för mycket vatten på planen. Hade ju varit kul att få veta det lite tidigare. Men istället för match blev det en fika med de andra tränarna och deras barn.

På kvällen åt vi födelsedagsmiddag på HardRock. Ungarna fick en pysselbok att pilla med innan maten

Stora N var jättenöjd med sin mat
själv tycker jag att det som vanligt på liknande ställen är rätt tråkig mat. Jag har med andra ord ätit betydligt bättre ClubSandwichar än den här
Till efterrätt tog ungarna varsin Hot fudge sundae som visade sig vara ENORM!!
Dom orkade typ en tiondel.

På kvällen sa han att det var hans bästa dag i livet. Ett riktigt högt betyg med andra ord!

Kalasen kör vi nästa vecka, först ett GoCart kalas med några kompisar och sen kommer släkten på söndag. 

Läxor

Kategori: Allmänt

Lilla N tycker verkligen om skolan, speciellt läxorna. Fast hon tycker det är för lite läxor, lite för lätta också. I fredags fick hon hem första läsläxan. Lite för lite att läsa tyckte hon fast hon valt den svåraste boken med mest text. 
Det finns tre olika böcker med olika mycket text men alla handlar om samma sak.
Så i fredags läste hon fyra sidor högt för mig

Sen svarade hon på några frågor om det hon läst. Skrev fem ord fem gånger i rad och skrev sen en mening om varje ord, skrev tre rader med 3:or och gjorde klart ett mönster. Så var den läxan gjord.
 
Stora N är inte lika förtjust i läxor, men på fredagar har dom möjlighet att göra läxan i skolan och då få hjälp av läraren. Det är riktigt bra tycker jag och han för då slipper han göra den över helgen.

Utedusch

Kategori: Allmänt

Nu äntligen fick jag ändan ur och köpte den där uteduschen jag nämnde tidigare. Den hittade jag på inreda.com (där jag också lånat bilderna)

Fin va?

Måste köpa lite doftljus också och en hushållsassistent och en brödrost och en bäddsoffa och ett köksbord och en massa andra saker.

Nu är det vårt

Kategori: Allmänt

I måndags blev huset vårt!! M åkte upp, skrev papper och fick nyckeln. Sen åkte han ut till huset och mötte upp en hantverkare och gick igenom vad vi skulle vilja göra. Skall bli spännande att kika på den offerten....
De förra ägarna lämnade i princip allt kvar vilket är skönt så vi slipper köpa allt på en gång. Men lite har jag redan börjat köpa. Bestick vill man ju inte ha någon annans så jag köpte de här från Jamie Oliver
Sen kvivar, jag måste ha bra knivar när jag lagar mat. Det fick bli det här setet från Sabatier
köpte också det här tranchersetet

Sen skålar, köpte ett set av de klassiska men i lite "landet" färger

Allt klickade jag hem från Campadre.

Längtar tills vi kan inreda på riktigt!! 
Lilla N sa att hon ville ha en tapet med fåglar i sitt egna lilla krypin. Vi hittade en superfin från pip studios men just den verkar inte göras längre. Får leta vidare helt enkelt.