Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Salomon

Kategori: Allmänt

Ja jag vet att jag sa att vi var klara med höst/vintershoppingen till ungarna men det var vi tydligen inte. Stora N hade ett par kängor men med snörning och jag måste erkänna att vi har varit lite slöa och inte riktigt lärt honom knyta ordentligt. Så för att förenkla för honom så köpte vi ett par utan snörning. Hittade dom här snyggingarna från SalomonBrandos. Självklart på REA.



Så nu håller han sig torr om fötterna fram till att snön kommer. om den nu kommer någongång....

FOTO: PRIVAT

Crystal stjärna

Kategori: Allmänt

Vi har ju fått upp all vår adventsbelysning här hemma. Nu låter det ju mer än vad det är, allt som allt är det två stjärnor och en elljusstake pluss en rosa ljusslinga i lilla N's rum (som jag anar får sitta kvar även efter jul) Nu har jag hittat en stjärna som jag gärna gör plats för i något fönster här hemma.



Crystal heter godingen och jag hittade den hos Svenssons för "endast" 1715:-, men då ingår frakt.
Får se om dom rear den efter jul....

Marsmallowsfluff

Kategori: Allmänt

För ganska länge sedan köpte jag hem marsmallowsfluff och tänkte att det skulle vara kul att testa. Men jag har inte riktigt kommit på till vad. I helgen hade vi besök av familjen W och då ville stora N att vi skulle baka blåbäsmuffins. Eftersom jag är en snäll mamma blev det såklart blåbärsmuffins med en touch av citron. Då kom jag på att det kunde passa bra att ha lite av fluffet på muffinsen som en frosting. Faktiskt så passade det riktigt bra, eftersom muffinsen var lite syrlig av citronen blev det inte alltför sött. Blanka och fina blev dom också.

Advent

Kategori: Allmänt

Med tanke på vädret känns det ju helt konstigt men idag är det faktiskt första advent. Nu har nedräkningen fram till jul startat på "riktgt", jippie!! Vi har såklart tagit fram våra stjärnor och ljusstakar, men vi är inte så traditionella i vår familj. Som julstjärna har vi en:


Röd Fling från BSweden

Vår ljusstake ser ut såhär:


Lightbow från Desighouse Stockholm i aluminium.

FOTO: www.desigonline.se

I år var vi lite extra crazy och satte rosa ljus i vår adventsljusstake, sen fyllde jag upp den med vita mini marshmallows.




Vi brukar ha vita ljus och fylla upp den med polkagrisar och godissockerbitar, men det blev bra det här också.
Har nog blivit lite påverkad an lilla N's rosa period :-)

Hoppas ni har en härlig första advent!

FOTO: PRIVAT

Mr P...

Kategori: Allmänt

...one man shy råkade jag på när jag var inne och kikade på Bluebox efter årets 100:- julklapp. Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka om denna lampa


Tänd/släck knappen sitter utplacerad på ett mycket "lägligt" ställe på framsidan....
Visst är den lite rolig, men skulle jag vilja ha den hemma? Tveksamt.

FOTO: www.buebox.se

Shopping...

Kategori: Allmänt

Idag hade Babyshop en utförsäljning i en lokal ute på ön. Shoppa är ju något jag gillar så självklart var jag på plats när dörrarna slog upp, med mig hade jag M, kompisen J och hans lilla A. Jag måste säga att jag blev lite besviken på utbudet, trode nog att det skulle finnas lite mer. Men jag plockade på mig allt jag såg som jag tyckte kunde vara aktuellt och sen gjorde vi en gallring 1600:- fattigare gick vi därifrån med detta:


En ljuslila tröja från ARMANI, tröja med print MOLO och kjol Kik Kid


Lila vantar Molo (som matchar lilla N's vinterkläder), fleece MOLO, ziptröja Paul Frank och skor Hummel


Tyvärr fanns det inte lika mycket i stora N's storlek, men vi hittade iallafall en tröja från Hummel, en från My World by Organic cotton (ett Eco märke) och en mössa från Scotch Shrunk

Ett riktigt bra avslut på arbetsveckan!

