Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Halloweenpumpa

Kategori: Allmänt

Det är lite förvirrande det där med Halloween och Alla helgona helgen, jag får för mig att de skall vara på samma helg men tydligen var det Halloween redan den här helgen. Antar att vi går efter när dom firar i USA. Stora N ville ut på bus eller godis räd med några kompisar men varken jag eller M vill att våra barn skall springa omkring och "tigga" godis hos okända människor. Men en pumpa lykta fixade vi till iallafall. Båda barnen lyckade enas om hur dom ville att den skulle se ut, sen var det bara att försöka skära enligt deras önskemål. Båda verkade vara nöjda med resultatet. Jag har också kommit på vad som är överlägset bäst att "rensa ur" en pumpa med, nämligen en glasskopa av stål.



Chokladbollar

Kategori: Allmänt

Igår hade vi ett par kompisar och deras barn över på middag och fika. Stora N bakade en kladdkaka nästan helt själv. Jag smälte smöret åt honom och berättade hur mycket av vad som skulle i smeten men resten fixade han själv. Jätteduktigt tycker jag, god var den också. Sen "bakade" barnen och M chokladbollar som rullades i kokos, pärlsocker och orange strössel. Tur att M gillar att kleta med chokladbollssmet för jag hatar det..



FOTO: PRIVAT

Macarons....igen...

Kategori: Ätbart

Förra helgen var vi hemma hos familjen R och då gjorde E jättegoda macarons fyllda med chokladganache. Självklart blev jag då sugen på att baka några själv. Idag jobbade jag hemifrån och passade på att fixa ihop en sats. Först hade jag tänkt att inte färga dem alls men då såg de så tråkiga ut så jag slängde i lite färg. Nu vet jag att om man färgar in en macaronssmet med aprikos färgpasta blir det i princip hudfärgat, dessutom valde jag att inte slänga i mer rosa i hallonsmörkrämen vilket gjorde att den blev....typ hudfärgad. Men macaronerna blev bra, men som sagt inte så färgglada. Provade att ha på lite lakritsströssel på innan de åkte in i ugnen, de smälte lite men blev helt OK. Goda blev de iallafall.


En plåt gräddade hudfärgade macaroner


Monterade och klara....

FOTO: PRIVATA

Crocs

Kategori: Allmänt

Mina barn bara älskar crocs, att försöka få på dom något annat under sommaren är i princip omöjligt. Lite trist tycker jag eftersom crocs inte är direkt snygga. Jag och M har också varsitt par men de används mest här hemma på uteplatsen. Men det är bara att acceptera att det är crocs som gäller. Nu såg jag att www.kotteshoppen.se hade tag 3 betala för 2 på deras outlet avdelning, vad finns där? Jo en massa crocs. Ungarna fick välja varsitt par till nästa sommar och sen blev det en liten topp till lilla N från Lego Wear allt för den nätta summan 347:- inklusive frakt.


Dom här valde lilla N


Dom här valde stora N, tyvärr fanns det inte så mycket kvar i hans storlek men han verkade nöjd ändå


Så blev den här söta lilla toppen, också till sommaren

FOTO: www.kotteshoppen.se

Halloweentårta

Kategori: Allmänt

Idag skall vi ha halloweenpyssel på jobbet. Ja jag vet att det låter som att jag jobbar på dagis (eller förskola...) men det gör jag inte, jag jobbar på ett helt vanligt kontor med helt vanliga vuxna människor men en väldigt lite budget att lägga på personalen, nämligen 0:- Då blir det till att göra billiga saker på arbetstid så vi skall göra pumpalyktor och sen fika. Jag erbjöd mig att fixa en halloweentårta. Ibörjan hade jag en tankte på hur den skulle se ut men ändrade på "på vägen" och utgick från de dekorationer (eller vad man kan kalla det) vi skall piffa kontoret med.


Dekorationerna, man gör vad man kan med nolltollerans på budgeten. Men vi skrev ut på färgkopiatorn iallafall!!


