Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Svenska gubbar

Kategori: Allmänt

Vi har inte haft Matkomfort på länge men den här veckan slog vi till. Tyckte veckas matsedel lät god. Riktigt dålig planering visade det sig. Under den här veckan har vi två picknickar, skall bort på middag på fredag och får kompisar över på lördag. Idag skulle vi iallafall äta pasta carbonara. Fy tusan vad den inte var god. Baconet är jättegott det vet vi sen tidigare men såsen man skulle blande den med smakade som en översaltat löksås. Det blev mackor till middag.
Jätte trist eftersom vi har varit så nöjda till nu, hoppas att resten av maten är bättre annars lär det här ha varit vår sista beställning

För att kompensera den dåliga middagen blev det lite svenska jordgubbar med glass till efterrätt, för det var vi värda


Belöning

Kategori: Allmänt

Stora och lilla N har ju haft godisförbud i ca 4.5 månad. Det har varit lite olika bud på vad de skulle få för belöning om de klarade det. Allt från ett akvarium till en Ipod har varit uppe på förslag. Till slut enades vi alla fyra om att nya cyklar var den bästa idén. Lilla N's cykel hittade vi på Blocket. En söt rosa 16 tummare från Cressent som hade både stödhjul, cykelkorg och en lååång orande cykelflagga. Lilla N var mycket nöjd med sin cykel



När det kom till stora N var vi först inne på en 3 växlad 20 tummare, men efter att ha kollat runt lite kom vi på att det nog skulle vara bättre att gå på en 24 tummare på en gång. Han är ju rätt lång och en mindre skulle han bara kunna ha i sommar. Vi letade runt lite och hittade en 7 växlad Cressent med både fot och handbroms. Eftersom vi tror att han kommer ha den här cykeln några år framöver köpte vi en ny.



Stora N är också mycket nöjd med sin nya cykel, men den är nog egentligen lite lite för stor. Efter att ha stannat och satt ner fötterna lite slarvigt så han slog i ja ni förstår nog vad i stången utbrast han; Åhhh ibland önskar jag att jag hade en tjejcykel :-)
Men det tror jag inte han vill ha egentligen.....

Hermes...igen..

Kategori: Allmänt

I söndags på morsdag fick jag finaste pressenten av M och ungarna. Precis det armband från Hermes jag skrivit om tidigare. Det var exakt lika fint i verkligheten som på bild.
M var ju i Marseille för nån vecka sen och hade mellanlandning på CDG i Paris, passande nog hade dom en Hermes butik på flygplatsen.
Jag trode aldrig att jag skulle få ett för det är verkligen inte billigt, men jag är ju gift med världens snällaste och bästa M så nu sitter det runt min handled (eller ligger i sin lilla dust bag på min byrå)





Morsdag

Kategori: Allmänt

Åh vilken härlig dag det var igår. Superfint väder, så vi hängde ute i princip hela dagen. Det är en massa ungar som hänger här ute på gården, alla leker med alla (bra dagar...och igår var en sån dag)

Stora N hade som de flesta söndagar fotbollsmatch. Jag följde med och tittade medans lilla N stannade hemma med mormor. Tyvärr förlorade dom idag, men  dom var jätteduktiga ändå.
Min lillebror J kom förbi lagom till eftermiddagsfika och självklart en morsdagstårta (Fresta chokladmousse med crisp, färska jordgubbar, grädde och lite smarties)



Efter fikat utbröt ett vattenkrig innehållande ett gäng ungar M och en annan pappa. Dom hade jättekul och blev totalt genomblöta.



Mormor och J stannade kvar på middag (som J bjöd på) Det blev kött med en stor fetaostsallad. Perfekt en varm dag som idag.
Kvällen avslutades i soffan och två avsntt av Mästarnas mästare. En helt perfekt morsdag!

