Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Blommor

Kategori: Allmänt

Konstigt det där. Så fort man kommer hem känns det som om man aldrig varit borta. Den här gången var vi ju bara 2.5 timmar med bil hemifrån men ändå..
Nu är vi tillbaka i vardagen igen. Stora N är i skolan, M är på jobbet, lilla N ville till mormor och jag är hemma och tvättar. Det blir en del tvätt.

Något som piggar upp är den här superfina buketten som jag fick levererad till dörren igår
En födelsedagsbukett som egentligen skulle levererats i tisdags. Men som tur är ringde de dagen innan för att kolla om jag skulle vara hemma och det var jag ju inte.
Tack snälla E-L, A och M.

Hemfärd

Kategori: Semester

Idag åker vi hem. Familjen B stannar kvar ett tag och åker skidor fram till lunch medans vi drar direkt efter frukost. 
Vad har vi då tyckt om Kungsberget?
Det har varit aldeles lagom för oss med tre ungar som inte har åkt tidigare.
Tyvärr har inte alla liftar varit öppna men mer om det senare.
Bra skidskola och barnaktiviteter. I tisdags skattjakt (stora N kom hem med en Sune bok och lilla N med en Hello Kitty pysselbok) och igår slalomtävling där alla såklart fick medalj

Folktomt i backarna

Lägenheten skrev jag ju om igår och den är vi jättenöjda med. Kaminen är en stor mysfaktor

Två lite negativa saker är att vi inte hade wi-fi i lägenheten som vi skulle haft. Efter att ha påpekat det i receptionen fick vi senare utcheckning och får ha kvar lägenheten till 14 istället för 10.
Sen att inte alla liftar och nedfarter har varit öppna trots att det stått så på hemsidan. När vi frågade om det beklagade dom så mycket och betalar tillbaka halva liftkortskostnaden.

Sammanfattningsvis är vi väldigt nöjda med vår semester och skulle gärna åka tillbaka.


Lägenheten

Kategori: Semester

Jag lovade lite bilder från lägenheten. De kommer här.
Kök med stort bord så alla får plats utan problem
Braskaminen ser ni i hörnan, ved tog vi med hemifrån.

Liten myshörna med soffa, tre fåtöljer och en tv.

Dålig bild eftersom soffan inte syns....

Rum med två dubbelsängar som de två tjejerna delar

Sovrum med två enkelsängar som jag och M delar. Stökigt som tusan såklart

Sen ett rum med en dubbelsäng som stora N har.


Sen finns det ett rum med dubbelsäng som herr och fru B delar (tog inget kort på deras prylar)

Två badrum har vi också, det ena med bastu

Som jag nog skrivit förut är husen nya, blev klara till den här säsongen vilket märks. Det luktade till och med nytt.

Är man två familjer som bor ihop rekommenderar jag verkligen lägenheterna. Tror de kostar några hundralappar mer än de äldre lägenheterna men det tycker jag det är värt.


Födelsedag

Kategori: Semester

Idag är ingen vanlig dag, idag är min födelsedag. Egentligen ingenting att fira fyller ju inte jämt eller något blir bara äldre...
Har fått pressent såklart. Ett fint set från Lexington som jag önskat mig

Och en liten bonus från lilla N


Annars har dagen liksom gårdagen inneburit skidskola för ungarna. Lilla N klarar nu är knappliften aldeles själv och att åka ner för barnbacken går hur bra som helst.
Stora N och A har lärt sig åka ankarlift och tar sig nu ner för de flesta backarna här.

Nu blir det tacos, champagne och tårta. Blir nog en bra kväll det här.

Skidskola

Kategori: Semester

Idag var det dags för skidskola. Först ut var en ganska motvillig lilla N. Vintersport är inte riktigt hennes grej (Ja ingen sport egentligen) Hon var lite vinglig men klarade hjälpligt att ta sig upp och ner. När hon var klar sa hon att skidskolan inte var lika tråkig som hon trode den skulle vara. Vi fick henne att åka lite mer på eftermiddagen men då agerade jag lift och drog upp henne i backen. 
Stora N och A däremot älskade att åka skidor. Liften var inget problem alls

Dom gav sig upp i stora backen redan på första lektionen. Efter lunchen när jag och lilla N hängde lite "hemma" så åkte de andra för fullt. Skall bli kul att se dom  åka imorgon, har hört att det går riktigt bra och fort.