Tårtan, ja ni ser ju vart inspirationen kommer ifrån

FOTO: PRIVATA

Gucci

Kategori: Shopping

Jag köpte ju mig en Iphone för inte alltför länge sedan och fick ett jättefint skal av M från Juicy Couture. Nu har jag märkt att jag nog egentligen skulle behöva ett skal av silikon istället för det hårda jag har idag. Efter att det har åkt i golvet några gånger börjar det få sig sina små (??) skavanker. Jag har tittat runt lite och hittade det här fina silikonskalet från Gucci




Hittade också ett fint fodral till paddan



Men det jag har idag är fortfarande helt och fint så det blir nog inget paddpiff på ett tag.

FOTO: http://www.gucci.com

Höst

Kategori: Allmänt

Igår hade vi höststädning i föreningen. Det sopades, krattades, klipptes, och som avsluting blev det korvgrillning. Fint väder var det, strålande sol och runt 10 grader varmt. Lilla N ville inte vara ute så M och stora N fick representera vår familj medans jag och lilla N hängde hemma. Lite skönt för jag lyckades paja till ryggen tidigare i veckan.



Så här fint och höstigt hade vi det igår



Vi borde höstpiffa vår uteplats också, men jordgubbarna blommar fortfarande och vi har mogna björnbär.
Vore det inte för de bruna trista löven skulle man kunna tro att det är en sommarbild :-)

FOTO: PRIVAT

Hjälmar

Kategori: Allmänt

Här hemma gäller ganska strikta regler när det gäller hjälm. Man skall alltid ha hjälm när man cyklar, åker sparkcykel eller skateboard. Självklart också när man åker kälke, pulka, stjärtlapp, skidor eler sådana saker vintertid. Barnen har accepterat det även om stora N kan muttra lite ibland, speciellt när det gäller sparkcykeln då han har åtminstonde en kompis som får åka utan. Nu har jag hittat urfina hjälmar i "skatemodell" från Paul Frank,  som funkar lika bra när man cyklar. Inte omöjligt att dom ligger under granen på julafton.





FOTO: http://www.evaldsmtb.se

Böcker

Kategori: Allmänt

Jag har alltid älskat att läsa. Innan barnen kom var det ett måste att ta med minst 5 böcker / vecka på semestern. När jag är inne i en läsperiod läser jag ofta, koncentrerat och snabbt. Läser jag en riktigt bra bok kan jag känna tomhet när den är slut, man vill bara fortsätta läsa. Ett tag var det bara deckare som gällde Michael Connelly och Elizabeth George var favoriterna. Nu för tiden blir det mest lättläst "chick lit" som Denise Rudberg och Marian Keyes. Just nu är det dom här böckerna som ligger olästa här hemma



Karin Alvtegen gillar jag skarpt, hennes tidigare böcker har alla börjat på S och varit åt deckarhållet. Den här verkar vara lite annorlunda så det skall bli spännande att se hur den är. Sen en bok om skor, eller folk som älskar skor, det kan väl ALDRIG bli fel?? De andra två verkar också vara lite sådär lagom lättlästa för en trött sliten förortsmorsa...

FOTO: PRIVAT

Hörlurar

Kategori: Allmänt

I somras gick lilla N's hörlurar sönder, det var någon (jag...) som packade dom på ett sånt smart sätt att dom gick sönder. Nu har hon inga lurar till sin bärbara DVD spelare. Hittade ett par söta Hello Kitty lurar från Coloud som jag tror hon skulle gilla.




Till mig själv hittade jag dom här från WeSC



Lite bling piggar alltid upp. Får kanske ta ett samtal med jultomten. Tyvärr brukar han inte komma till de vuxna i vår familj, men man vet ju aldrig

FOTO: http://www.junkyard.se

watt&WEKE

Kategori: Allmänt

Nu är det snart bara två månader kvar till jul, låter som lång tid men det går fort. Dessutom är det då bara drygt en månad kvar till advent och då får man ta fram alla julstjärnor och adventsljusstakar. Jag hittade en urfin ljusslinga och jättesöta julstjärnor på fot från watt&WEKE hos http://www.inreda.com. Förhoppningsvis kommer någon av dem finnas i mitt hem lite närmare jul.


