Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Pressenter

Kategori: Allmänt

Jag fick ju en massa fina pressenter i lördags. Som jag skrev för inte så länge sen har jag blivit rätt beroende av latten från vår älskade Nesspressomaskin. Vad passar då bättre än fina latteglas från Nesspresso? De här fina fick jag från herr och fru R



Av fina MB fick jag den här superfina muggen från Matteus


Hon hade även med sig försenade julklappar till ungarna. Dom blev jätteglada för böckerna, tack så väldigt mycket!

Av MJ fick jag Champagne och en fiffig Ice bag som med isbitar i sig kyler en flaska Champagne på 15-20 minuter



Av J&J fick jag en box med säsong 7 av min absolut bästa TV serie Greys Anatomy.

Sen fick jag någon riktigt spännande nämligen en saltbehandling, den fick jag av herr W och fru A. En saltbehandling skall tydligen vara bra mot (för?) det mesta tex skall den vara avsvällande av slemhinnor så det skall bli intressant att se vad den kan göra för min täppthet som nu suttit i de senaste 10 månader. Återkommer med resultat.

FOTO: PRIVATA

Guapos REA

Kategori: Shopping

I lördags kom M på at han glömt att lämna tillbaka en film som egentligen skulle varit tillbakalämnad i lördags. Vi satte oss genast i bilen och åkte dit. Medans Micke gick in och lämnade filmen gick jag in på Guapos (gamla Barnriket) som ligger aldeles brevid och nu har jätte REA med minst 50% på allt som inte är vårnytt. Jag hittade såklart en hel del fint till barnen. Till lilla N hittade jag en fin sommarklänning från Ralph Lauren och ett par 3/4 byxor från Chill Norway på hela 70% REA



Till stora N blev det två stycken tröjor från Scotch & Soda



En skjorta från Ralph Lauren och en långärmat tröja från O'neill



Allt på 50% REA.

Någon straffavgift behövde vi inte betala (tack Hemmakväll) men dyrt blev det ändå.
Jag skyller allt på MrR för det var han som lånat filmen som M fick låna. Annars hade vi ju aldrig åkt dit...

FOTO: PRIVAT

Födelsedagsmiddag

Kategori: Allmänt

Igår hade vi en liten födelsedagsmiddag här hemma, det är ju inte varje dag man fyller 30++++++...(men det börjar fortfarande på en 3:a iallafall). Vi blev 9 personer och vi hade för enkelhetens skull valt att köra catering från Säbb coh Blomqvist, vi körde på samma grundmeny som vi fick i höstas på Lidingömmamans 40-års fest  med lite små ändringar. Lika gott som det var då var det den här gången, mycket mat får man också. Tyvärr glömde jag helt bort att fota maten... Till efterätt hade jag fixat ihop en liten efterättsbuffé som innehöll chokladmacarons med hallonsmörkräm, chokladpavlova med lemoncurdgrädde och en massa färska bär, chokladcupcake med rockyroadtopping och "min" enkla kaka med hallon och crunch.




Tyvärr blev jag inte 100% nöjd med varken macaronerna som inte ville resa sig och ge mig en bra "fot" eller pavovan som inte blev sådär härligt seg som den kan bli, men gott blev det iallafall. Dukning är inte min starka sida men försökta piffa till bordet litegrann iallafall. Köpte rosa rosor som jag snittade kort och ställde i shotsglas, det blev ganska fint och sen slipper man blommor på höjden som ibland kan vara ivägen när man vill prata med den rakt över bordet.


Sen fick jag såklart en massa fina pressenter, men dom får ni se sen ;-)

Men jag måste visa den fina klockan från Gant  jag fick av M. Stor och lite blingig, precis vad jag ville ha!


Nu skall jag ladda om och fixa en enkel gräddtårta för snart kommer barnen hem med barnvakterna mormor och farmor. Då blir det först fika och sen middag på restena från gårdagens buffé.

