Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Spanien

Kategori: Hemma

Igår efter jobbet hoppade jag E och K på ett plan och åkte till Spanien. Klockan tolv landade vi och tog en taxi till K's hus. Idag vaknade vi sent, gick ner till den lokala butiken och köpte bröd. Pressade apelsiner från apelsinträdet
och fixade iordning frukost som vi satt ute och åt
Så himla härligt!!

Nu skall jag sätta mig i solen och läsa en tidning och verkligen njuta!!


Det där med allergi

Kategori: Allmänt

Varje år är det likadant, tror jag lider av guldfiskhjärna. Jag glömmer bort hur jobbig min pollen allergi är. Såklart längtar jag som alla andra till våren, det är ju så härligt med värmen, ljuset och allt grönt. Men den där jäkla pollen!! Jag börjar medicinera redan i februari med förebyggande tabletter, har gått på full medicinering sen nångång ibörjan av mars. 

Jag kan inte hjälpa det men jag blir lite (mycket!) irriterad på folk som hör att jag är jätte allergisk och glatt säger, men har du provat att ta sånna där allergitabletter, det finns på Apoteket. Ja jag förstår att dom vill vara snälla men det är samma känsla jag tror föräldrar till kolikbarn känner när folk frågar om dom provat Minifom.

Fullspäckad helg

Kategori: Familjen

Ytterligare en helg har sprungit förbi. Mycket logistik har det varit för ungarna har flängt hit och dit. Det började redan i fredags när lilla N hade sova över hos kompis premiär. Stora N hängde med en kompis hem direkt när skolan slutade, sen var dom och åt pizza innan vi hämtade hem honom vid 20.30. I lördags hämtades lilla N hos sin kompis, sen skulle hon ha gått på friidrott men hon var så trött att vi hoppade över det. Istället åkte hon hem till mormor. Stora N hade fotbollsmatch (han är nummer 2)
Sen åkte vi hem och stora N bakade brownies

Idag hämtades lilla N hem från mormor, stora N försvann iväg med några kompisar och spelade lite fotboll. Efter lunch var lilla N iväg på pysselkalas på Muntra barn. Hon kom hem med en jättefin blomma i en kruka dom gjort

Sen hade M fotbollsmatch och stora N dubbla handbollsträningar. 

Nu är det dags att pusta ut och ladda upp för kommande tre dagars jobb innan jag åker till Spanien över Valborg. Skall bli så skönt!

Ny vana.

Kategori: Ätbart

Jag har fått en ny frukostvana, om man kan kalla det för vana efter 3 dagar. Min nya frukost är en smoothie på Alpros kokosmjölk. Eller så är det bara mjölk och bär, vad definierar en smoothie?
Jag mixar iallafall 2 dl kokosmjölk med olika frukter och bär. I måndags blev det med fryst banan och frysta hallon
Igår hade jag i fryst banan och färska jordgubbar. Och idag, favoriten än så länge, fryst ananas och lite lime.
blev nästan som en virgin PinaColada.

Jag använder färsk frukt som jag fryser. Tycker att de blir lättare att mixa då och sen håller den sig kall på väg till jobbet. Jag fraktar den i en gammal syltburk, riktigt smidigt.

Så mycket shopping

Kategori: Shopping

De senaste dagarna har jag shoppat så himla mycket. Har rensat ungarnas garderober och fyllt på så de förhoppningsvis klarar sig i vår och sommar. Stora N har fått 3 par shorts och två par byxor från HM bland annat de här
Han har också fått två par gympaskor, ett par New Balance och de här från Hummel
De hittade jag på Oiidesign

Lilla N fick 3 par 50:- klänningar och en jumpsuit från HM. Bland annat den här somriga
Sen kom vi på att hon inte hade en enda kofta eller tjocktröja så då fick hon två tjocktröjor med dragkedja från Benetton bland annat den här.

Och sen en Molo fleece (som alla andra år...)
Alla tre kommer från Babyshop där jag också hittade två klänningar och en jumpsuit.

Köpte också två klänningar från Pomp de luxe. En grå och den här rosa
Mycket klänningar kanske ni tycker, men det är de enda hon har på sig på sommaren så det går åt en hel del.

På Name it köpte jag ett par byxor, en jumpsuit och ett par shorts till lilla N.

Hittade också de här snabba gympaskorna åt mig själv
Medans stora N fick ett par konstgräsfotbollsskor.

