Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Namnsdag

Kategori: Allmänt

Igår hade vi  namnsdag hemma hos oss, det var M och stora N (hans mellannamn) som firades. Jag är väl den som mest tycker att namnsdagar skall firas, men ärligt talat hade jag helt glömt bort det den här gången. Det var inte förens jag kommit till jobbet på morgonen jag kom på vilken dag det var, så det blev en sväng förbi Centrum på vägen hem. Stora N fick en Beyblade och lite kulor och M fick en aldeles egen thé mugg från Mateus inköpt på Butik Grön. Jag pasade på att köpa en till mig själv också.... :-D Jag köpte också lite jordgubbar som vi mumsade på efter middagen tillsammans med lite glass.


Stora N´s nya Beyblade


M's nya thékopp


Min nya thékopp.

I vår familj håller vi på könsrollerna, blått till killar och rosa till tjejer ;-)


Bland det godaste som finns, jordgubbar och glass....

FOTO: PRIVAT

Cykel

Kategori: Allmänt

Jag är den enda i familjen som inte har någon cykel. Lilla N tycker så synd om mig och vill gärna låna ut sin, men den är ju tyvärr lite (mycket) liten för mig. Till våren är det nog dax att köpa mig en så vi kan ut och cykla hela familjen. Har tittat runt lite och det finns ju hur mycket som helst att välja på. Jag vill ha en fin, bekväm och lättcyklad sak, alltså stora hjul, bred sadel och fin färg. Surfade in på http://www.ridewithstyle.se/ och där hittade jag en massa fina cyklar.



Kanske en Amsterdam cykel från Electra



Eller en RwS Beach Cruiser



Man bara måste älska en lila cykel med blommor på ramen



Och den här supersöta Paul Frank cykeln skulle passa lilla N perfekt

Nu är det ju som allt jag vill ha inte alls gratis, inte ens billigt. Men man skulle kanske lämna in den där Lottotraden ....

FOTO: http://www.ridewithstyle.se/

Jaffakakor

Kategori: Allmänt

På somrarna brukar vi vara i Finland tillsammans med familjen R på deras landställe. På dagarna hänger vi mest ute och försöker aktivera barnen så dom skall blir trötta och somna som små änglar på kvällen. Så fort dom somnat släpper vi loss alla hämningar och plockar fram snax, kakor och godis (barn skall ju inte äta så mycket sånt, det vet ju alla ;-) och lägger ut Settlers spelet. Visst snask har jag inte hittat i sverige, bla Jaffkakor. I Finland finns dom i 4-5 olika smaker men här, nope ingen Jaffakaka så långt ögat när. Men igår när jag var och handlade hittade jag dom, inte "orginalet" för dom görs av LU men dock Jaffakakor. Inte riktigt lika goda, lite tjockare botten, lite mörkare choklad men helt OK.




Gott substitut till de "riktiga" Jaffkakorna, dock finns dom bara i apelsinsmak

FOTO: PRIVAT

Skor

Kategori: Allmänt

Igår på lunchen åkte jag och en kollega ner till Kista Galleria för lite lunch (Indiskt, mycket gott) och lite skoshopping. Jag behövde verkligen ett par höstskor men viste inte riktigt vad jag var ute efter. Efter att ha tittat runt i fyra olika affärer blev det tillslut ett par mcbootsliknande saker från Vagabond. Kanske inte riktigt det jag hade tänkt men jag är jättenöjd ändå. Man kan ha dom utanpå eller innanför jeansen, dom passar till leggings och skulle jag någongång ha kjol passar dom till det med. Hoppas jag slipper en massa skavsår, har en förmåga att få det så fort jag har nya skor. Men det är bara att ladda upp med Compeed.


Nya snygga bootsen

FOTO: PRIVAT

Brunch

Kategori: Allmänt

Barnen har sovit borta hela helgen vilket gjorde att vi kunde ta en välbehövlig sovmorgon igår. Vi låg och drog oss rätt länge, spelade lite WF och såsade omkring lite innan vi fixade en mysig brunch. Den bestod av smörstekta kantareller, härligt rökt bacon i bit (vilken skillnad från den tunna man brukar köpa), prinkorv och stekt ägg. Vilken lyx att sitta och äta, prata och läsa tidningen i lugn och ro.


