Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Glugg

Kategori: Allmänt

Häromdagen när vi hämtade stora N från skolan tyckte jag det var något som inte riktigt stämde. Och jag hade rätt, där fanns en glugg som inte funnits där på morgonen. Som stora N uttryckte det: A sparkade en jättehård boll, sen råkade mitt ansikte komma ivägen. Tanden hade tydligen flugit ut utan (den var lite lös redan, men in SÅ lös) att han märkte det, en kompis hade sett gluggen. Sen hade dom letat och hittat tanden på marken. På natten kom naturligtvis tandfén med pengar.
 
 
Jag tycker det ser så himla sött ut med glugg i överkäken. Börjar nästan skratta varje gång jag ser den. Men det är bara att vänja sig för någon ny tand verkar inte vara på gång,

Stevia

Kategori: Allmänt

Jag dricker aldeles för mycket cola light, men det är ju så gott. Vatten är också gott, ibland men blir lite tråkigt i längden. De flesta lightprodukter innehåller ju en del artificiella sötningmedel som tex aspartan. Nu har jag i och för sig hört att de mängderna man får i sig genom lightprodukter inte är skadliga, men man vet ju aldrig.
 
Nu har Fun light kommit med några olika sorter som är sötade med stevia. Stevia är ett naurligt sötningsmedel som kommer från vätriket och är fri från kalorier. Jag köpte hem en flaska med smak av hallon och granatäpple.
Har inte hunnit smaka den än men jag hoppas den är god, då kanske jag kan minska ner lite på Cola lighten.
 
 
Tycker det är lite lustigt att det står utan kalorier med ganska stora bokstäver mitt på flaskan, sedan med lite mindre text på ett inte lika framträdande ställe att den innehåller 3 kcl per 2.5 dl färdigblandad dryck. Men dom kanske menar att det är stevian som är utan kalorier, lite missvisande iallafall kan jag tycka

Sophiahemmet

Kategori: Allmänt

Igår va jag hos min öron näsa halsläkare på Sophiahemmet. Jag var hos henne för någon månad sen och då kom vi fram till att jag skulle ta en massa nässprayer och sen göra en datortomografi på mina bihålor innan jag skulle boka en ny tid. Datortomografin gjorde jag för ganska länge sedan men har sen inte kommit mig för att boka ny tid. I tisdags ringde jag till slut och fick en tid dagen därpå dvs igår. Tänk om det alltid skulle gå så fort att boka läkartider.
 
Varje gång jag kommer till Sophiahemmet reagerar jag på vilka fina gamla hus och lokaler sjukhuset ligger i. På många ställen har dom också äldre sittgrupper som passar in i miljön.
 
 
Igår va jag inte i hus H utan i K (eller om det var L?)
 
Den här gången kom vi fram till att jag skall operera näsan, räta upp nässkiljeväggen och sen göra något med näsmuskelaturen. Har till och med fått en tid, den 26 September smäller det. Sen blir jag sjukskriven 7-10 dagar. Förhoppningvis är jag helt återställd och otäppt när jag och tjejerna åker till Barcelona i Oktober.

Rea på Oii

Kategori: Shopping

Jag skrev tidigare i våras om att jag köpt två par bikinibyxor till lilla N från Campadre. Det hade jag tydligen inte gjort, för det kom aldrig hem några bikinitrosor och när jag kollade så fanns det ingen beställning.Egentligen ingen störra skada skedd, lilla N har ett gång bikinisar och baddräkter ändå.
Men jag kunde ändå inte låta bli att klicka hem den här supersöka lilla bikinin från Molo
 
 
Har kikat på den länge och nu när jag hittade den på REA hos Oii kunde jag inte låta bli. Fri frakt gör ju att man kan köpa enstaka plagg såhär. Förhoppningsvi kan hon fortfarande ha de flesta badkläder när vi åker till Aruba i februari för de lär ju knappast bli utslitna i sommar om det här skitvädret fortsätter.

Barkaby Outlet, igen

Kategori: Shopping

För att slå två flugor i en smäll åkte vi såklart ut till Rusta i Barkaby så vi kunde kila in på Outleten en sväng. Jag som brukar vara så bra på att shoppa verkar ha hamnat i någon slags svacka. För min del blev det endast en ynka liten klänning från Odd Molly
 
Jätte mjuk och skön att ha i sommar när värmen kommer (för den kommer väl...?)
 
