Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Bye för nu

Kategori: Allmänt

Nä nu får det vara nog. Lägger ner bloggandet för nu. Kanske tar jag upp det igen, kanske inte.

Lämnar er med att visa mina senaste shoppingfynd. Allt inhandlat på Babyshop som haft 20% extra på rean.

Ett par djuriska sneakers från Ralph Lauren
En klänning/tunika från The Brand
Och en tunika från Me Too


Med det säger jag hej och tack för mig ❤️

Lidingöloppet

Kategori: Familjen

Igår sprang stora N sitt första Lidingölopp. Trots att vi bor ute på ön så har det inte blivit av tidigare. Men i år sprang dom skolstaffetten med skolan i fredags och då blev han sugen på att vara med. Vi anmälde honom i lördags och i går var det alltså dags.
Det är sjukt mycket folk ute på Grönsta där starten går
Men vädret var toppen. Sol och inte så blåsigt som det varit de senaste dagarna.
Stora N hittade en klasskompis som han hängde med i starten. 
Efter målgång fick han såklart en ros som vi köpt
Lilla N ville inte springa, men var med och hejade.

Stora N fick lite blodad tand och vill ut och springa för att få en bättre tid nästa år.

Minecraft

Kategori: Allmänt

Som vanligt är vi typ sist på bollen. Men nu har mina ungar också börjat spela
Dom sitter med sina paddor och spelar. Själv fattar jag ingenting. Stora N fick en minecraft bok på sitt kompiskalas. Skall kanske kika lite i den för att lära mig lite

Pingis, bordtennis, pingpong

Kategori: Familjen

Stora N fick ju ett pingisbord när han fyllde år.
Sen fick han ett pingisrack på sitt kompiskalas. På skolgården har dom ett pingisbord där killarna i trean brukar hänga på rasterna. Allt pingisspel (eller pingpong som jag säger, M kallar det bordtennis...) har gjort att han vill börja spela på riktigt. 
Igår va han på första träningen och var helt lycklig efteråt. Så nu har han blivit med en sport till. Fotboll, handboll och pingis, varför inte. Det blir just nu 7 träningar i veckan. Tur att lilla N bara kommer köra pysselkurs och bollskoj.

Shoppa på Facebook

Kategori: Shopping

Jag är med i en grupp som heter Sälj lokalt på ön. Superbra att kunna köpa och sälja saker där. För det första är det gratis, sen är ön såpass liten att det alltid är nån som känner nån dvs det känns rätt tryggt. Jag har sålt två tripptrappstolar och en del kläder och skor. Har tröttnat på tradera så det är toppen att kunna sälja såhär. Och köpa såklart. Har fyndat några saker, bl.a. 4 par skor, ett par minetonka liknande, ett par sandaler, ett par fodrade gummistövlar och ett par Converse för 100:- (!!!) Idag köpte vi en ny cykel till lill N, en 20 tum Monark för 200:-
Och häromdagen två Ralph Lauren skjortor till stora N för 100:-
Som hittat.
Nu hoppas jag hitta nya skridskor till lilla N, annars får vi leta någon annanstans.

Väska

Kategori: Shopping

Fortfarande lite ont i huvudet även om det är bättre. Undrar om det beror på att jag dragit ner på kaffet? 
På jobbet har folk blivit sjuka en efter en. Hoppas att jag klarar mig. 
Igår köpte jag en burk chailatte som jag provade till frukosten
God men lite söt.

Har packat upp min nya fina väska också
Gillar den mer och mer. Till skillnad mot många andra väskor i den här modellen har den ett stort fack i mitten man kan stänga med dragkedja.
Kommer nog bli vinterns favorit.

Rosa påse

Kategori: Familjen

Idag har jag haft huvudvärk nästan hela dagen. Det är riktigt jobbigt speciellt när man sitter på jobbet och skall försöka få något gjort. Kom på ett sätt att pigga upp mig själv. Övertalade supportkillarna att åka till Nacka forum på lunchen. När vi ätit smet jag in på Jackie och kom ut med en fin rosa påse.
Innehållet är något jag suktat efter ett bra tag. Så något impulsköp var det inte.