Kungsberget

Kategori: Semester

Nu är vi här. Resan gick superbra. Vi hade sagt att vi stannar i Uppsala eller Gävle beroende på ungarnas status. Eftersom ingen börjat gnälla vid Uppsala fortsatte vi och tog ett lunchstopp på McD straxt efter Gävle. Sen var det bara ca 30 minuter kvar. Lätt som en plätt. 
Framme möttes vi är en fin fräsch lägenhet (som jag visar bilder på senare) precis vid backarna

Idag blev det ingen skidåkning men vi har hunnit prova pulkabacken, ätit middag och ungarna har provat bastun.
Imorgon börjar skidskolan, håller det tummarna att dom tycker det är kul.

Bullar

Kategori: Familjen

Dagen har gått i ett. Inte en lugn stund.
Det har varit läxor, köttfärssås, fotboll, lunch, läxor, hämta lilla N hos mormor och lämna henne på kalas, hämta Kossan mormor hos mormor, handla, göra mer läxor, fixa bulldeg, hämta lilla N från kalas, baka ut bullar, packa det sista, grädda bullar, äta middag, provsmaka bullar och till sist, slappa i soffan.
Dessutom har jag haft ont i halsen och inte känt mig riktigt hundra, så vi avbokade faktiskt vår middag med familjen K. Men nu har vi iallafall bullar att ta med när vi åker imorgon

Nu sova.

Packar

Kategori: Familjen

Jag märker att jag inte är så van att packa vinterkläder. Oj vilken plats allt tar jämfört med några små klänningar och lite badkläder. Många väskor blir det som skall packas in i bilen tillsammans med snowracer, pulka, snowboard och lilla N's lånade skidor. Får se hur vi får plats med allt. 
Just nu kör vi en Passat. Riktigt pigg sak faktiskt. Det är M som bytt sin hyrbil mot en annan. Får passa på att "njuta" innan vi får den "riktiga" firmabilen som blir en Skoda.
Vädret ser iallafall ut att bli ok
Lite sol verkar vi få iallafall.

Skall försöka packa allt idag. Imorgon är det en massa annat på schemat. M skall på fotbollsutbildning hela dagen, stora N har fotboll, lilla N skall på kalas och sen skall vi bort på middag på kvällen.

Imponerande toalett

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på intervju. Den gick sådär, va inte jätte taggad och vet inte riktigt om det är ett jobb för mig. Jag blev dock imponerad av företaget (ett rekryteringsföretag). Där man satt och väntade hade som en grym kaffemaskin och en massa olika the sorter. Sen hade dom också ett kylskåp med ett gäng olika läsksorter, Ramlösa och olika juiceflaskor.
Men mest impad blev jag när jag gick in på toaletten.
Fyra olika tvålar, en ekologisk handkräm, tamponger i en liten glasburk, riktiga handdukar som man sen la i en snygg tvättkorg. 

Efter intervjun åkte jag till Centrum och köpte skidstrumpor till lilla N. Passade också på att köpa semlor för det har jag varit lite sugen på
Så nu blir det semla och Master chef Australia.

Tandfen

Kategori: Familjen

Inatt blir det besök av tandfen. Lilla N har länge haft en lös tand. Ikväll gjorde vi slag i saken och drog ut den. Här hemma är det jag som är första tandutdragare. Jag har dragit/pillat/vickat ut alla tappade tänder utan en. Den åkte ut när stora N fick en fotboll i ansiktet.
Men ikväll var det alltså lilla N's andra tand som tappades
Stolt tjej såklart. Nu ligger tanden i ett glas vatten och väntar på tandfen. Hoppas vi har småpengar hemma.....

