Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Söndagslunk

Kategori: Allmänt

Det är inte ofta det händer men idag var en sådan dag. Vi var totalt obokade. Ingen fotboll, inga kalas, inga kompisar.... Så himla skönt att bara ta dagen som den kommer.

Imorse råkade jag se att det var öppethus på brandstationen idag så M och ungarna åkte dit och provsatt brandbilar och kikade runt på stationen. Efter lunch så gick samma familjemedlemmar ut på en sparkcykel promenad medan jag låg och vilade i soffan.
Sen blev det loppanspel och fika på nybakad kokostoscakaka.
Nu är M iväg och hämtar Thaimat som stora N beställt. Skön avslutning på en skön dag

Namnsdag

Kategori: Allmänt

Idag har vi två namnsdagsbarn här hemma, det är M och stora N som har namnsdag. Och har man namnsdag får man självklart paket. Eftersom vi var dåliga föräldrar och glömde lilla N's namnsdag i våras fick även hon paket idag. Det blev några småsaker. M fick ett fotbolls MIG. Det är så himla bra storlek på MIG spelen, smidiga att ta med på resor och så.
Stora N fick en Pokemon pärm till alla sina kort (men klantmamma köpte såklart en för liten pärm så alla kort inte fick plats....) och en bok för nybörjare så han kan börja läsa själv.
Lilla N som börjat intressera sig för bokstäver och vill lära sig skriva fick två ABC pysselböcker.
Alla verkade iallafall nöjda med sina presenter

Piggare

Kategori: Allmänt

Idag är jag mycket piggare. Tidigt tidigt imorse fick jag nog och drog ur grejerna jag hade i näsan och kunde sen sova 3 timmar i sträck, jippie!! Nu kan jag andas riktigt bra men är lite öm och svullen, känner även av plastskenorna som är kvar (dom skall bort på onsdag)

Fick ett tips igår att Hulteribulteri, en söt liten leksaksaffär här ute på ön skall stänga igen och sålde ut allt för 50-70% . Kände mig såpass pigg att jag åkte förbi för att kika lite. Hittade en söt tavla från Anna Boye till lilla N's rum. Sen blev det ett packet Fischer tips och en sko man kan öva på att knyta rosetter på också.

När jag kom hem var jag helt slut, så nu blir det soffan med en ny Family Living resten av dagen.

Tavlan...

Mörbultad

Kategori: Allmänt

Nä fy vad jag mår idag. Skönt såklart att operationen är över och att den gick bra. Men jag har en tampongliknande sak i varje näsborre som skall sitta där tills imorgon dvs jag är heeeelt igentäppt. Får typ lock för öronen varje gång jag sväljer. Inte det lättaste att sova heller. Idag skall jag bara ligga i soffan och hoppas att dagen går fort. Längtar tills imorgon när jag förhoppningsvis kan andas igen. Och nej J, inga bilder..... ;)

Mmmm, Missoni...

Kategori: Shopping

Det lär väl inte vara någon som missat Missonis samarbete med Lindex som släpptes igår. Eller redan i måndags klockan 18 för de som varit snabba nog att registrera sig för deras VIP-shopping. Så snabb var såklart inte jag, men känner man rätt folk kanske det ordnar sig ändå.... Lidingömamman kan man lite på, så jag lade in lite önskemål och hon kämpade på som en liten iller och efter att ha blivit utslängd några gånger och stått i lååånga webköer så kunde hon tillslut lägga vantarna på en tunika till lilla N
 
 
och ett arband till mig
 
 
Nästa gång skall jag vara lite mer vaken så jag kan sköta min egna shopping

Tisdagsmys

Kategori: Ätbart

Idag har jag kännt mig riktigt hängig igen, vet inte varför den här förkylningen aldrig går ur kroppen. Har iallafall möjligheten att jobba hemifrån så idag har jag suttit i soffan och jobbat.
Imorgon skall jag operera näsan och då får jag inbte vara sjuk så det är bara att hoppas på det bästa, men blir det inte värre än såhär skall det nog inte vara några problem. För att pigga upp mig själv litegrann svängde jag förbi Mariannes saluhall och köpte hem lite gott. Det blev skagenröra och löjrom, sen kunde jag inte låta bli deras underbart goda citron och marängpaj. Till M köpte jag en hallon och chokladskapelse som ser riktigt riktigt läcker ut.
Nu har vi mumsat i oss avokado med skagenröra och rårakor med löjrom, cremefraiche och rödlök (M åt sina rårakor naturella den tråkmånsen)
 
Sååå jäkla gott!! Skulle kunna äta det typ varje dag året om....
 
