Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Rymden

Kategori: Familjen

När jag var på tjejmiddag sist pratade vi om musikaler. Jag sa att jag inte var någon musikalfantast. Men jag har ångrat mig. Idag var jag på världens bästa rymdmusikal. Det var stora N's klass som uppträdde för föräldrar och syskon. Dom är verkligen super duktiga, alla verkar gilla att stå på scenen och uppträda. Stora N var universums finaste Uranus

Idag har vi också shoppat en luftrenare. 
Passade på när det var 15% på Claes Ohlsson. Nu skall jag vinna över pollenhelvetet!!

Kortison och shopping

Kategori: Shopping

Nu jäklar skall jag må bra igen. Idag var jag hos läkaren och fick en kur med kortisontabletter. Nu skall jag vinna över pollen!! Imorgonbitti tar jag första dosen. Jag köpte mig också en dosett för lättare ha koll på om jag tagit tabletter eller ej. Ja lite pensionärsvarning är det nog,

Igår rensade ju jag och lilla N hennes garderob. Jag märkte att hon behövde några fler klänningar. Ikväll satte vi oss och nätshoppade tillsammans. Hon är duktig på det där den lilla damen. Vi satt och förhandlade om vilka och hur många klänningar det skulle bli. Till slut kom vi fram till dom här tre.

En rosa från Replay
Och en ljusblå och en grå från Little Pieces


Från samma märke blev det också ett par solglasögon 
Och för att komma över 800:- blev det också ett diadem från Molo


Varför jag ville komma över 800:-? Jo för att hos Babyshop.se där jag hittade allt fint får man nu 200:- rabatt om man han handlar för över 800:- och det måste man ju utnyttja.

Inne söndag

Kategori: Familjen

Idag har jag hållit mig inne i kampen mot pollen. Det har gått sådär. Imorgon skall jag försöka få tag på min husläkare och få en liten extra kur med kortison. Håll tummarna att det hjälper.

Jag och lilla N har gått igenom hennes garderob. Det blev en pappkasse att slänga, en att sälja i höst och en att sälja typ nu. Jag är själv lite förundrad över att det knappt syns att vi rensat. Men eftersom jag har en guldfisk hjärna (skyller på pollen) så har jag redan börjat kolla efter nytt.
M, stora N och en kompis till honom var på Tele2 arena och tittade på
DIF-BP

Till middag åt vi en supergod helstekt entrecote
Till och med ungarna åt. Faktiskt första gången dom äter kött på det sättet. Dom har inte varit så förtjusta i det tidigare. Hoppas det vänder nu, för jag och M älskar kött.

Shopping

Kategori: Shopping

Usch vad jag hatar pollen. Ville bara säga det.

Idag tog jag och lilla N en tur till centrum. Hon behövde lite fler jeanstights nu när man kan skippa skalbyxorna. Vanliga tights blir lite för tunna. Hittade tre par på HM
Och ett par grymt fina i världens mjukaste material från Frankie and Liberty  hos Liten på ön

Var förbi Jarmeus för att kolla efter gympaskor men hittade inga fina. Blir att klicka hem ett par istället. Däremot fyndade vi varsitt par Shepherds tofflor för endast 300:-. Hade varit provarpar och var väl inte 100% nya, men vad tusan. Dom var ju lika sköna för det, och för det priset....


M och stora N var iväg på fotbollsmatch. Den slutade 3-3 och dom verkade båda rätt nöjda så jag antar att det var rättvist.

Nu väntar vi på familjen R. Det blir köpefika och lite senare grillar vi Taylor and Jones korvar och dricker rose. Blir nog en bra kväll.

Munkisar

Kategori: Shopping

Jag som trode ungarna hade kläder så det räckte inför våren, men inte då. Hade missat att alla stora N's munkjackor/tjocktröjor hade blivit för små. Det var bara att köpa nya. För att vara säker på att det skulle bli rätt fick han välja själv.
Det blev en hoodie från MaryQ
Och en munkjacka från Outfitters Nation
Båda köpta från Kidsbrandstore.se

Stor N tycker det är lite extra kul med MaryQ eftersom Wahlgrenarna också bor på ön och den minsta av dem går i hans skola. 

Kan det bli värre?

Kategori: Allmänt

Nä fy alltså. Jag som tyckte det var jobbigt i helgen. Det är ingenting mot hur det känns nu. Pratar björkpollenallergi. Känner mig helt sänkt. Idag höll jag nästan på att ge upp och åka hem från jobbet men höll ut. Och vad jag förstår kommer det mer
Har läst om pollenrekord i år, men så trevligt....
Förutom att det känns som man har influensan (fast utan feber) kliar det i ansiktet, händerna och i halsen.
Nä nu skall jag fortsätta tycka synd om mig själv!!

