Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Gott nytt år

Kategori: Allmänt

Sista dagen på året... Vi firar hos familjen AW med god mat och champagne. Jag har misslyckats med en efterrätt och backupen ser lite suspekt ut men hoppas den smakar bra iallafall när den är piffas och klar. Skall röra ihop en kladdkaka också i reserv.

Önskar alla en härlig kväll och ett gott nytt år!!


Prinrasquare

Kategori: Hemma

Jag glömde visa vad M fick av mig på vår 15-årsdag. En plansch från Printasquare med 96 instagram bilder
Han blev jätteglad och ungarna tyckte det var kul att titta på alla bilder. Jag tyckte också den blev jättefin, så en lyckad present.

AgnesAmelia

Kategori: Inredning

Igår shoppade jag loss lite hos Agnes Amelia. Hittade en rabattkod på hela 40% inne hos Att vara någons fru.
Jag köpte två Enjoy candles
Doftpinnar som doftar apelsin
Lite städ och köksgrejer



Och en handkräm från Voluspa 
Så nu kommer det lukta gott och lysa fint här hemma

Baktävling

Kategori: Familjen

Igår kom stora N på att vi skulle ha baktävling. Lagen blev tjejerna mot killarna. Alla fick använda mjöl, socker, smör, ägg, bakpulver, vaniljsocker, mjölk och grädde.
Sen hade vi ett antal ingredienser som vi fick välja av och det vi tog fick de andra inte använda


Sen var det bara att baka.
Jag och lilla N gjorde en chokladkaka på Maraboumjölkchoklad eftersom killarna tagit kakaon. Killarna gjorde chokladmuffins. När kakorna var klara dekorerade vi såhär snyggt

Vi kom fram till att killarnas monster var snyggast men vår polkagriskäppskaka var godare. Så oavgjort kan man säga. 
Kul och gott var det iallafall.

Mellandagsshopping

Kategori: Hemma

Vad skönt det är att inte ha något planerat. De jobbigaste besluten är vad man skall äta (vilket inte är det lättaste i vår familj)
Igår utmanade jag min förkylning och gick ut på en promenad med K. Det var kallt men skönt. Fick till och med se solen

Förkylningen blev lite sur och gav tillbaka med förhöjd feber och en elak huvudvärk, vilket gjorde att jag fick ligga hemma och vila medans resten av familjen gick på bio.

På kvällen blev det soffmys, mellandagsshopping och blingblinggodis


Idag fortsätter vi med soffhäng och mellandagsshopping. Bunkrar upp med lite födelsedagspresenter till lilla N och ett gäng T-shirts till båda ungarna. Så skönt att kunna plocka fram i vår. Än så länge har jag betat av babyshop.se och Zara. 

Julafton

Kategori: Allmänt

Julafton kom tillslut. 
Vi har som tradition att öppna "lilla familjens" klappar på morgonen i lugn och ro. 
Eller så lugnt det kan bli med två väldigt förväntansfulla barn. Alla blev nöjda och glada över sina klappar. Det trista var att en av lilla N's klappar var trasig. Hon fick en rosa popcorn maskin, och den hade en stor spricka på baksidan

Lite jobbigt att skicka tillbaka och hålla på, men det är sånt som händer. 
Stora N fick bland annat en sorts sparkcykel som han kunde ta ut och prova på en gång. Ibland är det bra med barmark på julafton. 

Själv fick jag en fin plånbok
Jag vill ju gärna ha matchande plånbok till mina väskor. Tack Tomten! 

Efter lunch drällde släkten in. Vi blev nio vuxna och fyra barn som tittade på Kalle Anka, åt god julmat, öppnade aldeles för mycket julklappar (barnen) drack kaffe och åt godis.

Idag står bio på schemat. Sune i fjällen och en hel massa popcorn. Precis lagom dan efter dagen.

Ledig!

Kategori: Familjen

Nu är det äntligen ledigt. Har verkligen längtat. Smet lite tidigare från jobbet och har nu hunnit både äta middag och griljerat skinkan. Nu dricker vi lite bubbel

När ungarna somnat skall vi slå in de sista julklapparna och bara mysa.

15 år

Kategori: Familjen

För 15 år sedan bestämde jag och M att  från och med nu säger vi att vi är tillsammans. Eftersom vi jobbade på samma jobb kändes det att vi ville vara ganska säkra innan vi gick ut med något. Beslutet tog vi på Snaps under en nuärdetsnartjul utgång med just jobbgänget. Ingen blev nog direkt förvånad.
Idag märkte jag hur bra han känner mig, när han överraskade med det här underbara armbandet från favoriten Tory Burch

Annars har dagen gått till städning och pepparkaksbak. 
Tre dagar kvar till jul, två dagar jobb, sen ledig..... Längtar!!

Vitaminbomb

Kategori: Allmänt

Alltså, den här jäkla envisa förkylningen. Åh vad trött jag blir på den. I typ fem veckor har jag varit mer eller mindre förkyld. Trode jag var på gång att bli bättre men idag är jag igentäppt igen. Gjorde iordning en vitaminbomb på 3 apelsiner, 1 citron och en rejäl bit ingefära (lite för stor, för det blev lite starkt)
Nu skall jag ta det lugnt och kurera mig i helgen, för att orka de två sista arbetsdagarna innan en låååång julledighet. Börjar inte jobba förens den 8:e januari. Skall bli så skönt!!