Den här lila stjärnan skulle nog lilla N vilja ha i sitt rum


Eller den här söta ljusslingan med små "julgranskulor"


Den här skulle jag själv vilja på ha sideboardet i vardagsrummet

FOTO: http://www.inreda.com

Pistoler

Kategori: Allmänt

Nu är hösten verkligen här på allvar och jag längtar redan till sommaren, sol och värme. Det enda (nästan) som är bra med hösten är att man kan plocka fram några gamla favoriter ur garderoben. Förra året köpte jag ett par svarta Pistol boots från Acne och jag blev lite kär. Klacken är lagom hög så till och med en sån ovan klacktjej som jag kan gå omkring i dem en dag utan att avlida. Att dom verkligen är snygga är ju inte direkt ett minus. Är faktiskt lite sugen på att köpa ett par till i en annan färg, eller kanske ett par stövlar.


Mina favoriter




Men är sugen på dom här.....


....eller kanske dom här...

Så mycket skor och så lite plats i hallen :-(

FOTO: http://shop.acnestudios.com

Bowling

Kategori: Allmänt

I lördags var vi och bowlade med familjen BW. Det var premiär för alla 3 barnen och för oss vuxna var det väldigt länge sen förutom för JW som hade fusktränat. Vi fick en barnbana där dom "spärrade" rännorna (det borde nog vi vuxna haft också med tanke på resultatet)och en vuxenbana. Stora N var jätteduktig, höll klotet precis som man skulle och fick till några riktigt bra kast (eller slag, vad heter det?) där klotet gick rakt på käglorna. Lilla N däremot fick lite hjälp att rulla iväg klotet med båda händerna, men det gick bra det också. Barnen var jätteduktiga på att vänta på sin tur och att inte vara ivägen för varandra. Det blir nog fler besök i bowlinghallen då hela familjen tyckte det var riktigt kul.


Stora N in action


M och lilla N

FOTO: PRIVATA

Strössel&Annat

Kategori: Allmänt

Om drygt en vecka skall vi ha Halloween pyssel på jobbet och jag lovade att baka en halloweentårta. Vad är då typiskt halloween? Jo pumpa såklart och då behöver man orange sockerpasta (ja jag är för lat för att färga in själv). Förra veckan lade jag in en beställning på det och lite annat småt och gott från http://www.strosselannat.se och i lördags hämtade jag ut paketet. När jag packade upp varorna fanns allt med förutom den orangea pastan, istället fanns där 2 st vit sockerpasta. Jag mailade direkt och frågade hur gör vi nu? Fick svar senare på kvällen att vi skickar den orangea till dig på måndag, den vita får du behålla. Det kallar jag service!! Vad jag beställde mer, jo svart sockerpasta, mandelmjöl, vita och "vanliga" chocolat chips, non temp choklad och två olika strössel.




Strössel "pärlor"


Chocolat chip cookies

FOTO: PRIVATA

Sportlife

Kategori: Allmänt

Jag började mitt gymmande på World Class, då var jag väldigt duktig och utnyttjade kortet riktigt mycket. Efter några år och ett jobbyte blev det också gymbyte, då var det SATS som gällde. I början var jag ganska duktig även där, men de senaste åren har gymbesöken blivit färre och färre (och dyrare och dyrare per besök...) Från och med idag överger jag SATS och tänkte prova på Sportlife istället. Dom hade en super deal på ett årskort och sen går jobbet in och betalar hälften och då blir det ju nästan gratis, eller inte gratis men iallafall väldigt billigt. Nu är det bara att hoppas att träningsmoralen höjs i och med bytet...



FOTO: http://www.sportlife.se/

Smeg

Kategori: Inredning

Tror att vår diskmaskin börjar ge upp, den diskar fortfarande bra men knappsatsen börjar släppa och knapparna försvinner liksom in i  maskinen vilket gör det lite svårt att sätta på den. Hur klarar man sig utan diskmaskin? Det gör man inte.... Eftersom shopping är ett av mina stora intressen (inte så sunt egentligen, om man tänker efter) slängde jag mig på datorn och började surfa runt. Hittade den här rosa sötnosen från Smeg




Att den kostar ca 3 gånger mer än en "vanlig" maskin borde väl betyda att den diskar 3 gånger så bra, eller?
M mumlade nått om att den inte passar in i köket. Inga problem tycker jag, då kan vi väl helt enkelt anpassa resten av köket efter diskmaskinen?