M däremot shoppade loss, det blev några T-shirts, en långärmad tröja och en skjorta från Post Fire Dew (Odd Mollys herrkollektion). Riktigt fina saker till bra priser och sen 20% rabatt på det. Sen hittade han också en skjorta och 3 T-shirts från Lindeberg.
 
En efterlängtad VM boll åt stora N fick också följa med hem
 
 
 
 

Rusta

Kategori: Shopping

Igår fick plötsligt ungarna för sig att dom ville sova över hos mormor, båda två. Helt plötsligt hade M och jag hela dagen barnfri. Vi bestämde oss för att åka till Rusta. Jag har aldrig varit där förut så jag viste inte riktigt vad jag hade att vänta mig, men oj vad mycket saker dom hade. Vi köpte på oss en hel del.
 
Solkräm från Garnier för 59:- styck kändes jättebilligt. Vi plockade på oss ett gäng
 
 
Sen blev det en vit brandsläckare
 
 
Tvål och handkräm till gästtoaletten
 
 
En plastmatta till balkongen
 
 
(Snart är vi nog klara med balkongen, behövs lite slutpiff bara. Sen skall ni få se hur det blev.)
 
Vi köpte också en svart Badenbaden stol att ha på uteplatsen, lite disktrasor, tvättsvampar, sköljmedel och annat småjox.

Hunter gånger två

Kategori: Shopping

Helt otroligt att det faktiskt var fint väder på midsommarafton. Men sen kom ju regnet igen. Så himla trist, jag vill ha sommar nu!! Men å andra sidan jobbar jag ju 2 veckor till för att vara ledig en vecka och sen jobba två veckor innan min "riktiga" semester börjar, så skall det vara dåligt väder så skall det väl vara det nu så kan det vara fint sen när jag är ledig. Vad gör man då för att pigga på sig lite i det trista vädret? Vad kan vara mer passande än att shoppa gummistövlar? Campadre har ett erbjudande från Hunter som jag inte var sen att nappa på.
 
Till mig blev det ett par Hunter Millbank Ladies i vitt
 
 
Eftersom jag har ett par Hunterstövlar sen tidigare var det kul med en lite annorlunda modell, de här ser ju mer ut som en gymnastiksko än en gummistövel
 
Sen blev det ett par Hunter Kids First i grönt till lilla N
 
Den här lite enkalre modellen blir perfekt att ha på dagis. Jag tycker om att han minst två par gummistövlar i varje storlek till barnen så dom kan ha ett par på dagis/skolan och ett par hemma.
 

Midsommar

Kategori: Allmänt

I år firade vi midsommar hemma hos familjen AW tillsammans med familjen BW. Vi åt silllunch, fikade, grillade och bara hängde. Vädret var precis så fint som jag hade önskat. Om man skall vara kinkig så kunde det ha varit någon grad varmare, men jag är inte den som klagar i onödan (inte alltid iallafall)
 
Drickan hade vi i en isfylld "cupcakeform" från Sweet Cake, perfekt...
 
 
Vi hade ansvaret för fika och efterrätt.Till fikat blev det en Pavlova med dajmgrädde och jordgubbar, 2 olika sorters macroner, kolakakor och chokladmuffins (några med Bounty i)
 
 
Ungarna hoppade studsmatta, sparkade boll och lekte med vattenspridaren
 
 
Efter middagen blev det fotboll och smurfarna på tv'n. Lilla N somnade i soffan vid 21.30 medan stora N höll sig vaken tills vi åkte hemåt vid 23-tiden. Nästan rekord för honom. Väl hemma somnade dom som stockar.
 

Växer så det knakar

Kategori: Allmänt

Oj vad det växer just nu ute på vår uteplats. Kanske är det regnet som gjort att det fått sig en skjuss (för vi är rätt dåliga på att vattna annars). Tror till och med att vi fått liv i våra två blåbärsbuskar som verkade totalt stendöda förra året. Nu växer dom på som tusan och jag tror mig kunna se början till bär
 
 
Sen har jorgubbarna börjat bli gubbiga, fast det tar nog ett tag innan de är ätmogna men det verkar bli betydligt fler än förra året. Skulle behöva utöka vårt "jordgubbsland" med några fler pallkragar tror jag
 
 
Sen har smultronen börjat komma också.
 