FOTO: PRIVAT

Tjuvstart

Kategori: Allmänt

Idag fyller jag år och kungen har namnsdag så flaggan är i topp :-)
Vi tjuvstartade faktiskt födelsedagfirandet redan igår, för idag är barnen inte hemma. Jag blev "väckt" med frukost på sängen skönsång och paket. Inte illa en helt vanlig fredag. Världens finaste pressenter var det också. Lilla N hade gjort ett urtjusigt halsband



Stora N hade pysslat ihop en kullabyrint med hjälp av en skokartong och glasspinnar



Sen fick jag också ett fint Iphone fodral från Ording och reda han hade köpt i Täby Centrum när han och farmor varit där för några veckor sen. Helt på hans eget initiativ och med farmors pengar. Han har bra smak pojken ;-)



Ikväll blir det ett litet kalas här hemma så nu skall jag återgå till hemmastök.

FOTO: PRIVAT

Arpeggio vs Rosabaya

Kategori: Allmänt

Sen vi köpte vår nespressomaskin har jag nog druckit en 2-3 koppar om dagen, mest latte men faktiskt också någon enstaka espresso. Men såklart har jag hittat mina favoriter bland alla kaffesorter. Mina är Arpeggio och Rosabaya. Arpeggion har lite mer styrka medans Rosabayan är lite mildare så det beror lite vilket humör man är på. Jag brukar lyxa till det lite på morgonen, gör en latte och tar med mig i bilen och brukar dricka den i skogen på 30 sträckan. Häromdagen fyllde vi på kapselförådet så nu skall vi nog klara oss ett tag till



Undrar om det är slumpen som gör att mina favoriter är den rosa och den lila eller om lilla N's favoritfärger börjar tränga sig in och ta över i hjärnan på något otäckt vis.



FOTO: PRIVAT

Téo Jasmine mm..

Kategori: Inredning

Jag har ganska länge tittat på kuddar till vår giganstiska soffa vi har här hemma. Jag har inte riktigt vetat vad jag letat efter och det har gjort det hela lite svårare. Soffan i sig är mörkgrå så den behöver "piggas upp" lite. När vi var på Svenssons sist hittade jag jättefina kuddar från Téo Jasmine, de jag föll för hade tryck med bilder från New York och London. Fyra kuddar fick följa med oss hem och ligger nu och är fäggglada i vår soffa. Jag är mycket nöjd!!





Vi köpte också med oss en ny hallmatta i gummi. Perfekt för skorna att rinna av på, speciellt nu på vintern



Och en liten mini Fling till nästa jul. 30% REA jo jag tackar :-)




FOTO: PRIVAT

Småkraffs

Kategori: Shopping

Cervera hittade vi en massa småkraffs som man kommer på att man behöver när man ser det. En timer/äggklocka tillexempel. Nu använder vi alltid mobilerna, vilket kan ställa till det eftersom jag ibland har ljudet avstängt och då inte hör timern. Inget katastrofalt har inträffat än så länge och för att vara på den säkra sidan köpte jag den här rosa sötingen



Den har en magnet på baksidan så man kan sätta den på tex köksfläkten eller kylskåpet.

Den här grejen ser väl rätt tråkig ut



Det är ett tillbehör till min Kitchen aid och skall hjälpa mig att göra bakningen lättare, då den skall få med allt på kanterna när den blandar. Får se hur den fungerar, det blir nog en del bakning till helgen.

Sist men inte minst blev det två skålar från jellyBean. Men dom har jag inte packat upp än.



FOTO: PRIVAT

Sickla köpkvarter

Kategori: Shopping

Jag börjar den här veckan lite lungt med semester måndag och tisdag, tänk om alla veckor kunde börja så. Igår tog jag och M en tur till Sickla köpkvarter med siktet inställt på Svenssons i Lammhult. Att kliva in där är för mig som för ett barn att få botanisera fritt i en leksaksaffär, jag vill ha allt. Nu letar vi egentligen inte efter några nya möbler utan lite småplock som lampor och en spegel. Självklart hittade jag en massa annat som jag också ville ha och några inköp blev det såklart. Sen blev det lunch på en Italienare, jag åt en helt OK charketuritallrik. Sen betade vi av Cervera, Stadium och HM innan vi åkte hem igen för storhandling på Willys.

