Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Gympaskor

Kategori: Shopping

Idag shoppade jag gympaskor till ungarna. Kikade in på Barnskospecialisten och hittade gympaskor från Diadora för 99:- styck. Superpris då lilla N's kostat 399 och stora N's 499. Lilla N har resorsnöre med resorlås och stora N vanlig snörning. Perfekt att ha på dagis och i skolan där skorna brukar ha en tendens att bli rätt slitna. Köpte faktiskt två par till stora N så han har till nu och till efter sommaren. Fri frakt och fria returer, kan inte bli bättre.

Riktigt fina

Äggjakt

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit i Täby hos svärmor för fika och påskmat. Vi började med fika när vi kom dit. God chokladkaka, rulltårta med blåbär och lemoncurd och goda drömmar. Efter fikat blev det äggjakt i trädgården. Lite annorlunda att hitta påskägg under en julgran (den har typ frusit fast) men den är lite klurig den där påskharen. Till middag fick vi en massa gott bland annat sill, lax, ägg, kycklingspett, jansson, köttbullar, prinskorv och en massa annat gott.
Nu är vi hemma mätta och belåtna. Blir nog soffan och en massa Grey's avsnitt som vi missat.

Äggjägare

Vår på G?

Kategori: Allmänt

Så skönt med Påskledigt!! Igår kom M hem från jobbet med ett gigantiskt påskägg fullt med godis. Gott men "farligt". Får köra en socker avgiftning efter påsken tror jag.
Idag fick jag sovmorgon, låg kvar i sängen länge. Vid 10 gick jag upp och åt frukost. Efter frukosten gick vi en liten prommis till Willys för att köpa lite saker. Det var riktigt skönt ute och trots att det fortfarande är kallt fick jag lite vår känsla. Hoppas det stämmer, vill ha vår NU trots att jag säkert kommer klaga på pollen sen när jag är jätte allergisk.
När vi kom hem hade vi en liten FIFA turnering som jag förlorade stort. Nu har vi ätit lunch och skall snart hem till mamma för fika och middag. Vi skall byta barn då också, ta hem lilla N och lämna stora N.

Godis är GOTT


Ledig

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit ledig. Lilla N är hos mormor, stora N har varit i skolan och M jobbar. Själv hade jag en date med P och hennes lilla G. Vi hängde hemma, drack kaffe, åt en god pastasallad med halloumi, sparris, soltorkade tomater, avokado och parmaskinka.
Sen hämtade jag stora N rätt tidigt. Vi åkte till centrum och fikade på Princess, shoppade jeans på Lindex och hårband på HM.
Nu är vi hemma och hänger. Stora N kollar på fotboll och jag datar. Skönt med långhelg!!

Mat och stora N

Vatt och Veke

Kategori: Inredning

Kikade in på Campadre idag och hittade några fina saker. Först blev det en fin taklampa till lilla N. Idag har hon en rosa sak som ger ett dåligt rosa ljus dvs inte så jättebra. Den jag köpte idag är också rosa och kommer från Vatt och Veke. Förhoppningsvis ger den ett bra ljus också.
Sen blev det en kylpicknickkorg från Queen Anne. Vet inte hur praktiskt det är med en korg, men den var så fin (och billig) så jag kunde inte låta bli.

Plus plus

Kategori: Allmänt

Jag vet inte om vi är lite efter men vi har precis upptäckt plus plus. Det är små "pusselbitar" som ser ut som två plus som sitter ihop som man kopplar ihop och bygger saker av. Man kan bygga både två och tre dimensionelt. Lilla N fick det i födelsedagspresent och nu byggs det här hemma, båda ungarna tycker det är jättekul (M också....)

Söndagsångest

Kategori: Familjen

Åh imorgon skall jag till jobbet igen, längtar inte. Längtar istället tillbaka till den underbara värmen, solen och de lata dagarna på Aruba. Men det är bara att bita ihop och köra på. Snart kommer nog våren hit också kan man ju hoppas. Får se fram emot sommarens resor till Turkiet och London.

Idag har stora N redan hunnit med en träning. Nu är det snart lunch sen skall jag med stora N på handboll och M kör lilla N till ett kalas och skall sen handla. Tillbaka in i hetluften direkt. Kvällen lär bli lugn med TV och hämtmat.