 
Dom buskarna är så täta att jag tror vi måste dela dem på något sätt. Eller hur gör man? Jag är som sagt urusel på allt som har med växter att göra.
 
Nu hoppas jag bara på lite sol och värme så kan vi nog skörda snart :-)
 
Framförallt vill jag vatt solen skall skina idag så vi kan sitta ute och äta sill, jordgubbar, fika, grilla och njuta hela dagen.
 
Trevlig Midsommar på er

Macarons med citron och dulce de leche

Kategori: Ätbart

Nu har det blivit macaron bak igen. Hade en stressig dag på jobbet igår och hur reagerar jag på stress? Jo jag bakar.
Har haft en burk kondenserad mjölk stående i ett skåp ett bra tag så nu slängde jag ner den i en kastrull kokade i 2.5 timme och vipps hade jag en burk med söt god dulce de leche (en slags kola)
 
 
 
Eftersom jag inte köpt hem några nya pastafärger blev macaronerna rosa den här gången också.
Hälften fylldes med dulce de leche och den andra hälften med en smörkräm smaksatt med lemoncurd.
 
 
Nu har kakorna åkt in i kylen. Har ansvaret för fika och efterrätt på midsommarafton så det kommer nog bakas en hel del här hemma. Har inte riktigt bestämt vad jag skall ta med än. Men det löser sig nog.

Matsäck och kolakakor

Kategori: Allmänt

Nu märker man att skolan är slut och det bara är fritids för stora N. Igår var dom iväg på Polismuséet och idag skall dom till Rålis och titta på clownen Manne. Tänk att han håller på fortfarande, kommer ihåg honom från barnprogrammen när jag var liten cyklandes på sin cykel ätandes banan.
Utflykter betyder matsäck och matsäck betyder för mina barn pannakor, så igår stektes det pannkakor. Sen sa stora N att de andra barnen brukar ha med sig kex eller kakor till efterrätt. Typiskt nog hade vi inget sånt hemma så stora N blev lite besviken, men det gick snabbt över när jag sa att jag kunde slänga ihop en sats kolakakor.
 
Kolakakor är så himlans enkelt och det går superfort. Jag använder mig av ett gammalt recept ur Vår kokbok
 
100 g smör
1 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 msk ljussirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
Jag slänger ner allt i min kitchen aid och kör med bladblandaren tills det har blivit en deg. Har man ingen köksmaskin får man röra smör och socker poröst och sen blanda ner de andra ingredienserna.
Rulla 3 rullar och lägg på en plåt, platta till den lite. Sen in i ugnen 10-12 minuter på 175 grader. Skär i diagonala kakor
 
 
Nästan omöjligt att misslyckas och jättegoda kakor som också går att frysas.
 

Stockholm Quality Outlet

Kategori: Shopping

Igår lyxade jag och en kollega till det lite och åkte ut till Barkaby och Stockholm Quality Outlet på lunchen. Där mötte vi upp ytterligare en kollega men en mammaledig sådan. Vi började med att äta på Waynes coffe. Jag åt en god Bagel med fetaoströra och semitorkade tomater, till det en stärkande islatte. Efter det blev det lite racer shopping då vi inte hade jättelång tid på oss. Jag hann iallafall in få med mig en hel del grejer hem. Det blev en jättefin klänning från Denimbirds (Nudie) till lilla N.
Visste inte ens att dom gjorde barnkläder

Till stora N blev det två munkjackor, en från Quicksilver och en från Nike. Det behöver han eftersom två stycken har kommit bort i skolan


Till M hittade jag en kortärmad skjorta från Acne och en långärmad från Filippa K.
Den enda som inte fick nått nytt var jag. Men jag är nöjd ändå :-)

Kalas

Kategori: Allmänt

Vad vädret har varit konstigt i helgen, både lördag och söndag har startat med regn och sen har det blivit sol och fint. Vi var på kalas igår och hade på oss gummistövlar och regnkläder när vi åkte dit, när vi skulle hem sken solen och det kändes lite dumt att sätta på sig stövlarna. Men man skall inte klaga på att det är fint väder.
Kalaset vi var på hölls hemma hos familjen R, det var lilla A som fyllde två år. Som vanligt bjöds det på superfina och goda tårtor och en massa mumsiga kakor.