Ja jag fick en pressent också :-)

Shopping hos Inreda.com

Kategori: Allmänt

I fredags var på Inreda.com och shoppade lite. Lie hade öppnat lagret för kunder och hade 25% rabatt på alla lagervaror. Eftersom jag bor ca 5 stenkast från lagret var jag självklart på plats.
Egentligen skulle jag kunnat shoppa med mig rubbet, allt är superfint. För en gångs skull var jag riktigt bra på att inte shoppa för mycket utan köpte bara det jag hade tänkt.
Jag var lite "smart" och kollade igenom webshoppen kvällen innan så jag viste ungefär vad jag var ute efter, en sak var Frozzypack.



En smart "matlåda" där man kan stoppa locket i frysen så det sen håller maten fräsch i upp till 7 timmar. Såg på hemsidan att hon bara hade två stycken i lager och visst lyckade jag leta upp dem. Jippie!!

Sen blev det bara lite cupcake formar, från Rice och Vesti House. Det går alltid åt här hemma



Söta, eller hur!?!

Växer så det knakar

Kategori: Hemma

Nu har det börjat bli grönt ute på vår uteplats. Jag är så nöjd med våra svarta pallkragar vi köpte när vi flyttade in. Både pratiska och helt OK att titta på.
Svärmor var här för ett par veckor sen och rensade ur våra lådor så nu är de fina igen. Och vad det växer, jordgubbarna blommar för fullt.



Hoppas vi kommer få en massa bär Nu när stora N äntligen kommit på att jordgubbar är gott kommer det väl bli slagsmål om dom. Tror vi skall köpa något man kan lägga under plantorna så bären inte ligger direkt på jorden och blir fuktiga och börjar ruttna.

Vi har också en massa olika örter, några känner vi igen och några är vi lite osäkra på. men fina är dom



Förra året fick vi med oss en liten rabarber "planta" från min pappas land. Den planterade vi här runt knuten men den tog sig inte riktigt förra året. Men i år har den börjat växa på riktigt ordentligt så snart kan vi nog göra rabarberpaj här hemma.

Paj med knäckigt täcke

Kategori: Ätbart

Igår hade jag en riktigt dålig dag. Tjaffsig morgon, trött mamma (jag), suriga barn. Att jag är trött är ju såklart mitt eget fel, jag vet att jag borde gå och lägga mig tidigare på kvällarna, men det blir ju liksom aldrig så. Sen skyller jag lite på pollen också, inte nog med all björkpollen, nu bröjar gräset komma också (ja gräspollen alltså). Satt hemma och jobbade, utanför gick en snubbe och klippte gräset, jippie. Jag kände gräslukten sticka i näsan trots stängda dörrar, fönster och en helt igentäppt näsa. För att pigga upp mig själv passade jag på att baka lite, brukar ju hjälpa när jag är stressad eller i det här fallet på dåligt humör. Den här gången blev det en bärpaj (tog det jag hittade i frysen så det blev blåbär, hallon och jordgubbar) med knäckigt täcke.




Provade ett nytt recept som såg ut såhär:

150g smör

2dl havregryn

2dl vetemjöl

2dl strösocker

1/2dl grädde,visp- eller mellan-

1/2dl sirap

1/2tsk bakpulver

Smält smöret i en kastrull och blanda i alla de andra ingredienserna, bred "smeten" över bären/frukteb.
In i ugnen ca 25 minuter på 175-200 grader.

Riktigt riktigt god med en massa vaniljvisp till



Ja som ni märker slutade dagen bättre än den började, iallafall godare.




Outlet

Kategori: Allmänt

Som säkert ingen har missat gillar jag att shoppa (kanske lite lite för mycket). Därför blir jag så avundsjuk på alla som åker till tex USA och kan gå på deras outlets. OK vi har Barkaby, men det är ju ingenting mot vad du kan hitta i tex USA. Som tur är har jag snälla kompisar som kan shoppa åt mig. Nu senast var det snälla J som köpte med sig de här två finingarna från Ralph Lauren till lilla N.



Jag längtar såklart till jag själv kommer iväg och kan shoppa loss ordentligt. Förhoppningsvis kommer jag iallafall iväg på en liten tjejhelg till London i slutet på sommaren. Där har jag hört att dom också skall ha en stor outlet.....

Aruba...