Koka kola

Kategori: Hemma

Jag är verkligen inte i fas med den här julen. Dessutom jobbar jag den 22:a och  23:e och hinner inte fixa och trixa så mycket som jag skulle vilja. Vi har lämnat in en beställning hos Mariannes fisk på julskinka (färdigkokt men inte griljerad), handrullade köttbullar, prinskorv, Västerbottenpaj och julvört. Har iallafall bakat lussebullar och igår kokade jag kola 
Som vanligt använde jag Leilas recept på smörkola. Hade i en ordentlig dutt vaniljpulver och sen lite flingsalt på toppen. Saltade inte på alla kolorna, några fick vara vanliga. Skall försöka hinna koka knäck också, och göra chokladkola, och baka pepparkakor. Som tur är har vi inget alla planerat i helgen.

Helgen

Kategori: Allmänt

I fredags när jag var ensam hemma kunde jag såklart inte lägga mig på soffan och ta det lugnt. Jag gick ut i förrådet och hämtade in julgranen. Fixade ihop den och klädde på den. Perfekt, för då fick jag den precis som jag ville ha den

I lördags kom mamma, lillasyster S och lillebror J hit. Vi firade S födelsedag sådär några dagar i efterskott. Åt middag och en somrig pavlova
Alltid lika gott. Verkligen älskar färska bär.

Idag var jag och lilla N hemma hos familjen R på glöggfika. Lika gott och trevligt som alltid.

Nu är det bara att ladda för de sista jobbdagarna innan julledigheten. Längtar så efter att vara lite ledig.

Tekniker

Kategori: Allmänt

Idag var jag iväg på ett av bolagens julsammankomst där alla tekniker samlades (inte datasnubbar då alltså utan "riktiga" tekniker) och lekte IT-tekniker för några timmar. Riktigt kul faktiskt. Nu var det ju inga konstigheter, bara installera några program och sätta upp lite profiler. Ända till Sigtuna åkte jag för det. Men vi fick passa på när alla var samlade på ett ställe och inte utspridda över halva Sverige. Kul också när dom tror att jag vet vad jag håller på med.
God lyxig lunch fick vi också. Först en förrättsbuffe, där plockade jag på mig det här goda
Sen blev det en ekologisk biff med potatis, sås och picklad gurka
Jo jag tackar. Tänk om man fick äta så gott varje lunch.

Nu är jag hemma igen, helt ensam. M är på julfest, lilla N hos farmor och stora N hamnade hos mormor.
Det är väldigt tyst, men det skall bli lite mysigt. Först skall jag bara plocka lite, har så svårt att slappna av annars.

Luciatåg

Kategori: Familjen

Idag hade stora N's klass tillsammans med paralleklassen luciatåg för alla föräldrar och syskon. Så himla fint!!
Imorgon lussar dom för skolan.
Dom har verkligen den bästa musikfröken som satt ihop en del klassiska luciasånger med lite mer ovanliga och ett grymt medley. Två av tjejerna hade gjort en egen julig text till en sommarlåt dom brukar sjunga på simmaravslutningarna. Urduktiga!!
Sen var det lussefika i klassrummet. Både stora och lilla N åt så mycket bullar och pepparkakor att dom inte ville ha någon middag. I vanliga fall äter vi inte sånt till middag, men nån gång får det väl vara ok.

C-vitaminer

Kategori: Ätbart

Så himla segt. Förkylning som inte går över, tröttsamt. Försökte med en C-vitamin boost
Gick sådär. Men gott var det. Verkligen älskar juicen. Nu har jag kommit på att deras wraps är jättegoda de med, iallafall den med bulgur och rökt lax. 


Äntligen!

Kategori: Hemma

Den som väntar på något fint väntar ibland lite för länge, men nu har stolarna kommit. 
Fint blev det, tycker jag.
Lite trist bara att chauffören glömde att plocka med sig dynorna..... Efter ett samtal bestämdes det att dom skulle levereras på måndag.
Men igår ringde min lillebror som var med en kompis på Lännamöblers utlämningslager och frågade om han skulle kolla om han kunde ta med sig dynorna. Det gick tydligen jättebra, han behövde inte visa leg, ha ordernummer eller någonting. Äh jag stryker bara leveransen på måndag.... Känns ju sådär "säkert", men jag fick ju mina dynor.

Barnens pod

Kategori: Allmänt

Jag gillar verkligen podcaster. Lyssnar just nu på Adam och kompani, Hemma hos Gry, Värvet, Fredagspodden, Pappapodden, Blankens Swanberg och Relationspodden med Bingo och Katrin.

Nu vill jag tipsa om en annan pod, nämligen 
Lilla N älskar den. Jag gillar den också. Så ett tips för er som har barn. 
Om ni lyssnar på just det här avsnitten kan ni höra lilla N få ett "brev" som hon skickat in uppläst. Gissa vilket som är hennes favvo avsnitt....

Sjuk

Kategori: Hemma

Vad är det med den här hösten? Har aldrig varit hemma sjuk så här mycket tidigare. Känns ju lite sådär när man är konsult.... Å andra sidan har jag nog jobbar hemma tidigare istället för att bädda ner mig. Det har jag gjort nu. Ligger i sängen (i otroligt sköna Beach house sängkläder) lyssnar på poddar och tittar upp på vår nya taklampa som jag nog inte visat tidigare
Köpte den på Campadre, tror den var från Vatt och Veke men är inte säker.

Tine K'n som hängde här tidigare fick ju flytta ut i vardagsrummet. Där passar den super, så det var ett lyckat byte.