Lilla N gillar inte tårta alls så hon körde på "toppingen" av ena tårtan och kakor. Allt som är kladdigt ratas av den lilla damen



Stora N däremot mumsade glatt i sig tårta. Sen blev det en massa lek och bus och såklart fiskdamm

Vi vuxna kunde faktiskt sitta och fika i nästan lugn och ro i köket, det märks att barnen blivit större.

Fotboll, fotboll och mer fotboll

Kategori: Allmänt

Det är mycket fotboll hemma hos oss nu. Stora N är nästan besatt, Varje kväll efter middagen försvinner han in på sitt rum och tittar på matchen som börjar 18.00. I fredags fick han vara uppe och titta på Sveriges första halvelek, sen spelade vi in den andra halvleken som han tittade på morgonen efter (han är en tröttis och klarar inte av vara uppe så sent). När han kom på att Sverige inte gick vidare och därför inte kunde gå till final började han gråta. Lilla gubben :-(
Vi bestämde oss snabbt för att heja på Spanien (säkert kort) och Portugal (om mamma själv får välja) istället.

Stora N var själv iväg på fotboll igår, sista träningen för terminen. Han kom hem med ett fint diplom



M kom hem med en ask choklad från Betsy Sandberg. Ett tack till tränarna som föräldrarna hade fixat. Trevligt!!



Sen stack M, stora N och lilla N iväg på en avslutningsgrillning. Jag valde att stanna hemma i värmen.

ABC Leksaker

Kategori: Shopping

Lilla N är lite knasig ibland, hon älskar att springa omkring i sin mjuka luciakrona från Oscar & Ellen. Den är så välanvänd att två ljus har ramlat av. Hos ABC leksaker hittade inte bara en ny luciakrona utan också en blomsterkrans som passar bra nu till midsommar. Lilla N blev superglad och kransen åkte genast på



Jag passade också på att beställa några popup glassformar i silikon från Lékué



Dom åkte genast in i frysen fyllda med min favorit från Tropicana, apelsin juice smooth style. Skall fundera ut lite andra goda kombinationer som tex vaniljyoghurt och mosade jordgubbar. Inte fel att kunna göra "nyttig" glass nu till sommaren (om nu värmen behagar dyka upp nångång)

Twist&Tango

Kategori: Allmänt

Jag är väldigt bra på att shoppa till barnen, sämre till mig själv. Jo det är faktiskt sant. Jag köper väskor och skor (man kan inte bli för tjock för en väska...) men resten är det sämre med.
Igår fick jag ett mail att Twist&Tango skulle börja sin REA idag på sin webshop och då måste man ju in och kika lite.
Faktsikt så hittade jag en klänning/tunika


och en kofta

som jag klickade hem. Både plaggen för 550:- och fri frakt, inte illa va?

Skolavslutning

Kategori: Familjen

Idag var det dags för stor N's första skolavslutning. Han var jättefin i en vit piké tröja från Scotch&Soda, grå shorts från HM och nya Converse. Jag frågade om jag fick ta ett kort på honom men nej det fick jag inte, tyvärr.
Alla klasserna samlades på skolgården sen var det lite sång och flöjtspel av 3-5a kören, tal av rektorna, avskedssånger från 5:orna (som slutar och börjar en annan skola nästa år) och en sång av ettorna. Helt ärligt var det väl inte jättekul, det hade nog varit roligare om ens eget barn hade varit med i något uppträdande.Fick iallafall en liten glimt av honom där i barnhavet



När det var slut på skolgården gick vi in i klassrummet där det blev lite uppträndanden och  jordgubbar med glass.

Efter avslutningen åkte stora N med farmor till Skansen. När dom kommer hem blir det avslutningsfika med en hallon&blåbärspaj och vaniljsås. Jag gjorde pajen i en av mina nya fina ugnsformar, helt perfekt.