Kantareller, min favorit!!


Supergott bacon


Bara att njuta

FOTO: PRIVATA

Veckanslåda 4

Kategori: Allmänt

Söndag=matlåda. Men från och med nu kommer vi köra låda varannan vecka och inte varke som vi gjort nu några veckor i rad. Den här veckan mumsar vi på:

Sojabakad laxfilé med ekoogiskt basmatiris
Pasta med kycklinglårfilé och tomatfärskost
Köttgryta på svenskt nötytterlår med salvia, citrom, tomat och kokt potatis
Grillad kotlett med bearnaise och idahopotatis



FOTO: PRIVAT

Lidingöloppet

Kategori: Allmänt

Nu i helgen har det varit liv och rörelse här på ön. Det är Lidingöloppshelg vilket betyder mycket folk, avstängda vägar, kaos och lite folkfest. Av dom som är uppväxta på ön är jag nog en av få som aldrig sprungit ett endaste lopp, inte ens som barn. Men i år skulle M springa. Det var 6 år sen sist, träningen har varit bra men startade kanske lite för sent för att vara helt perfekt. Jag tog mig hem till familjen R (stora och lilla N var utportionerade till mormor och farmor) och tillsammans gav vi oss ut i spåret för att heja. Vi ställde oss ett par kilometer från mål straxt efter den beryktade Abborrebacken (mördarbacken också kallad). Man fick se väldigt många olika springstilar för vissa såg det riktigt riktigt tungt ut. När M kom förbi såg han riktigt pigg ut (för att ha sprungit 28 km) men hade tyvärr fått riktigt ont i knät så han kunde tyvärr inte springa ordentligt i backarna. Men i mål kom han på 3.03. Mycket bra kämpat M, jag är så stolt över dig!!



FOTO: PRIVAT (tack Eva för bilden)

Ny mobil

Kategori: Allmänt

Vi har fått en ny mobil i familjen. Nej jag har inte köpt en ny, det är M som slagit till på en Sony Ericsson Ray. Enligt reklamen skall den vara grym på att ta kort på kvällen, men jag tror inte det den kommer användas till i första hand (det blir väl WordFeud :-) Såhär beskrivs den iallafall av telenor

9,4 mm tjock med elegant aluminiumram och en kontrastrik display i mineralglas: Här är Android-telefonen Xperia™ ray. Insidan är lika imponerande som utsidan - Xperia ray är snabb, reagerar direkt och har ett batteri med hög kapacitet.

  • Facebook i Xperia™
  • 8,1 megapixlar
  • 3,3 tums Reality Display
  • Mobile BRAVIA® Engine
  • Senaste Android™ för smartphones
  • Exmor R™ kamerasensor för mobiler

Och såhär ser den ut


FOTO: http://www.telenor.se


Veckans bak

Kategori: Ätbart

Jag gillar verkligen att baka, det är lite som en avkoppling. Den här veckan har det blivit en del bakande. Först skulle M ha med sig en kaka till jobbfika. Det blev en mindre kopia av den Rocky Road kakan jag gjorde när stora N fyllde år. För att inte ungarna skulle bli alltför sura för att dom inte fick smaka på den kakan rörde jag också ihop en vanlig kladdkaka. Idag blev jag grymt sugen på toscakaka så jag slängde ihope en cocos toscakaka. Har inte hunnit smaka än men den luktar GOTT. Får bli en bit till eftermiddags fika.




Rocky Road kaka


Cocos toscakaka (recept från Leilas A Piece of cake)

FOTO: PRIVAT

Väskor

Kategori: Mode

Jag älskar väskor (och skor också för den delen), stora väskor, små väskor, mjuka väskor, hårda väskor men tyvärr nästan alltid dyra väskor.Jag vill helst ha en snygg väska till varje årstid (helst med matchande plånbok) någon allround och några mindre festväskor. Jag har köpt på mig några godingar men suktar efter fler. Högst upp på önskelistan just nu är nog

En Oversized Alexa från Mullberry


FOTO: http://www.mulberry.com

Eller en Daily PM i Monogram denim canvas från Louis Vuitton


FOTO: http://www.louisvuitton.com

Tyvärr är dom lite (mycket) för dyra för min plånbok, men man kan ju alltid drömma och kanske slänga in en lottorad lite då och då....