Nu skall vi sjunka ner i soffan titta på X-Factor och mumsa i oss de här läckerheterna
 
 
Sen får jag inte äta eller dricka något förens efter morgondagens operation och det lär inte bli förens fram på kvällskvisten så det gäller att passa på idag....
 
 

Chokladbollar

Kategori: Ätbart

Igår var det full rulle. Först hade M tennismatch, sen var det dax för stora N att spela fotboll och efter det kom S och H över för lek och middag.
 
Medans M var och spelade tennis fixade jag och lilla N ihop lite chokladbollar, vilket är en favorit här hemma. För att göra dem lite roligare hackade jag ner lite nonstop som vi rullade några av bollarna i
 
 
Sen hade vi såklart kokos och pärlsocker som jag försökte färga rosa och lila. Färgningen gick lite sådär, pärlsockret
ville inte riktigt fästa på sockret.
 
 
Till middag gjorde jag en pastagratäng med köttfärs som är en demonterad variant av köttfärsfyllda cannelonis som vi fått hemma hos familjen R. Nu gjorde jag bara köttfärsen och en bechamel som jag blandade med kokt pasta och sen mozarella på toppen. Man slipper pillandet med att fylla cannelonin och blir lite mer barnanpassat. Som vanligt med gratänger blev det en massa mat. Det var nog bara hälften som gick åt, resten åkte in i frysen och blir en god snabbmiddag en jäktig kväll, perfekt

Kunde inte låta bli...

Kategori: Shopping

Ja jag är hopplös, har en fullt fungerande mobiltelefon men ända kom jag på mig själv att beställa den nya Iphone 5.
Skall bli skönt att få en bättre kamera för kameran på IPhone 4 är faktiskt inte så himla kul. Sen skall det ju vara större bättre skärm och annat lullull. Nu har vi också en julklapp fixad då stora N kommer få min gamla telefon vilket kommer göra honom överlycklig. Vi kommer stoppa in ett kontantkort i den, men mest kommer han ha den att spela på och så. Egentligen hade vi väl inte alls tänkt att han skulle få en telefon så tidigt, men så blir det iallafall.
 
Runt den 28 september säger dom att jag skall få den här skönheten hemleveread.
 
 
Då skall jag bara komma på hur jag skall få över all information från min gamla till den nya osv. Om jag inte fattar får jag väl ringa min egen lilla Apple support, Mr J kan kanske förvänta sig ett samtal runt månadsskiftet..... ;-)
En annan sak som jag kom på nu, undrar om man kan få tag på skal till den redan nu. Måste genast ut och googla

Lucky Little Me

Kategori: Shopping

Ja nu har det blivit lite shopping igen. Fick mail från Lucky little me att dom hade 70% REA på vissa saker, självklart gick jag in och kikade lite. Vad glad jag blev när jag såg att den söta byxdress från Diesel jag kikat på till lilla N var med på REAN. Tycker att 599:- är lite för mycket men 179:- är helt OK.
 
Sedan fyndade jag en fin funktionsjacka från Ticket to Heaven vattentät upp til 8000 vattenpelare, blir perfekt i vår när hon växt ur sin softshell hon har nu. Också den på 70% såklart. Blir så glad när jag hittar ytterläder på REA, de är så himla dyrt att köpa på ordinarie pris. Den här skulle kostat nästan 900:- vilket jag tycker är rätt mycket pengar, 270:- däremot är ju hur bra som helst. Fin var det också tycker jag
 
 
Tydligen var det ett tidsbegränsat erbjudande för nu är de uppe på 50% igen. Vilken tur jag hade....
 
