Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Hej då 2013 välkommen 2014

Kategori: Allmänt

Det har varit ett mycket varierat år. Höga toppar men också djupa dalar. 
Semestern på Aruba var en verklig topp.
Tre superhärliga veckor med perfekt väder, god mat, trevligt sällskap, avkoppling, massa bad, lite shopping och sen ett bröllop (inte vårt utan vårt sällskap) som toppade allt.
Andra toppar var semesterveckan i Finland med familjen R
Och Turkiet med familjen A-W

Året har också innehållit mycket fotboll

Jag har hunnit med att fylla 40. M överraskade med Jesus Christ Superstar och middag på favoriten Berns Asiatiska. 


I slutet på augusti firade jag och M 10-årig bröllopsdag med Londonresa och uppgradering av ring


Det var väl här någonstans den djupaste dalen kom in i bilden. Jag slutade på mitt jobb vilken egentligen var jätteskönt eftersom jag inte trivdes. Men kroppen sa ifrån, all stress jag burit med mig sista tiden då jag inte trivts blandad med den nya dvs att inte ha jobb gjorde att jag föll.... Jag mådde illa, hade hjärtklappning, problem med magen, yrsel och mådde allmänt skit. Som tur var fick jag snabb hjälp av en kurator som hjälpte mig att sortera ut tankarna och fick mig att förstå varför jag mådde som jag gjorde. Sakta jobbade jag mig upp igen och nu känner jag att jag nästan är tillbaka. Saker är inte längre lika självklara och magen krånglar fortfarande men livet är faktiskt helt ok.
Jag välkomnar 2014 och ser fram emot att lägga 2013 bakom mig. Nu skall jag nå nya toppar och hoppas att dalarna inte kommer att vara lika djupa.

Gott nytt år önskar jag er alla fina.


Lite till mig

Kategori: Shopping

Jo men jag har faktiskt shoppat en sak till mig själv också. Det blev en tröja från Modesto som jag hittade på deras mellandagsrea. 

Sen köpte jag faktiskt ett par till Please jeans från Country dreams innan jul.

Ja jag snöar lätt in på saker och nu verkar det ha blivit Please. Synd att jag inte kunde snöa in på HM istället, hade varit snällare mot min stackars plånbok.

Monopol

Kategori: Familjen

Lilla N är fortfarande sjuk. Hon hostar och snorar den lilla stackarn. Tyvärr sover hon dåligt på nätterna och det gör att jag också sover dåligt. Är grymt trött efter att ha lagt mig aldeles för sent några kvällar och nu haft två dåliga nätter. Hur klarade man det förut när ungarna var mindre?
Jag och stora N tog oss ut på en kort prommis efter frukost och fick lite sol och frisk luft. 
Sen invigde vi julklappsspelet Monopol Junior. 
Riktigt bra förenklad version av vuxenspelet. Kul nu när man kan spela lite roligare spel med ungarna.
Hoppas lilla N blir frisk snart, nyår närmar sig med stormsteg.

Sjukstuga

Kategori: Familjen

Så har vi blivit lite sjuka. Eller iallafall lilla   N. Hon har feber och hostar stackarn. Inatt hade hon svårt att sova och det betydde också att vi var vakna nån timme vilket gör att vi är en rätt trött familj idag.
Jag har iallafall varit iväg en kortis till centrum och köpte dricka till nyår. Det blev ett dessertvin och en Champagne. Vi står för efterrätten i år. Tyvärr verkade inte rean kommit igång där än (i centrum alltså och inte på systemet) så det blev ingen shopping. Men igår beställde jag ett par Nova Star mjukisbyxor till Stora N från Oiidesign. Rea pluss mina alltid 10% gjorde att det blev ett mycket bra pris. Byxorna är jättesnygga och ser ut som deras jeans
Blir perfekt att till skolan sen om det blir riktig vinter och det behövs överdragsbyxor. Snart borde det ju komma snö tycker jag.

Zara shopping

Kategori: Shopping

Mellandagsrean är inte riktigt som förr i tiden. Nu börjar många sin rea redan innan julafton. Inte för att jag klagar men någon riktig mellandagsrea är det ju inte. Igår shoppade jag lite till ungarna på Zara. Blev ett gäng långärmade tröjor. 
Stora N valde dom här två skräckinjagande sakerna


Sen fick han två till lite enklare enfärgade med nån liten text på.