Helgen

Kategori: Familjen

Helgerna går så himla fort. Det är fredagsmys sen är det måndag igen. Men vi hann med en hel del ändå. I lördags hade stora N fotbollsträning, M tennismatch och lilla N var på kalas. När alla var klara med sina aktiviteter packade vi in oss i bilen och åkte ut till Täby och familjen W. Där fick vi god middag och trevligt sällskap. 

I söndags var det kalasdax för lilla N igen.
 
M och stora N var inne i stan en sväng och gjorde av med pengar från julklappspressentkortet. Sen var det handbollsträning och efter det var dagen mer eller mindre slut.

Underställ

Kategori: Shopping

Nu när vår skidresa börjar närma sig märker jag hur mycket vi behöver. Underställ till exempel. Jag och M har rotat fram några gamla trasor men ungarna hade inga alls. Letade runt på nätet på reorna och hittade ett par rosa i  merinoull från Lindberg hos Kidsbrandstore.se till lilla N
Och ett par i samma material från Janus hos Lekmer.se till stora N

Nu är det skidstrumpor till lilla N som fattas sen tror jag vi har det mesta under kontroll, men man vet ju aldrig.

Hqhair.com

Kategori: Allmänt

Jag är ingen tjej som lägger ut mycket pengar på smink, krämer eller andra skönhetsprodukter. Men det jag köper vill jag skall vara bra. Skulle till exempel inte köpa en deo på tex ICA. Detsamma gäller schampo och balsam, där vill jag ha bra produkter. Har fastnat för Redken. Tyvärr kostar dom ju en del. Jag brukar beställa från England och hqhair.com Såg att dom nu har bra pris på supersize flaskor med pump vilket jag tycker är himla smidigt. Dessutom får man 10% med en rabattkod (som du hittar på hemsidan). Dom har också fri frakt på allt under 2kg och det går jättebra att dela upp sin beställning om den väger mer. 
Jag beställde två schampo och två balsam 

det gick på 102 pund och då betalade jag 7 pund för spårbar frakt.
Perfekt, blir inte ens speciellt mycket dyrare än schampo köpt i mataffären.

Synonymer till k*k

Kategori: Familjen

Idag har vari en bra dag. Den började med ett skratt. När jag lämnade lilla N på dagis berättade en pedagog att hon igår hade sagt till en pappa; kul låter nästan som kuk. Det betyder snopp eller penis, man kan säga vad man vill. Ibland blir man extra stolt över sina barn, vet inte om det här var ett sånt tillfälle...
Sen fick jag lunchsällskap. En gammal handbollskompis och hennes dotter kom förbi och åt ravioli med parmaskinka och vit kladdkaka. Hur trevligt som helst att prata ikapp då vi inte setts på flera år.
Nu ikväll har vi tittat på handboll och slagit in paket. Lilla N har två kalas i helgen. Som vanligt hade jag glömt att köpa kort men lilla N gjorde två själv

Hon tyckte det var kul och att det blev finare än att köpa. Jag håller med henne.

Nu är det snart Fångarna på fortet. Ungarna tycker det är roligare än vi vuxna. Men med lite popcorn att mumsa på blir det uthärdligt.


Dessa flätor

Kategori: Familjen

Löss är nog ett av de ord jag tycker mest illa om. Så fort jag hör eller läser ordet (iallafall i ett mail från dagis eller skolan) börjar det klia i huvudet på mig.
På dagis har det verkligen gått runt runt hela hösten. Vi gör såklart allt för att slippa få dem så vi kör flätat hår på lilla N. Varje dag. Vi varierar med inbakad, utbakad, vanlig, en fläta och två flätor.
Idag blev det två utbakade
Lilla N stackarn vill ju gärna ha utsläppt, men det får hon ha på helgen.

Morgonshopping

Kategori: Shopping

Började dagen med lite shopping. Sämre kan ju dagar börja. Fick ett mail att Livly börjat med 50% rea och det kan man ju inte missa. Idag blev det ett par tights
Och en klänning
Lilla N såg också en klänning i samma mönster som tightsen som hon tyckte var den vackraste klänning hon sett. Den var slut hos Livly tyvärr. Men det kan vara så att jag letade upp den på en annan rea. Och det kan vara så att hon kommer få en Livly klänning i födelsedagspresent.