Bilderna är lånade från Lucky little Me's hemsida

Tjejmiddag

Kategori: Allmänt

Igår hade vi en Barcelonaplaneringsmiddag som blev mer en tjejmiddag. Planeringen sträckte sig till att vi bestämde att första dagen shoppar vi i stan, andra dagen shoppar vi på outleten La Roca village och tredje dagen turistar vi.
 
Vi träffades på Gåshaga Sealodge som är gamla Restaurang J men varit något annan emellan. Inte varje dag man äter middag med den här utsikten
 
 
För en gångs skull körde jag inte så jag festade loss på en svartvinbärscider från Somersby. Den var riktigt god inte så sötsliskig som vissa bärcidrar kan vara. Fin färg också
 
 
Jag åt en god hamburgare med syltad rödlök, bacon, coleslaw och självklart pommes.
 
Vi satt och pratade tills restaurangen stängde, eller faktiskt lite längre men dom var gulliga nog att hålla öppet sålänge det var folk kvar. En jättetrevlig kväll så jag kan bara tänka mig hur kul vi kommer ha i Barcelona.....

Vulkan

Kategori: Allmänt

När stora N fyllde år fick han några lådor med olika experiment, bland annat en vulkan. Det fick mig att tänka på amerikanska filmer och TV-serier där de alltid brukar vara det dom får i läxa. Att göra vulkaner alltså. Den här vulkanen var redan gjord, det man skulle göra var själva lavan, som tyvärr bara var ett vitt skum. En liten besvikelse kanske, men det är ju alltid kul att experimentera. Tror stora N har en framtid som kemist, tycker han var väldigt söt i skyddsglasögon iallafall
 
 
Såhär såg själva vulkanen ut
 
 
Nästa experiment blir att göra eget slime, det ser jag verkligen fram emot......eller inte....
 
 

Geox

Kategori: Shopping

För ett tag sedan köpte jag ett par Geox skor till lilla N att ha nu på hösten. Hon han ha dem en dag och sen sa hon att de klämde över lilltån, typiskt. Men vi hade lite tur. Det var ju små lampor på sidan av skon som blinkar när man går, men de fungerade bara på ena skon så jag reklamerade och kommer att få pengarna tillbaka. Nu har jag beställt ett nytt par fast den här gången från Spartoo och för fullt pris och en större storlek, de här blev rosa och inte vita som de andra var. Hoppas det betyder att det kan användas någon extra dag innan de blir genomskitiga.
 
Det måste vara lilla N's drömsko. Rosa, silver, "strass" (på den sidan man inte ser på bilden) och blinkande lampor
 
 
 

Läxor

Kategori: Allmänt

Nu när stora N har börjat ettan har det börjat komma hem läxor. En läsläxa per vecka med lite kompleterande skrivuppgifter, sen vill fröken gärna att dom läser ca 15 minuter per dag. Stora N kan inte läsa än, det trode jag i min enfald att dom skulle lära sig i skolan men tydligen är han en av få i klassen som inte kan det, men det skall vi nog snart få ordning på. Dom har två olika läseböcker en lite lättare för de som inte riktigt kan läsa och en för de som kan. Nu har vi fått hem båda så i helgen har vi tragglat oss igenom det svårare så han ligger på samma ställe som de andra i den boken. Han har blivit så mycket bättre och det är så kul att se hur fort det går. Skrivuppgifterna brukar gå lättare och matte verkar han tycka är kul, men det har dom inte börjat få läxor i än.
 
Det där med läsandet och skrivandet verkar smitta av sig på lilla N. Hon vill också läsa och skriva. Läsandet går väl sådär men skrivandet är hon duktig på. Hon skriver utan hjälp sitt eget, stora N's och mitt namn och får hon lite hjälp med vilka bokstäver det skall vara kan hon skriva hela meningar, dvs hon vet hur bokstäverna ser ut. Har en känsla av att hon kommer vara en av de som kan läsa när hon börjar ettan.
 
Koncentrerad tjej....

