Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Trött och lite ledsen

Kategori: Allmänt

Fy vad trött jag är och har varit de senaste dagarna. M tycker jag är ett jättetrevligt sällskap som somnar i soffan hela tiden. Vet inte varför jag är så trött. Skyller på jobb och pollen. Idag boostade jag mig med den största juicen från naked juice bar
även den här gången med ananas/apelsin/passion/jordgubb.

Det som också gör mig trött men mest ledsen är det som hände igår. En djurgårdssupporter blir misshandlad till döds. Det skall inte få hända, inte någon, vilken lagtillhörighet man än har.
Vi tittade på matchen och stora N tyckte det var jätte otäckt när supportrarna gick ut på planen och det kom in en massa poliser. Jag tyckte också då att dom var idioter. Nu har jag förstått att dom ville avbryta matchen efter de fått höra att han gått bort....


Soooool

Kategori: Familjen

Vi startade den här soliga dagen med att åka till Gångsätrahallen och handbollsfestival som vi var ansvariga för. 
Det var först uppvärmning sen två matcher a 20 minuter per match, sen ett träningsmomentet och efter det ytterligare två matcher. Under träningsmomentet träffade jag min gamla arbetskompis E som hängde i ishallen och vi tog en prommis i det underbara vädret. Sen tillbaka till hallen för att heja på de två sista matcherna. Det gick jättebra, stora N's lag vann alla sina matcher.
Direkt efter åkte stora N och M på fotbollsträning.

Efter en sen lunch har vi plockat iordning på uteplatsen, så nu står utemöblerna på plats. Invigde dem med en cider och lite läsning

Så härligt väder. Har saknat solen!!

Loftsängar

Kategori: Hemma

Nu är loftsängarna på plats. Det blev verkligen superbra. Ungarna älskar sina nya myshörnor de fått under sängen där de kan hänga. Jag har köpt en massa kuddar och varsin mysig filt på Jysk. Så här blev det hos stora N
Och myshörnan
Som inte såg ett dugg mysig ut i blixtljuset.

Hos lilla N ser det ut såhär
Och hennes myshörna 
Hon har lite ljusare kuddar än stora N. Båda tycker om att sova där uppe men tycker det är lite läskigt att det "svajar" lite vilket det gör när man inte har en säng under som i en våningsäng. I det stora hela ett mycket bra köp.

Lunchshopping

Kategori: Familjen

Idag tog jag en tidig lunch. Behövde gå till Apoteket och ta ut en massa allergimediciner. Sen tog jag en sväng in i centrum. Stadium hade en massa bra priser och sen ytterligare 25% för medlemmar. Där köpte jag en massa grejer. Det blev till stora N två T-shirtar, två fotbollströjor och två shorts, lilla N fick ett par träningstights och ett par skidbyxor till nästa vinter. Till mig köpte jag ett par löpar (promenad) tights och M fick strumpor. Sen gick jag till Lindex som hade 20% på och köpte två par jeans och ett par shorts till stora N.
Efter det blev det en urgod och urdyr ananas/apelsin/passion/jordgubbsjuice på Naked juice bar

innan jag fick pallra mig tillbaka till kontoret igen. Farligt farligt att jag har så nära till shopping nu för tiden.

Färskpotatis

Kategori: Ätbart

Ibland är det skönt att äta middag när ungarna gått och lagt sig. Idag blev en sån dag. Ungarna åt amerikanska pannkakor till middag. Dom ville hellre ha det än våfflor. Själv svängde jag förbi Mariannes på vägen hem och köpte lite gott. Det blev världens godaste salami som jag blivit lite lätt beroende av. Sen en styckningsdetalj som jag inte riktigt kommer ihåg vad den hette. Den var som en filé fast inte oxfilé. Kan det ha varit någon slags ytterfilé eller något? Det är lite kul att be om tips för då äter man inte alltid samma. Ett pluss att dom  inte bara föreslår det dyraste, den här filén betalade jag ca 125:- för och då räckte den till oss båda utan problem. Jag brynte den i stekpannan och lät den gå till 53 grader i ugnen som stod på 150 grader. Den blev aldeles perfekt. Till köttet köpte jag deras goda bea och för mig årets första färskpotatis 
Sen gjorde jag en tomat och mozarella sallad. Gissa om det var gott. 