Kökssaker jag vill ha

Kategori: Vill ha

Om jag hade ett gigantiskt stort kök med mycket bänkyta och en massa förvaring finns det några saker jag skulle vilja ha. Ja det skulle såklart behövas lite pengar också.
Den här "fritösen" från Tefal

Man kan "fritera" 1kg pommes med bara 1 msk olja. Sen har man dessutom ugnen fri till annat. Vill ha!!!

Smörgås/panini grill från Princess
Tänk att kunna göra varma ciabata. Det kan man inte göra i vår gamla sunkiga smörgåsgrill. Vill ha!

Lilla N är tokig i popcorn. Nu kör vi microvarianten men jag tycker biopopcorn är godast. Får man sånna med den här popcornmaskinen jag hittade på retroholics.se ?
Snygg är den iallafall. Vill ha!

Sen finns det säkert en massa andra grejer också men just nu är det här mina top tre vill ha saker till köket.

Skolval

Kategori: Familjen

Tänk vad tiden går fort. Tycker inte det var länge sen lilla N var en liten tjej

Nu är hon en stor tjej som kan skriva, räkna till 12 på engelska, börjar knäcka läskoden, räknar pluss och minus (inte på fingrarna utan med hjärnan som hon säger själv), vill ha hål i öronen och egen handväska. Min lilla stora tjej skall börja skolan i höst och idag har vi gjort skolval. Hon är grymt skolsugen och längtar efter att få läxor. Själv tycker jag det skall bli skönt att lämna båda barnen på samma ställe men skumt att inte lämna på dagis. Lär väl åka fel i början. Men det är ju som sagt inte förens i höst. Men nu är skolvalet avklarat iallafall.

Nya Sorel

Kategori: Shopping

Så kom den då, snön. Efterlängtad av ungarna kanske inte lika efterlängtad av mig. Men jag måste erkänna att det blir ljusare och trevligare utomhus. Sen får jag använda mina sköna Ugg Adirondack igen. Skönaste kängorna.
Lilla N skulle ha på sig sina nya vinterkängor men klagade på att dom gjorde ont. Tydligen var dom för små. Det var bara att ge sig iväg och köpa nya. När familjen R var här i går berättade E att Guapos hade 40% rea så vi åkte dit. Vi hade tur och hittade ett par Sorel i rätt storlek och i rätt färg om du frågar lilla N
Perfekt, inte alltid det finns en storlek kvar och det är den man behöver. Brukar vara lite tvärt om tycker jag.

Vi passade också på att hämta lite paket innehållande mer skor

Nu skall jag slöa lite och kanske (antagligen) äta lite blåbärspaj som är över från igår innan det är dax för stora N's handboll.

Jul ut, nytt in

Kategori: Inredning

Idag åkte julen ut. Så mycket enklare med plastgran. Inget som barrar, man stoppar bara ner den i lådan den kom i (som i och för sig verkar ha krympt på något magiskt sätt) tejpa igen och trycka in i förrådet. 
När saker åker ut kommer nytt in. 
Det nya är vita happylights 
och två lyktor från House Doctor som skall få ljus i sig.
Allt inköpt hos favoriten Inreda.com

Jag som hade hoppats på lite vårkänsla blev lite besviken på vädret. Nu kan ju inte ens ett gäng tulpaner lura en. Bara att inse, det är fortfarande vinter och lär säkert vara det i minst två månader till.

Taklampa

Kategori: Vill ha

Vi har länge funderat på hur vi skall göra med taklampor i köket. Just nu har vi en Bumling och det är inget fel på den men vi borde ha två lampor för att få bra ljus. Inga problem egentligen men när vi har folk över flyttar vi ofta bordet och då kommer lampan/lamporna i ofas med bord och sittplatser. Lösningen är en skena i taket så man kan flytta lamporna  men jag är inte helsåld, krångligt att flytta dem och inte jättesnyggt. 
Nu har jag hittat en lösning Flos 265 jättefina lampor man fäster i väggen men blir som taklampor med en reglerbar arm
Perfekt! Det enda som inte är perfekt är priset, 7500:- per lampa är lite (mycket) mer än vi räknat med. Får se om vi kan hitta nått liknande som inte är riktigt lika dyrt.