Stora N kör dubbelträning idag, först fotboll och sen handboll.
Älskar att tillbringa min fredagkväll i en gympahall. 

Men sen blev det hängmörad ryggbiff, bea och tomatmozarella sallad. 
Nu idolmys med familjen i soffan.

Torsdagsfika

Kategori: Allmänt

På jobbet har vi torsdagsfika. Det kan bli allt från mariekex, delicatobollar, köpebröd och hembakt. Allt beroende på ambitionsnivån på den som håller i fikat. Idag blev det högvinst
Chokladtårta på en torsdag minsann.

Sista torsdagen i oktober är det min tur. Får fundera på vad jag skall fixa. Undrar vad som blir mest uppskattat, cookies, cakepops,cupcakes, morotskaka, macarons eller skall man slå till med en tårta?

Läxor

Kategori: Familjen

Den här veckan är lite körig. Vi pressar in 3 föräldramöten, 3 fotbollsträningar, 2 fotbollsmatcher och 2 handbollsträningar uppdelade på lite olika familjemedlemmar. Inte långa och många stunder hela familjen är samlad. I kväll brände vi av en fotbollsträning och ett föräldramöte. M gick på mötet och jag var hemma med ungarna. Gjorde läxan med stora N, då ville lilla N också ha läxa såklart. Hon är lite besviken på skolan, inga lektioner och inga läxor. Skrev ner lite mattetal. En rad pluss, en minus och en med gånger.
Hon klarade av alla. 
Ja jag vet att siffrorna är lite vinda och bakåfram, men summan är ju rätt. 
Stora N klarade sina tal han också, där var det 2,3,4,5 och 10ans tabell som gällde.

Sorel, Molo, Nova Star...

Kategori: Shopping

Idag blev det lite shopping igen. Var ett tag sen sist nu tycker jag. Fick helt plötsligt för mig att stora N inte hade några bra vinterkängor så jag köpte de här fina Sorel kängorna från Addnature
Halva priset, gillas!

Sen blev det ett par Molo tights från Babyshop som just nu har 10% på just Molo. Skynda fynda, gäller bara några timmar till
Sen måste ju lilla och stora N ha varsitt par N vantar från Nova Star
Också dom från Babyshop.

Det var allt för idag.



BeanBoozled

Kategori: Allmänt

Stora N fick ett spel på sitt kalas som heter BeanBoozled.

Mmm gott med JellyBeans tänker du. Eller kanske inte. 
Spelet går ut på att du snurrar på snurfan, sen tar du en sån JellyBean det är på bilden. Tvisten är att det finns två smaker av varje färg, vilken du får märker du inte förens du stoppat en i munnen. Smakerna är.....

Nej jag har inte provat och kommer inte göra det heller. 
Av de modiga som snurrat har alla fått den goda smaken utom stora N som fick hundmat. Gissa om han spottade och fräste, tror han sköljde munnen i fem minuter. 

Klasskalas

Kategori: Allmänt

Igår hade vi kalas för stora N's klass. Vi hade lånat en fritidsgård och det blev verkligen hur lyckat som helst. Jag menar vilka ungar blir inte överlyckliga när dom får röja loss totalt. Det fanns ett bollrum med mjuka bollar, där spelades det spöboll och pingis, i ett annat rum stod ett stort fotbollsspel och ett biljardbord och så hade vi discorummet

Lugnet före stormen
Här åts det pizza slice (ja inte lilla N, hon åt korvbröd och skinka) och dracks läsk. Lite senare kom glassgubben (ja faktiskt) och det blev glasstrutar med strössel.
Ungarna roade sig själva och vi mammor kunde ta en kaffe och tjattra lite. 
Sen fick dom såklart paket

Kul när man hittar en lokal där hela klassen får plats. 

Idag är lilla N hos mormor och stora N skall på grönan med morfar och morbror A, det fick han i födelsedagspresent. Får se vad jag och M hittar på.