Kategori: Semester

Ibland blir jag så trött på mig själv. Som nu..... Vi har ju som jag skrivit om bokat en resa till Mexico i februari nästa år. Vi höll på att tjaffsa lite med bokningarna redan då, men det jag inte skrev om var att jag var lite osäker på Mexiko som resemål. Hade hört en del "dåligt" så jag kände mig lite osäker på säkerheten. Den känslan har växt och häromdagen kände jag bara att nej, jag vill inte åka. Det dumma var ju att vi skulle åka med kompisar och det som var aldeles skitdumt var att vi hade ett av/omboknings försäkring men inte dom. Jag har haft ont i magen sen i lördags och inte vetat vad jag/vi skall göra. Det jag ville minst av allt var ju att förstöra semestern för dom. Som tur är var Ving (tack så mycket Ving!!) så snälla att våra vänner fick lägga till samma försäkring vi hade. Ikväll löste vi det hela (hoppas jag) genom att boka en ny resa och den här gången till Aruba och Divi Aruba.

Tror att till och med jag som hatar sand kommer vilja vara på stranden


Poolen är inte heller helt fel


Sen har dom såklart också ett gym


FOTO: www.ving.se

Sen skall det finnas en internationell barnklubb så det gäller att stress plugga engelska med ungarna :-)

Nu skall vi bara ringa och lösa det hela med ving, så dom bokar av Mexico och bokar på Aruba. Hoppas det löser sig utan problem.

Bullbak

Kategori: Ätbart

Nu verkar våren/sommaren ha kommit, tillslut.... Med det så börjar alla picknickar, grillningar, utflykter komma i en strid ström. Nästa vecka är det picknick med stora N's klass på tisdagen och med lilla N's dagis på torsdagen. tyvärr kan jag inte vara med på tisdagen då vi har en aktivitet med jobbet. Det är inte ofta vi har det och den här gången får vi dessutom mat, typ för första gången så det kan man ju inte missa.
Jag har iallafall bakat bullar. Bullar är ju ett måste att ha med när man är på picknick. Dessutom är det ju ruskigt gott med hembakta bullar. Den här gången blev det tre olika sorter, kanel, vanilj/kokos och blåbär. Det var väldigt kladdigt att få ihop blåbärsbullarna, snygga blev dom inte men goda.

Kalas

Kategori: Allmänt

I lördags var jag bjuden på vår/födelsedagskalas hos fina kompisen B. M var såklart också bjuden men vi har haft så mycket barnvakt sensate tiden så vi bestämde att han fick stanna hemma med barnen. Det verkade vara fler som tog samma beslut för det var övervägande tjejer på kalaset, en endaste kille var det som kom. Tror inte han misstyckte :-)
Vi var några stycken som gick ihop och köpte en pressent till värdinnan, det blev en helårsprenumeration av en Glossy box och en flaska rosa Champagne.



Kalaset var jättetrevligt (vad vuxen jag lät nu...) och gott!! Vi fick välkomstdrink och snittar, sedan en pastasallad och paj och till "efterrätt" tårta och cupcakes.

Eftersom det var ett vårkalas passade jag på att lufta min lilla vita väska från Mulberryför första gången.



Jag fick precis plats med mobilen, nycklarna, astmasprayen (använder den typ aldrig men den måste alltid med) och lite pengar och kort. Den kommer nog får följa med mig ut fler gånger i sommar.

Fotbollsfeber och glitterskor

Kategori: Shopping

Stora N är helt tokig i fotboll just nu. Det är fotbollskort, fotbollströjor, Zlatan, Messi mest hela tiden. Vet inte vad som har hänt, förra året ville han inte ens gå kvar alla gångerna i fotbollsskolan. I år är det träning två dagar i veckan och match en och däremellan spelas det fotboll i skolan på rasterna och ute på gården på kvällarna. Helst skulle han gå omkring i fotbollströjor varje dag. Eftersom det är EM i sommar finns det ju fotbollströjor lite här och där man kan köpa. På HM hittade jag dem för 49.50:-, nästan gratis. Köpte en Spanien tröja till stora N och en Sverige tröja till lilla N (hur mycket hon mkommer ha den på sig får vi väl se...)



Sen blev det ett par glitterskor i ballerina modell till lilla N. Jag lovade henne ett par nya när jag sålde henes gamla som blivit för små.