Bowlingkalas

Kategori: Familjen

Så var det äntligen över, känns som vi haft maraton i kalas. Fösrt själva födelsedagen sen två kalas förra helgen och så nu gårdagen bowlingkalas för alla kilarna i klassen. Trode i min enfald att det skulle bli lite lugnare nu när vi inte hade kalaset hemma, men 12 speedade killar är 12 speedade killar vart man än är. Den värsta stunden var nog innan vi kom igång. Alla skall ju vara där ca 15 minuter innan man får banorna för att man skall vara skoklädd och klar när man väl får börja spela. Det var nog dagens längsta 15 minuter som dessutom blev 20 eftersom dom innan var något sena. Dom var överallt i bowlinghallen, höll på med spelautomaterna, klättrade på stolar, klängde på trappräcken....
Sen gick själva spelandet hur bra som helst förutom att stora N bröt ihop litegrann när han låg sist i sin grupp, men det ordnade upp sig som tur var.
 
Sen blev det hamburgare paketöpping och glass under lugn och ro i kalasrummet. Närå så var det inte alls, eller det var hamburgare, paketöppning och glass men under typ kaos. Sen blev det dansstopp fast utan stop som blev kull och typ kaos
 
Men alla var glada, ingen skadade sig och alla ville stanna när deras föräldrar kom så jag tror man kalla det lyckat.
 
 

Fältöversten

Kategori: Shopping

 
Äntligen börjar jag må bättre, jippie!! Fick sovmorgon till nio i morse, sen åkte jag stora n och M till Fältöversten. Vi skulle byta en födelsedagströja på polarn och pyret och en radiostyrd bil som bara ville svänga åt ett håll på Teknikmagasinet. Inne på PoP kikade vi på lite olika tröjor, jag hittade en tröja med en björn på som jag tyckte var ganska fin och frågade stora N vad han tyckte, jo den är OK utan björnen och i en annan färg fick jag till svar. Det blev en svart med monster på istället.
Själv hittade jag en höst/regn jacka från Didriksons inne på Intersport.
 
Jag behövde verkligen en sån jacka, det jag har nu är en skaljacka från The North Face vilket inte känns helt OK att gå omkring på stan med. Men nu har jag en snygg vattentät jacka (till alla framtida fotbollsmatcher i ösregn)
På väg hem köpte vi lyxkaffe på Gateau, kunde inte heller låta bli deras underbara kardemummalängd.

Soliga lördag

Kategori: Allmänt

Idag har det varit fotboll ute på Djurgården vid Manillaskolan. Det är ett samarbete mellan IFK Lidingö och DIF. I våras hade vi ett sammandrag här ute på ön. Lilla N skulle på kalas så hon lämnades där av oss och hämtades av mormor.
Jag trotsade min förkylning och åkte med som hejarklack. Vilket härligt väder det var, satt i solen två timmar och bara njöt av värmen. Ja jag hejade också såklart, 3-3 blev det.

Nu ligger jag i soffan och laddar inför morgondagens bowlingkalas.

Spelsugen kille....

Sjuk...

Kategori: Allmänt

Jag har varit sjuk nu i två dagar, såpass att jag inte har jobbat. Ont i halsen snorig och lite feber. Igår låg jag bara i sängen eller soffan och vilade. På kvällen mådde jag faktsikt lite bättre, det halsonda hade lagt sig nästan helt. Imorse var det tyvärr tillbaka men inte lika farligt som när det var som värst. Idag var jag dessutom tvungen att släpa mig ut till stora N's skola där dom skulle ta vaccinationsspruta.
Det gick jättebra och han satt och fnittrade medans hon stack. Själv satt jag och tittade bort och koncentrerade mig på att andas eftersom sprutor är bland det värsta jag vet.
 
På väg hem plockade vi upp lilla N från dagis.
Väl hemma däckade jag i soffan igen medans stora N spelar på sitt nya Wii spel och lilla N springer omkring i sina nya klackskor
 
Det är lika bra att hon börjar öva redan nu om hon har fått mina icke befintliga gå i klackar gener.
Och såklart är det inga riktiga klackskor utan ett par prinsesskor i plast från Lekia för 59:-

Royal Design

Kategori: Inredning

För någon vecka sedan köpte jag en deal på Groupon. En värdecheck på 200:- på RoyalDesign, för den betalade jag 19:-. Visst är det ett bra köp!?! Nu är det ju tyvärr så att jag såklart inte hittar något för 200:- , det jag hittar är ju betydligt dyrare.
 