Längtar längtar längtar....

Kalas

Kategori: Familjen

Idag har vi haft kalas. Vi höll det litet med bara närmsta släkten då vi alla är rätt trötta efter resan. Jäkla jet lag hur länge skall den sitta i?
Jag orkade inte fixa något avancerat så det blev den "vanliga" Pavlovan den här gången med daimgrädde och jordgubbar och blåbär. Sen gjorde jag en riktigt hög tårta med 2 lager var av chokladfluff och hallon/whipped cream cheese frosting, täckte med samma frosting och hade på hallon, enkelt och gott. Sen gjorde jag bara chocolate chip cookies och macaroner med två olika fyllningar (hallon och citron). Vi fikade och lilla N fick en massa fina presenter.

Dagens fikabord

Grattis lilla N

Kategori: Familjen

Idag för fem år sedan (ganska exakt den här tiden) kom hon till oss med en rasande fart, vår fina lilla N. Såklart blev hon väckt av skönsång och en massa paket. I paketen fanns en Skrållan docka, en kassa apparat, en Hello Kitty dator, prinsess yatsy, simpuffar, och en Barbieklänning. Nu har vi varit på dagis med födelsedagsfika. Ikväll kommer mormor och morbror J, imorgon blir det släktkalas.

Grattis på födelsedagen finaste lilla N, min lilla prinsessa

Bokrea

Kategori: Shopping

Idag åkte jag och stora N till centrum efter att jag hämtat honom i skolan (hittade honom på fotbollsplanen spelandes fotboll i snön). Planen var att köpa presentpapper, present från stora N till lilla N och present till ett kalas lilla N skall på nu i helgen. Inne på Akademi bokhandeln upptäckte jag att dom hade börjat med halva reapriset. Kunde såklart inte låta bli att köpa lite böcker bl.a. den senaste av Jean M Auel (läste också hennes böcker om Ayla när ni var yngre?), en av Katerina Janouch, en om en familj som "kopplar ner" ett halvår som experiment, en bakbok och en kokbok till barnen. Ja sen blev det andra vi skulle köpa från början också.

Om ni ser vad det står på prislapparna så kostade de alltså hälften av det, nästan gratis...

Hemma igen

Kategori: Semester

Nu är vi hemma igen. Fy tusan vad kallt det är!! Flygresan hem gick bra trots ett jobbigt stopp i Oslo för att släppa av lite Norrmän. Antar att det var första och sista gången jag önskade att jag bodde i Norge. Blev inte så mycket sömn på planet så vi är alla dödströtta.
Lite trist är att vi inte fick med oss alla väskor, en blev tydligen kvar i Oslo. Som tur är ringde de precis från Arlanda och de levererar väskan ikväll.
Nu skall vi försöka vara vakna hela dagen och lägga oss tidigt. Skönt att vara hemma även om jag redan saknar solen.

Ovan molnen är det fint väder ;)

Middagslyx

Kategori: Semester

Igår lyxade vi till det lite och åt middag på Windows igen. Känns konstigt när man måste betala för maten när man är van att bara resa sig och gå.
Maten var jättegod och det är trevligt med lite omväxling. Även om maten är bra här är det lite lika hela tiden.

Jag åt en förrätt bestående av scampi, sallad, bruschetta och guacamole. Till varmrätt blev det Chateaubriand serverad med potatismos och 3 såser. Efterrätten bestod av en choklad kaka med mint och apelsin, mint och apelsinsås och en kula apelsinsorbet.

Jag måste säga att jag är imponerad av köttet här, alltid mycket bra kvalité och serverad precis som man vill ha det (i mitt fall medium/rare)

Goood mat

Och här kommer bilden :)

Kategori: Semester

Var lite snabb på knapparna. Här kommer bilden.

Sol igen

Kategori: Semester

Såklart slutade det regna. Moln har det varit till och från under hela resan och det tackar vi för. De gånger det är molnfritt är det nästan outhärdligt varmt, men just molnen och den ständiga brisen gör det helt perfekt.

Mina fina 3 på väg ner i havet.