Beach House

Kategori: Familjen

Jag kunde inte låta bli. Var lite för nyfiken faktiskt. Även om jag sagt att jag inte gillar för mjuka lakan utan vill ha mer "krispiga" om ni förstår vad jag menar. Men nu när Members hade 40% på Beach House (tips E, om du inte redan sett) kunde jag inte låta bli. Blev dom här
Fast det blev andra örngott, vita med en beige rand (samma färg som texten hoppas jag) Snordyrt ändå förståss, får hoppas det är värt pengarna 

Dags igen

Kategori: Familjen

Efter förra fredagens kalas är det snart dags igen. På fredag är det dags för kalas igen nu tillsammans med två klasskompisar. Hela klassen är inbjuden och vi skall vara på en fritidsgård, äta pizza, glass och dansa disco.
Idag provade vi lamporna och högtalarna vi fått låna av snälla J
Funkade hur bra som helst. Blir nog en riktig bra fredagkväll. Sex föräldrar, ca 25 8-9 åringar och tre småsystrarna, kan det bli bättre partygäng?

Nöjd kille

Kategori: Familjen

Det blev en liten paus tydligen. Men nu är jag lite på gång igen.

I lördags fyllde stora N nio årtänk vad tiden går fort! 
Vi gick upp jättetidigt för att hinna sjunga, öppna paket och äta frukost. 

Sen var det nämligen dax för handbollsträningsläger.
Efter lägret var det raka vägen till fotbollsplanen för match
Självklart skall nioåringen ha nr9 på tröjan.

På kvällen blev det födelsedagsmiddag
Jo födelsedagsbarnet fick välja. Rester till efterrätt 

Sen spelade vi lite på en av presenterna

Fotboll, handboll, McDonalds och ett eget pingisbord. Gissa om det var en nöjd kille. Att det låg en laptop i ett av de andra paketen gjorde ju inte dagen sämre.

Kalas

Kategori: Familjen

Det är så himla kul att ha kalas. Även om det är lite (mycket...) att fixa. Ibland kan jag ha lite svårt att vara måttlig. Vi hade sån tur med vädret också. Mysigt att sitta ute med tända ljus och en tjocktröja  när det blir så där mörkt och murrigt. Och ute satt vi, drack vin och pratade. 
Vi bjöd på mat såklart. Det blev en potatissallad, tomat och mozarella, fetaost, kycklingfilé, kallskuret, grillade korvar, vitlökssås och baguette.
Sen blev det kak och tårtbuffe.
Det blev en riktigt god chokladtårta, pavlova, kolapaj, citronsockerkaka, chokladmuffins och cookies.

Tack alla som kom och firade stora N med oss. 

Kalasdax

Kategori: Familjen

På lördag fyller stora N år men eftersom han skall på handbollsläger och har fotbollsmatch då har vi kalas imorgon. Det är bara släkten och de närmsta vännerna som kommer. Eftersom det är fredag och de flesta kommer direkt från jobbet bjuder vi på lite mat och en massa fika. Jag har börjat baka lite. Igår bakade jag en chokladtårtbotten som jag idag fyllde med hallon och whippedcream frosting
Imorgon skall den täckas och garneras.

Sedan har jag gjort ett pajskal som skall fyllas och en pavlova som skall piffas. Imorgon skall det bakas cookies och lite annat.
Hoppas vi får lika fint väder imorgon som vi haft idag, då kan vi hänga lite ute.

Ros

Kategori: Familjen

Fortfarande inte helt hundra. Var hemma idag också men imorgon släpar jag mig till jobbet.
Har inte gjort många knop. Räddade en stackars ros från att slängas med sina nio kompisar
Druckit kaffe och legat i soffan och spelat Candy Crush.

Imorgon måste jag börja baka inför fredagens kalas.....men det är imorgon.

Krasslig

Kategori: Familjen

Vilket fint väder vi hade igår. Jag och K tog en härlig promenad runt Kottla sjön
Så mysig väg att gå. Passade på när vi gick mitt på dagen. På kvällarna är det aldeles för mörkt nu eftersom det inte är upplyst övetallt.
På eftermiddagen började jag få ont i huvudet och idag är jag hemma från jobbet. Huvudvärk och tjock i halsen, ingen feber men känner mig verkligen inte frisk. Var väl lite väntat då M var hemma hela förra veckan. Så det är vila och the som gäller.
Passade på att klicka hem två födelsedagspresenter till stora N. Hoppas de hinner komma fram i tid.