Kan tänka mig att dom kommer användas flitigt i sommar. Så länge dom håller. Inte världens bästa kvalité, men för 99:- kan man väl nästan kalla det fynd ändå.

Kunde inte heller låta bli de här söta nagellacken från IsaDora, som små karameller.



Snabbtorkande lack är ett måste för mig som inte alls har tålamod att sitta stilla en längre stund. Har provat den här sorten förut och den funkar helt OK tycker jag.

Klämdag

Kategori: Allmänt

Jag gillar klämdagar skarpt. Det är så skönt med lite extra ledigt. Nu jobbar jag på ett sånt företag där dom tycker att vi skall vara lediga klämdagar och vissa dagar som ligger före röd dag. Ett av de få sympatiska dragen mitt företag kan bjuda till på. Vi får såklart släppa timmar till dom men det kan jag tycka är OK.
Igår var just en sån där klämdag. Dagis och fritids är ju i princip "stängda" så barnen var hemma med mig (såklart) medans M var tvungen att jobba.
Kompisen K kom över och hängde här med sina killar E&P. Vi åt lunch och ungarna lekte.
Till fikat rörde jag ihop en vanlig kladdkaka, har börjat ha i lite sirap och någon nypa flingsalt vilket faktiskt gör den ännu lite godare.



Eftersom vädret blev riktigt behagligt hängde vi en del ute, ungarna cyklade, åkte sparkcykel och spelade bandy.
En riktigt riktigt skön dag!! Fram för fler klämdagar!!

NK

Kategori: Shopping

Igår var hela familjen samlad igen. Iallafall för ett litet tag, för sen kom lilla N på att det var orättvist att stora N varit hos mormor (när hon själv vari hos farmor) och ville åka dit. Sen var det bara jag, M och stora N kvar. Vi bestämde oss för att åka in till stan och shoppa lite. M behövde en ny kostym och ett par lite snyggare byxor. På Tiger hittade han en jättesnygg lite ljusare kostym som satt som en smäck (efter justering av ärmar och ben....) och till det en skjorta i mörkblått som verkligen passade perfekt till. Hade aldrig kommit på den kombinationen själv men med lite proffs hjälp så...



Sen hittade han ett par mörkgrå Lindeberg byxor också. Perfekt!!
Stora N tyckte det var sådär kul med allt provande



Men efter ett besök på BR och lite Lego tyckte han också att livet var toppen igen :-)

Själv köpte jag en tunika på Vila för hela 249:- . Är man inte billig i drift så säg....

När vi kom hem hittade M ett par nya Hummel gympaskor till lilla N i en garderob. Dom hade vi köpt tidigare på en REA lagt i garderoben och glömt bort. Snacka om fulländad dag ;-)

Student 92 på svt

Kategori: Allmänt

Folk som inte bor på ön brukar tro att man känner alla, att det är som ett litet samhälle på landet. Själv brukar jag alltid svara att nej så är det ju inte alls, sen börjar man tänka efter lite och kommer på att man kanske inte känner ALLA men man känner nog till de flesta som är i samma ålder, iallfall till namnet. Därför ar det så himla roligt att svt har börjat köra repriser på deras dokumentär Student 92 som handlar en en klass från ön som tog studenten just 92 (samma år som jag)

FOTO: www.svt.se

Dom har gjort uppföljnings program vart 5:e år och nu i samband med repriserna så har dom gjort ett nytt program från 2012. Skall bli jättekul att se vad som hänt med alla. Vissa av dom har jag gått i paralellklass med på högstadiet och några hängde jag med i samma kompisgäng. En av dem var inblandad i en lyktstolpe i vardagsrummet incident på en fest hemma hos mig för många många många år sedan..... :-)

Wallstickers

Kategori: Inredning

Jag har ju tjatat en del om att göra om/fixa till här hemma. Det går ju inte fort fram direkt. Lite beror det på att jag är ganska velig, det jag tycker om ena dagen tycker jag inte om den andra, så jag måste känna in lite. Men plötsligt så fick jag ett litet infall och beställde två olika wallstickers Inreda.com. Naturligtvis ville jag ha dom på en gång så jag mailade gulliga Lie och frågade om dom kunde snabbpacka mina grejer så jag kunde komma förbi och plocka upp dem på väg hem från jobbet. Jag ville gärna få upp dem på väggen innan lilla N kom hem från farmor. Självklart var det inga problem. Problemet var att få upp dem på väggen.