Medans lilla N ville ha en med Monster High
Sen fick hon två enfärgade också
Den här och en vit likadan.
Antar att det kommer bli lite mer shoppade de närmsta dagarna men tänkte försöka ta det lite lugnt.

Mer julklappar

Kategori: Familjen

Idag var vi ute i Täby hos svärmor för lite mer julklappsutdelande då alla barn inte var med på julafton. 

Ungarna fick ännu mer fina presenter. Stora N fick bland annat en synt och fotbollskort. Lilla N fick biljett till Disney on ice och "glassmaskin" till play doh och lite annat smått och gott.
Vi fick också god lax till lunch och marängswiss till efterrätt. Hann klämma in en fika också så gissa om jag var mätt när vi åkte därifrån.

Glömde visa vad som fanns i mitt LV paket som jag fick av M på julafton. En superfin scarf 


Juldagsbio

Kategori: Familjen

Idag var vi på bio och såg Sune på bilsemester här på vår lilla biograf. 

Den är precis nyrenoverad så det är nya stolar i hela salongen. Vi lyxade lite och hade bokat plussplatser dvs bekvämare skinnfåtöljer och mer benplats. Något som var toppen med platserna är att sittdynorna är fasta och inte fälls upp vilket gör att mindre barn sitter mycket bättre. 
Och filmen, den var helt ok men inte alls lika bra som den förra Sune filmen.

Efter filmen åkte vi hem till familjen A-W. Dom bjöd på god middag och trevligt sällskap. Ungarna lekte, kollade film, spelade spel och röjde runt medans vi vuxna satt och pratade i lugn och ro.

Dan efter dan

Kategori: Familjen

Igår var det då äntligen julafton. Ungarna vaknade riktigt tidigt och konstaterade glatt att jultomten varit här. 

Lilla N hävdar att hon minsan såg honom när han stod och mumsade i sig pepparkakorna vi lagt fram. 
Vi har som tradition att vi öppnar "lilla" familjens klappar redan på morgonen så tar vi resten av släktens på kvällen efter maten.
Vi hade alla varit riktigt snälla och fick fina presenter av tomten.
Mitt såg ut såhär

Stora N blev överlycklig för sin Ipad mini och lilla N superglad för sin bling maskin. Sen fick dom skidhjälmar, skidglasögon, tv-spel, pysselböcker, kläder och spel. 
M fick skinnhandskar, ett spel och en Henry Lloyd väska av mig.

Efter lunchen kom mormor, moster S, morbror J, farmor, U och bonusfaster S hit. Det blev glögg, Kalle Anka, julbord, julklappar och fika. Jättemysigt! Ungarna blev såklart bortskämda med många fina klappar.


Här är lite av gårdagens skörd. Ni ser nog vem som fick vad. Genus, vad är det?

Idag blir det bio, Sune på bilsemester och sen dan efter dan häng med familjen A-W. 

God jul

Kategori: Allmänt

Julafton. Tomten var här i natt, jippie

God Jul!

Dan före dan

Kategori: Familjen

Imorgon är det julafton. Åh vad ungarna längtar. Själv har jag lite svårt att få den riktiga julkänslan när det inte är någon snö och flera plussgrader ute.
Idag har vi pysslat med marsipan

Lilla N gjorde en skål med polkagrisar

Stora M tycker det är lite sådär med marsipanpyssel. Lite för kladdigt för honom (undrar vad han har fått det ifrån...)

Städat har vi också gjort så snart är det bara att mysa ihop sig i soffan och vänta in julafton.

Julstök

Kategori: Familjen

Idag har det blivit mer julpyssel. Jag och lilla N har fixat bountybollar. Jag rullade och doppade medans hon strösslade. Av chokladen som blev kvar efter doppandet gjorde vi lite improviserat godis. Slängde i russin, flingor och kokos och lade i knäckformar.
Sen har jag gjort köttbullar. Går aldrig efter recept utan rör ihop lite. 

Inte så runda men goda.

Imorgon skall vi griljera skinkan och pyssla ihop lite marsipanfigurer. Stora N har beställt en Västerbottenpaj till julbordet så den får han hjälpa mig att göra. Efter det är vi nog klara och kan bara vänta in julen. Skönt!

14 år

Kategori: Familjen

Idag firar jag och M 14 år. Egentligen är det ingenting vi firar, nu är det ju bröllopsdagen som gäller. Men M den rackarn överraskade mig med en pressent. En klocklåda eller vad man skall kalla det. Alltså en låda man förvara klockor i.