Riktigt god lunch som såg så här smarrig ut innan jag högg in på den




På Stadium köpte vi en fin dansdräkt åt lilla N som skall börja dansa med Funky kidz om någon vecka. Sen hittade vi också en lila mjukishandboll som hon har suktat efter sen hon såg en på stora N's hanbollsträning



Varken dräkten eller bollen är lika rosa som på bilden, det hade nästan varit outhärdligt :-)

Stora N fick en tröja från HM, han har redan en likadan i rosa och den är en riktig favorit



En hand och en fingerboard. Först undrade jag varför han ville ha en tröja med en stor tand på, tänk vad fel man kan se.

FOTO: PRIVAT

Cyklar

Kategori: Allmänt

Jag hade börjat ge upp tanken på snö och börjat tänka på våren, vad händå då? Jo såklart kom snön. Jag skall inte klaga, jag har ju faktiskt velat ha snö, inte så mycket för min egen skull som för barnens. Men jag fortsätter tänka vår och då främst på cyklar. Egentligen behöver hela familjen nya cyklar, stora N har vuxit ur sin och vill ha en ny med växlar, lilla N vill ha en rosa (nähä...) med korg som hon kan lägga saker i, jag vill ha en snygg med många växlar och vad M vill ha vet jag inte riktigt. Han har redan en men den duger tydligen inte....
För min egen del lutar det åt någon slags cruiser tror jag, dom är lite lagom roliga och inte så "tråkiga" men har väl inte hittat den ultimata än då de flesta är utan växlar.

Till lilla N har vi hittat de här, den ena utan korg  men den duger kanske ändå. Färgen är ju rätt :-)

FOTO: www.cykelhuset.se



FOTO. http://www.cykelstaden.se

Och till stora N de här


FOTO: www.cykelhuset.se


FOTO: www.cykelringen.se

Men tusan vad dyra dom är när man kommer upp i storlek och skall ha växel. Vi får se vad det blir, men de cyklar vi köper nu kan nog båda ungarna ha ett par år framöver. Sen får vi börja spara redan nu till nästa byte, det lär ju inte bli billigare ;-)

Gott och blandat

Kategori: Allmänt

Sluta shoppa går ju sådär bra. Men nu blir det inte så mycket på en gång utan en godbit här och en godbit där. De senaste inköpen är en söt kjol från Nova Star till lilla N.



Hon gillar att det ofta är et N på deras kläder. Tyvärr är det väldigt sällan REA på deras kläder och aldrig på web butiker, dom har någon slags policy att deras kläder inte får REAs på nätet. Den här köpte jag på Oii, där jag brukar hitta en hel massa fint. Att dom dessutom alltid skickar fraktfritt gör att man kan handla bara ett plagg åt gången.


En baddräkt från Mini Rodini. Fyndad på Tradera, helt ny och oanvänd



Sen var jag inne på CDon och köpte lite böcker, bland annat Denise Rudbergs nya till mig



Och en TinTin seriebok till stora N. Det var nog allt för den här gången....

Frukt är (nästan) godis

Kategori: Ätbart

Igår hade vi fredagsmys här hemma. Vi åt fajitas (vad är en fredag utan något tacoliknande?? ;-) vilket är en rätt som hela familjen tycker om. Alla äter vi lite olika komponenter men tillslut är alla mätta och glada. Sedan brukade vi moffa i oss godis och popcorn, men förra fredagen gjorde vi en fruktsallad och imorse frågade barnen om vi inte kunde göra en fruktsallad till fredagsmys. Självklart kunde vi det. Kul att dom själva föreslår det istället för att fråga efter godis. Vi köpte hem lite roligare frukter och bär som vi skar upp och sen fick alla själva välja vad dom ville ha i sin skål. Det vi hade att välja på  var, äpple, päron, banan, vindruvor, blåbär, jordgubbar och torkade jordgubbar.
Såhär smarrigt blev det



FOTO: PRIVAT

Lollopard

Kategori: Inredning

Ja jag är lite tjatig om barnens rum, men eftersom vi ligger i startgroparna att sätta igång ploppar det ju upp ideér och planer på hur det skall bli och vad/hur vi skall göra. Vi är lite tveksamma till att måla eller tapetsera väggarna. För det första är vi lite slöa och för det andra är vi inte så bra på det, iallafall inte tapetsering. Då gäller det ju att leta efter alternativ. Hos Lollopard har jag hittat jättefina tapetdjur



Och en cool "fågeholk" att hänga på väggen



Inte för väggen menn för golvet en jättefin pall



Pallen och fågelholken är gjorda i Ekologisk MDF-board, tapetdjuren är av vintagetapeter och kommer med ett ekologiskt tapetklister. Det är sånt jag gillar!