Idag avslutade jag shoppingorgien med att shoppa ett par Sorel kängor som jag hoppas lilla N kan ha till nästa vinter. Hon fick också ett par lite bagy byxor som jag hoppas att hon kommer sätta på sig.

När jag sammanfattar all shopping ser jag att lilla N fått mycket mer än stora N. Men han har redan jättemycket t-shirts och ett gäng tjocktröjor och där tar det liksom slut på killkläder. Det finns så himla mycket mer att köpa till tjejer.

Nu har jag och min chef bestämt att vi skall ha ett shoppingfritt maj.....typ. Iallafall tänka efter en trefyra gånger innan jag köper något mer.

Uteplats och balkong

Kategori: Inredning

Igår fixade vi iordning uteplatsen och balkongen. För någon vecka sedan köpte vi tre begagnade Hillerstorp däcksstolar som vi nu placerat ut.
Två hamnade på uteplatsen. Vi skall köpa ett litet bord att ha mellan dom tänkte vi. Bordet hamnade ut från väggen istället för längsmed som tidigare.
På balkongen hade vi tidigare en liten loungegrupp som min lillebror fått. Där hamnade nu den tredje däcksstolen
Och som vanligt på andra sidan, bordet från Fermob vi köpte förförra sommaren
Nu skall det bara piffas lite så det blir lite mysigare.

Friidrott, fotboll och handboll

Kategori: Allmänt

Fredagens vila gjorde att jag mådde bättre i går, men tog det lugnt igår ändå. Jag åkte med lilla N till hennes friidrott. 
Vädret var toppen och jag satt i solen drack kaffe och pratade med några andra mammor under den timmen hon tränade. 
M och stora N var iväg på fotbollsmatch. Premiär för 7-manna i Sankt Eriks cupen. Matchen slutade 4-4, stora N gjorde två mål varav det sista när det var 30 sekunder kvar. Gissa om han var stolt.
På kvällen åt vi chokladfondue med jordgubbar och banan
Så himla gott!!

Idag har vi fixat lite här hemma, träffat stora N's handbollslag för grillning och handbollsbrännboll.

På kvällen tränade han dubbelt först med P04 som han skall spela turnering med senare i vår. Sen med sitt eget lag.

Nu mästarnas mästare och uppladdning inför veckan.

Soffläge

Kategori: Familjen

Jag har haft ont i huvudet hela veckan. Idag gav jag upp och stannade hemma för att försöka sova bort det. Efter att ha vilat hela förmiddagen gick jag upp och bakade en kaka. Att baka är avslappning för mig. Det blev kärleksmums med kokos och strössel

På kvällen skulle jag ha gått på tjejmiddag men stannade hemma i soffan med familjen, ett familjepack Ben & Jerrys
och DIF-Kalmar på TV.


Ny bil

Kategori: Vill ha

Jag har blivit jättesugen på en ny bil. Det är inget fel alls på den bil vi har idag men vi har haft den i snart 7 år och jag börjar tröttna. Nu när barnen är så stora att vi inte behöver barnvagn och inte behöver stora bilbarnstolar tycker jag att vi kan ha en lite roligare bil än vår Avensis kombi. Självklart tittar jag på bilar långt över vår budget, men kolla in den här BMW X6
Är den inte superfin? Inte direkt mindre än den vi har idag, men ändå.

Men så tänkte jag, cabriolet. Skall vi inte ha en cab? Hittade den är superfina caben med hardtop i BMW's 4-serie
Utan tak
med tak....

Nej nu skall jag ut på Blocket och kika på bilar inom budgeten. Får se om det blir någon ny bil eller om jag (vi) hittar något roligare att lägga pengar på.

Bästa starten på helgen

Kategori: Familjen

Den här helgen har startat riktigt bra! Började med en jättegod sushi på Tezukuru sushi i Hammarby sjöstad

Sen på kvällen hade vi familjen B över på middag. Självklart drack vi Champagne! Åt gjorde vi också såklart. Det blev årets första grillning och medans grillen blev klar åt vi Levain med tomater och en fetaoströra

Vi grillade kycklingben, kycklingfilé och majs. Till det hade vi coleslaw, bea och pommes, riktigt gott!