Regn i paradiset

Kategori: Semester

Idag vaknade vi av att det smattrade utanför dörren, regn... Det drar väl snart förbi tänkte vi men nej inte idag.
Imorse gick jag och fru B och tränade, herr B är och dyker så vi lämnade ungarna med B. När vi kom tillbaka från gymmet hängde dom i lobbyn som är under tak. Här hänger vi fortfarande, läser, tittar på tv, spelar på paddor och telefoner. Funkar bra det med men vi hoppas på uppehåll efter lunch för solen tittar fram trots regnet. Om det fortsätter regna kanske det blir en fika på Dunkin Dounut, inte illa det heller.

Tennis

Kategori: Semester

Idag trotsade jag värmen och min knädoktor och hängde med M och stora N för att spela lite tennis. Jag skall egentligen inte hålla på med saker där det blir hastiga start och stopp rörelser men jag tog det lugnt och M slog snälla bollar till mig. Oj vad roligt det är!! Måste träna upp knät (hatar rehab) så jag kan bolla lite mer.
Stora N var jätteduktig och fick över en hel del bollar över nätet.
Men oj vad varmt och svettigt det var, skönt med ett dopp i poolen efteråt.
Nu har vi bara 3 dagar kvar i paradiset, måste tanka solenergi så det räcker till våren (som jag hade hoppats skulle slagit igenom hemma men det vankas smöoväder istället)

Stora N in action

Varmt

Kategori: Semester

Idag är det riktigt varmt och fuktigt. Så varmt att vi övergett poolen till skuggan på baksidan av våra rum (vi har rummen bredvid varandra) och sitter och hänger. Vår A/C gick sönder i natt, vaknade tidigt och kunde inte somna om. Men vi märkte inte att den var trasig förens vi kom hem efter frukost och inte möttes av ett svalt rum. Men det har dom fixat nu, skönt.

Just nu är M och lilla N iväg och handlar mellis (ja jag vet vi kan äta vad vi vill här men ibland vill man ha något annat) på Dunkin Dounut. Det är ju trots allt fredag

Baksidan och vår lilla veranda

Converse comics

Kategori: Semester

Igår åkte vi in till stan hela ligan för att kika lite. Jag hittade söta crocs till lilla N för halva priset så 14 dollar blev det. Perfekt till en crocs älskare, det här var en lite annan modell än den vanliga. Blir super till sommaren. Till mig själv hittade jag ett par coola Converse. Det är ett samarbete med Marvel och heter Converse comics. Mina nya fina är vita med Superman bak på hälen. Stora N har redan paxat dem när han kommer upp i den storleken (tar nog inte så lång tid...) Sen blev det inte så mycket mer, bara några tröjor till ungarna på någon "inhemsk" affär. M köpte två TH tröjor när han och J var inne en sväng innan bröllopet så han har fått lite han med. Nu blir det nog ingen mer shopping.

Känns som tiden springer iväg, inte så många dagar kvar nu.
Idag är M och stora N på en heldags utflykt på en aktivitets ö med bananbåt, vattenrutchbanor, snuba och mycket mer skoj. Jag och lilla N hänger vid poolen

Mina nya Converse

Ödlor

Kategori: Semester

Jag har tidigare nämnt att det finns mycket ödlor här, det är ingen överdrift. Det finns stora ödlor, små ödlor, mini ödlor, ödlor som är gröna, ödlor med randiga svansar och ödlor som är grå. Inland hittar man dom i buskar, ibland på husväggar och i taket på restaurangen. Häromkvällen följde en miniminiödla med oss in men M fick ut den rätt fort. Stora N döpte den till Geckomole, rätt kul tycker jag. Säger det igen, tur att jag inte har ödlefobi.

Ibland ser det ut såhär i busken bakom solstolen

Rastlösa

Kategori: Semester

Vi bor på en Family hotell, vad det betyder vet jag inte riktigt men det finns iallafall inte barn aktiviteter som på ett Sunwing (ja vi åker med Ving) Det betyder också att det inte finns så mycket barn här. Så här efter två veckor känns det som barnen är lite rastlösa. Man kan inte bada hur mycket som helst och även om man kan det blir också det lite tråkigt i längden.
Som tur är finns det ett pingisbord där man kan spela lite, i lobbyn har dom ibland på tv med barnprogram, sen har dom Bingo några gånger i veckan, där har stora N lyckats vinna 2 gånger och M en gång så nu har vi ett gäng vinflaskor och vinglas. På den andra resorten har dom också två biljardbord som vi brukar spela på när vi är där och äter middag. Tror det finns en engelsktalande barnklubb där också men den har vi inte orkat ta oss till.