FOTO: www.lollopard.se


Fiskar

Kategori: Allmänt

Hmmm undrar om vi kommer bli med fiskar. Jag är ju allergisk mot pälsdjur (som tur är?) så fiskar är i princip det enda "husdjur" vi kan ha. Vi har ju som jag nämnt tidigare godisförbud vilket också gäller barnen. Vi hade lovat stora N en IPod touch om han kunde hålla upp till början av maj, lilla N hade inte riktigt kommit på vad hon ville ha. Häromdagen började vi prata om fiskar och stora N kom fram till att han verkligen ville ha en fisk. Vi frågade då om han hellre ville ha en fisk än en Ipod och det ville han, då ville såklar lilla N också ha en fisk. Så nu är det bara att börja googla på fiskar och akvarium. Jag har hittat ett som jag gillar och som skulle passa in hemma hos oss, såklart inte det billigaste men vad kunde man vänta sig...


Det vita skulle passa perfekt hemma hos oss. Hur bra dom är, ja det är en annan fråga.

FOTO: http://prylsmart.se

Handboll och Champagne

Kategori: Allmänt

Äntligen! Igår signade M för sitt nya jobb, och jag kan börja andas på riktigt igen. Ja jag vet att det bara är jag som är löjligt orolig men är man en trygghetsknarkare som jag så är vissa situationer lite jobbiga. Självklart skulle det firas även om det var en helt "vanlig" tisdag. Vi festade på god entrecôte och en fräsh tomatsallad med mozarella och avokado, till det drack vi varsitt glas rödvin. Till efterätt blev det Champagne och jordgubbar. Allt intogs i soffan framför kvällens handbollmatch. Champagne och handboll måste vara en av de bästa kombinationerna, lägg till en vinst och det kan inte bli bättre :-)



Tacogratäng

Kategori: Allmänt

Här hemma som hos många andra barnfamiljer är tacos en favorit. Nu är ju våra ungar inte som alla andra eftersom dom inte tycker om köttfärsen, dom äter bara tortillabröd med grönsaker och nachochips. För egen del tycker jag att kyckling fajitas (med Old el Paso Fajita mix!) är mycket godare än vanliga tacos och eftersom man kan ha samma tillbehör till så blir det ju ingen skillnad för barnen.
I helgen var det taco dax igen hemma hos oss, men den här gången en variant nämligen tacogratäng. Superenkelt och godare än vanliga tacos.. Såhär brukar vi göra:

4 personer

500g köttfärs
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 påse taco krydda (vi kör med Old el paso)

1 burk cremefraiche
1 pkt philadelphia ost
lite riven ost

Hacka löken, fräs lök och köttfärs i en stekpanna eller gryta. När det är brynt ordentligt häll på de krossade tomaterna och tacokryddan, puttra i ca 5 minuter.
Häll köttfärsröran i en ugnsform. Blanda ihop cremefraichen och philadelphian i en skål och bred sen över köttfärsen, strö på lite riven ost. In i ugnen ca 30 minuter 200-225 grader.

Servera "vanliga" tacotillbehör till. Vi brukar ha sallad, gurka, tomat, majs, riven ost, guaccamole, gräddfil, salsa, tortilla bröd och nachochips


Inte så snyggt men gott


lite grönsaker


och dom godaste nacho chipsen, Doritos med ostsmak

FOTO: PRIVAT

Museet Leksaksland

Kategori: Familjen

I lördags åkte hela familjen in till stan för att gå på museum. Vi tog bilen till Ropsten och åkte sen tunnelbana till barnens stora förtjusning. Vi brukar inte åka komunalt så jag tror att det var första gången för lilla N om man bortser några gånger som riktigt liten bebis. Museet vi besökte heter Leksaksland, ett litet gulligt leksaksmuseum som ligger mitt inne i stan (Wallingatan) och drivs helt privat. Här fanns det städer uppbygda i Playmobil, smurfar, dockor från olika länder, Barbies, plastfigurer från Disney, Star wars, samlings bilder, Lundby dockskåp, en hel massa leksaker från Mc Donald Happy meal, ett lekrum och sist men inte minst det läbbiga rummet. Dom hade också en liten tipspromenad och hade man alla rätt fick man en fin Cars poster. Ungarna tyckte det var kul att titta på alla leksaker och lite kände jag och M igen sen vi var små.
Efter museét gick vi och åt på Mc Donalds för att bygga på vår egen samling av Happy meal leksaker.