Barcelona

Kategori: Semester

Så va det bokat, jippie!! I Oktober åker vi fyra tjejer till Barcelona för en riktig tjej (läs shopping...) resa. Jag hoppas verkligen att vi har tur med vädret eftersom vi bokat rum på superfina Grand Hotel Central som har en riktigt härlig pool på taket


(Det är inte tjejen som skriver bloggen som är med på bilden ;-)

Ser inte helt fel ut va?

Skulle det inte vara badväder får vi väl sippa drinkar i den härliga takbaren



hänga på rummet



eller köra ett pass i gymmet



Ja långtråkigt lär vi inte ha det. Skall bli härligt med ett avbrott i den annars så långa och sega hösten.
Längtar redan....

FOTO: www.grandhotelcentral.com

Lite nytt

Kategori: Hemma

Jag har ju tröttnat lite på vårt färglösa hem. Den accentfärg vi hade tidigare var ju rött, men jag försöker sakta men säkert att byta ut den mot lite roligare färger. Det senaste som rök var vår fruktskål som var en röd stor ganska ful sak. Nu har vi istället den betydligt finare (iallafall enligt mig) Girontondo från Alessi i lila



Sen har jag också fått hem nya fina ugnsformar från LOB Design som jag bestälde på Dalani för ganska länge sedan. Såg att dom matchar nya fruktskålen, vilket var kul men ingenting jag tänkte på innan.



Lite roligare att ställa fram på bordet än de gamla fula vi har nu.

VM-kval på Hovet

Kategori: Allmänt

När min pappa fyllde år så fick han en biljett till VM-kvalmatchen i handboll mellan Sverige och Montenegro. Vi brukar gå på fotboll men det här gången bytte vi koncept litegran. För att pappa skulle få sällskap köpte vi biljetter till mig, stora N och M också. Igår va det dags. Stora N har verkligen sett fram emot matchen, hans första landskamp.
Vi hade jättebra biljetter, 7:e raden och precis vid mittlinjen.
När lagen hade ställt upp sig och nationalsångerna skulle spelas blev det mycket pinsamt det som spelades var inte Montenegros nationalsång utan någon helt annan.
Spelarna löste det själva genom att högt sjunga sin nationalsång medans publiken klappade takten.


När de spelade upp sveriges märkte jag att stora N inte alls kunde texten, trode man fick lära sig den i skolan men tydligen inte.

Stora N tyckte det var jättekul och hängde med och höll reda på målen. Men hann också gör "kaninöron" på M



Matchen var mer spännande än välspelad, med en hel del slarv från Sveriges sida. Som tur var lyckades "vi" få in det avgörande målet när det var sådär 1 sekund kvar av matchen. Nu skall vi bara försöka vinna lördagens bortamatch så är Sverige klara för VM i Spanien nästa år. Håll tummarna

Tjejmiddag

Kategori: Allmänt

Igår var jag på tjej/födelsedagsmiddag hos L. Vi lärde känna varandra när jag var mammaledig med lilla N så vi har inte samma umgängeskrets. Jag kan tycka det är lite jobbigt att träffa folk jag inte känner, men det var verkligen jättetrevligt. L bjöd på jättegoda grillade spett med kyckling och entrecôte, till det en couscous sallad och några olika kalla såser. Till efterrätt blev det kladdkaka med jordgubbar och grädde.

Självklart hade jag köpt en pressent. En söt théburk från Derrier la Porte fylld med ett thé som har det underbara namnet Vårkänsla.



Min mycket snälla lillebror både skjussade mig dit och kom och hämtade mig senare på kvällen så jag kunde dricka ett par glas rosé

Trött dag

Kategori: Allmänt

Jag måste skärpa mig, sover aldeles för lite. Igår natt sov jag dessutom dåligt så jag var grymt trött på morgonen och det höll i sig hela dagen. Otroligt seg dag.
För att pigga upp mig lite bad jag M att köpa med sig lite skagenröra och något kött hem från Mariannes saluhall.
Han kom hem med två riktigt rejäla bitar fläskkött



Det blev faktiskt en trerätters middag vilket inte tillhör vanligheterna här hemma.
Till förrätt blev det avokado med skagenröra. Varmrätten bestod av köttbitarna som jag kryddade med timjan och chili (barnen fick kycklingkorv), mycket gott!!. Till efterrätt blev det massor av svenska jordgubbar och lite grädde till dom som ville ha. Till allt drack vi Champagne. Sen hamnade jag såklart i matkoma, men humöret hade blivit lite bättre.
Utmärkt start på helgen var det iallafall.