Eftersom jag inte har 12 klockor fyllde jag på med lite armband. Perfekt, nu får jag äntligen lite ordning på mina grejor. Underbart när någon vet vad jag behöver utan att jag vet om det själv.

På eftermiddagen åkte vi hem till familjen B och åt fajitas och drack Champagne.
Gott var det! 
Till efterrätt hade vi med oss en vit kladdkaka, grädde och jordgubbar.

Mycket trevlig kväll som alltid. 

Kulor och revbenspjäll

Kategori: Allmänt

Nej men det blev ingen knäck och inga bountybollar idag. Tappade både orken och sugen. Som tur är har jag ju några dagar på mig innan julafton.
Istället hängde jag kulor i granen

Och en ljuskula kom också upp 

Sen åkte jag och hämtade mina revbenspjäll. En föredetta arbetskompis är nu delägare i bigmeat.se och han hade fixat lite spjäll till mig.
Skall bli spännande att smaka. Det luktade iallafall underbart gott.

Bakdag

Kategori: Ätbart

Idag har varit en bakdag. Jag började med chokladkola. Har fått ett super recept av en kompis. Tyvärr kan jag inte dela med mig av receptet för det är lite hemligt. Men ingredienserna ser ut såhär, proportionerna får du försöka lista ut själv.

Sen blev det lussebullar. Samma recept som förut från ICA's Buffé. 
Och efter det smörkolor och det efter Leila Lindholms recept. 

Imorgon tänkte jag göra lite mer knäck och bounybollar. Göra en storhandling och hämta revbenspjäll som en snäll kompis skall fixa åt mig. Sen känns det som att vi nästan är klara inför julafton. Julklapparna är vi klara med för länge sedan.

Premier

Kategori: Allmänt

Jag älskar prenumerationspremier. Hoppar på typ alla prenumeationer som säger 3 nummer och xxx för 99:-. Sen säger jag upp dom (eller M säger upp dom) på en gång så kan man göra om det gång på gång med samma tidning.
Idag hämtade jag ut ett par. I den första var det två bakböcker
och
och två doftljus 

I den andra var det tvål, handkräm, diskmedel (tror jag) och en bricka sakerna kan stå på.

Nästan som julafton....

Julpjäs

Kategori: Familjen

Imorse spelade stora N's klass en julpjäs för oss föräldrar. Dom är verkligen jätteduktiga! I princip alla tycker om att sjunga och uppträda. Stora N är väl inte jätteförtjust men han gör det iallafall. I år var han en snögubbe. Att få tag på vita kläder var lite svårt. Men till sist fick han ha en par 3/4 långa träningsbyxor jag hade hemma (blev hellånga på honom) som vi drog åt riktigt hårt i midjan och en vit tröja.

Hatt och halsduk fick dom låna i skolan.
Efter uppträdandet fick vi frukostfrallor, kaffe och pepparkakor.
Lilla N var såklart med, hon hade jättekul med en dagiskompis som är lillasyster till en av stora N's klasskompisar. 
Jättemysig morgon. 

Nu skall jag bara ta det lugnt och vila. Känner mig inte riktigt hundra, har lite ont i halsen och huvudet.


Tredje advent

Kategori: Familjen


Så har den här helgen rusat iväg. Igår hade stora N fotbollsträning och sen laserdomekalas inne i stan. 
Idag var vi hemma hos familjen R på adventsfika. Vi fick en massa gott som lussebullar, bounybollar, kladdkaka och chokladhjärtan med jordnötssmör. Och glögg såklart och julmust. Jag är ingen glöggfantast, det är så himlans sött.
Efter fikat var det bara att rusa iväg på stora N's handbollsträning.
Nu sover ungarna och vi slöar i soffan. Jag börjar få lite ont i halsen och känner mig lite hängig. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk.

Happy lights

Kategori: Inredning

Har varit sugen på att köpa happy lights ett tag. Men så "försvann" min favorit winter plötsligt (kunde tydligen inte levereras förens efter jul) så det blev inget köp. Så häromdagen såg jag att Inreda.com tagit in en ny variant som heter goldie. Japp den är guldfärgad. Klickade hem den på en gång och hämtade hem dom igår tillsammans med en burk Arbrå pepparkakor.
Nu ligger dom här hemma och lyser så mysigt och fint (inte pepparkakorna då utan ljusbollarna)

Så nöjd med mitt köp, färgen är verkligen supersnygg.