Så här kul är det att åka tunnelbana



Playmobil i massor



Mc Donald leksaker i mängder

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

I fredags tycte jag och M att vi var värda något lite extra och vad är godare än skaldjur? M åkte iväg till Firren och kom hem med en massa godsaker. Det blev havskräftor, kingcrab legs, räkor, skagenröra, löjrom och en surdegsbaugett.  Vad skall man dricka till Skaldjur om inte en god Champagne, vi hade en Moët & Chandon Imperial hemma som fick åka in på kylning. Barnen utfodrades med deras favorit pannkakor och sen en god fruktsallad med lite färska bär. Efter att barnen lagt sig plockade vi fram allt gott och satt och åt och drack i lugn och ro. Tyvärr var inte Kingcraben den aldra bästa, den var aldeles blöt och sladdrig. Trist då den brukar vara fast och fin och jättegod, den här valde jag att inte äta av. (Vi har pratat med Firren och vi skall nämna det för dom nästa gång vi går dit så jag antar att vi får någon slags kompensation) som tur var hade vi så mycket anat gott så jag blev mer än mätt och då har vi kvar nästan hälften av löjrommen och i princip all skagenröra. Vi avslutade med lite färska bär som blivit över efter barnens middag



Vår härliga middag som bestod av skaldjur



som sköljdes ner med Champagne



och avslutades med lite bär.

FOTO: PRIVAT

Desigual med mera..

Kategori: Allmänt

Hmmm, det där med att inte shoppa mer gick ju sådär.... Jag har inte varit något större Desigual fan tidigare, lite för rörigt med alla färger och mönster. Men så såg jag att Tintinstyle hade 70% på barnklänningar och då kunde jag inte låta bli. Så det blev två Desigualklänningar till lilla N, en som kommer vara perfekt i sommar och en till nästa höst/vinter. Och faktsikt var de mycket finare på än på bild/galgen. Just nu springer lilla N omkring med sommarklänningen och en luciakrona av tyg, snacka om kontraster :-)


Till vår/sommaren


Till höst/vinter

FOTO: PRIVAT

Sen kunde jag inte heller motstå ett par Mini Rodini leggings i skinnimmitation från Oii design på (40% REA)



FOTO: www.oiidesign.se

Jo Stora N får faktiskt också kläder, men just nu har han behövt lite tråkigare baskläder som mjukisbyxor, strumpor och kalsonger. Sen är det inte riktigt lika lätt att fynda till honom på de webshoppar jag jämt och ständingt besöker.

Legolådor

Kategori: Allmänt

Som jag har skrivit tidigare skall vi försöka få ordning på vårt sovrum. Tyvärr är det inte bara vårat rum som behöver piffas till, barnens rum behöver också en lättare make over. Stora N skall få ett riktigt skrivbord, bättre bänk att ha sin tv på så han också kan ha sitt Wii spel därinne. Han har också sagt att han inte längre vill ha kvar sin våningsäng utan vill ha en "vanlig" säng. Lilla N måste ha mer förvaring, hon har grejer överallt, sen funderar vi på om hon också skall få en TV inne hos sig.
Båda barnen har ganska mycket lego som just nu ligger lite överallt. Tror vi skall köpa upp oss på lite fler av de här fina legolådorna, som man kan bygga ihop såklart...