Ballerina premiär

Kategori: Mode

Jag har sagt det förut. Jag är ingen klacktjej. För det första kan jag inte gå snyggt i klackar, sen får jag oftast ont i fötterna men jag brukar skylla på att jag blir så lång, längre än M.
Ballerinas däremot, kan man få nog av ballerinas? Tror inte det. Just nu är jag sugen på ett par nya svarta.
Drömmer om ett par klassiska Chanel
eller de lite mer realistiska från Tory Burch

Sen är ju de här Chanel espadrillosarna så fina att jag nästan dreglar lite.
Tyvärr kostar de ju en hel del. Men drömma kan man ju alltid.

Idag hade jag årets ballerina premiär. Det blev ett par nude färgade från See by Chloe


Den där pollenallergin

Kategori: Familjen

Som en jäkla käftsmäll slog den till. Pollenallergin alltså. Visst har jag känt av den lite tidigare men nu....Täppt i näsan, nyser, ont i huvudet, tryck över ögonen, kliar i ansiktet, trött i huvud och i kroppen. Nytt för i år är att det också satt sig på halsen, den kliar och rösten är inte som den skall. Och då äter jag sedan dryga månaden tillbaka dubbla receptbelagda allergitabletter och tar lite extra av kortisonpuffandet ibland när det behövs. Det är ok nu när jag varit ledig men det blir kämpigt att jobba.
Men nog gnällt. 

Vilken härlig påskhelg det har varit. Vädret var lika fint idag. Vid lunch spelade M fotbollsmatch. På väg hem hämtade han lilla N hos mamma. Sen gick vi allihop och handlade glass.
Lilla N tog en calippo medans vi andra provade på en av årets nyheter 
Jag tyckte det var god men väldigt söt. Fick i mig kanske en tredjedel innan M fick offra sig och äta upp resten. 
Sen har vi mest tagit det lugnt, druckit kaffe, bollat tennis, läst och bara varit. Sånt man inte riktigt hinner med en "vanlig" helg.

Deklarerat

Kategori: Allmänt

Ytterligare en härlig dag. Visst blir dagarna bättre när vädret är bra? 
Dryga 17 grader i skuggan men över 25 i solen

Idag har vi haft besök av mamma, lillebror J och lillasyster S.
Vi började med fika i solen. Jag bjöd på en enkel gräddtårta med hallon och vaniljkräm och kladdkaka såklart, alltid kladdkaka. 
Sen slöade vi ett tag, fick ett ryck och pillade lite med våra planteringslådor innan det blev dags för middag. Grillat såklart. Kött, halloumi, majskolvar, 2 sorters bea och potatis. Sen hängde lilla N med mamma hem.
Nu har jag tryckt i mig lite påskgodis (mitt sista, nu får det vara nog!!) tittat på Mästarnas mästare och deklarerat. Skönt att ha det gjort och hoppas att mina små anteckningar under övrigt fixar till siffrorna lite.

Sol, värme och ledighet

Kategori: Familjen

Vilken härlig dag. Varm och soligt, det gillas skarpt. I eftermiddags hade vi drygt 18.5 grader i skuggan men betydligt mer i solen. Blev shortspremiär för ungarna när dom blev för varma i sina jeans. Fram åkte skateboard
och sparkcykel
Själv tog jag det lugnare 

Men det var jag så värd för i morse röjde och städade vi i lägenheten. Jag var dessutom ute på balkongen och torkade av alla möbler och räcket.

Grillning blev det också såklart. Lite goda korvar från Taylor and Jones. 

En lång fredag

Kategori: Allmänt

Fredag och ledig. Tog lite sovmorgon eftersom ungarna inte var hemma. Funderade på en sväng till TäbyCentrum men det blev städa och plocka hemma istället.
Efter lunch åkte vi till svärmor där ungarna var. Där fick vi gofika och påskmiddag. Så skönt att bara ta det lugnt och bli uppassad. Ungarna lekte, letade påskägg och hade kul med bonuskusinen som också var där.
När vi kom hem hade påskharen varit här med varsitt gigantiskt påskägg.
Lilla N's ägg
Stora N's ägg.
Dom fick lite kläder, godis och lite "leksaker" som fotbollskort, top model pysselbok, luktpennor och tv-spel.