FOTO: http://www.tretti.se

Lattissima+

Kategori: Allmänt

Hmmm, förut sa jag att jag aldrig skulle köpa en IPhone eller iallafall ALDRIG en Mac. Vem är det som har både Iphone och Ipad och suktar efter en Macbook? Jo jag.... Jag har också sagt att jag inte skall köpa en kaffemaskin med pods. Varför vill jag då ha en Lattissima+??  Jag är egentligen jättenöjd med vår kära gamle Moccamaster, men om man bara skall göra sig en kopp kaffe är det ju så enkelt med pods. Sen är den ju ganska snygg också....



FOTO: http://www.tretti.se

Glugg

Kategori: Allmänt

Nu har det skett, det kommer bli många fler i framtiden, men den första är alltid lite speciell. Stora N har tappat sin första tand. Inatt kom tandfén och imorse låg där 25:- i glaset. Stora N är så stolt och har tanden i säkert förvar i en lite ask. Nu blev det inte så mycket glugg eftersom den nya tanden redan kommit upp en bra bit. Men visst är dom söta ungarna med i sina gluggar, framförallt när framtändern i överkäken ryker.


Världens finaste stora N med världens finaste glugg

FOTO: PRIVAT

Toshiba

Kategori: Allmänt

Vi ha blivit med ny dator. Vår gamla HP lade av för ett tag sen men det blev aldrig att vi köpte ny. Jag och M hade våra jobbdatorer och sen fick jag paddan (IPaden) så vi klarade oss ganska bra ändå. Men nu kände vi att det var dags att shoppa en ny. Utan att ha tittat runt så mycket blev det lite spontant sådär en Toshiba Sattelite. Lite för stor och klumpig för att vara perfekt enligt mig men den funkar.
Lite info om den:

Satellite C660 är en laptop med Intel i5-2410M - processor, 500 GB hårddisk, 4 GB Internminne, lång batteritid och som gör det enklare att dela digitalt innehåll genom ditt hemmanätverk via DLNA.

Varukod: SATC6601MF
  • Intel® Core™ i5-2410M Processor/ 2.3GHz
  • Intel® HD Graphics 3000/1696MB delad RAM
  • 4GB RAM & 500GB hårddisk

Och såhär ser den ut




FOTO: http://www.elgiganten.se/


Kakor

Kategori: Ätbart

Jag håller på att leta efter det perfekta recepten på chocolate chip cookies. I söndags när M var iväg och hämtade barnen passade jag på att prova ett nytt recept. Det blev OK, men kakorna blev lite brända trots att dom var inne kortare tid än det stod i receptet. Vet inte om det berode på att jag hade kackad Marabou mjölkchoklad i, den kanske inte tål lika hög värme som 70%. Kakorna var helt OK ändå och receptet var väldigt enkelt så jag kanske skall ta och prova det en gång till innan jag överger det för ett nytt.





FOTO: PRIVAT

Lampan

Kategori: Allmänt

Vi köpte ju lampor från Campadre för några veckor sedan, och nu har de kommit. Det är ju alltid lite spännande att se dem live när man bara sett dem på bild tidigare. Taklamporna har vi faktiskt inte tagit upp än för vi har inte bestämt hur vi skall hänga upp dem, men den lilla "bordslapman" är upptagen och ihopmonterad. Om jag får säga det själv gör den sig riktigt bra på sideboardet mellan orkideérna (som fortfarande lever) En kul grej som vi inte visste var att den har tre olika styrkor på ljuset och man reglerar den genom touch.






FOTO. PRIVAT

Sega söndag

Kategori: Shopping

I lördags var det fest! Det var finaste E som firade att hon fyllt tant (40). Festen hölls hemma hos familjen K till min och M's glädje, det är nämligen 5 min gångväg från oss. På tonårsvis "förfestade" vi hemma hos oss tillsammans med B som kom med glatt humör och en flaska Champagne. Väl på festen bjöds det på fördrink, mumisg buffé, frågesport och två olika efterrätter, och ett drinkbord som bestod av det mesta du kan tänka dig i spritväg. Vid tvåtiden tackade vi för oss och gick hem. Tack för en superkväll!!
Söndagen kändes dock något (mycket) segare än vanligt. Jag såsade mest omkring hemma, M åkte och hämtade hem barnen. Så här såg det ut på deras sängar när de kom hem.