Fullspäckad dag

Kategori: Allmänt

Igår var det full fart. Allt skall ju hända på samma dag såklart. Det började med att lilla N hade avslutningsfika på dagis, med bullar, kolakakor och jordgubbstårta. Mumsigt värre. Sen var det iväg till stora N's skola där de båda förskoleklasserna hade en alfabetskonsert, dvs dom sjöng sånger baserade på de olika bokstäverna. Didde är död, falaffel kan man äta utan gaffel, Ceasar lär sig cykla och tuffa L vara bara några av de sånger de hade övat in. Dom var superduktiga!!

Efter att ha lämnat av familjen hemma bar det av in till stan och en "tjejmiddag" på East. Jag åt två sorters supergod sushi



M som kom dit först hade lyckats knipa åt sig ett bord ute. Med lite (mycket) hjälp av infravärme var det riktigt behagligt. Vi hade jättetrevligt, alltid skönt att kunna sitta och prata skit i lugn och ro. Tror vi kom fram till att vår Londonresa istället blir en tripp till Barcelona i Oktober.  

Nationaldagen

Kategori: Allmänt

Tänk om man kunde få vara ledig varje onsdag, men jag får vara glad att det var ledigt igår.
Nationldagen, vad dåliga vi var på att fira den. Vi var rätt dåliga på att utnyttja dagen över huvud taget. Eller iallafall jag. För lite sömn tillsammans med allergin från helvetet (ja jag vet att jag tjatar men det är så jobbigt!!!) gör att min energinivå är lika med noll. Förutom plockat lite, bytt lakan i alla sängar tvättat tre maskiner, bakat en kaka och lagat middag har jag bara gjort ingenting.
Min mamma kom förbi på fika och middag. Till fika blev det kaka med grädde och jordgubbar, vi kan väl kalla det nationaldagskaka...



På eftermiddagen hängde lilla N ute med mormor. Stora N och M drog ner till fotbollsplanen med grannungar och föräldrar och spelade fotboll. Själv hängde jag i soffan och spelade lite Rumble :-)


Emilio Pucci

Kategori: Allmänt

Jag är rätt tråkig när det gäller kläder, eller ialafall när det kommer till färger. Svart är ett säkert kort och ibland kan jag vara lite crazy och spexa till det med vitt eller grått. Ja ni förstår ju, färgglad är jag inte.
Nu har jag börjat bli lite sugen på lite färg, köpte ju ett par Missoni ballerinas tidigare (tyvärr inte så supersköna, så vi får se hur mycket kommer använda dem) och nu har jag spanat lite på ett par espandrillos från Emilio Pucci



Måste fundera på om jag tycker det är värt att lägga ca 2000:- på ett par skor till. Men å andra sidan lär de ju inte bli omoderna och jag skulle nog behöva lite mer färgklickar nu på sommaren.

Lego Friends

Kategori: Allmänt

Lilla N har hittat nya kompisar nämligen Mia, Andrea, Emma, Stephanie och Olivia. Nämligen tjejrna i Legos nya Lego Friends



Det började med att jag laddade hem en gratis app på hennes padda med just lego friends tjejerna. Hon älskade den och höll på med den mest hela tiden. Sen någon gång hade jag lovat att hon skulle få köpa en liten leksak och hon valde såklart ett paket med Lego, tror det första var med Emma. Det som är bra, eller det jag tycker är bra är att det är såpass enkla saker att bygga ihop att lilla N kan göra det själv med hjälp av instruktionerna. Såklart behöver hon lite hjälp ibland, men det är ju inte så konstigt när det är från sex år och hon just fyllt fyra. Nu har hon fått ihop alla tjejerna, den sista i "familjen" var Olivia.
Jag tycker det är bra att de kommit lite tjejigare lego när det mesta annars är Starwars och andra lite killigare saker, sen är jag ju ingen fan av genus debatten heller...

Regnig söndag....