FOTO: www.skolshoppen.se

Shiritaki nudlar

Kategori: Allmänt

Jag älskar kolhydrater, eller allt som innehåller kolhydrater. Potatis, pasta, ris, godis, kakor vem gillar inte det? Nu över jul känns det som man ätit lite för mycket av allt och det är dags att se över matvanorna igen (och vikten... ;-) Hela familjen har infört godisförbud, får se hur det går för barnen. På lilla N's dagis hade dom kalas igår men hon var jättedukitg och åt inget ur godis ur fiskdamspåsen, bara mandarinen. Förutom det äter såklart barnen och M som vanligt ,medans jag tänkte försöka dra ner på kolhydraterna. Nu har jag hittat Shiritaki nudlar, dom verkar verkligen toppen med ett innehåll av:
Näringsvärde per 100g:
Energi       5kcal
Protein      0g
Kolhydrater 0,4 g
Fiber         4 g
Natrium     2 mg



FOTO: www.rawfoodshop.se

Om man kollar på nätet verkar dom vara rätt populära för dom är slut på många ställen. Jag hittade dom iallafall tillslut på Raw Food shop och köpte hem ett 10 pack nudlar och ett två pack "pärlor"som skall påminna mer om ris. Har inte fått hem dom än så ja har inte hunnit smaka, men är dom goda är det ju hur bra som helst

Passade på att köpa hem mandelmjöl från samma ställe (gratis frakt över 500:-) så jag kan baka macarons igen. Ja jag vet att dom innehåller kolhydrater, men dom är ju så små att en (eller två eller tre) inte kan göra någon större skada.....  

Lampor

Kategori: Allmänt

Igår städade vi ut julen och man märker direkt hur mörkt och tråkigt det blir hemma utan de extra ljus man får av julstjärnor, julgranar och adventsljusstakar. Att vi har för få lampor visste vi egentligen redan innan men helt plötsligt märktes det på ett helt annat sätt. Egentligen behöver vi nya lampor överallt (om jag får bestämma och det får jag oftast ;-). I köket behöver vi förutom att få upp de lampor vi redan köpt någon slags plafond eller liknande. Kan bli svårt att hitta då jag inte alls tycker om plafonder. Sen behöver stora N en ny lampa, den han har nu är fin men lite barnslig. En flygplanslampa köpt på Designtorget. Lilla N behöver också en lampa, nu har hon en fin rosa i tyg, men den ger inget bra ljus allt blir rosa (vilket vi kanske borde tänkt på när vi köpte den).

Här är några lampor jag tror skulle passa hos lilla N


Den här från Normann Copenhagen


Eller en rosa pendel från Verner Panton



En lila Joker från Le Klint

Det är nog bäst att fråga vilken hon tycker bäst om, hon kan vara ganska bestämd den där lilla damen

FOTO: www.danskdesign.nu


Elizabeth Arden

Kategori: Allmänt

Jag bara älskar Elizabeth Ardens eight hour creme, den är bra till i princip allt. Jag använder orginalet till torra läppar, fnasiga kinder, torra nagelband, när solen tagit liiite för mycket så man blivit lite bränd (mest på M)....  Sen skall vi inte prata om handkrämen, den är underbar, går snabbt in i huden och man blir silkesmjuk. Både stora och lilla N blir väldigt torra om händerna på vintern så det går åt en del. När vi är ute och reser brukar vi handla hem ett lager på Tax Freen, men nu var det ett tag sen vi var ute och reste och båda krämerna börjar ta slut. Nu har jag sån tur att jag har en kompis som jobbar ute på Arlanda och kan handla Tax Free, (dessutom med rabatt :-) och hon är så snäll att hon köper några tuber och tar med när vi ses nästa gång. Tack så mycket MJ du är en ängel!!


FOTO: http://www.taxfreesmartshopping.nu/



Matkomfort...igen...

Kategori: Ätbart

För att underlätta för oss själva lite drar vi nu igång med matkomfort igen. Det är så otroligt smidigt att inte behöva tänka på mat i en vecka (eller 4 dagar om man skall vara mer exakt). När man kommer hem tittar man bara på menyn och så kör man, att såser och sånt redan är klart är ju också rena drömmen. Snabbt, gott och med variation. Kan inte bli bättre om du frågar mig. Den här gången tänkte vi variera lite med varannan, var tredje vecka och inte som förra köra varannan hela tiden.
Den här veckan äter vi:
Måndag
Stekt spätta med tomat och fänkålsås samt krossad potatis
Tisdag
Pennepasta med pesto och svenkt kycklingbröst
Onsdag
Ungersk gulasch med bulgur
Torsdag
Strimlad fläskhare med jasminris och ljummen soja sås



FOTO: PRIVAT

Mexico?