Nu let's dance och påskgodis. Härligt att vara samlade hela familjen igen

Påsklov

Kategori: Familjen

Äntligen påskledigt. Så himla skönt att vara ledig 4 dagar i rad! Känner att det behövs för jag är helt slut i både kropp och huvud. Kanske fånigt att säga så efter att ha jobbat bara fem veckor efter en rätt lång ledighet. Men det har varit mycket nytt att ta in och ganska hög anspänning då jag fått mycket ansvar redan från början. Kul självklart men också lite stressigt. Men nu är jag iallafall ledig.

Ungarna har gått på dagis/fritids två dagar men igår åkte dom till farmor för lite påsklov. Igår fick vi den här bilden på deras påskpyssel

Idag har jag och M ätit gott. Skagensnittar och hängmörad biff med en massa gott till
Och vin såklart 

Samtidigt som vi har Masterchef Australia maraton. Bästa torsdagkvällen på länge.

Egen juice

Kategori: Allmänt

Vem säger att man inte kan tjäna på att shoppa? För något år sedan körde vi alla våra betalningar med vårt Amex. Det har vi slutat med nu, men använder det ändå ibland. Vi betalar alltid resor med det eftersom dom har så bra reseförsäkring. Alltså får vi in en del poäng. Så förra veckan beställde jag en juice maskin eller vad man kallar det. Tänkte att jag skulle kunna göra supergod juice hemma istället för att köpa den jättedyrt i plastmugg. Idag levererades den hem (till grannen, men den kom rätt till slut)

Nu skall det shoppas hem en massa goda frukter vi kan göra supergod juice av. Återkommer med resultat.

Pigga upp mig shopping

Kategori: Familjen

Måndag är nog den dagen jag är som tröttast. Idag var absolut inget undantag. Men vad piggar upp om inte shopping.
Vi har köpt varsitt gigantiskt påskägg till ungarna
Ja ni ser ju själva. 
Har man gigantiska påskägg måste man ju ha något att fylla dom med så jag har gått lös totalt. Ja jag vet att kläder inte är det roligaste men det fyller ut bra. Sen får dom såklart lite godis och någon leksak också. Det här har jag shoppat. 
Från Babyshop,
Mjukisbyxor till stora N
Mössa och


Tröja till lilla N. Allt från The Brand

Från Oiidesign,
Klänning från Nova Star
Diadem från Molo till lilla N, och
Solglasögon från Nova Star till Stora N.

Har inte riktigt bestämt vad som åker ner i äggen än.

Sen har det också blivit två saker som lilla N skall ha nästa vinter. Båda från Oiidesign. 
Först en vinterjacka från Helly Hansen

Och sen ett par fodrade skor från Hummel


Sen har jag också beställt ett nytt PS3 spel till stora N som åker ner i ägget

Nu kanske ni tror att jag tappat det helt och bara strör pengar omkring mig. Och ja det har ni ju rätt i, men allt jag gjort av med nu har jag precis fått in genom Tradera försäljningar. 
Nu är det nog dax för en drive till med lite sommarkläder.

Handbollshelg

Kategori: Familjen

Så har ännu en helg passerat i racerfart. Den började i fredags med tacos hemma hos mamma och bror J. Till efterrätt blev det marängswiss.
Hur gott som helst!

Resten av helgen har gått i handbollens tecken. Handbolls turnering i Kungsängen har stått på schemat. Då vi var en tränare kort var jag med och coachade ett av våra två lag.
Stora N's lag förlorade första matchen och vann den sista. Laget de skulle möta i mittenmatchen hade trist nog lämnat WO. Men då passade vi på att ha en kortare träning med våra båda lag. Tror den gav resultat för båda vann sina nästa matcher. Tyvärr förlorade det andra laget sen sin sista match.
Idag var det dags för slutspel. Stora N's lag gick till A-slutspel där dom mötte vinnaren av en annan grupp som tyvärr var lite för bra. Stora N storspelade dock i målet, måste vara mina gener....
Det andra laget gick till semifinal i B-slutspelet. En lyckad helg med glada killar som har kämpat som tusan.

Nu är det soffläge och Mästarnas mästare. Längtar till påsken och lite långledigt!

Några till

Kategori: Shopping

Fick tydligen lite blodad tand igår. Idag blev det lite mer skoshopping den här gången från elsaleonie.se
Har letat efter ett par svarta gympaskor och nu hittade jag ett par riktigt snygga
från Oill.
Sen fick det bli ett par Ldir också. Inte bootsen utan mer som en gympasko den också
Tänk att man kan bli så nöjd av lite shopping.