Det jag är sugen på nu är den här superfina julgrans stjärnan från Georg Jensen
 
Eller den fina ljusstaken Season, också den från Georg Jensen
 
 
Eller den här fina lyktan light house från Norman Copenhagen
 
Eller den söta hjärtformade pajformen från Le Creuset
 
Ja något fint lär jag ju hitta det är jag säker på. Frågan är ju bara hur många hundralappar jag får lägga till. Undrar hur bra den där dealen var egentligen...
 

Mer shopping!!

Kategori: Shopping

Är så himla trött på att vara hängig. Förra veckan var jag ju dunderförkyld sen blev det bättre men så igår vaknade jag med tjyvtjock hals och inte är det bättre idag. Det har blivit jobb hemifrån soffan och lär väl bli så resten av veckan om jag inte blir bättre fort. På fredag eftermiddag skall jag till stora N i skolan för då är det dags för vaccination. Undrar hur det kommer gå med tanke på att jag blir lite lätt illamående och yr om jag ser en spruta på bild, men vad gör man inte för sina ungar?
 
För att pigga upp mig blev det lite shopping. Stora N ville ha en onepiece. Hittade en på Nelly, inte äkta såklart. Den jag hittade kommer från Ie8982 och kostade ungefär 1/3 av vad en äkta skulle gått på. Men fin ändå tycker jag.
 
Sen blev det lite på REAn också.
Ett par shorts från Name it i nästa storlek. Blir perfekt till utlandsresan i februari. Så jobbigt att komma på då att alla shorts blivit för små. utbudet då är lite begränsat...
 
Och av samma anledning ett par badshorts från favoriten Paul Frank
 
Kunde ju inte låta bli att köpa de här söta skorna från Minnetonka kids till lilla N. Perfekt till våren. Eller så perfek ett par skor i mocka kan bli till en 5-åring....
 
De tre sista grejerna var på 50% REA, tänk vad mycket pengar jag har sparat idag!
 
 
 
 
 
 

Heppo

Kategori: Shopping

Nu har det blivit lite skoshopping igen. Heppo hade ett erbjudande som var tag 3 betala för 2 och det kan man ju inte missa. Lilla N behövde nya vinterstövlar, jag trode att jag redan köpt det men efter att ha inventerat garderoben upptäckte jag att det visst fanns vinterstövlar men inget man går till dagis i. Det jag hittade var ett par Timberland stövlar i nubuck, ett par vita Pax stövlar som påminner lite muckluckar och ett par Uggs. Nu är det kompleterat med ett par stövlar från Bundgaard. Det är ett danskt märke, stövlarna skall vara lätta, vattentäta, andas och räcka ner till -30 grader.Det blev ett par lila som jag tror skall passa ihop med hennes vinterkläder.Hoppas de håller vad de lovar....
 
 
Sen köpte jag ett par klassiska Timberland kängor. Precis vad min skogarderob behöver
 
 
 
Det tredje paret var ett par tennisskor till M. 
 
Så var vi nöjda och glada för den här gången. Fast jag letar efter ett par höstskor. Vad har man egentligen för skor på hösten? Jag har bara sneakers och boots, skulle vilja ha någonting mer men vet inte riktigt vad. Nått med kilklack kanske? Eller något utan klack....
 

Sugrörsglas

Kategori: Allmänt

Kommer ni ihåg de där glasen med sugrör och glas som liksom satt ihop. Jag hittade sånna glas och köpte hem ett gäng rosa med prinsess motiv och ett gäng med dödskallar som jag lade ner i barnens kalaspåsar. Det var perfekt storlek att stoppa ner lite godis i själva glaset. Alla ungar älskade dem. Bra investering, tror dom kostade ca 25:- per glas.

Kalas igen..