FOTO: PRIVAT

Fia med knuff

Kategori: Allmänt

Igår åkte jag på spö, riktig stortorsk, stora N vann överlägset över mig när vi spelade Fia med knuff. Jag tycker det är så kul att stora N blivit så gammal att man kan spela lite roligare spel. Som jag nämt tidigare är jag ju en spelnörd och hoppas att jag fört de generna vidare. Tyvärr är jag ju också en riktigt riktigt dålig förlorare, men det kan man ju inte visa när man spelar med barnen. Fiaspelet vi använde är ett gammalt klassiskt med magneter från Brio som M haft när han var liten.



FOTO: PRIVAT

Sankta Lucia

Kategori: Allmänt

När jag för någon vecka sen fråga lilla N om hon ville vara tomte eller pepparkaksgumma i årets lucia tåg tittade hon bara lite konstigt på mig och svarade; Jag skall vara sankta Lucia. Såklart hon skall. Nu är alla Lucia kläder, kronor och ljus inhandlade och naturligtvis skulle allt provas på.


Att sötatste Lucian i luciatåget kommer vara lilla N är jag säker på (japp jag är ganska partisk :-)

Stora N ville vara tomte så han har fått tomtekläder, dock var han inte lika pigg på att prova. Nu är det bara en "tomtelykta" som skall inhandlas.
Lite kul vore det väl om det kom snö också, men det kan jag tyvärr inte påverka

FOTO: PRIVAT

Hötorgshallen

Kategori: Allmänt

Under höstlovet var stora N och M inne i stan med farmor och gick på bio. Dom passade också på att åka ner och titta i Hötorgshallen.  Stora N smakade på en massa olika torkade fruker och bär och blev väldigt förtjust i de torkade jordgubbarna. Av någon okänd anledning tänkte inte M på att köpa hem dem så nu i helgen när vi var inne i stan gick vi dit och köpte en påse. Jag hittade också jättegoda rostade kokoschips, blir nog gott och snyggt att ha på tex kärleksmums. Vi hittade också den godaste mjöklchokladen,nämligen den från Valhrona så en sådan köpte vi också med oss.


Kokoschipsen smakade otroligt myckt kokos, går inte att jämföra med den rivna kokosen man kan köpa i äffären. De torkade jordgubbarna bli lite som gelé, väldigt goda och liiite nyttigar än vanligt godis (hoppas jag iallafall)


Godaste mjölkchokladen, ungarna älskar den och vi med.

FOTO: PRIVAT

Tårtan

Kategori: Allmänt

Igår var vi hos svärmor för att fira lite födelsedagar, hennes i förskott, hennes sambo U och ungarnas bonus kusin i efterskott. Jag hade såklart lovat att ta med en tårta. Jag hade inte så mycket tid på mig så jag körde på ett säkert kort som alltid brukar gå hem när det är småflickor närvarande Det blev såklart en Hello Kitty tårta. Jag hade ett paket med smaksatt sugar paste hemma som fick stå för det färgglada på tårtan, tyvärr var den inte riktigt så rosa som jag hade velat ha den men det fick duga ändå. Tårtan fyllde jag med jappfluff och hallon/vaniljgrädde.

Fluff:
3 dl grädde
180 gram av valfri choklad/chokladgodis tex dumle, japp, after eight. Fungerar också bra med vanlig "ren" choklad.

Smält chokladen försiktigt i grädden (som INTE får koka), när allt smällt häll upp i en bunke och ställ in i kylen minst 6 timmar men låt gärna stå över natten. Vispa sen upp till ett "fluff".
Gott att fylla tårtor med, men kan också serveras som en chokladmousse. After eight fluff är supergott till kladdkaka!


Dagens tårta som blev lite av ett slarvjobb, men den smakar nog gott ändå.