Eftersom mrB just fyllt år köpte jag en mini "tårta" (som egentligen var en limecheesecake) på Patisseriet.
Det var nog den godaste cheesecake jag ätit. Så god botten gjord på hemmagjorda digistivekex och en lagom fluffig syrlig fyllning.

En massa prat, häng, youtube och Spotify blev det också.

Philips Airfryer

Kategori: Allmänt

Vi har köpt en ny köksmaskin. Har kikat lite på den tidigare och nu slog vi till. Det är en Philips Airfryer
Den "friterar" maten med ytterst lite fett och varmluft eller bara varmluft.
Vi provade att göra frysta pommes utan att tillsätta något fett alls. På 20 minuter fick vi supergoda knapriga pommes som räckte till hela familjen.
Gör man egna behöver man ca 1msk olja. Skall prova det och kanske lite olika rotfrukter och kanske nuggets. Himla smidig maskin iallafall.

Mer shopping

Kategori: Shopping

Den här påsken verkar gå i shoppingens  tecken. Igår efter frukost åkte vi ut till Barkaby. Vi började på Stadium. Lilla N's friidrottsträning flyttar utomhus efter påsk så hon behövde lite nya träningskläder. Det blev ett par långa tights och en vindjacka från Karhu och en tröja från Rönish
Stora N fick ett par löparskor och en vindjacka.
Sen blev det ett par joggerjeans till stora N på Kappahl, M köpte en jacka och så köpte vi en hårinpackning och ett vax.
Lunch åt vi på en ny asiat som ligger där pizzahut låg tidigare. Det var en buffé som var ok

Nu behöver vi bara några nya gympaskor till stora N så klarar vi nog våren.

Marc Jacobs och lite budget shopping

Kategori: Shopping

Känns som jag shoppat ikapp lite efter den shoppingfria månaden.
Igår på Jackie blev det ett par nya ballerinas. De här supersöta (och jättesköna) från Marc Jacobs
Behövde verkligen ett par nya, har slitit ut mina gamla Chloe och de från Tory Burch jag köpte förra året passar inte mina fötter (nån som vill köpa ett par svarta Reva med märket i guld, stl 38. Knappt använda....)
Sen budget shoppade jag lite också. Det blev ett par byxor och en tunika från Vila, två par jeans från HM, två 3/4 byxor och två toppar från Bubbleroom. Allt utom Vilabyxorna på nätet så det är bara att hålla tummarna att det passar.

Påskdagen

Kategori: Shopping

Idag åkte vi till Täby. Först till Täby Centrum och sen till svärmor.
I Täby Centrum åt vi lunch på Burger King, shoppade lite
Åt en liten liten efterrätt på Honeycomb

Sen åkte vi ut till svärmor. Där blev det fika på en påskkladdis jag hade gjort 
Äggjakt
och påskmiddag.

En alldeles perfekt påskdag.

En lång fredag

Kategori: Familjen

Långhelg, hur skönt är inte det? Välbehövligt också!
Vi har inte planerat mycket alls, planen är att mest ta det lugnt och bara vara. 
Idag åkte vi hem till min lillebror för lunch och fika. Ingen traditionell påskmat utan pastasallad och vitlöksbröd. Sen påsktårta (gul prinsesstårta med hallonsylt) och vaniljmunkar. 
Ungarna fick ett gigantiskt påskägg fullt med godis

På kvällen hade vi en Wii turnering och provsmakning av glass
Ingen var toppengod. Ben and Jerry glassen var god men det var små "kanelbulle"bitar i som inte var så goda. Calippon var god men ganska smaklös.

Förresten, gissa vem som vann Wii turneringen. Jag såklart!

Ny telefon

Kategori: Shopping

Äntligen har jag fått en ny mobil, en guldig iPhone 6. Tidigare hade jag en tidig 5:a där knappen började bli dålig och minnet inte ville att jag skulle trycka in mer bilder i den. Nu har jag hela 64gb att leka med, förhoppningsvis räcker det ett tag. I och med iCloud gick överföringen smidigt men jag fick inte igång mailen. Efter att ha svurit över det en halv dag kom jag på att jag skrivit in fel lösenord. När jag skrev in rätt gick det hur bra som helst.
Ny telefon betyder såklart nytt skal. Skickade iväg M och stora N till stan för att köpa (jag hade ju shoppingfri månad)
Det blev det här fina från Tory Burch
Matchar min TB plånbok perfekt!