Man kan ju tro att vi skulle sitta med tända ljus och en flaska vin. Närå det blev vatten i soffan framför DIF - AIK. Än så länge ser det bra ut. Håller tummarna.

Loftsängar

Kategori: Hemma

Idag kom sängarna. M var hemma och tog emot när DHL kom och levererade. Sen när jag kom hem hade han redan skruvat ihop en och en halv säng. Medans jag fixade middag skruvade han ihop det sista. 
Under sängarna har vi ungarnas gamla resormadrasser som fått på sig ett madrasskydd i frotté. Det skall fixas och pumpas lite till men jag tror det blir toppen bra. Här kan man ligga och mysa
Vi beställde vitlackade ribbor under sängen, det är jag sjukt nöjd med.

Fotboll, bowlingkalas och McDonalds

Kategori: Allmänt

Idag var det fotbollsturnering på schemat. Kändes sådär när jag vaknade på morgonen och hörde regnet smattra. Men det slutade regna och solen tittade fram lagom tills det drog igång. Det var en träningsturnering ute på ön. Killarna fick prova på att spela 7 manna vilket betydde större plan och större mål.
Det gick inte så bra för stora N's lag men dom hade kul iallafall.

På eftermiddagen var lilla N iväg på bowlingkalas (sitt egna kalas har hon med en kompis på Livrustkammaren på lördag om två veckor) och efter det blev det Mc Donaldsmiddag. Det var lilla N som fick välja eftersom vi hade folk över igår på själva födelsedagen.

Säger som alltid, åh vad fort helgerna går. Imorgon ny vecka, "ensam" på jobbet så det är bara att hoppas att överlämningen har varit bra. Sen kommer nog sängarna också så det blir att mecka ihop dem. Spännande att se hur det blir.

Vår sexåring

Kategori: Familjen

Idag fyllde hon sex år. Vår finaste finaste lilla N. Självklart startade dagen med sång paket och frukost på sängen.
Lite yrvaket rufsig (trots att hon legat och låtsatsovit ett bra tag...)
Av oss fick hon två klänningar, en Monster high docka, Monster high pysselbok, pärlor och en spegel. Stora N gav henne sitt Nintendo som han inte spelar på längre och som hon varit sugen på. Sötisen, världens snällaste storebror.

Sen var det bara att sätta igång att baka klart och panikstäda. Jag bakade och M städade. 

När kalaset var slut stannade familjen B kvar och hängde. Vi åt middag som bestod av chili på högrev till oss vuxna och tacos till ungarna. Lika trevligt som alltid.

Tack alla som kom och firade lilla N med oss och tack för alla fina presenter!

Redo för kalas i en av sina nya klänningar. 


Hemmafrun som jobbade

Kategori: Familjen

Idag har det varit full rulle hela dagen. Lite strul på jobbet gjorde att jag satt med näsan i excell från halvåtta till halvtvåtiden då jag släpade mig iväg för att äta lite. Sen på eftermiddagen försökte jag trycka in det sista i mitt trötta huvud för idag drog killen jag vickar på pappaledighet.
Väl hemma var det bara att sätta igång och baka för imorgon fyller världens finaste lilla N år. Jag har hunnit med en kladdkaka, en mazarinkaka, ett pajskal, chokladbollar och har nu en pavlova i ugnen. På spisen har jag en chili som skall bli morgondagens middag. Imorgon skall jag göra pajfyllning, en hallonpaj och lite kakor. Ibland känner jag mig lite som en superhemmafru som dessutom jobbar 100% 
Nu har jag craschat i soffan med en 
För det är jag värd!!


Pompoms

Kategori: Hemma

Har inte hunnits med så mycket. Har hängt upp pompoms i Lilla N's rum. Blev riktigt fint och mysigt

Sen har jag slagit in en massa paket men dom blev nerstuvade i en låda. Får visa dom och framförallt innehållet på lördag när lilla N fyller år.

Imorgon är sista dan för upplärning på jobbet, sen drar "kollegan" och jag är ensam kvar. Lite läskigt, vill suga åt sig så mycket som möjligt nu. 