Den här kom i 6 olika delar


FOTO: www.inreda.com

Men det gick till slut. Som tur är kan man ju ta bort och sätta dit delarna i princip hur många gånger som helst.
Den här sitter nu över sängen.

Sen köpte jag de här söta fjärillarna som man kan rita på med tavelkrita

FOTO: privat

Dom sitter vid hennes skolbänk.

Jag tycker det blev jättefint. Hoppas lilla N tycker det hon med.
Nu skall vi bara köpa en nu bokhylla så 'är nog hennes rum nästan klart, iallafal för ett tag framåt.

Hermes

Kategori: Vill ha

Ja jag vet att jag är en slav under märken. Dumt? Jajamensan, men vad skall man göra? Jag har väl aldrig varit en tjej som använt mycket smycken. Det skulle väl vara vigselringarna då, men inte ens dom just nu. Först blev dom för små och det tog för länge innan jag tog tag i saken och gjorde dem större, då gick jag ner i vikt och de blev för stora vilket de är fortfarande. Borde väl ta in dem igen...
Nu har jag iallafall spanat in det här superfina armbandet från Hermes



FOTO: www.hermes.com

Hur snyggt skulle inte det här vara nu i sommar när man har lite solbruna armar? Aldeles för dyrt är det såklart men man kan ju alltid sukta lite....

Sturehof cupen

Kategori: Familjen

Igår var det en riktigt kaosig dag. Vi landade vid 00.50 på Arlanda, var hemma vid 01.45, ställde väckarklockan på 09.00. För att krångla till det lite skulle M åka till Frankrike på en work shop, 14.25 gick hans plan. Innan han åkte till Arlanda skulle han hinna förbi Täby och lämna av lilla N som skall vara hos farmor några dagar.
Kvar hemma blev stora N och jag. Men inte kunde vi slappa, fotbollsmatch stod på schemat. Det finns ett antal "kvarters lag" här på ön och varje söndag spelar dom matcher mot varandra i den interna Sturehof cupen. Vi bor ju trots allt på ön så något annat namn skulle man väl inte kunna tänka sig :-)
Det var första matchen jag har varit med på och jag blev förvånad över hur pass bra spel det faktiskt var. Dom spelar på små planer och är bara 4 utespelare och en målvakt. Stora N's lag vann med 9-4 och stora N var en av målgörarna.


Jag var såklart jättestolt!!

Bilder

Kategori: Semester

Precis som förra gången vi var på semester kunde jag inte lägga in bilder, så nu kommer liten bildbombning igen.

Första dagen, liten promenad för att kolla läget

Lilla N och M


Stora N

Det obligatoriska All inclusive armbandet, här på lilla N's handled


Självklart på Blue Village, vår allas Bamse

Han dyker upp lite överallt, här under frukosten.

Bamseklubben, vissa ungar skriker våra håller för öronen


Även den här gången spelades biljard


Vår begränsade havsutsikt. Vet inte vad som var så begränsad, trädet kanske var i vägen?


Det var allt för den här gången. Ingen idé att lägga upp bilder på badande barn. De är nästan likadana som från förra resan.
(Ja jag tycker det är kul med Instagram som ni kanske ser på vissa av korten, även dåliga bilder blir bättre med ett litet filter :-)

Checka ut sent

Kategori: Semester

Idag är sista dagen, planet går 18 i kväll. Den här hemresedagen brukar vara rätt jobbig tycker jag, iallafall om man som idag har en sen flight hem. Utcheckning brukar vara redan vid 12 och sen skall man vara utan rum och med resväskor som är packade och inlåsta i något förvaringsutrymme. Men inte idag, för 25€ fick vi behålla vårt rum till 16 vilket är perfekt eftersom vår buss till flygplatsen går 15.45. Så nu ligger vi i solen i vårt rum är väskorna nästan packade.
Imorgon är allt som vanligt igen dvs kaos hemma i Sverige. M åker till Frankrike, lilla N skall till farmor, stora N har fotbollsmatch. Behöver nästan en semester till bara jag tänker på det.