FOTO: PRIVATA

48 timmar lyx

Kategori: Allmänt

Vi lyxade till det lite M och jag. Tog ledigt från jobbet portionerade ut barnen till mormor och farmor, åkte in till stan och checkade in på snygga Clarion Sign vid Norrabantorget.



Ett hotell i min smak, en våning med svensk design, en med norsk en med finsk och några med dansk. Vi hamnade på den finska våningen. Dessutom har alla hissar ett musiktema som rock, jazz, pop osv.

Sen promenerade vi in till stan och började med en lunch på Ikki i Kungshallen


Jag åt en liten mixlunch bestående av sushi, tempura och yakiniku. Ingen sensationell matupplevelse men helt OK.

Sen gick vi omkring och kikade i lite affärer. M köpte en skitsnygg lite längre jacka från G-star, själv hittade jag bara ett par svarta jeansleggings. Tillbaka till hotellet och fixade lite innan det var dax för middag.


Gondolen med bostadsrättsföreningen där M är med i styrelsen. Så här såg kvällens meny ut. Men jag är drottning på att "byta ut" när jag är på resturang så jag åt istället en Hummersoppa med ostronskum och hummergelé till förrätt och en helt suverän mintchokladbrulê med vaniljglass och hallon till efterrätt. Till allt detta detta drack vi goda viner och avslutade med en capuccino.

Tillbaka till hotellet igen och lite nedvarvning med

Ja chipspåsen ser gigantisk ut men dt är den minsta sorten, jag lovar!!

Sen sovmorgon och en god frukost/brunch


Efter en kortis på stan med några mindre inköp blev det en sväng förbi Centrum hemma på ön och sen hem.
Lite slöande i soffan en god middag och Settlers med K avslutade lördagen.

Efter ytterligare en sovmorgon och en hemmabrunch, skall jag nu slänga ihop en tårta innan vi åker till svärmor (där lilla N är) för lite födelsedagsfirande i förskott resp efterskott, sen plocka upp stora N från bowlingkalas och tillbaka in i ekorrhjulet igen... Men 48 timmar lyx kan man leva på länge!!

Lycka

Kategori: Allmänt

Vad är lycka? Svårt att säga för det varierar så otroligt mycket. För mig är lycka att vara på en strand i ett varmt land, eller nu ljuger jag. Lycka för mig är att ligga vid poolen i ett varmt land (HATAR sand) solen värmer, semestern är lång, inget jobb, ingen stress. Men lycka är också de kramar man får av barnen när de kommer hem från dagis, att kunna köpa något man velat ha länge länge eller bara att leva och vara frisk. Lycka för lilla N är just nu att ha ett par lilarosa vingar med matchande diadem.





FOTO: PRIVATA

Vinterdäck

Kategori: Allmänt

Vi har haft en förmåga att vara lite sent ute när det gäller att byta till vinterdäck. När temperaturen sjunkigt under nollan och den första snön kommit brukar vi vakna till liv, ofta samtidigt som ganska många andra vilket brukar göra det svårt att få en paniktid för däckbyte. Nej vi byter inte däck själva, vi får det gjort på samma ställe där vi förvarar våra däck, smidigt och bra. Men i år har vi varit ute i tid, däcken är bytta på båda bilarna och det har inte ens varit någon frostnatt (eller har det?) Vi kör dubbat så nu får vi hålla oss från Hornsgatan.

Gamla stan

Kategori: Allmänt

Min svärmor har en lägenhet i gamla stan, där det ofta (ja faktiskt) blir vattenskador. Nu har det hänt igen och dom var tvugna att tömma M's gamla rum så han tog med sig stora N och åkte dit för att röja lite. När dom kom hem hade stora N fått med sig lite saker hem, bland annat ett munspel, ja ett munspel. Vet inte hur M tänkte där, håller på att bli tokig på ljudet, både stora och lilla N tycker det är mycket roligt att "spela". Han hittade också två böcker om Korea, måste vara ödet... ;-)


Instrumentet som håller på att driva mig till vansinne...