Kategori: Allmänt

...och det fortsätter regna. Igår inte så ihärdigt som i lördags men ständiga småskurar. Har man sen son som spelar fotboll kan man ju inte hänga hemma hela dagen, inte när det vankar "turnering" (eller man skall kanske kalla det sammandrag) mot Djurgårdens IF. Stora N laddade upp med ett kalas, jag laddade upp med att shoppa två klänningar till lilla N hos Members.

Det blev en från Molo



och en från Name it



Nu behöver hon nog inga mer klänningar, men det betyder inte att jag inte kommer köpa fler. Jag känner mig själv....

Sen var det att klä på mig och lilla N och gå ut och agera hejarklack. Jag tycker det är jättekul att titta när killarna spelar, dom är verkligen jätteduktiga. Idag blev det tyvärr förlust med 3-2 i båda matcherna. Men å andra sidan vann ju DIF och det är ju inte helt fel det heller....

Regnig lördag

Kategori: Allmänt

Regnet fortsätter att ösa ner. Igår hade vi hela dagen inbokad, med gårdstädning, fotbollsträning för stora N och tennismatch för M. Det slutade med att allt blev inställt, de två förstnämda på grund av det urusla vädret. Vi ägnade oss istället åt att sanera (städa kan man också kalla det) lägenheten innan familjen R kom över för fika, middag och spel.
Jag blev så inspirerad av fredagens rabarberpaj att jag gjorde en egen, på våra egna rabarber.

Tyvärr hade de inte växt till sig än så det blev inte så många stjälkar så jag fick fylla ut med lite jordgubbar.
Sen gjorde jag en lite improviserad topping, en blandning av den knäckiga pajen och vanlig smuldeg. Blev riktigt lyckad om jag får säga det själv. Till pajen hade vi vaniljglass.


Sen blev det såklart middag och efter att vi fått alla ungar i säng Settlers.

Jag fick mig också lära mig hur Instagram fungerar, förut har jag bara tagit kort med det och inte tänkt på att man kan följa folk eller att folk kan följa mig. Tydligen hade jag redan två followers.
Jag heter där Hemmapaon om ni vill se vad jag gör....

Äntligen helg

Kategori: Allmänt

Igår satt jag hemma och jobbade, tyckte dagen gick sååå långsamt. Längatde verkligen efter att ta helg och tillslut passerade klockan sluta jobba för idag tid.
På kvällen var vi på middag hemma hos familjen K, det är lagom kort gångavstånd dit så man slipper ta bilen (dvs båda föräldrarna kan dricka vin :-) Av någon konstig anledning regnar det 9 gånger av 10 då vi ses, igår var inget undantag. Som tur var duggade det bara så det var på med stövlarna och iväg.


Vi hade jättetrevlig som vanligt. Fick god lax till middag och rabarberpaj till efterätt. Känns så lyxigt att inte behöva laga middag. skall nog bjuda bort oss fler fredagar.
Vid niotiden gick vi hem och barnen somnade rätt snabbt. Resten av kvällen satt jag och M i soffan och spelade Rumble, mitt nya beroende. Mycket bra början på helgen!!

Dåligt väder

Kategori: Allmänt

Vart tog det fina vädret vägen? Igår kom regnet, typiskt eftersom lilla N hade gårdsfest på dagis. Jag tycker inte det är fantastiskt kul med sånna där sammankomster, tycker det är ganska jobbigt faktiskt. Jag är bra på att prata med folk jag känner, men kallprata är inte riktigt min grej. Jag fixade iallafall iordning en liten picknick bestående av pannkakor, dubbelmackor, jordgubbar, bullar, hallongrottor och kladdkaksmuffins. Ja det låter mer som en kakbuffé men jag slängde ihop de två sistnämda kakorna idag, fick lite feeling....och då är det ju dumt att inte ha med dem.


Piffade till muffinsen lite med vita chokladknappar.

Vi kom till dagis precis när dom samlade ihop sig för sång. Vi fick superbra platser längst fram. Men vad hjälpte det? Såhär mycket såg vi av lilla N




Dom var såklart jätteduktiga!!

Sen tog vi vårt pick och pack och drog hem och hade picknick på golvet i stora N's rum.
Så kan man göra när man är folkskygg och det är dåligt väder. Mysigt hade vi det iallafall.