Nu är det klippt

Kategori: Familjen

Igår var lilla N hemma med mig. Vi var hemma och hängde på förmiddagen och efter lunch åkte vi in till stan för att klippa oss. Vi går till samma frisör hela familjen. Det var aldeles för länge sen jag var och klippte mig och jag har blivit riktigt långhårig. Skönt att bli av med några centimetrar och alla slitna toppar. Efter mig var det lilla N's tur. Hon klippte också bara topparna. Det bästa var att hon fick två rosa hjärtan sprayade i  håret, ren lycka.


Idag var stora N och klippte sig. Han klipte av sitt "långa" hår till en cool frisyr inspirerad av Neymar. Knappt så man känner igen honom, men han blev verkligen jättefin!


Min lillasyster

Kategori: Familjen

Igår hade vi min pappa, lillasyster S och lillebror A här på middag. Vi firade S  som fyllde år.
Min fina lillasyster S. Hon är inte riktigt som som alla andra, hon är sig själv. Hon föddes för tidigt och var aldeles för liten. Lägg till att det skedde i Indien och att det första som hände inte var att bli omhändertagen på sjukhus utan lagd och lämnad i ett dike. Men tänk vilken tur att hon klarade sig och vilken tur att hon blev just den som hon är, men den största turen är att hon kom till just till vår familj. Ibland får jag dåligt samvete att jag inte hör av mig eller träffar henne så ofta som jag borde. Måste skärpa till mig! 
Igår firade vi iallafall hennes födelsedag med spagetti och köttfärssås och en hallonpaj med massa vaniljsås

Och presenter såklart. Hon fick biocheckar och tianlotter, precis det hon önskade sig.

Lite HM

Kategori: Shopping

Egentligen har vi sagt att vi inte skall köpa mer kläder till ungarna just nu. Men när HM har rea är det ju i princip gratis. Dessutom behövde stora N långärmade tröjor. Blev de här


Köpte faktiskt 2 stycken av den svarta, ingen större skada skedd eftersom de kostade 40:- styck. 
Sen blev det ett gäng strumpor också 
Känns som det försvinner minst ett par i veckan. Nån försvinner på gympan, nån på fritids eftersom dom blir blöta och tas av och läggs nånstans.

Sen fick lilla N ett par ballerinas för hela 60:-. 
Dom kan hon ha inne nu i vinter. Tror hon kommer gilla dom.

Flera Please please

Kategori: Shopping

Idag såg jag att CountryDreams hade lite rea. Självklart var jag tvungen att gå in och kika lite. Dom hade 25% på Please (men även bra priser på mycket annat så kan vara värt en titt) och det kunde jag såklart inte motstå. Blev två stycken faktiskt. 
Ett par svarta

Och ett par jeans

Kom på att alla byxor jag köpt är "mjuka" byxor och passar inte så bra nu på vintern. Men nu börjar jag kitta upp mig även på "vanliga" byxor.

Tomteskumsfudge

Kategori: Ätbart

Igår gjorde jag och lilla N skumtomtefudge. Det låter väldigt sött men gott och det stämde rätt bra med hur de blev.
Vi började med att klippa ner 10 skumtomtar i en kastrull

Sen tillsatte vi 2dl strösocker, 50 gram smör och 1dl grädde
Kokade upp allt så tomtarna smälte med resten av ingredienserna. När det var gjort bröt vi ner 100 gram vit choklad och rörde ihop till en blank smet. Sen hällde vi upp allt i en liten form som vi haft bakplåtspapper i. När den kallnat skar vi upp den i fyrkanter. Fudgen blir rätt söt men när vi hade haft den i kylen ett tag och den var kall blev den jättegod


Superenkelt och gott. Kan inte bli bättre

Så var det söndag

Kategori: Familjen

Började dagen med frukost i soffan framför julkalendern. 

Sen åkte jag och handlade medans resten av familjen gick ut och åkte pulka och snowracer. Jag måste verkligen skaffa mig ett par bra skidbyxor, det har jag inte nu så pulkaåkning blir aldeles för kallt och blött för mig.
När dom kom hem blev det varm choklad med marshmallows
Egentligen skall det väl vara minisar men det hade vi inga hemma.

Sen blev det ett parti plockepinn (som lilla N fått i adventspressent)

Nu blir det snart våffellunch. Sen tänkte vi göra lite julgodis innan det är dags för stora N's handboll. Sen är nästa dagen och helgen slut. Men snart är det jul och då får jag ha familjen hemma riktigt länge.