Gamla Korea böcker, kul att M läste på redan då

FOTO: PRIVAT

Vinterskor

Kategori: Allmänt

Nu känns det som att vi nästan är klara med barnens kläder inför vintern, de har två ombyten vinterkläder, vinterkängor, mössor och vantar att ha på dagis och skolan. Sen har dom också varsin lite finare dunjacka som kanske är mer fin än praktiskt, men det dom inte har är snyggare vinterstövlar/kängor. Jag skrev tidigare om moonboots men det är väl mer kul än snyggt? Nu har jag hittat två par snygga stövlar/kängor från Timberland som skulle passa lilla N och ett par häftiga kängor från Diesel till stora N på Brandos. Superbra med en webshop som har fri frakt och fria returer. Det kliar i klickfringret men ekar tomt i plånboken, skall ta ett snack med mig själv så får vi se om förnuftet eller shoppingdjävulen vinner


En variant av Muklukar i barnstorlek i den praktiska färgen vit, finns i brunt också men dom är inte riktigt lika snygga....


....som de här bruna stövlarna. Praktiskt med blixtlås på sidan så man slipper snöra av och på varje gång.


Snyggaste vinterkängorna från Diesel, skulle sitta fint på stora N's fötter

FOTO: www.brandos.se

Georg Jensen

Kategori: Allmänt

När jag ändå  pratar julgran. Det som saknas hos oss är en julstjärna att sätta i toppen av granen. Jag vet att det säkert finns en massa fina stjärnor man kan köpa till ett vettigt pris MEN ingen av dem kan vara så fin som den från Georg Jensen. Jag vill ha vill ha vill ha den, M tycker (som vanligt) att den är onödigt dyr. Jag är beredd att hålla med honom för visst kostar den en slant men den är ju så fiiiin och skulle passa så bra i toppen av granen hemma hos oss. Skall nog sätta igång operation övertalning eller helt enkelt börja tjata.



FOTO: www.danskdesign.nu

Candy canes

Kategori: Allmänt

Jag har ju redan börjat prata jul så jag kan ju likagärna fortsätta. Jag är lite "manisk" när det gäller julgranen, inget krams får hängas upp i den. Det skall vara julkulor ganska diskreta, våra går i guld, silver, rött och blått, några väl utvalda tomtar, glitter och självklart candy canes eller polkagriskäppar som man kanske borde säga. Häromdagen kom M hem med ett paket Candy canes, självklart fick jag julfeeling och längtar nu efter att det skall bli dax att ta in julgranen.





FOTO: PRIVAT

Farsdag

Kategori: Allmänt

Idag är det ju som alla antagligen vet farsdag. Såklart fick M en pressent imorse. Jag (eller barnen såklart...) har letat efter ett fint namnsmycke som inte är så tjejigt. M hade ett tidigare men kedjan gick sönder och alla namnbrickor försvann. Hittade det här fina på m925 som har fått barnens namn och personnummer ingraverat. Den här gången valde jag ett läderband istället för kedja, blev riktigt snyggt tycker jag och M var mycket nöjd. Vi kommer avsluta dagen med lasagne och blåbärspaj på M's begäran såklart.



FOTO:PRIVAT

Åre Chokladfabrik

Kategori: Allmänt

Idag skall vi på lunch hos en av M's äldsta kompisar och hans familj. Det är alltid trevligt när vi ses men det är glest mellan gångerna. Sist var nog förra sommaren och sen dess har deras familj växt från tre till fyra och jag tror den yngsta lilla tjejen hunnit bli närmare ett år. Jag skickade iväg M till centrum för att köpa en liten "gå bort" pressent. Som vanligt fick Java besök, den här gången blev det mörk drickchoklad från Åre Chokladfabrik. Chokladen är skrap från deras pralin tillverkning, man kan blanda den med varm mjölk till en mumsig varmchoklad (passar ju nu när kylan börjar komma smygande) men det går också jättebra att ha den i kakor, cupcakes eller liknande.