Dunkin Dounut

Kategori: Semester

Man märker att Aruba är rätt amerikaniserat, det finns Wendys, pizza hut, Kentucky fried chicken, Dunkin Dounut.... Jag tycker egentligen att vi har skräpmat så det räcker hemma men något som gärna skulle få flytta hem är Kentucky och Dunkin. Självklart har vi inte kunnat hålla oss från munkarna. Priserna är tokiga, typ 8 dollars för 4 stycken och 10 dollars för 12 stycken. Fattar inte riktigt hur det går ihop men vi köpte såklart 12, man är ju ekonomisk ;)

Nyttigt mellis

Träna

Kategori: Semester

Idag drog jag och fru J iväg och tränade efter frukost. Gymet ligger på grann resorten men det tar bara ca 5 minuter att gå om man inte hoppar på en shuttel som går mellan resorterna. När vi kom fram upptäckte vi att a/c'n var trasig. Jippie, gissa om det var varmt. Det var iallafall två dörrar öppna som gjorde att det kom in lite luft. Eftersom jag inte tränat på ett bra tag tog jag det lite lugnt. Cyklade 15 minuter sen två triceps övningar, två rygg övningar, biceps, bröst och axlar sen avslutade jag med några sit ups. Riktigt skönt att komma iväg, förhoppningsvis blir det en eller två gånger till.

Inte alltid man har den här utsikten när man gymmar.

Marmont

Kategori: Shopping

Slänger in en bild på dunkappan från Marmont jag köpte till lilla N. Har en liknande fast svart från samma märke. Så kan vi nörd matcha :)

Fin va?

Vinterkläder

Kategori: Shopping

Jag vet att jag är lite knäpp när det gäller shopping men idag har jag köpt vinterkläder och skor så det sprutar ur öronen. Känns lite udda att sitta vid poolen och klicka hem vinterkläder men jag kunde inte låta bli för priserna var suveräna. Det var inte bara jag M köpte en hel del han med. Den här gången köpte vi från Addnature, fri frakt, fria returer och öppet köp i 365 dagar vem kan slå det? Vad köpte vi då? Lilla N fick ett par vinter stövlar från Sorel och en dunkappa från Marmont. Stora N fick vinter stövlar från Kamik, täckbyxor från Marmont och dunjacka från Patagonia. M köpte skidbyxor och jacka från Marmont och skidhandskar från The north face. Sen blev det en skaljacka från Arcteryx som mamma skall få i födelsedagspresent och sen till sist en "mellan jacka" till mig från Marmont. Vi betalade ca 4500:- för allt vilket är mycket mindre än hälften av ordinarie pris. Nu är jag nöjd :)

Lite irriterad är jag dock. Idag var det ett annat bröllop här och dom har disco typ 10 meter från vårt rum. Ja jag är en gammal surkärring men dom spelar HÖGT!! Receptionen sa att dom skulle sluta vid 22 dvs om 15 minuter, hoppas det blir så (därav konstig tid för det här inlägget)

Inga bilder idag men skynda in på www.addnature.com och FYNDA!!

Bröllop!!!

Kategori: Semester

Igår hände det som vi vetat om ett bra tag men inte fått säga till någon. Finaste J&J gifte sig på stranden. Dom var så fina båda två. På förmiddagen hade vi varit i stan och klarat av de juridiska. På kvällen hade dom den riktiga ceremonin med bara oss som vittnen (och en hel del andra nyfikna som var på stranden) Efter vigseln blev det tårta och bubbel innan kvällen avslutades på golfrestaurangen Windows.