Familjen samlad

Kategori: Familjen

Nu är äntligen hela familjen samlad igen. Efter frukost åkte M och hämtade lilla N hos farmor. Hon hann precis slänga i sig lite lunch innan det var dags för henne att gå på kalas. Min lillebror J tog med stora N på hans fotbollsträning innan dom kom hem till oss med lunch som vi åt medans lilla N var borta.
Efter kalaset åkte hela familjen till lilla N's bollskoj innan vi landade hemma igen. Efter en god middag med marängswiss till efterrätt

blev det soffan. Vi tittade på julkalendern och finalen i Dessertmästarna. Mysigt att ha alla hemma igen.

Fredagslyx

Kategori: Hemma

Idag är vi barnfria, lilla N är hos farmor och stora N hos mormor. M har varit ledig på eftermiddagen så vi har tittat ikapp på några tv program, handlat och fixat granen. Det var en hel del fixande med "grenarna" innan det blev bra, men nu är jag jättenöjd!

Har inte bestämt om vi skall ha kulor i den eller inte. Måste nog prova och se hur det blir innan vi bestämmer oss.

Ikväll skall vi bara hänga hemma, och bara vara. Äta lite gott (kött och klyftpotatisar) och ta ett glas rödvin . Fredagslyx som övergår i lördagslyx=sovmorgon

Ljusstake från House Doctor

Kategori: Hemma

Det blir inte alltid som man tror. Nu har jag fått hem min nya fina ljusstake från House Doctor som tänkt ha som adventsljusstake. Men eftersom jag är en impulsshoppare av rang hade jag inte kollat upp måtten ordentligt. Jag trode det skulle bara vanliga ljus i den men det var "små" ljus. Naturligtvis är den lika snygg ändå. Jag fyllde den med nötter, snyggt och lite juligt.

Annars har jag ägnat dagen åt att slå in julklappar och bakat citronsockerkaka.

Knäck

Kategori: Allmänt

Idag har jag bara skrotat hemma. Ibland blir det lite så. Faktiskt rätt skönt att göra ingenting. Fast riktigt så är det ju inte ändå. Jag har varit och handlat, hämtat paket, hängt tvätt och kokat knäck. 

Undrar om det kommer finnas några kvar till jul. Annars får jag köra en omgång till. Det var superenkelt och gick fort, 20 minuter pluss uppskedande i formarna.

Tröstshopping

Kategori: Shopping

Idag skulle jag gått och tittat på Soran Ismail och Magnus Betnér. Innan det skulle jag ätit middag med M och herr och fru B på Boquerian. Det blev inte så. Min magkatarr slog till och jag fick snällt stanna hemma. Usch vad trött jag är på min strulmage. Hoppas den blir bättre snart. Just nu knaprar jag Omeprazol och mjölksyrebakterietabletter.
För att pigga upp mig lite passade jag på att shoppa på Campadre. Fick ett mail med en rabattkod på 250:- om man köpte för mer än 500:-.
Jag köpte lite grejer från Mini a Ture.
En vinterjacka till lilla N som jag tänkte hon skulle ha nästa säsong
Sen blev det ett par stövlar, också dom till lilla N.
Och till sist en höst/vår jacka till stora N
Allt gick på knappa 800:- vilket känns som ett riktigt kap.



Hemma med stora N

Kategori: Familjen

Idag har jag varit hemma med halvsjuk stora N. Han har haft lite ont i halsen och ont i huvudet men ingen feber eller så. Vi tyckte ändå att han skulle må bra av en lugn dag hemma. Hans första frånvaro den här terminen.
Vi har kollat på fotboll (match från igår med PSG), spelat Settlers 4 gånger (jag förlorade 3....) övat repliker till juluppträdandet och bakat chokladmuffins. Stor N läste själv receptet och fixade muffinsarna.
Goda blev dom. 

Imorgon blir det skola igen och efter det är det fotbollsfritids.

Pepparkakor

Kategori: Familjen

Idag har vi haft en lugn och skön dag. Inga aktiviteter alls. Stora N skulle haft handboll men är lite hes och har lite ont i huvudet så han fick hoppa över det idag.
Vi har ägnat dagen åt pepparkaksbak och garnering av pepparkakor 

Jag och stora N gick all in

26 godisbitar fick jag på min muminpepparkaka, stora N fick på 21.

Efter baket fixade jag ihop en Boeuf bourguignon som just nu står och puttrar på spisen. Blir nog ett glas vin till maten, hela flaskan gick ju inte åt till grytan. Söndags mys när det är som bäst.