FOTO: PRIVAT

mmm...Marabou

Kategori: Allmänt

Jag har ju skrivit tidigare om min jakt på den ultimata Chocolate chip cookien. Tyvärr har jag inte hittat det receptet än men jag kämpar på. Lite skämmigt är det faktiskt att avslöja att jag tycker att Marabous mjölkchoklad cookie är godare än något jag har kunnat baka fram. Antingen är det ett riktigt gott betyg till dom eller dåligt betyg till min bakning (eller jag skyller såklart på recepten). Skall kanske lägga ner jakten, äta Marabou kakor och baka sånt jag jag är bättre på. Hur jag kommer göra?? Vet inte, fortsättning följer.....   





Min köpta favorit, antagligen fullproppad med E-ämnen och konserverings grejer, men den är ju så god.

FOTO: PRIVATA

Settlers

Kategori: Allmänt

Jag är en riktigt spelnörd, älskar alla sorts sällskapsspel, kort, TP, Alfapet, Monopol men mest av allt älskar jag Settlers of Catan. Som tur är har jag fler spelnördar i min omgivning då syftar jag mest på min man, familjen R och kompisen K (som var den som fick in oss på Settlers för många många år sedan). Vi spelar Settlers så fort vi får chansen. Vi började med grundspelet som vi utökade till Seafares och därefter lade vi på Cities and Knights och där är vi kvar. Men nu upptäckte jag att det kommit ytterligare en utökning, nämligen Traders and Barbarians. Problemet är att den bara finns till den engelska versionen och den vi har är dansk (fanns inte på svenska då, men det gör det nu). Vi får se om det blir att köpa helt nya spel, vilket vi kanske kan behöva eftersom vårt är rätt kaffefärgat efter en kaffe incident (inte jag, det var M) för ett antal år sedan. Om någon är intresserad kan man hitta Settlers och en massa andra brädspel här





FOTO: www.spelexperten.com

Familjekalender

Kategori: Allmänt

För att iallafall ha lite koll på vad alla i familjen har för sig har vi en familjekalender hemma som vi försöker fylla i. Den har fem rader vilket är perfekt för oss då vi kan ha varsin och dessutom en som är gemensam för hela familjen. Problemet är nu att man börjar få saker som skall skall in 2012, alltså dax att köpa en ny. Hittade en på Isa Form som jag tyckte var fin.


Tror den skulle passa utmärkt på vår vägg.

FOTO: www.isa.nu

Kärleksmums

Kategori: Allmänt

I helgen var jag i baktagen igen. För att vilja gå ner i vikt bakar jag aldeles för mycket, men det är ju så roligt, och gott. Den här gången blev det en variant av kärleksmums / mockarutor / snoddas (kärt barn har många namn) Jag valde att göra den i en vanlig rund bakform storlek något mindre än "standard" måttet, 20 cm i diameter närmare bestämt. Den fick på sig ett rejält lager glasyr och en massa kokos, för att göra den extra kärleksfull fick den också några röda hjärtan.




FOTO: PRIVAT

Derrière la porte

Kategori: Allmänt

I helgen var jag förbi vårt lilla centrum (igen) och kikade runt lite i Butik grön. Som alltid hittade jag en massa saker jag vill ha tex allt fint från Mateus. Egentligen vill jag byta ut vårt tråkiga Höganäs porslin mot Mateus, men M är lite tveksam. Vi har iallafall köpt stora mattalrikar och jag försöker smyga in lite muggar. Den här gången blev det inget porslin men jag köpte med mig  3 stycken söta kryddburkar från Derrière la porte. Allt för att slippa ha fula burkar och kartonger framme. Burkarna fyllde jag med, timjan, provencale krydda och citrontimjansalt. Nu står dom och är färgglada i köket.