Lite mycket nu

Kategori: Allmänt

Det känns som det är lite mycket nu. "Korvstoppning" på jobbet vilket gör mig helt slut i huvudet. Dessutom börjar jag få ont i halsen, typiskt när jag verkligen inte får bli sjuk nu. Igår sprang jag ut på lunchen och shoppade lite kuddar på Jysk. Lunchen intogs sen framför datorn, en rätt lyxig pastasallad

Idag blev det favorit i repris. Kuddshopping på Jysk och lunch framför datorn, men idag en god macka med tomat, mozarella och parmaskinka.

På väg hem åkte jag förbi Inreda.com och plockade med mig lite saker. Tallrikar till lilla N's kalas, silvriga pompoms som skall hänga i hennes rum
och en födelsedagspresent till henne från farmor. Vad det är får ni se senare.

Skruva och muttra

Kategori: Hemma

Ja det är precis vad jag har gjort ikväll. M var förbi det stora möbelvaruhuset tidigare idag så efter middagen var det bara att sätta igång.
Jag skruvade och skruvade och tillsist hade jag fått ihop alla lådorna fast det fattades såklart två små skruvgrejer till den sista, suck... Tror att den är rätt stabil ändå men skall väl försöka få tag i dem ändå. 
Nu har iallafall lilla N en ny byrå. Imorgon blir det att skruva ihop skrivbordet och på onsdag eller torsdag hoppas vi kunna skruva ihop sängarna. I bästa fall har vi allting i ordning på lördag när lilla N fyller år, i värsta fall är det kaos. 

Helgen som försvann

Kategori: Familjen

Jag är tjatig men åh vad trött jag är hela tiden. Igår slocknade jag före 23 och eftersom vi var barnfria blev det sovmorgon till 9-nånting. Jag borde alltså vara rätt utsövd men icke. Skyller lite på pollen, brukar bli ganska däckad av den.
Annars har dagen rullat på. Hämtat barn, handlat, ätit en god kycklingsallad till lunch
Alla fick plocka ihop det dom ville vilket gjorde alla mätta och glada.
Sen försvann lilla N på kalas och nu är jag med stora N på handboll 

Sen var helgen i princip slut. Men middag och favvo programmet Mästarnas mästare hinner vi klämma in.

Skjuta skarpt

Kategori: Allmänt

Idag var jag och M iväg och sköt med herr och fru B. Ja faktiskt, och det var hur kul som helst. Vi var på The Target ute i Västberga. Det började med en säkerhetsfilm och sen gick vi in i rummet där vi skulle skjuta. Alla fick skyddsglasögon och stora feta hörselskydd. Kändes lite läskigt eftersom jag inte skjutit med skarpa skott förut. Vi fick provskjuta fem olika pistoler. Det var häftigt, lät ordentligt och på vissa vapen var det riktiga rekyler. Stilstudie på min snygga M (ja han vänder bästa sidan till)

Ni ser alla hylsor på golvet.

Efter skjutningen skulle vi gått ut och ätit en tidig middag men jag var lite trött och hängig så vi åkte hem var och en till sitt istället. Jag och M köpte hem indiskt och kommer tillbringa resten av kvällen i soffan.

Pizza, godis och dunjacka

Kategori: Familjen

Fy tusan vad skönt med fredag. Är helt urlakad efter första jobbveckan. Men å andra sidan har det inte varit så här skönt med fredagkväll på länge.
Trodde aldrig jag skulle komma hem idag. Klaratunneln var ju avstängd och det kom jag på aldeles för sent. Panik!! Jag hittar verkligen inte i stan, men med hjälp av GPSen krånglade jag mig hem. Nu blir det hämtpizza, en massa smågodis 
och Lets dance. Precis vad jag känner för (kanske inte Lets dance då i och för sig)

Har föresten shoppat en jacka också. 70% på andmotion.se (skynda fynda) så det blev en dunjacka från North face. Tror jag kikade på den tidigare men då blev det en annan. Nu kunde jag inte låta bli. En mörkblå fining blev det

Skall ju bli kallt och snö igen så jag kanske till och med får nytta av den den här säsongen.