1 månad

Kategori: Allmänt

Idag är det exakt 1 månad sen jag började jobba på Atlas. Tiden har gått jättefort och jag trivs hur bra som helst. Känns lite trist att tänka på att det bara är ca 5 månader kvar.
Iallafall tyckte jag att månaden var värd att firas lite. Det blev en god juice

Och ett par nya skor. Mycket ovanliga skor för att vara jag, men alla behöver väl ett par snygga svarta pumps i sin garderob. 
Lite lagom klack också

Dessutom halva priset. Kan inte bli bättre. 

Lilla N's happylights

Kategori: Familjen

Jag har ju aldeles glömt bort att berätta vad jag hämtade till lilla N hos Inreda.com Det var happylights som hon skulle få av farmor. Men eftersom de hon beställt inte skulle hinna komma i tid sa gulliga Lie att jag kunde åka förbi och plocka ihop en egen slinga. Så nu har lilla N en egen aldeles unik kombo happylights. Snyggt blev det också
Lite avis, skulle vilja ha några själv i sovrummet. Får fundera om vår vita slinga får flytta in till oss eller om jag skall köpa en ny.

Name it

Kategori: Shopping

Jo men visst har det blivit lite shopping också. Stora N gillar ju mest jeans med mudd i midjan men jag tycker det blir lite bebisbyxor över det. Hittade ett par snygga baggybyxor på Name it som han fick testa och gillade skarpt. Beställde snabbt ett par till likadana
Passade på att beställa ett par av en annan modell också
Så fick han välja ett par shorts

Det som är bra med deras byxor är att de har "hysk knäppning" istället för vanlig knapp som han tycker är lite krånglig.

Nu har han nog jeans så han klarar sig ett tag. Hoppas de håller sig hela bara. Han har en förmåga att komma hem med trasiga byxor.

SHL

Kategori: Allmänt



Så jäkla kul att DIF spelar SHL nästa år. Har inte brytt mig så mycket om hockey men har liksom dragits in i kvaldramat mer och mer. Ikväll var jag så nervös på slutet att jag knappt kunde titta. Men dom klarade det!!

Annars har det inte hänt mycket idag. Jag har varit trött som vanligt. Glömde ta allergitabletter i morse, dumt! Piggade upp mig med en grymt god middag som bestod av hängmörad entrecote från Papilles. Till det tomat och avokadosallad med buffelmozarella och en klick bea. Måndags lyx!

Lite av varje helg.

Kategori: Familjen

Den här helgen har innehållit det mesta. I fredags  var det Sturebadet med kroppsbehandling, kompisgäng och lugn. I går var det fotbollsturnering för stora N.
Och sen kompisgäng med god mat, kladdkaka och Settlers hemma hos familjen R.

Idag har vi haft kalas för lilla N på slottet. Eller rättare sagt på Livrustkammaren. 
Tio små prinsessor och två storebrorsor tittade på rustningar, gamla kläder med guld på och en uppstoppad häst. Lekte lekar åt bullar och drack saft. Ett riktigt lyckat kalas.

Sen var det dags för bollskoj för lilla N och nu handboll för stora N.
Snart skall jag hem och krascha i soffan, för det behöver jag. Skall nog knapra lite smågodis också när jag tänker efter.


Bästa fredagkvällen

Kategori: Allmänt

Nu hänger jag med K på Sturebadet. Så härligt efter en arbetsvecka med lite avslappning och kroppsskrubb. Jag har fått en härlig kroppsbehandling med skrubb, oljeinpackning och ansiktsmask så nu är jag len som en barnrumpa. Nu sitter jag och väntar på K som är på massage

Sämre kan man ju ha det.

Sen väntar thaimat, smågodis och Settlersspel. En helt underbar fredagskväll om du frågar mig.

Georg Jensen

Kategori: Hemma

Ahhh kan bli farligt det här. Idag gick jag äntligen till Svenssons i Lammhult. Strök omkring på nedersta våningen och kikade. Klämde på några kuddar, kikade på ljusstakar. Hittade en ursnygg lykta som jag inte köpte (den här gången....) Köpte inte en av de fina vattenkannorna eller ullpläden som till och med var på Rea. Men ett snyggt fruktat från Georg Jensen fick följa med hem

Nästa gång vågar jag mig kanske upp på plan 1 och möblerna. Men då får nog plånboken stanna kvar på kontoret. 

Tefat

Kategori: Allmänt

Jag kan vara dålig på att ta mig ut på lunchen. Säkert 3 luncher i veckan har hitils blivit macka framför datorn. Idag tog jag mig iallafall ut i det fina vädret för lite sol och frisk luft. Hängde på chefen till systemet och en sväng in i centrum. Var grymt sugen på en juice men de lite för dyra för att slurpa i sig flera i veckan. Istället blev det lite nostalgigodis
Vad jag kommer ihåg är de sötare att titta på än goda att äta.