TIGI Love Peace & the Planet

Kategori: Allmänt

Mitt schampo håller på att ta slut, eller det har egentligen tagit slut så nu använder jag Maria Nila schampot från Lexington goodie bagen . Jag har tidigare haft Moisture maniac från Tigi Bed Head, jag bara älskar deras stora 750 ml flaskor med pump! Den här gången tänkte jag prova något nytt så jag har beställt hem Eco Awesome också från Tigi men från deras ekologiska serie Love Peace & the Planet. Det innehåller organisk jojobafröolja , organisk juice av aloeblad, organisk pelargon-, lavandel-, rosmarinbladextrakt och skall lukta tranbär. Dessutom är det fritt från parabener.

Chocolate chip cookies

Kategori: Allmänt

Jakten går vidare på den ultimata chocolate chip cookien och jag tror jag börjar närma mig. Det receptet jag provade nu hittade jag på bloggen http://sotasaker.com Det var lätt att göra och gav 19 stycken gigantiska kakor, nästa gång gör jag dom nog lite mindre. Kanske skall prova med nonstop eller smarties i också, den här gången hade jag vita och ljusa chocolate chips. Nu ligger kakorna i min fina kakburk (som jag har snott med mig från mamma i någon av min alla flyttar) och väntar på att familjen R kommer hit och fikar upp dem.





FOTO: PRIVATA

Julklappar

Kategori: Allmänt

Jag och M brukar vara väldigt "duktiga" när vi handlar julklappar. De senaste åren har vi tagit en dag ledig i slutet av November och då åkt iväg och köpt i princip alla julklappar. Jätteskönt att ha det avklarat då man brukar ha en massa andra saker i December. I år har vi tagit det ett steg längre, häromdagen satte vi oss ner och beställde barnens alla julkappar på nätet.  Nu börjar paketen trilla in och idag var jag och hämtade två stycken ett från www.hiko.se och ett från www.cdon.com



Nästa steg blir att hitta ett bra gömställe....

FOTO: PRIVAT

MeToo

Kategori: Allmänt

Häromdagen var jag i Centrum och letade efter en födelsedagspressent till barnens bonuskusin. Inne på Liten på ön såg jag att MeToo hade ett samarbete för barn med cancer. Hittade en söt tröja som jag självklart köpte, det blev också en blingig plånbok, lite hårspännen och en ring (allt i rååååsa såklart) som jag tror går hem hos en nybliven 4-åring.





FOTO. PRIVATA

Klocka

Kategori: Allmänt

Jag skulle vilja ha en ny klocka. En lite större dammodell gärna med lite bling, då skulle min klock "samling" vara komplett (för ett tag iallafall). Som vanligt när jag vill ha något ger jag mig ut på nätet för att kika. Jag har hittat några godingar som gärna får flytta hem till mig. Kan säga att det skilljer en sådär 25.000:- i pris mellan den billigaste och den dyraste....


Klocka från Gant ca 2000:- snygg och med ett bra pris, mest troligt att denna klocka flyttar in.

Foto: www.lindahlsurmakeri.se



Söt liten rosa sak från Tag Heuer, kostar ca 14.000:- Inte speciellt troligt att den hamnar hemma hos mig, tyvärr....



Vil ha vill ha vill ha den här godingen, också den från Tag Heuer men något (mycket) dyrare ca 27.000:- får man betala. Alltså kommer den med allra största sanolikhet aldrig aldrig aldrig komma i närheten av min suktande handled.

Foto: www.uret.se

Moonboots

Kategori: Allmänt

Jag vet inte vad jag egentligen tycker om moonboots, Dom är ju egentligen rätt fula men ändå inte... Skulle inte vilja ha ett par själv men jag tror ändå att de skulle passa bra på lilla N. Hittade dom här lila finingarna på LUCCA



Nu kan jag ju tycka att 900:- är liiite mycket för ett par såpass opraktiska skor så lilla N får helt enkelt nöja sig med de 6 (!?!) par vinter stövlar/kängor som redan finns här hemma. Stackarn.... (OBS ironi!!! ;-)

FOTO: www.lucca.se/