Mina fina fina vänner med deras lilla A

Maten

Kategori: Semester

Jag måste säga att maten här är riktigt bra. Bufféerna är fräscha och både vid lunch och middag har dom kockar som lagar till det man vill ha (beroende på kvällens tema) och till middagarna finns det en "carving station" med tex helstekt kalkon, rostbiff, helgrillad fisk osv. Till efterrätt finns en massa olika små kakor, cheesecakes, mousser och sånt.
Nu har vi också provat två till a la carte restauranger. Först den Italienska Paparazzi där jag åt en grymt god parmesan kyckling. Sen den asiatiska Ginger där jag åt vårrullar och en god biffnudelwok. Sen skall man ju inre glömma snackbaren där dom gör goda pizzor, grillade mackor och man till lilla N's stora lycka hämta hur mycket popcorn man vill. Vi kommer ju inte komma hem smalare än när vi åkte det är ju en sak som är säker....

Dessert, tre små rätter

Manikyr

Kategori: Semester

Idag åkte jag och J golfbil till resorten bredvid och tog en manikyr. Jag provade shellac innan jag åkte hit men det var inte bra, började lossna i kanterna och jag pillade bort allt. Men idag gav jag det en chans till. 30 dollares gav jag för en kortare manikyr och shellac. Mycket billigare än hemma. Den här gången blev det en riktigt knalligt rosa som funkar bra nu när
man fått lite färg. Får se om det här sitter bättre.

Väska

Kategori: Semester

Jamen såklart blev det en väska hos MK igår. Jag är ju lite svag för väskor (bland annat) och jag har faktiskt ingen väska därifrån tidigare. För att jag skall kunna försvara ett väskinköp för mig själv måste det vara en väska som inte liknar någon jag redan har och det lyckades jag med idag. Det blev en av hans klassiska modeller som jag tror heter Hamilton i ett grått reptilpräglat kalvskinn. Jag är supernöjd med inköpet som jag bara behövde betala $262 för, lite beroende på kursen blir det knappa 1800:-.

Shopping

Kategori: Semester

Idag åkte jag och J in till stan för att kika lite. Det finns en hel del affärer. Gallerian vi var i idag hade en hel del lite exklusivare affärer som Gucci, LV, Michael Kors, Furla, Ralph Lauren osv. Jag ville kika på em scarf/halsduk men hittade ingen jag gillade. Istället lyckade vi pricka Rean på Michael Kors, den aktiverades när vi var där. 40% och en bra dollarkurs är inte fel. Vad det blev? Det får ni se en annan dag ;)
Vi hann också med en islatte på Starbucks. Den satt bra för det är riktigt varmt.

Varmt

Kategori: Semester

Jäklar vad varmt det är idag. Har tidigare tyckt att det kanske blåst lite mycket. Idag blåser det nästan ingenting... Man kan knappt gå utan tofflor för då bränner man fötterna.
Men jag skall inte klaga jag skall suga åt mig så mycket sol och värme jag kan, förhoppningsvis räcker det att hålla kropp och humör uppe till den svenska sommaren kommer.

Den obligatoriska fot vid poolen bilden

Paxa platser

Kategori: Semester

Våra dagar här är sig rätt lika. Vi är vid frukosten vid 07.00. Då passar vi oxå på att paxa platser vid poolen. Man skulle ju kunna tro att vi är bland de första att göra det men nej, det ligger handdukar på mer än hälften av stolarna. Jag undrar hur det går till eftersom det inte är så mycket folk vid frukosten.
Sen är det insmörjning och läxläsning innan vi går ut till poolen vid 09.00.
Vid 12-tiden äter vi lunch, sen solar och badar vi lite till innan vi går in och duschar och vilar lite innan middagen som vi brukar äta vid 18.
Sen vid 21 brukar vi somna. Vilka party djur vi är va? Men jag antar att vi kommer in på rätt tid lagom tills vi åker hem. Annars är det rätt skönt det här med.

Det här går man förbi på väg till poolen, synd att jag har sandfobi....men ibland hänger vi här i alla fall...

Mata inte djuren

Kategori: Semester

Utanför buffé restaurangen står en skylt med texten; mata ej djuren. Först trodde vi det var ett skämt men sen såg vi den första ödlan. En liten grön som satt uppe i taket. Igår vid poolen fick vi besök av en större variant. Jag har fobi mot mycket, som tur är inte mot ödlor.

Annars är allt som vanligt. Vi var först vid frukosten. Vädret är soligt men med en del moln och vind vilket gör det behagligt men förrädiskt eftersom man inte riktigt märker hur mycket solen tar.

Kompis vid poolen