Lustider

Kategori: Allmänt

Häromdagen när jag kom till dagis hade dom satt upp en stor lapp där de talade om att det går löss på avdelningen, genast började det klia i håret på mig. Tydligen var det bara ett barn som hade haft det (vad man vet) men jag får liiite (mycket) panik av sånt. Det vara bara hem och kamma igenom både lilla och stora N, som tur är hittade jag inga löss men en hel del gråt blev det. Vi har en superbra luskam som heter NitFree (läs mer om den på http://www.lusfri.nu/ )som tar bort både löss och ägg men "tänderna" är väldigt täta så det sliter och drar en hel del i håret när man kammar. Nu har vi sprejat barnens hår med Linicin Prevent som skall förhindra att man får löss. jag ha också köpt en lite snällare kam som man kan använda när man bara kollar håret, den andra får vi använda vid skarpt läge, som vi hoppas slippa.


Superbra luskam som gör att man slipper lusmedel (vilket jag ändå kommer täcka hela hemmet med om jag hittar någon lus i någons huvud)

FOTO: http://www.lusfri.nu/



Förebyggande spray

FOTO: http://www.linicin.se/

Höstshopping....igen

Kategori: Allmänt

Igår jobbade jag hemifrån, jag tycker det är riktgt skönt att kunna göra det ibland. Man slipper resvägen och kan sitta och jobba i mjukisbyxor. Under en liten liten kaffepaus (behövs hemma också) hittade jag en webshop med riktigt bra REA och jag är ju inte den som missar att fynda. Det blev ett par nya gummistövlar från Timberland och ett regnställ från Hummel till lilla N, stora N fick ett par badbyxor. Ja jag vet att det inte riktigt är badsäsong men man kan ju drömma.....annars finns det ju alltid badhus. Riktiga fynd var det iallafall, straxt under 650:- inkl frakt.


Lilla N's nya stövlar

FOTO: http://www.timberland.com/


Regnställ från Hummel

FOTO. http://lekmer.se/

Pysselhörna

Kategori: Allmänt

Både lilla och stora N gillar att pyssla, båda gillar också att ha sällskap så deras egna rum duger inte alltid. Jag tröttnade på att soffbordet var fullt med papper, pennor och glitter så vi gjorde en liten om möblering. Lilla N hade ett litet vitt bord med två stolar inne i sitt rum, det flyttade vi ut till vardagsrummet så nu har dom fått en liten pysselhörna där dom kan sitta. Det blev helt OK, och lilla N fick mer plats i sitt rum. Inte för att hon har pysslat så mycket idag, det har mest paddats.


Pysselhörna (bord från Mio, stol en mini 7:an)


Lilla N djupt försjunken i padderiet

FOTO:PRIVAT

Veckans låda 3

Kategori: Ätbart

Återigen söndag och återigen matlåda. Idag när lådan levererades hade stora N en kompis här som såg att vi fick matleverans. Är det Linas matkasse frågade han, nej det är en annan liknande svarade jag. Frågde också om dom hade haft Linas, ja men det var superäcklig mat så mamma och pappa slutade med den svarade han. Bra reklam där :-)    Vi skall iallafall äta detta i veckan:

Sotad lax med vitvinsås och pasta
Gammeldags grillkorv med bönsalsa och rostad potatis
Nötfärsgryta med spiskummin och bulgur
Kassler med ris och örtcreme


Veckans innehåll + potatis som jag inte fick med på bild

FOTO:PRIVAT

 
 
 
 

Morotskaka

Kategori: Ätbart

Igår var en dagiskomis till lilla N och hennes mamma över på fika. Först var dom lite blyga för varandra, konstigt kan man tycka eftersom dom leker varje dag på dagis. Men det gick snabbt över och sen lekte dom nonstop i över fyra timmar med endast paus för fika och plättätning. Vi vuxna kunde sitta och dricka kaffe och prata i lugn och ro. Självklart hade jag bakat lite gott till fikat. Blev i veckan så sugen på morotskaka så en sån blev det. Första gången för mig men den blev jättegod, följde receptet från Leilas A Piece of cake. Gjorde också kladdkaksmuffins från samma bok. Dom blev goda men jag vet inte riktigt om dom är bättre än det gamla beprövade receptet från Sju sorters kakor, vilket dessutom är betydligt simplare att röra ihop. Skall sova på saken. Slängde ihop några kolakakor också, dom brukar alltid gå hem hos ungarna.


