Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Rock by Sweden

Kategori: Vill ha

Åh jag har hittat så snygga hörlurar. Jag har lite svårt med vanliga lurar måste ha in ear annar ramlar de bara ur. De här lurarna är superfinar nästan som ett halsband. Märket är Rock by Sweden och det är Laila Bagge som ligger bakom det. Det finns sex olika modeller i vitt och svart, de jag fastnade för ser ut såhär
 
 
De kommer absolut stå med på min önskelista. Ja jag vet att det har varit jul men det kommer ju snart (för snart) en födelsedag också....

Livly

Kategori: Shopping

Alltså jag blir tokig! Beställde ju ett par Minnetonkas till lilla N från Nelly i höstas och fick hem helt fel storlek. Sen höll vi ju på att tjaffsa fram och tillbaka ang pengar och det slutade med att jag fick 300:- tillgodo. Nu beställde jag ju ett nytt par på Members när dom hade en kampanj straxt innan jul. Vad tror ni händer? Jodå jag får hem ett par i samma storlek som förra gången. SUCK!! Efter lite mailande fram och tillbaka har jag nu 100.- till godo på Members, men det varkar som lilla N får klara sig utan Minnetonkas i vår. Stackars barn, hur skall det gå?? (OBS ironi ;)
Summan av shopping skall ju alltid vara konstant så istället för skorna  klickade jag hem två söta små saker från Livly. Jag har varit lite tveksam till dem tidigare, tycker att dom har haft lite strikta kläder som inte riktigt passat till barn men nu har jag som sagt hittat två godbitar.
 
Ett par supersöta leggings med liten volang nere vid foten
Och en söt långärmad klänning. Upptäckte att hon har ca 20 kortärmade sommarklänningar men bara 5 långärmade så där kan man fylla på lite med gott samvete (intalar jag mig själv...)
Nu håller jag bara tummarna att de kommer hem till oss i rätt storlek, orkar inte riktigt med fler felleveranser, men det är väl smällar man får ta när man shoppar på webben. Jo just det kläderna var på REA såklart

Sune

Kategori: Familjen

Idag har varit en mysig dag. I går jobbade jag (på halvfart hemifrån men ändå...) men idag är jag ledig igen. Det är så skönt att stora N har börjat sova längre på mornarna. Tidigare har han vaknat runt sex vilken tid han än går och lägger sig. Men nu har han börjat sova ända till åttatiden, lyx!!
Lilla N och M fick i julklapp att gå på teater och se Kenta och Barbisarna så dom åkte iväg till söder för Mc Donalds lunch och teater besök. Jag och stora N åt lunch hemma sen åkte vi till öns egna lilla biograf och tittade på Sune i Grekland all inclusive.
Den var riktigt roligt tyckte vi båda trots att det är lite konstigt att dom bytt ut hela familjen sen de senaste Sunefilmerna. Men killen som spelade Sune då är väl i övre tonåren idag så det är väl inte så konstigt.
 
Efter filmen hade M och lilla N kommit till centrum så hela familjen gick och fikade. Mysigt!! Sen åkte killarna hem och jag och lilla N kikade lite i affärer. Hittade inget på REAN men kom ändå hem med ett par jeansfrån lindex till stora N. Han har tidigare bara gillat pösiga jeans med mudd i midjan men efter en termin i skolan med inte så god mat och en hel massa fotbollsspelande har han smalnat av en del (inte för att han var tjock tidigare men ändå) och passar nu bättre i lite tightare modeller. Jag köpte ett par skinny jeans med lite stretch i, satt som en smäck!! Han har inte bara blivit smalare utan också längre, får köpa stl 140 nu!! Till lilla N blev det ett par glittriga ballerinas från HM som hon skall ha som inneskor på dagis. Betydligt bättre än de där högklackade prinsesskorna i plast hon sprungit omkring i tidigare.

Kärleksmumsmuffins

Kategori: Ätbart

På julafton fick vi en korg fylld med en massa smått och gott av svärmor. Det var bland annat en massa olika strössel/toppings, muffinsformar, servetter, ljus och flingsalt.
Igår hade vi besök av familjen R och då passade jag på att baka muffins till fikat. Självklart använde jag de nya fina formarna. Det blev kärleksmumsmuffins med lite olika toppings.

Mellandags REA

Kategori: Shopping

Vet inte om man kan kalla det mellandags rea nu för tiden. Vissa sätter ju igång REAn redan innan jul, men jag skall inte klaga. REA som REA.... Igår shoppade jag lite på Nelly.
 