Hos stora N


Hos lilla N

Det var ett gäng tröjor från Name it jag hade fyndat på http://lekmer.se/ för 29.- styck pluss några tatueringar.

FOTO. PRIVAT

Macarons

Kategori: Ätbart

Macarons vad jag har kämpat med den där lilla kakan. Första gången blandade jag färg i själva marängsmeten vilket gjorde att den skar sig och blev grynig vilket resulterade i spruckna och skrovliga kakor.  Andra gången rörde jag för mycket i smeten för att få in färgen efter att ha blandat ihop marängsmeten med mandeln och florsocker så den blev för lös vilket resulterade i att smeten rann ut och kakorna reste sig inte som de skulle i ugnen. Men nu tredje gången tror jag nästan att jag lyckades, inte världens snyggase med man kan iallfall se att det är macarons. Att jag inte fick dem jämna i färgen låtsas jag är med flit, de är ju söta när de är lite flammiga. Jag har färgat med pastafärg men tror att det faktikst är lättare med vanlig karamellfärg. Fyllningen är hallonsmörkräm och receptet är (som vanligt) från Leila Lindholm.


Ett fat med macarons, jippie!!


Liiite läskig färg på smörkrämen, men god va den iallafall

FOTO. PRIVATA

Emma S

Kategori: Allmänt

Jag har tidigare alltid använt Biotherm när det gäller ansiktskrämer, men nu tänkte jag att det var dags att prova något nytt. Emma Wiklund har kommit ut med en egen serie hudvårdsprodukter Emma S och jag har bara läst possitiva komentarer om den. Den innehåller inga parabener eller mineraloljor, är inte testade på djur och har dessutom ett väldans snyggt namn, kan det bli bättre? Nu står de iallafall i mitt badrum, får återkomma om senare om resultat.


Nytt i mitt badrumh


Snyggaste loggan ever...

FOTO: PRIVAT

RedFoot

Kategori: Shopping

Jag älskar Ballerinas på sommaren, det är liksom bara att stoppa i fötterna och springa iväg. Dessutom brukar de vara riktigt bekväma. RedFoot har de smartaste ballerinas av alla, de har en delad sula så man kan vika ihop dem och stoppa i väska, tar ingen plats alls. Sen när du tröttnat på dina klackar plockar du bara fram dom ur väskan och vips du går som på moln (vart du gör av dina andra skor har jag inget bra kösning på) Just nu kan man köpa RedFoot på Campadre och jag passade förståss på, 3 par blev det. Det är ju snart sommar... :-)


Diana White


Erin Black


Scarlet Pink

FOTO: http://campadre.se

Lexington

Kategori: Allmänt

Häromveckan frågade min snälla kollega E om jag ville följa med henne på ett Lexington event som skulle hållas av  Sköna Hem i Lexington butiken på Birger Jarlsgatan. Man skulle få lite att dricka, några snittar, 20% rabatt och en välfylld goodiebag. Det lät ju toppen så det var klart jag ville hänga på. Igår gick eventet av stapeln och vi hängde på låset som alla andra. Efter lite köande kom vi in och fick vår dricka och våra snittar. Det var ganska trångt där inne och man var livrädd att spilla på alla fina saker. Jag gjorde en mini shopping bestående av två röd/vita kökshandukar som jag tänkte skulle bli fina till jul (ja jag vet kärringvarning, men jag har iallafall inga julgardiner, har inga gardiner alls faktiskt). När jag kom hem upptäckte jag att de var av modell gigantiska men lika snygga för det (bilder kommer vid senare tillfälle) När vi gick därifrån fick vi vår efterlängtade goodiebag och den var verkligen välfylld och innehöll 1 Sköna hem, 1 Lexingtom katalog, 3 pack doftljus från Lexington, Schampo och Balsam från Maria Nila, en parfym från Body shop och en chokladkaka från Anthon Berg. Vi avslutade kvällen med en god pasta på Café Milano. Tack E för en mycket trevlig kväll.