Morotskaka


Kladdkaksmuffins

FOTO: PRIVATA

Cider

Kategori: Allmänt

Jag har aldrig gillat öl vilket var ett "problem" när jag började gå ut på krogen. Det som fanns att välja på var då ofta "dagens" dvs dåligt vitt vin och sprite. Men hallaluja helt plötsligt började man kunna köpa cider, den torrare varianten som Strongbow. Sen började det komma alkoläsk som Hooch, sötare cider som Kopparbergs och plötsligt hade man även som icke öldrickare ett brett sortiment att välja på. Jag har på senare tid övergett cidern och gått över på vin, men så i somras råkade jag prova cidern Somersby och oj vad god den var. Inte så söt men heller inte för torr, helt enkelt perfekt.


Nostalgi


Min nya favorit

Fönstershoppa

Kategori: Allmänt

Förr i tiden (nu låter jag urgammal) sa man att skulle fönstershoppa, dvs gå och titta på saker man inte skulle köpa. Själv springer jag nästan aldrig runt på stan längre, det är så bekvämt att sitta hemma i soffan och klicka hem saker. Allt från kläder, inredning, mat, skor, leksaker.....Men vad räknas som fönstershopping idag? Är det när man lägger saker i varukorgen men sen bestämmer sig för att inte gå till kassan?

Ikväll skall jag svika "nätet" lite och bläddra i den här lyxiga katalogen från Louis Vuitton som kom i brevlådan idag. Nu är ju inte jag kille men man kan kanske hitta något snyggt till M (som man inte har råd att köpa)



FOTO: PRIVATA

Baka bröd

Kategori: Allmänt

Jag gillar att baka, bakar kakor, bullar, tårtor, cupcakes, muffins, rulltårta, pajer osv MEN jag bakar inte matbröd. Vet inte varför men det blir liksom aldrig av. M gör scones ibland, det är väl det närmsta mabröd som bakas av oss. Det är då vår kära Electrolux bakmaskin kommer in i bilden. Den är stor och otymplig, låter en del men är helt helt underbar. Släng i lite mjöl, lite torrjäst, vätska, kanske lite olivolja och flingsalt, tryck på några knappar och vips (eller efter ca 3 timmar..) har du ett nygräddat, varmt härligt doftande bröd. Finns det något godare??


Släng i allt, sen knådar maskinen


Färdigjäst


Härligt nybakt bröd

FOTO: PRIVAT

Lite nyttigare

Kategori: Allmänt

Känns som att vi alltid strävar efter att vara lite nyttigare än vad vi vanligtvis är. Jag skall försöka dra ner på allt  godis, snax och fika. Men vad gör man då när man blir sådär sugen? Jag har hittat finncrisp, supergott och ganska snälla på kolhydrater (om man nu tänker på sånt). Så nu på kvällarna knaprar jag i mig några finncrisp till min cola light. Man kan ju inte sluta med alla laster på en gång. Förhoppningsvis kan jag byta ut colan mot thé framåt vintern. Åt barnen har jag hittat Berry boost från Reneé Voltaire, det är russin, blandat med torkade russin och granatäpple. Nyttigare än godis och ungarna älskar det.


Mitt nya kvällsgodis


Barnens nya favorit

FOTO: PRIVATA

Tidningar

Kategori: Allmänt

Jag är en verklig nörd när det gäller tidningar. Jag köper allt från Resetidningar, inredningstidningarföräldratidningar, mat tidningar, bilagor till kvällstidningar och ibland även teknik tidningar. Här hemma ligger det högar med tidningar lite överallt, jag vill ju inte riktigt slänga dem heller. Men ibland får jag ta mig i kragen och försöka rensa lite, men mat tidningar vill man ju inte slänga och inte inredningstidningarna och inte Mama tidningarna.... men jag gjorde mig faktiskt av med alla vänta barn tidningar för nått år sen :-)

De här är favoriterna just nu


FOTO: PRIVAT

Full fart framåt

Kategori: Allmänt

Igår var jag som sagt lite småseg sådär. Men M var en ängel och jag fick sovmorgon så efter att lilla N kommit in och gosat lite vid sexsnåret gick båda N'en upp med M och jag somnade om och masade mig inte upp förens vid halv tio. Sen kom min pappa över åt lunch och fikade med oss innan han och jag fick skjus in till Stadion och fotboll. Djurgården mötte Trelleborg och det var verkligen full fart framåt från båda lagen, vi (Djurgården såklart) vann med 4-3, viktiga poäng såhär på slutet! När barnen somnat avslutade jag och M med en god och onyttig middag framför Do you think you can dance.