Vardag igen

Kategori: Allmänt

Så var julen slut och vi är tillbaka i vardagen igen. Vi har lyckats förskjuta dagarna lite så det var lite svårt att få ungarna att somna igår och dom var väldigt trötta imorse. Jag var också riktigt trött så jag unnade mig en riktig slappardag. Började med en god frukost bestående av lättfil, jordgubbar och flingor. 

Sen har jag bara läst, vilat, kollat på tv, plockat ur diskmaskinen och kört två maskiner tvätt. Snart är det dags att börja med middagen.

Imorgon skall jag träffa min kompis L, på fredag tänkte jag städa bort julen och på lördag hänger vi med familjen R. Blir en bra vecka det här.

Fotbollsmåndag

Kategori: Familjen

Gårdagen gick i fotbollen tecken. Stora N hade fotbollsturnering i Hersbyhallen. Det var bara lag från ön som var med vilket gjorde att det vimlade av småkillar i vit och blå randiga tröjor. Annars är det ju just på tröjorna man brukar kunna lokalisera sitt eget lag. Dom spelade med en inomhusboll som är lite tyngre än en vanlig fotboll och inte har någon direkt studs. Det blev lite "konstigt" spel eftersom ingen var van med bollen. Spelmässigt gick det sådär. Vi hade med två lag och dom möttes i spel om tredje och fjärde plats. Matchen slutade 1-1 och sen vann det andra laget på straffar. Men det var små marginaler, hade det andra laget släppt in ett mål mindre i sista gruppmatchen hade båda lagen spelat final. Stora N var lite sur att dom inte fick medalj.
Efter turneringen åkte vi till Willys och köpte godis för det var vi värda.

Men nu är det slut på godis för ett tag framöver. 

Själv hoppas jag på att bli riktigt frisk. Det vill inte riktigt släppa, är seg i kroppen och har ont i halsen och ont i huvudet känningar fortfarande. 

Nu får det vara nog

Kategori: Shopping

Nämen tror ni inte att det blev lite fler skor. Hittade in på sportstyler.se där dom hade rätt bra rea, 50% på vintersortumentet och en del bra priser även på annat. Jag passade på att köpa mig ett par skidbyxor
en ny fleece
och en söt mössa
Sen blev de skor igen. Den här gången till lilla N. Hon fick ett par innegympaskor att ha till hösten på gympan. Hon börjar ju nollan och då står gymnastik på schemat. Perfekt att dom har elastiska skosnören och kardborreband vilket gör den lätta att få på.
sen blev det ett par fodrade gummistövlar från Viking

Perfekt till slaskiga vinterdagar. Såg att dom skall hålla värmen ner till minus 20 grader. 
Älskar att köpa skor och ytterkläder på rea. Det är så dyrt att köpa till ordinarie pris och samtidigt vill man ju ha bra kvalité. Men nu är det nog slutshoppat, iallafall när det gäller skor. Fast man vet ju aldrig.

Julafton nummer tre

Kategori: Familjen

Julen hos oss blir lite utspridd. Det blir lätt så när man har skilda föräldrar. Igår firade vi vår tredje "julafton", den här gången med min pappa, hans fru och min lillebror A. Vi skulle bjuda på pulled pork men när vi tog ut den efter 7 timmar i ugnen var den inte alls så mör och fin som den borde vara. Man fick kämpa för att få isär den och den "trådade" sig inte som den skulle. Det blev att panikåka till Willys och köpa köttfärs så blev det tacomiddag tillslut. Gott det med såklart. Till efterrätt hade jag gjort min favorit efterrätt Pavlova. 

Sen fick ungarna julklappar också såklart. Båda fick böcker och pressentkort till Gallerian i olika valörer. Lilla N fick också en katt som kan gå och jama. Vi välkomnar FluffLisa till vår familj

Nu är allt julfirande slut och det känns som det är dags att plocka ner julen. Nu vill jag bara fylla lägenheten med tulpaner och längta till våren. Tjuvstartade och köpte hem några igår 

Men jag förstår ju att det kommer bli vinter dvs snö även i år. 