God onsdag

Kategori: Allmänt

Ytterligare en jobbdag avklarad. Jag vet att det inte är något märkvärdig med att jobba det gör de flesta av oss en sådär fem dagar i veckan. Men efter att ha varit hemma i ganska exakt sex månader tar det ett tag att komma igång. Är dessutom lite orolig att jag inte kommer hinna lära mig allt eftersom
killen jag skall vicka för går på pappaledighet redan nästa fredag. Får göra det bästa jag kan helt enkelt.

Något positivt är att det går mycket fortare att ta sig dit och hem än jag trode. Idag åkte jag hem straxt efter fem och det tog mig drygt 30 minuter. Inte illa tycker jag.

På vägen hem svängde jag förbi Mariannes (det var dit det tog drygt 30 minuter om man skall var petig) och köpte hem lite gott. Det blev hängmörad ryggbiff, bea, skagenröra och supergod stark salami. Lite lyxigt för en helt vanlig onsdag.
Busade till det och tog en cider bara för att jag var sugen. Gissa om det var gott.

Frestelser

Kategori: Allmänt

Förra jobbet låg inte direkt centralt. Uppe i skogen med en 15 minuters promenad (kanske 10 om man gick hurtigt, det gjorde inte jag) till Centrum. Ett ganska stort centrum med ganska tråkig shopping.
Nu går jag förbi det här varje dag 
en gång på väg till kontoret och en gång på väg därifrån. När jag fått ett passerkort så jag kan komma in på jobbet utan att behöva ringa på en kollega kommer jag rusa dit på lunchen. Det är en av mina favorit affärer. Kan bli dyrt... Sen finns det ju en galleria också som jag måste utforska.
Som om det inte var nog med frestelser blev jag bjuden på bulle imorse 
Gissa vad som låg kvar på bordet när jag gick hem. Ledtråd, det var inte bullen.....

Första dagen

Kategori: Allmänt

Så var första jobbdagen avklarad. Började med att fixa parkeringstillstånd, hitta garaget och sen närmsta vägen till kontoret. Det gick helt ok.
Mjukstartade med ett litet möte och sen ett besök i gruvan som ligger 20 meter ner under kontoret. Lite häftigt faktiskt


Den vart det mest titta och lyssna vilket gör mig så trött. Imorgon får jag min dator och kan sitta och pilla lite själv.
Tror det blir bra det här.

Helgen

Kategori: Hemma

Känns lite konstigt att tänka tanken att jag skall jobba imorgon. Blir en liten mjukstart då jag inte skall vara där förens klockan tio. Men innan dess skall jag fixa med garageplats och det viktigaste, hitta dit. Ja jag har varit dör en gång förut, då gick jag på gps. Lär bli detsamma imorgon.

I helgen har jag försök att njuta så mycket det går av att vara ledig. I fredags blev det ingen shopping för mig då vi kom lite efter i planeringen. Jag stannade hemma och målade första strykningen istället.
Igår målade jag igen sen var vi en tur till centrum och köpte nya trosor åt lilla N. Hon har börjat klaga att dom hon har är för små. Konstig det är ju ändå storlek 86/92.... Nu har hon fått ett gäng som passar. Var också inne på Papilles och köpte hängmörad ryggbiff och en god buffelmozarella. Det fick bli gårdagens middag. Till det drack vi den här
Sen blev det såklart Mellon. Nej jag tyckte inte rätt låt vann.

Idag har vi mest tagit det lugnt. M har spelat tennis och är nu med stora N på handboll. Jag och lilla N kom just hem från bollskoj. Nu är det dusch och middag som gäller. Och uppladdning inför morgondagen såklart.

Loftsängar

Kategori: Familjen

Igår började jag måla lilla N's rum, idag gjorde jag sista strykningen. Blev riktigt bra tycker jag. Älskar kalklitir, lätt att måla med och luktar nästan ingenting.
Lilla N blev nöjd och det är ju huvudsaken. Nu har vi kommit på hur vi skall göra med säng också. Vi har beställt varsin loftsäng till ungarna. Det bästa var att vi kunde bestämma alla mått så dom blir 120 breda och 150 höga. Under tänkte vi göra en mysig sittplats med en massa kuddar. Sängarna levereras till dörren i början på nästa vecka.