Heja djurgården!!!


Rösti, schnitzel med ost och skinka, kantareller, kryddsmör och coctailtomater

FOTO: PRIVATA

Veckans låda 2

Kategori: Allmänt

Söndag betyder ny lådleverans. Vi blev inte besvikna den här gången heller. I veckan äter vi:

Fiskgratäng med citron, vitlök, örter och ris
Kycklingpytt med ratatouille
Sauté på svensk kalv med chilibuljong och bulgur
Pasta med rökt sidfläsk, sås med fänkål och selleri


Veckans leverans

Tröttmössa

Kategori: Allmänt

Igår var det kalas hela dagen. Vi började med att åka hem till familjen R för att fira lilla A som fyllde ett år i somras. Där bjöds vi på goda tårtor (en tågtårta och en godistårta), cupcakes och kokostoppar. Barnen var många, glada och sockerstinna. Lite senare blev det fiskdamm för alla barn och pressentöppning för A. När kalaset var slut åkte M och barnen hem. Själv åkte jag till Foresta för en klassåterträff. Det var 22 år sen vi gick ut nian tillsammans pch vissa av de som var där har jag inte träffat sen dess. Konstigt nog såg alla i princip likadana ut som sist :-) Vi åt en god buffé, drack vin och pratade en massa. Det blev inte så jättesent men idag är jag ändå en tröttmössa.


Så här söta var vi när vi gick i ettan

FOTO: PRIVAT


Foresta ligger underbart fint

FOTO: http://sv.wikipedia.org

Vill ha

Kategori: Allmänt

Efter hösten kommer vintern och på vintern är det kallt. Har redan läst i kvällstidningen att det skall bli en sån där riktigt iskall vinter i år igen. Jag föredrar i och för sig att det är snö och kallt framför snöslask men någon måtta får det ju vara. Minus 5 grader är helt OK, minus 10 kan jag acceptera men sen är det faktiskt för kallt. Har dock hittat några favoriter som skulle hålla mig varm och go till vintern.

Jag köpte ett par Mukluks från Timberland, men dom passade inte alls min fot. Nu har har jag hittat dom här supersnygga Uggisarna Adirondack heter dom och det här är den höga modellen.



FOTO: www.brandos.com

Jag är egentligen inget fan av Canada Goose, men jag måste säga att den här Kensington down parkan var riktigt snygg, bra längd också så man inte blir kall om rumpan Varm lär den ju vara också, och dyr



FOTO: www.backcoutry.com

Och vem skulle inte vilja ha den här lilla söta saken från Mulberry på toppen? Jag skulle inte säga nej iallafall


FOTO: www.net-a-porter.com

När jag vinner på Lotto står de här 3 sakerna högst upp på min shoppinglista.

Plötsligt så händer det

Kategori: Allmänt

Idag kom M hem med blommor till mig. Jag skulle vilja säga att det händer ofta men då skulle jag ljuga. Han har såklart många många många bra egenskaper, men köpa blommor är INTE en av dem. Blommorna är långa röda rosor med murgröna slingarde runt stjälkarna, jättefina!! Då kommer vi till ett problem, vi har igen passande vas i rätt storlek. Tillslut blev de placerade i vår paprika golvvas Kanske inte ultimat med det funkade. Hoppas det här var början på en ny era gällande blomster shopping av herren i familjen :-)