Hittade skalbyxor från Helly Hansen till halva priset. Blev varsitt par till ungarna
En klänning från Levis till lilla N
och ett par shorts från Name it  också till lilla N
Sen blev det ett par träningsbyxor till mig själv också. Hoppas få användninga av dom nu, dvs hoppas jag lyckas släpa mig ner till gymet åtminstonde 1-2 gånger i veckan.

Dan efter dan...

Kategori: Familjen

Idag är det dagen efter och jag är trött!! Snällaste M gav mig sovmorgon så jag kom inte upp ur sängens förens vid 10-tiden. Välbehövligt och skönt!!
Igår hade vi som alltid julafton hemma hos oss, i år var vi 11 stycken vilket är minst en för mycket för att få plats runt vårt köksbord. Vi löste det med ett tjej/barn/prinsessbord där H och lilla N fick sitta och slippa oss vuxna. Stora N fick äran att sitta med oss vilket jag tror att han föredrog.
Det var en mycket trevlig dag full med för mycket mat, för mycket godis och en hel massa julklappar. Jag hadetydligen  varit snäll för i år fick till och med jag en julklapp, en supermysig superlätt lite längre dunjacka från Marmont. Tack snälla tomten. Verkade för övrigt som att alla blev nöjda och glada över sina klappar. Stora N väldigt jätteglad för sin Iphone (min gamla) och lilla N älskade sin Blair klänning från filmen Prinsessakademin. Sen fick dom såklart väldigt mycket mer, men det skall jag inte tråka ut er med. M fick en vindjacka från Colmar och en T-shirt från NEFF. Sen skall han också få gå på teater (Kenta och Barbisarna) med lilla N och fotbollsmatch (Sverige - Argentina) med stora N.
 
Årets syskonkort vid granen. Vad stora dom börjar bli mina sötisar. Det där tiaran har föresten suttit fastklistrad på lilla N's huvud de närmsta dagarna undrar om sånt kan växa fast...

Födelsedagsfirande

Kategori: Familjen

I fredags var vi hemma hos mamsen och firade lillasyster S födelsedag lite i efterskott. Inte så ofta vi träffas allihopa trots att vi alla bor kvar på ön. Vi åt kött, rösti, sallad med fetaost, vitlökssmör och bra. Gott som tusan!! Sen blev det såklart tårta. Lillebror J köpte ingredienserna och jag monterade. Det blev hallon och glasscreme innuti och grädde och blåbär utanpå. Provade att stoppa in en marängbotten i mitten och den blev sådär lagom söt/klibbig/seg, bra experiment!! Ungarna gillar ju inte tårta så lilla N fick chokladglass och till stora N fixade J en gigantisk chokladmilkshake.

Bowling

Kategori: Familjen

Igår var jag, M och stora N och bowlade (lilla N är fortfarande hos mormor, kommer hem ikväll) Vet inte om jag kommer ihåg fel men har för mig att jag var betydligt bättre förr. Nu fick jag kämpa för att komma över 100 poäng per serie. Som tur var va M ännu sämre i 2 av 3 serier, hatar att förlora!! Stora N var duktig men blir lite frustrerad när det inte går som han vill. Efter bowlingen köpte vi pizza och sallad som vi åt framför tv'n.

Stilstudie...typ...

Kola

Kategori: Ätbart

Idag har jag kokat kola. Har äntligen hittat ett bra recept jag kört på några år. Det är Leilas superdupergoda smörkola. Jättegod som den är men man kan också tillsätta choklad, pepparkakskryddor, lime eller vad du känner för. Jag gjorde en sats med choklad och en vanlig. Den med choklad fick koka något för länge så den blev lite hård, den andra något för lite så den blev lite mjuk men båda väldigt goda ändå.

Julpjäs och fika

Kategori: Allmänt

Idag bjöd stora N's klass in till julpjäs och fika. Det är så kul att se hur duktiga alla är. Stora N var tomtefar och hade 3 repliker. Egentligen skulle det ha varit några fler men eftersom han inte ville säga så mycket gjordes några små ändringar i manus. M var tvungen att åka till Finland igår så han kunde inte vara med och titta. Självklart höll jag på och strula med kameran för att försöka filma när Stora N va på scenen, gick sådär....
Sen bjöds det på fika i klassrummet, klassföräldrarna hade bakat lussebullar, kolalakor och chokladmuffins. Jättemysigt!

Syskonkärlek i klassrummet

Träning

Kategori: Allmänt

Nu har jag köpt nytt gymkort igen. Gick tillbaka till SATS igen efter att ha provat Sportlife. Inte för att Sportlife var dåligt men det ligger lite långt bort och det är dåligt med parkering. SATS ligger nära, tar kanske 10 minuter att gå så det finns inga ursäkter. Eller jag kan nog komma på en massa ursäkter om jag känner mig själv rätt.
Imorse tog jag mig iallafall dit (fast med bil, det var ett riktigt skitväder) och körde första passet på länge. Blev rätt lugnt 20 min cykel sen 12*2 på biceps, triceps, axlar och rygg. Känner mig duktig att jag kom iväg, nu gäller det bara att hålla i.
Den här första tränings passet kostade 3600, tänkte halvera den kostnaden senare i veckan.