Lucky little me shopping

Kategori: Shopping

Ok det blev lite mer shopping igår. Jag kan ju liksom inte låta bli. Det går alltid mycket pengar i Januari men å andra sidan hade det gått betydligt mer om vi köpt det i säsong för fullt pris. Sen är det så skönt att bara kunna plocka ut kläder ur garderoben när det behövs nytt och inte ge sig ut och panikhandla.
Nu var det Luckylittleme som skickade ett mail med en 10% rabattkod som även gällde på Rean. Även nu blev det skor till stora N. Först ett par gummistövlar från Hummel
och ett par gympaskor från samma märke
Sen fick lilla N en tröja från Mini a Ture
Allt det här för under 500:- som hittat.

Barnskospecialisten

Kategori: Shopping

Idag mår jag bättre men är nog inte riktigt hundra än. Hade liiite feber när jag vaknade men sen gick den ner. Då passade jag på att träna lite. Jag J och K bestämde på nyårsafton att vi skall köra 25 squats och 2*30 plankan varje dag i januari. Igår hoppade jag och borde kanske gjort det idag också eftersom febern gick upp lite efteråt och jag fick ont i huvudet. Men gjort är gjort.

Fick ett sms från P om att Barnskospecialisten hade 50% på hela sitt sortiment. Det finns ju inget som kan pigga upp som lite shopping så jag var ju tvungen att kolla vad dom hade kvar. Mycket var slut men jag hittade några saker iallafall.

Ett par Adidas sneakers till stora N att ha i vår
Och ett par vinterkängor till nästa vinter från Sorel
Lilla N fick ett par skor från Geox, vattentäta och "andas". Perfekt till höst och vår slasket, att dom blinkar är ju bara ett pluss...(tycker lilla N iallafall)
Tack för tipset P!!

Nu skall jag vila lite. Förhoppningsvis är jag frisk imorgon.

Nyårsafton

Kategori: Familjen

Året som skulle bli en "nystart" startade sådär. Men vi tar det från början.
Vid 14 tiden mötte vi upp familjen B och 3/4 av familjen AW för lite skridskoåkning. Vissa åkte andra hängde på läktaren. Efter det åkte vi hem för lite snabbfix och ombyte innan vi åkte hem till familjen AW där vi skulle fira nyår. Tanken var också att vi skulle sova över.
Vi började med en god plockförrätt
Som värdparet stod för.
Medan vi åt förrätt åt ungarna hamburgare.

Sen blev det en jättegod varmrätt a
la familjen B som bestod av helstekt oxfilé, cognacssås, potatisrulle med smördeg och picklad rödlök.
Vi drack champagne till både för och varmrätt. Kul att prova lite olika 




Sen fick jag ont i magen. Tror det var kötten och champagnen som fick den att reagera. Men efter en Omeprazol och lite vila blev det bättre, men jag slutade dricka.
Vi stod för efterrätten och började med en choklad och Baileys pannacotta toppad med daim som M fixat
(Kan vara historiens sämsta matbild)
Här någonstans började jag känna mig lite varm och konstig. Tog tempen och det visade sig att jag hade 38.5
Jag mådde ändå såpass bra att vi stannade kvar för att fira in tolvslaget och duka fram efterrätt nummer två.
En mazarintårta som jag gjort
Till det serverade vi ett porlande dessertvin
Sen var alla riktigt mätta!

Vid tolvslaget gick vi ut och tittade på fyrverkerierna innan vi gick in och hängde lite till innan vi åkte hem. Jag kände att jag ville hem när jag var febrig och sen var jag körbar eftersom jag bara hade druckit två små glas champagne i början på kvällen.

Under natten fick jag över 39 grader och proppade i mig lite värktabletter vilket fick ner febern. Idag är jag nästan feberfri men har ont i huvudet och känner mig allmänt hängig. Inte riktigt den början på året jag hade tänkt mig.