Stilren Lexington påse


Välfylld Goodiebag


Innehållet i den välfyllda Goodiebagen

FOTO:PRIVAT

Ny favorit

Kategori: Allmänt

Jag skall ju egentligen inte äta en massa kakor och bullar. Hur det går på bullfronten märkte ni kanske i förra inlägget så jag kan ju lika gärna fortsätta med min nya favorit. Remi hallon. Helt underbar liten kaka. Har förut bara funnits med mint, god den med men inte i samma klass som den här nya med hallon. Påminner lite om min favorit choklad hos Betsy Sandberg, hallontryffeln. Och eftersom vi (just nu iallafall) hänger på familjen R´s godisförbud är det ju bra att hitta en kaka som smakar godis :-D


Fint rosa paket



Bara 46 kcl per bit = 552 kcl för hela paketet = en lite sämre middag
Vilka svåra val man kommer ha framöver mat eller kaka

FOTO:PRIVATA

Kanelbullens dag

Kategori: Allmänt

Tänk att kanelbullen fått en egen dag. Jag är 100 procents säker på att den inte fanns när jag var liten. Undrar vem som kom på den dagen, måste varit bageriförbundet (finns det något sånt), jästföreningen eller mjölförsäljarna. Jag har funderat lite på fler saker som borde ha en egen dag tex Pavlovans dag, sambal oelekens dag, dillchipsens dag, Trocaderons dag eller kanske den bästa dagen av alla Champagnens dag. I väntan på dessa dagar har jag såklart fallit för grupptrycket och bakat kanelbullar.


Degen....


Kanelbullar


Fuskade med lite vaniljkokosbullar också

FOTO: PRIVAT

Barnkläder igen...

Kategori: Allmänt

I fredags var jag och några kollegor och åt lunch i Sollentuna centrum. För en av oss var det sista dagen innan en lång föräldraledighet så vi lyxade till det lite och tog en långlunch som inkluderade lite shopping. Jag har letat efter tunikor till lilla N som hon kan ha i vinter till sina tights. Klänning blir lite knöligt innanför vinterkläderna och vanliga tröjor kan kännas lite för bara. Inne på Lindex hittade jag en lila och en rosa tunika med en fjäril i paljetter på bröstet. Perfekt med enfärgat eftersom hon har så många färglada mönstrade tights från Molo. Jag hittade också ett par smala svarta jeans, perfekt till en liten smalis som lilla N.





FOTO: PRIVATA

10 år

Kategori: Allmänt

För 10 år sedan var jag och M på semester i Dominikanska Repuliken. Jag kommer ihåg att vi var lite besvika, vi hade nog trott att det skulle vara finare, mer romantiskt exotiskt. Där resorten började var det en stor bom och väpnade vakter, och man rörde sig helst inte utanför området. Maten var inte heller den bästa, vi hade all inclusive och det som ingick då var buffé frukost, buffé lunch och buffémiddag + 4 biljetter där man kunde gå på någon av de andra 3 resturangerna på området. Den 1:a Oktober hade vi bokat bord på den Italienska resturangen, maten var väl sisådär men kvällen i sig var underbar. Varför kommer jag och tänka på allt det här just nu? Jo för den kvällen för 10 år sedan (igår) förlovade jag mig med min M. Och igår fick jag ett underbart fint armband av honom, trots att vi sagt att vi inte skulle fira....




Finaste armbandet från Edblad

FOTO: PRIVAT

Glass

Kategori: Ätbart

Jag är egentligen ingen glassmänniska, det finns mycket jag tycker är godare än glass. Men ibland får till och med jag glass sug och då skall det vara riktigt bra god glass. Ingen hemglass, ingen Big pack utan Häagen-Dazs eller Ben and Jerry. Min absoluta favorit är  Cockies and creme men Phish food är också helt OK. Annars kan jag faktiskt tycka att BJ  kan vara lite för "rörig" (för mycket smaker) och för söt.


Den godaste glassen enligt mig



Men den här duger bra den med.