Kategori: Semester

Idag är sista dagen på julledigheten. Det har varit skönt att vara ledig i några dagar och ladda batterierna nu innan ekorrhjulet drar igång igen med hämtning, lämning, matlagning, träning (förhoppningvis), nattning, städning och så skall man försöka hinna jobba 100% också. Inte konsntigt att man drömmer om semester igen, en riktigt lång en. Vi har planer på en lite längre resa nästa vinter tillsammans med en annan familj, dom som vi var i Thailand med förra vintern. Nu har vi hittat ett Hotell i Mexico som heter Sandos Caracol Eco Resort & Spa. Ving beskriver hotellet såhär:
Sandos Caracol Eco Resort & Spa är ett bra alternativ för den som vill resa med gott samvete och bo i en ekologisk miljö.Det är ett fyrvingat ekologiskt hotell utanför Playa del Carmen som satsar på miljövänlighet utan att minska på gästernas komfort och trivsel. Målet är att bli exklusiva Riviera Mayas ekohotell nummer ett.

Perfekt tycker jag som har blivit lite ECO medveten på senare dagar. Dessutom har dom ett vattenland som jag tror att ungarna skulle älska. Dyrt såklart, men då "ingår" all inclusive. Vi har sneglat lite på Aruba också, men det är om möjligt ännu dyrare....


Del av vattenlandet


Ser inte alltför tråkigt ut va?

FOTO: www.ving.se

Kladdkaksmuffins med After eight

Kategori: Ätbart

Nu var det ett tag sen jag bakade, har varit så mycket annan mat och godis nu under jul och nyår. Men igår blev jag lite baksugen så jag slängd ihop några kladdkaksmuffins. Eftersom vi hade en hel del After eight kvar sen i julas hackade jag ner några stycken och hade i hälften av smeten. Jag tycker det blev riktigt smarrigt. Men ungarna gillar orginalet bäst. De vanliga fick lila formar och de med After eight fick svarta.




FOTO: PRIVAT

...del 2

Kategori: Shopping

Jag nämde ju att vi var förbi ICA Kvantum och hämtade lite paket, självklart var det lite mer shoppingfynd. Skrev ju för några dagar sen att jag knappt shoppat något på REAn, tror jag är ikapp nu.... Paketen vi hämtade ut var från Bubbleroom och Kids Brand Store, sen var det ett Tradera paket också.
Från Bubbleroom var det två toppar till mig från Vila, fyndade för 280: inklusive frakt eftersom jag hade en rabattkod på 100:- som hittat!!

I paketet från Kids brand Store låg det 3 tröjor till stora N, två från Quiksilver och en från Diesel.



Lilla N fick tre T-shirts två från Adidas och en Champion



Dessutom ett "paket" med två par trosor och ett linne från Hummel.



På Tradera fyndade jag en skidjacka till stor N från Quiksilver för endast 200:- att ha nästa vinter.
Ja det gäller att vara ute i god tid.


Mycket Quiksilver just nu, men jag gillar stilen och det verka stora N också göra.

Imorse klickade jag dessutom hem en klänning från Mini Rodini till lilla N som jag spanat på sen innan jul och nu när det är 40% REA  på Oii kunde jag inte låta bli.


FOTO: http://www.oiidesign.se/

Nu blir det ingen mer shopping på ett tag tror jag (men man vet ju aldrig :-)

Shopping...

Kategori: Shopping

Igår delades barnen ut till mormor och farmor för lite egentid (både för dom och för oss). Jag och M styrde bilen mot Stockholm Quality Outlet i Barkaby för lite shopping. Det är lite som ett lotteri när man åker dit, ibland hittar man massor och ibland ingeting alls. Idag var det M som drog högsta vinsten. Han hittade 3 jättesnygga skjortor på ACNE som hade erbjudandet köp 3 betala för 2, sen hittade han ett par jeans (för 300:-!!) och en tröja på Levis. Själv hittade jag en tunika från Twist and Tango på Brands. Till lilla N köpte vi ett gäng tröjor på Mexx och till min STORA lycka hittade jag de supersöta Timberland stövlarna jag skrev om i höstas, nu i Timberlands "orginal" färg och för endast 399:- Vi köpte faktiskt en lite större storlek och hoppas hon kan ha dem nästa år. Stora N fick nöja sig med ett par gympaskor från Puma för endast 120:- också dom i nästa storlek. På väg hem åkte vi förbi ICA kvantum och hämtade ut lite kul paket.