FOTO: PRIVATA

Sommar

Kategori: Allmänt

Nu känns det som att sommaren har försvunnit på riktigt. Tidigare har jag konstaterat att ja idag va det ju inte så fint väder men det blir nog sol och varmt imorgon. Men nu är det nog bara att inse att de där varma dagarna inte kommer komma mer i år. Men man skall väl vara nöjd ändå, sommaren bjöd ju på riktigt bra väder trots dystra prognoser. Vi hade härliga dagar i finland med familjen R (tack för att ni står ut med oss varje år), var på Skansen, besökte Gröna Lund (i regnväder...), hängde hemma på uteplatsen, grillade, drack vin, åt glass. Hösten är ju inte så dum egentligen, man kan tända ljus, dricka thé, behöver inte ha dåligt samvete om man bara hänger hemma i soffan (finns ju inget fint väder att gå ut till)

Bilder på stora och Lilla N från i somras


Stora N


Lilla N

FOTO: PRIVATA

Söta skor

Kategori: Allmänt

Vi har fått ett litet tillskott i släkten, en liten liten A född redan i vecka 26. Allt har gått efter omständigheterna bra och dom ligger på neovdelningen i på Akademiska i Uppsala (där dom också bor). Igår var vi i Centrum (igen...) och kikade lite och hittade världens sötaste skor på Jarmeus. Ett par Diesel "tossor" i jeans i stl 16. Vi köpte dom såklart och hoppas att de skall passa på lilla lilla A i vår.


Aldeles bedårande skor. Nästan så man vill ha en liten bebis till så man har något att stoppa i skorna, men bara nästan....

Pressenter

Kategori: Allmänt

Nu har jag pratat kalas och pressenter i några dagar och jag skall sluta tjata men stora N fick verklgen en massa fina pressenter!! Av farmor fick han en svart kabinväska på hjul så från och med nu får han packa och bära / dra sin egen väska :-) Av familjen R fick ha golfgrejer, handske, peggar, bollar och en greenlagare (som är som ett mindre mordredskap) med ett fiiint budskap. Från mormor och moster S fick han ett stort Harry Potter lego och en massa kulor (nu i skolan spelar man tydligen kula), morfar kom med en radiostyrd helikopter och en ursnygg Djurgårdströja. Morbrödrarna kom med nintendospel vilket gjorde stora N lite konfunderad eftersom han inte hade någor nintendo. Då trollade jag och M fram ett förskottspaket och lyckan var total. Han fick också böcker, bakugans, pengar, kemisaker och säkert något mer jag har glömt. Idag på själva födelsedagen fick han av oss ett begagnat golfset, en enklare digitalkamera, lite kläder, gummistövlar (de andra har efter 2 veckor i skolan försvunnit spårlöst) och två kulpåsar. Jag som brukar säga att vi skall hålla nere på pressenter, undrar vad som hände den här gången...



HarryPotter hus (det heter säkert något men jag har ingen aning för jag vet ingenting om HarryPotter förutom att han har glasögon)


Nintendospel


"Kemi" som stora N kallar det, dvs experiment saker...eller vad kalar man det?


Golfkit med finaste greenlagaren i världen

FOTO: PRIVATA

Grattis N!!

Kategori: Allmänt

Grattis på 6-årsdagen världens finaste, snällaste, kramiga, blyga, empatiska, gnälliga, coola, försiktiga, mysiga, griniga, söta, vuxna, barnsliga, jobbiga, underbara, älskade N.


Några veckor gammal, hårigare än de flesta

FOTO:PRIVATA

Andra kalaset

Kategori: Allmänt

Så har vi klarat av helgens andra kalas. Det blev betydligt mycket livligare kan jag lova. Tretton stycken lagom sockerstinna killar i sexårsålder....Tur att jag har M som agerade lekledare med bravur. Han fixade iordning lite bowlig med vattenfyllda pet flaskor, sen fick dom skjuta vattengevär på platsmuggar och till sist skjuta på mål med innebandyklubbor.  Själv jag plockade undan efter fikat och försökte hålla nerverna i styr. Fikat idag blev samma kolakakor och hallongrottor som sist men kompleterades med köpta kanelsnäckor (fyy mig) och hemgjord glassbomb (vaniljglass, vaniljglass blandad med hackade nonstop och chokladglass, garenerad med hackad dumle och nonstop) Sedan avslutades det med godispåse och Tom och Jerry på TV'n. Paket till stora N blev det också såklart


Glassbomb (som blivit "rynkig" av plasten jag plastade in bunken med)