Kategori: Familjen

Idag hade vi ett till kalas här hemma, den här gången för dom som inte kunde komma igår dvs min pappa med familj, min farbror hans fru och min kusin med fru och lilla söta dotter A. Det blev inget speciellt idag utan vi bjöd på tårta som blev över från igår, en nybakt kladdkaka med vispgrädde och färska bär och samma kakor som igår. Det räckte och blev över, så det blir nog fika på både mitt och M's jobb imorgon.
 
Såklart blev det pressenter idag också, bla en spel till nintendo ds, Lasse Majas detektivbyrå på cd böcker, hörlurar och pressentkort i Gallerian.
 
 Har inte tagit några nya kort heler så ni får ett på gårdagens kak och tårtbord....
 
 
Nu blir det hämtmat och soffhäng resten av kvällen.

Kalas

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft kalas nummer ett. Vi blev lite färre än vi räknat med då familjen W fått magsjuka. Jag orkade inte heller baka det jag tänkt utan hoppade chocolatechip cookiesarna. Det fanns ändå så det räckte och blev över.

Stora N fick en massa fina presenter, bl.a. FC Barcelona chips (visste inte ens om att det fanns) en radiostyrd bil, spel till Wii, tjuv och Polis, Angry birds spel, FC Barcelona sängkläder och mycket mer. Han blev verkligen superglad för allt.

Familjen AW och BW stannade kvar och åt pizza. Ungarna lekte och lekte. Man märker att dom leker bättre och bättre ju äldre dom blir och vi föräldrar får tid att sitta och prata. Hur skönt som helst.


Dagens tårtor, en godistårta och en enkel gräddtårta

Baka baka...

Kategori: Allmänt

Det har varit mycket baka här hemma de senaste dagarna . Igår blev det två sorters macarons, en med choklad och en med hallon. Idag blev det kolakakor och hallongrottor. I kylen står två tårtor som jag monterat, täcker och garnerar dom imorgon. Det blir enkelt den här gången, en gräddtårta och en godistårta. Skall slänga ihop en kladdkaka och chocolatechip cookies imorgon på förmiddagen. Tror jag har läget under kontroll men det blir säkert stressigt ändå.... Kul det här med kalas!

Födelsedag

Kategori: Familjen

Idag är ingen vanlig dag för idag är det stora N's födelsedag!! Det blev en tidig morgon imorse, för det första är stora N väldigt morgonpigg och sen är det ju vanlig arbetsdag och alla skall iväg till skola, dagis och jobb. På födelsedagsbrickan fanns det en fralla med ost, juice, varm oboy och en chokladmuffins med ett ljus i. paket fick han också såklart
 
Inte så "barniga" paket kanske men allt pressent pappaer tog slut, eller det gjorde det ju inte eftersom jag hittade lite snuttar. Vad det var i paketen? Jo ett par skridskor, en ninja utklädningsdräkt+ninja svärd, en prenumeration på en fotbolls tidning och ett spel till ds. tyvärr var det bara till ds och inte till dsi som han har dvs han kunde inte spela det.
 
Efter skolan (där det bjöds på Piggelin) åkte vi och hyrde film, så blev det stora N's "önskemiddag" nämligen McDonalds. Till efterrätt blev det kladdkaka med jordgubbar och grädde. Jag tror och hoppas att han var nöjd med sin födelsedag

Kalaspåsar

Kategori: Allmänt

Det börjar närma sig kalas. Imorgon fyller stora N 7 år. Tänkt vad tiden går fort, tänk att jag var gravid för 7 år sedan. Jag känner mig grymt i ofas. Har varit jätteförkyld och inte alls på humör den här veckan så planeringen har fått stå åt sidan. Jag har iallafall varit ute i god tid och köpt hem engångstallrikar, servetter, plastskedar och kalas/godispåsar. Det är svårt att veta vad man skall köpa eftersom det mesta för barn går i teman som Cars, Ben 10, Spiderman osv. Nu är inte stora N så förtjust i sånt längre så det blev ett tema i svart och guld. Inte för att man behöver ett tema egentligen, det är ju "bara" ett kalas för släkt och vänner. Skolkalaset hålls på bowlinghallen nästa helg.
 