Serietecknare

Kategori: Familjen

Vad mycket kul dom får göra i skolan/på fritids nu för tiden. Hålla på med data tex. Stora N är nästan lite besatt av skolans dator och har också blivit väldigt duktig enligt fröknarna (eller är dom också pedagoger?) och hjälper de andra barnen att logga på när dom har datalektioner. Bäst gillar han att spela ett spel som heter Matte i måneby, men gillar också att göra "serier".
Igår kom han hem med den här fina

Lucia

Kategori: Familjen

Vi har sett världens sötaste luciatåg (antar att vi inte är ensamma om det ;-) Lilla N är ju inte direkt den som tycker om att stå i centrum och är också väldigt blyg. Inte direkt bästa kombon om man skall stå framför en massa mer eller mindre okända människor. Men hon var iallafall med i tåget, kom in sist och höll en fröken i handen. Sjöng det gjorde hon såklart inte. Tur att vi fått höra henne sjunga alla sångerna hemma de senaste veckorna. Sen vet jag inte riktigt vad dom gjort med hennes luciakrona, den satt mer som en bandana med håret intrasslat i de små stjärnorna på kronan. Sen blev det fika med lussebullar, pepparkakor, kaffe och julmust. Mysig början på dagen och världens bästa frukost enligt ungarna.
 
Trumpen liten sankta lucia......
 
 

Mer nödvändigheter!!

Kategori: Allmänt

Konstigt nog hittar jag nya saker ungarna absolut absolut behöver. Främst är det lilla N. Vi (jag) bunkrade upp med en massa kläder i storlek 104 som nu börjar bli för små. Tightsen sitter uppe över fotknölarna och tröjorna är korta i ärmarna. Var på väg och köpa några nya Molo tights förra veckan men kom aldrig till skott. Men när jag häromdagen såg att Oii design hade 30% på Molo i deras adventskalender var jag snabb som tusan och lyckades klicka hem det sista och nästsista paret. Idag kom de på lådan så nu har hon iallafall två par i nästa storlek. När jag ändå var på G klickade jag hem 3 enfärgade tröjor från Kappahl, ta 3 betala för 2. Sen blev det konstigt nog fraktfritt, men jag klagar inte. Skall bli spännande och se hur tröjorna är, har aldrig köpt något från Kappahl tidigare. Nu blir det nog ingen mer shopping på ett tag för nu är tradera pengarna nästan slut...

Nya fina tightsen

Middag på Jernet

Kategori: Allmänt

Idag lämnade jag familjen hemma med sin stekta rödspätta och åkte till centrum för att äta middag med B på Jernet. Maten är kanske inte direkt världsklass men lite lyxigt känns det att gå ut och äta en vanlig måndag. Vi åt hamburgare båda två och pratade en hel massa. Så trevligt att kunna sitta och prata i lugn och ro och en väldigt bra start på veckan.

Kvällens middag

Minnetonkas....

Kategori: Shopping

Alltså det där med skor.....och att inte shoppa. Nu har jag köpt ett nytt par till lilla N. Men hon behöde verkligen verkligen ett par rosa Minnetonkas till i vår. Nej så är det ju inte men jag blev ju så kär i dom när jag köpte ett par från Nelly tidigare i höstas. Men där blev det ju helt fel med storleken och så blev det inga skor. Nu hade Members ett erbjudande på likadana skor och till 50% så jag kunde inte låta bli. Som tur var hade jag precis sålt av lite kläder på tradera så det fanns lite pengar på "tradera kontot" och dom pengarna är jag enväldig härskare över.
Så dom här sötingarna kommer sitta på lilla N's fötter i vår
Passade på att köpa ett mobilskal frånl Macskal.se som man också kan ha som plånbok, eller man får iallafall plats med några kort. Kan vara bra att ha när man inte vill släpa med en väska.
Åsså blev det en pulka från orthex group till stora N. Dom får inte ha snowracer när do  åker med skolan och stjärtlapp duger tydligen inte...
Som grädde på moset hade jag en rabattkod på 100:- och 50:- i Memberspengar så det blev inte gratis men ändå rätt billigt och det vet vi ju alla att billigt är bra.