Dagens pressenter

FOTO. PRIVATA

Veckans låda

Kategori: Allmänt

Idag kom veckans låda från matkomfort. Känns så lyxiga att inte behöva tänka mat 4 av veckans 7 dagar.
Den här veckan blir det:

Stekt spättafilé med pottisstomp och kapriscrème
Kycklinggryta med rostad palsternacka
Asiatiskt ris med rökt bacon, lök, tomat och soya
Svensk kotlett med paprikasås och pasta


Veckans råvaror och såser/tillbehör

FOTO: PRIVAT
 
 
 
 

Första kalaset

Kategori: Ätbart

Så har vi klarat av helgen första kalas. Det var släkt och vänner som kom för att fira stora N som fyller 6 år på tisdag. Tur med vädret hade vi, soligt och varmt så det var bara att damma av utemöblerna så kunde folk sprida ut sig hur dom ville. Stora N fick otroligt mycket fina pressenter (tack alla!!) och var så där lagom speedad som en snart sexåring kan bli av paket och mycket socker. Det vi kalasade på var:

Tårta med blåbär och vitchoklad/citron fluff täckt med vit sp med spindel dekoration
Tårta med färska jordgubbar, maraboumjölkchokladfluff, chokladfingrar runt om och en drös färska jordgubbar
Vit kladdkaka med cremefraichefrosting hallon och björnbär
Kladdkaka med rockyroadtopping (choklad ganache, mini marshmallows, jordnötter och dumle)
Kolakakor
Hallonggrottor (normala och mini)

Nu skall jag ladda om för snart kommer ett gäng klasskompisar på kalas. M får bli lekledare medans jag tar hand om markservice och försöker hålla mig från nervsammanbrott


Hela kalasbordet


Spindeltårta med blåbär och vitchoklad


Chokladtårta med jordgubbar och marabouchoklad


Vitkladdkaka med färska bär


Kladdkaka med rockyroad

Tofflor

Kategori: Shopping

Snart är hösten här på riktigt, då är det skönt att komma hem, krypa i myskläder och stoppa fötterna i ett par gosiga tofflor. Jag har ett par superhärliga från UGG Australia, fluffiga och sköna. Tyvärr är det inte bara jag som tycker om dom. Lilla N tar dom så fort hon får möjlighet så hasar hon omkring, kliver ur dom och sen hittar jag dom inte när jag vill ha dom. Nu har jag hittat lösningen, ett par nästan identiska tofflor från EMU men i hennes storlek. Dom klickades hem igårkväll från Tintinstyle,REA dessutom!


"mina" tofflor
FOTO: www.zappos.com


Lilla Ns nya tofflor
FOTO: www.tintinstyle.se

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Idag har jag suttit hemma och jobbat. Det var ganska lungt så jag passade på att baka lite inför morgondagens kalas. Stora N fyller år på tisdag och vi firar honom i helgen med släkt/kompiskalas på lördag och skolkalas på söndag (sen lär man vara helt slut tills på måndag när man börjar jobba igen) Jag hade ganska ambitiösa planer men eftersom planeringen varit urusel blev det några småändringa såhär dagen innan, men det blir nog bra ändå. Efter en helt OK middag bestående av Gulasch och ris från Matkomfortlådan är det dax för lite fredagsmys.
Lilla N valde att knapra på en riskaka (ekologisk, osaltad är det verkligen gott??) stora N valde äpple. Nu sitter vi hela familjen i soffan och kikar på Djungelboken (blandat med liiite datande och Wordfeudande)


Det som var lvar av riskakan


Ett äpple om dagen..... synd att man är allergisk


Måste säga att jag tycker att stora N är lite lik Mowgli

Tänkvärt...

Kategori: Allmänt

JOBBE...

Kategori: Allmänt

Jag började som sagt jobba igen efter semestern i måndags. Det är alltid lite tungt att komma igång, gå upp tidigt på morgonen, komma i säng på kvällen. Men nu är jag iallafall igång. Vad som gick turbofort var att stöka till på mitt skrivbord. Jag fattar inte vad som händer. Jag vill ha det lite städat och fint, lite kort på barnen, någon blomma. Så ser det verkligen inte ut!! Det här har jag lyckats få till på 4 dagar....


Min högra sida


Min vänstra sida


Bakom mig (OBS EJ MINA BLOMMOR)

FOTO: PRIVATA