Tror jag är klar med tårt och kak planeringen nu, återstår bara att handla hem alla ingredienser och baka. Inte så bara faktiskt men med lite vilja skall det nog gå vägen.
 
Tänkte fixa kalaspåsarna redan idag, vi har köpt varsitt glas till alla barnen som jag tänkte fylla med lite godis och  ballonger. Köpte små söta klädnypor att sätta fast namnlappar på påsarna med.

Shepherd

Kategori: Hemma

Vi håller ju på att planera vårt nya sovrum, Sänggavel har vi redan hittat. Tyvärr måste vi sälja våra nya fina vita sängbord från Maze vi köpt tidigare. Eftersom sängstommen är hela 210cm bred finns det inte plats att hänga dem på väggen, vi måste köpa ett par som står på golvet istället. Dom kom inte ens upp ur kartongen....
 
Idag har jag köpt ett fårskinn från Shepherd att ha p golvet brevid sängen så det blir varm och mysigt om fötterna när man går upp på morgonen. Självklart är det vitt, vad trode du....
 

Taco time...

Kategori: Ätbart

Som hos de flesta andra barnfamiljer är tacos en favorit här hemma. Ungarna äter en variant som bara består av tortillabröd fyllt med grönsaker, riven ost och krossade tortillachips. Vi vuxna vill gärna ha köttfärs, salsa och guacamole också. Min favorit är Old el Pasos kryddor och salsor men de har varit helt omöjligt att hitta. Till slut mailade jag för att fråga vart man kunde få tag på dem (snacka om desperat va?). Till svar fick jag att alla affärer i sverige hade slutat ta in det. Varför fick jag inget svar på. Men jag fick en lista på affärer som kunde ha kvar och en av dem låg i Skärholmen. Idag var M på ett ärende där och passade på att bunkra upp med ett lager kryddor och salsa. I ärlighetens namn gillar jag nog kyckling fajitas bättre än tacos, men vi hade köttfärs hemma så ikväll blir det tacos!!
 
Ja han köpte betydligt mer än såhär.....

Helgen

Kategori: Familjen

Oj vad helgerna går fort. Den här har bara flugit iväg och då hade vi ändå en 3 dagars helg (borde man alltid ha!)

I fredags var vi ute på Sova i Arninge och kikade på sänggavlar. Bingo, nu har vi hittat den vi skall ha! Återstår bara att beställa den, nya sängben och en sängkappa och få allt på plats..... Efter den lyckade turen blev det lunch hos svärmor där vi hämtade lilla N. Sen var det pass dax, hade bokat tid i Täby. Det gick riktigt smidigt trots att jag ser ut som en sur kriminell kärring, men jag skall ju bara ha det i fem år....

Igår, var det fotbollsträning för stora N och prinsesskalas för lilla N. Sen kom familjer R hit på middag och Settlers. Trevligt som alltid.

Idag har det varit fotbollsmatch som alltid på söndagarna. Vinst med 3-1!! Inget mål an stora N men han var jätteduktig i försvar. Nu myser vi i soffan och tittar på barn favoriten Fångarna på Fortet....,

Lilla N dokumenterade matchen

70 på Schuttis

Kategori: Shopping

När man går från tunnelbanan till Berzeli park där Berns Asiatiska ligger passerar man en massa roliga affärer som man gärna skulle shoppa loss i om man hade obegränsat med pengar. I torsdags gick jag och M just den vägen och vad såg jag? Jo det var 70% REA på Nathalie Schuterman. Vem kan gå förbi 70 på Schuttis utan att åtminstonde kika lite? Inte jag iallafall så jag släpade med mig M in på barndelen. Det kändes rätt urplockat men jag hittade iallafall en söt klänning/tunika till lilla N från Marc Jacobs som jag inte kunde låta bli att köpa med mig. Men alltså fy tusan vilka priser, vem köper så dyra kläder till sina barn? Nu pratar vi fyrsiffrigt för en typ T-shirt, ja OK från Dior men ändå....
 
Söt liten påse man kan ha matlådan i ;-)
 
Lite söt är den allt. Blir super att ha med ett par tights till nu på hösten.