Fredagsmys

Kategori: Familjen

Så var det fredag igen, så skönt!! I helgen skall vi hinna med en hel del. Imorgon skall jag först iväg på en straffhippa, där jag är med på lunchen. Sen hem till pepparkaksbak, middag och Settlers med familjen R. På söndag blir det sport för hela slanten. Stora N skall hinna med fotboll och handbollsträning, så skall M spela tennismatch.
Jag och ungarna har fredagsmyst själva idag. M är på julshow på Friends arena med jobbet. När de små somnat skall jag mysa i soffan med lite glass.

Böcker

Kategori: Familjen

När stora N började skolan märkte vi att han var en bland få (ca 1/3 av klassen) som inte kunde läsa. Han hade inte visat intresse för att lära sig tidigare och jag tänkte att det får han lära sig när han börjar skolan. Men när jag märkte att det var så många som redan kunde läsa körde vi lite mer koncentrerad lästräning här hemma och någon vecka senare fick han byta grupp till de som kunde läsa. När vi började träna läsning hemma lovade jag att han hade lärt sig skulle få 7 nya böcker han kunde läsa själv. Igår kom han och sa att han ville ha två böcker så det var bra att beställa
Den här gången blev det
och
 
Får se om han sätter igång och läsa själv nu. Håller tummarna för det finns ju inget bättre än att läsa en bra bok

Årets Julkalender

Kategori: Allmänt

Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka om årets jullkalender Mysteriet på Greveholm. Själva storyn är säkert bra men i vår familj är det inte någon större succe med spöken och i den här serien har spöken en rätt framträdande roll. Lilla N satt mest under en filt under första avsnittet, sen har hon tittat lite mer för varje avsnitt. Igår såg hon nästan hela, men då kommer det såklårt ett läskigt öga som kikar fram bakom ett hål i en tavla. Det tyckte till och med stora N var läskigt. Lilla N konstaterade att hon aldrig mer skulle titta på kalendern. Vi får se hur det blir ikväll.
Favoriten här hemma var kalendern förförra året, Hotell gyllene Knorren. Rolig och inte läskig, precis i vår smak.
 
Bild från årets kalender och ett av de i och för sig snälla  spökena. Men lite läskiga är de ändå......
.
 
 

Saffransbullar

Kategori: Ätbart

Nu har det äntligen blivit lite hembakt i den här familjen. Handlade lite på väg hem men glömde såklart saffran. Som tur var hade vi två påsar hemma sedan förra året. Jag gjorde två olika sorters bullar, ett par "vanliga" och ett par med smör och mandelmassa. Jag hade tänkt att rulla dem som kanelbullar men eftersom jag tycker saffransbullar lätt blir torra hade jag en väldigt lös deg så jag fick tänka om. Det blev runda bullar som jag gjorde ett hål i där jag klickade mandelmasseblandningen. Väldigt gott om jag får säga det själv, var inte sista gången jag gör på det sättet.

1:a advent

Kategori: Familjen

Inte klokt vad tiden rusar iväg. Tyckte precis det var sommar och nu är det snart jul. Men det gör ingenting alls. Mysigt är det med snö ute, adventsstjärnor och ljusstakar inne. Förra året var vi lite crazy och hade rosa ljus i adventsljusstaken, i år är vi mer traditionella och kör på vita.
Nytt för i år är stjärnan från vatt & veke i lilla N's rum och den lilla flingen hos stora N. Men istället för stora flingen i vardagsrummet får nightflyen hänga kvar. Inte så julig kanske men så får det bli.

Snart blir det fika på köpta lussebullar och pepparkakor från plastburk. Får nog ta mig i kragen och baka lite.
Hoppas ni får en mysig första advent!!

Lite adventsljus....

Vantar och lite till

Kategori: Shopping

Jag håller ofta vad jag lovar, det blev ingen mer shopping igår. Idag däremot blev det lite till.
Vi upptäckte att lilla N inte hade några tjockare vantar utan bara tunna fingervantar. Idag tog jag M och lilla N en tur till centrum (stora N är hos mormor). Inne på HM sålde dom ut förra årets vantar och mössor för 30:- styck. Det blev tre par vantar och en mössa till lilla N och ett par handskar till den stora, fast dom fick vi betala fullt pris för. Sen gick de andra två till biblioteket en sväng medans jag kikade vidare. Inne på Liten på ön hade dom öppnat dagen lucka i adventskalendern och det var 50% på alla vinterjackor. Hittade en lite tunnare dunjacka till stora N från Didrikson, han hatar att bli för varm så den blir perfekt till honom. Sen köpte jag lite vitt paketpapper och snören så vi kan slå in ungarnas julklappar. Det är så skönt att vi är klara med alla julklappsinköp redan.
Nu har jag lovat M att inte shoppa mer om det inte är något barnen verkligenverkligen behöver....

Dagens inköp