Lite kassar.....


Långärmade tröjor Mexx


Två kortärmade tröjor Mexx


De superfina stövlarna från Timberland


Gympaskor från Puma

FOTO: PRIVATA

Skridskor

Kategori: Allmänt

Igår var hela familjen iväg och åkte skridskor. Eller hela familjen var i ishallen, jag supportade från läktaren och lilla N var kanske på isen i fem minuter innan hon gav upp. Det hela började bra, vi upptäckte att vi hade med oss två par överdragsbyxor till stora N och inga alls till lilla N så hon fick "åka" i sina blommiga tights, inte ultimat men det funkade det med.
Tror faktiskt det här var första gången på isen för lilla N, hon klagade på ont i fötterna innan vi ens hunnit knäppa hennes skridskor så någon isprinsessa lär hon nog inte bli. Stora N däremot tycker att det är ritkigt roligt. Vi har varit lite dåliga på att åka tidigare vintrar så han har inte åkt så mycket. Det är lite vingligt men han blir bättre och bättre, det bästa av allt är att han tycker att det är roligt trots att det blir lite blåmärken här och där.

Tillslut tröttnade jag och lilla N på att titta så vi lämnade killarna och promenerade hem i det då faktiskt fina vädret


Den delen av familjen som var på isen


Den del av familjen som inte var på isen = jag

FOTO: PRIVAT

Spel

Kategori: Allmänt

Nu har det blivit värsta spelhålan här hemma. Stora N fick Den försvunna diamanten och Vem där i julklapp, lilla N fick Lusen. Alla tre spelen spelas friskt men favoriten är nog Den försvunna diamanten. Det som är mest roligt är att vi kan spela det hela familjen. Lilla N behöver förståss lite hjälp ibland men hon räknar själv hur många steg hon skall gå, om hon skall betala eller slå för att öppna "plupparna" och har stenkoll på sina pengar. Faktiskt så har hon vunnit de flesta spel hon har varit med och då kan jag tala om att det är INGEN i den här familjen som förlorar frivilligt...


Duken igen, men nu är den borta och man ser vårt fina bord.

FOTO: PRIVAT

Mellandagsrea

Kategori: Shopping

Jag har varit ganska dålig på att shoppa på årets mellandagsrea, vet inte vad som har hänt. Men lite shopping har det trots allt blivit. Från Lucky little me shoppade jag lite till barnen.

Stora N fick två tröjor från Quiksilver som han valde ut själv



Lilla N fick ett par tights från Mio my Mio och ett par rosa byxor frå Tumble n dry



och en svart tröja med volanger (som inte syns på bilden) från Molo och en tröja från
Tumble n dry



Det var allt för den här gången, Men från imorgon så har jag semester resten av veckan så det hinns kanske med något mer.

FOTO: PRIVAT

2012

Kategori: Allmänt

Så var det 2012!
Idag är jag inte så stark, inte beroende på för mycket alkohol mer beroende av för lite sömn. Igår hade vi en supertrevlig kväll hos vara vänner. Det bjöds på smarriga snittar, sedan "vår" förrätt som var en hummerröra inlindad i parmaskinka på en liten salladsbädd.



Till varmrätt serverades marulk med hummerrisotto, en hummerolja och en örtolja, supergott.



Till efterrätt blev det en cremevitchoklad med rödavinbär och ett jättegott dessertvin.



Barnen fick lilla N's önskemiddag, plättar. Sen skötte dom sig mer eller mindre själva resten av kvällen. Vi nattade lilla N mellan varmrätten och desserten (stora N sov hos mormor) När det var dags för hemgång följde familjen R med oss hem och sov över i stora N's rum så dagen startade med lite lek och gemensam frukost. Nu är det soffläge och chipsätande som gäller.

FOTO: PRIVAT