Kalklitir Antique rose

Kategori: Hemma

Igår hade jag en riktig slödag. Riktigt skönt för jag har varit så trött de senaste dagarna. Kropp och knopp kanske slappnar av nu när jag inte behöver bara stressad över jobb. Lilla N var hemma med mig på förmiddagen. Vi bara hängde i soffan, hon fixade med paddan och jag tittade på stand up på datorn. Efter lunch körde jag ut henne till farmor.

Idag skall jag måla hennes rum med Kalklitirs Antique rose. 

Inte hela rummet utan en vägg, tror det blir fint.

I kväll tänkte vi överraska stora N med bio. Han vill se Herr Peabody och Sherman som har premiär idag. 
M och stora N kollar bio och jag går i affärer. Då blir alla glada och nöjda.

Atlas Copco

Kategori: Allmänt

Så börjar det närma sig jobb igen. Det var det mötet igår handlade om. Redan på måndag börjar jag jobba här som 
IT koordinator

Skall bli jättespännande. Det var ju ett tag sen sist och ännu längre sen jag jobbade med IT. Men jag hoppas att det är som att cykla. Lite vingligt i början men sen rullar det på som aldrig förr.

Nu skall jag försöks att verkligen njuta av mina sista lediga dagar. Idag kör jag lunch på Långängensgård med L sen kanske en liten tur till Centrum för en titt. 

Pärlor och kaffe

Kategori: Familjen

Idag har jag faktiskt varit inne i stan. Det är inte ofta det händer men idag hade jag ett möte. Passade på att shoppa lite. Men inga kläder om ni nu trode det. Första stoppet blev Panduro där jag köpte några pärlplattor, en massa pärlor,  och lite påskpyssel

Sen blev det en sväng in på Nespresso för att köpa kaffe. Blev de vanliga favoriterna och en chai variant. 

Så nu kan vi pyssla och hinka kaffe, alla glada och nöjda. Jag är lite extra glad och nöjd över de fina rosorna jag köpte hem igår. 

Har ju varit inne på tulpaner nu ett tag och kände för lite ombyte. 

Stor kille

Kategori: Familjen

Stora N har börjat gå själv till skolan ibland. Idag var en sån dag. Han tycker det är kul och vill gärna göra det. Då är det bra med mobiltelefon, han ringer alltid när han kommer fram. Han känns så stor när han går iväg.
Det ger mig och lilla N en lugnare morgon när vi inte har hans skoltid att passa. Idag hann vi mysa i soffan och ta lite "roliga" kort


Lika bra att passa på. När jag börjar jobba igen blir det säkert mycket stressigare och tidigare mornar.

Sängproblem

Kategori: Inredning

Jag blir så trött ibland. Hade hittat en jättesöt lite lägre loftsäng till lilla N på Blocket. Hon var jättetaggad och tyckte den var jättefin. Idag åkte M och min pappa dit för att köpa den. Då klämmer säljaren ur sig att den är väggmonterad. Stod det i annonsen tror du? Syntes det på bilden? Nope. Så irriterande.
Nu får vi tänka om. Att köpa en ny kostar lite för mycket och finns nästan bara i 90cm bredd.
Funderar på att försöka bygga upp sängen på en malmbyrå istället, typ såhär

Tyvärr har vi ju tummen mitt i handen här hemma så vi får se hur vi löser det hela.

Födelsedagskalas

Kategori: Allmänt

Idag har vi firat M igen. Vi gillar att fira... Nu var det släkten som kom över och fikade på tårta med hallon och Dajm, kolapaj med seasalt, den obligatoriska kladdkakan, grädde, jordgubbar och munkar

Vi fick presenter. M fick duntäcke, kudde och en hel massa böcker. Jag fick två grå ostronskålar från Mateus. Sen fick vi vin, gott!!

De flesta stannade kvar på middag. Vi gjorde det lätt för oss och köpte hem en hel massa thai mat. Vi mumsade i oss vårrullar, dumplings, Pad Thai, kycklingspett med sataysås, biff med chili och kyckling med cashewnötter.

Nu är det såklart andra chansen som gäller.