Live och web shoppande

Kategori: Allmänt

Ja jag vet, jag kan verkligen inte sluta shoppa. Vissa skulle kanske kalla det ett litet litet beroende, jag kallar det ett mycket stort intresse. Häromdagen lämnade jag och S ungarna hos M och åkte till Atlantico för lite shopping. Det blev lite grejer från Zara, en skjorta från Pepe jeans till stora N och en shortsdress till lilla N. Stora N har sen förra sommaren velat ha en parfym. Det går inte att hitta i Sverige, men nu på Zara hittade jag en superhjälte parfym, succé.
Sen har det blivit lite mer webshoppande sen sist. Ett par tights från How to kiss a frog och en lampa till fönstret i vardagsrummet på Campadre. Sen blev det också en vinterjacka från Ticket to heaven, en munkjacka från Diesel och en dunjacka från Ver de terre. Allt till lilla N och inhandlat på Lucky little me som hade 70% REA, dryga 1100 för allt. Vilka fynd. Tror jag får köra shoppingstopp i Juni :-D

Bamse

Kategori: Semester

Åker man till ett Blue village är det ofrånkomligt att man träffar Bamse. Han dyker upp vid frukosten och har parad runt poolen med alla sina kompisar (lille skutt, Skalman och vargen). Det är ju lite typiskt att lilla N är mycket mycket skeptisk till sagofigurer i jättestorlek. Spännande men mest av allt läskigt. När Bamse var på besök i Bamseklubben för att vara med på gruppbild var lilla N den enda ungen som inte var med på bilden. Stora N däremot tycker det är rätt kul....att dra Bamse i svansen. Vi har sagt till honom att han absolut inte får göra det. Skulle vara lite snopet om han råkade slita av hela dräkten.

Favorit i repris

Kategori: Semester

Ja här ligger jag igen, i en solstol och shoppar på nätet. Tacka vet jag ett hotell med bra wifi.
Imorse såg jag att Campadre hade jätteutförsäljning på upp till 74%. Jag måste säga att det är lite lättare att se hur sakerna ser ut på en vanlig dator med lite större skärm än lilla Iphonen. Nåja man får vara glad för det (den) lilla.
M hittade iallafall en snygg dunjacka från Dolomite, jättedyr normalt men nu till riktigt bra pris. Till mig själv blev det en klocka från Obaku som jag kikat lite på tidigare. Halva priset, jo jag tackar.

Kung fu Panda

Kategori: Semester

Idag är det dag 3. Vi har alla antagit lite olika färger och former (fast det hade vi nog redan innan, olika former alltså) Jag ser lite ut som kung fu panda, fast inte svart/vit utan mer vit/brun/röd, men formerna finns där. M har förbjudit mig att ha solglasögon idag, japp jag har stora vita ringar runt ögonen. M själv är mer polkagrisstång dvs vit och rosaröd ( Ja formen stämmer där med). Stora N är bara jäkligt brun typ pepparkaka. Eller chokladbit som han brukar säga själv. Lilla N är mer gyllenbrun, som en kolakaka ungefär. Nu är ungarna på Bamseklubb och jag skall sola lite, utan solglasögon då såklart.

Från en solstol

Kategori: Semester

Nu är vi här. Kom hit i lördagskväll. Resan gick oväntat smidigt. Hur klarade man sig innan IPad, Nintendo ds och bärbar dvd?
Vårt rum var oväntat bra, vi bytte ju hotell för typ 3 veckor sen. Nu har vi terass med havsutsikt ca 20 metet från poolerna. Tyvärr bor vi inte så nära H och S som vi åker med.
Igår var det Bamseklubb för alla ungarna. Jag ÄLSKAR Bamseklubben!! Som tur är verkade ungarna också göra det. På eftermiddagen blev det molnigt så vi va runt lite på området och hängde vid de olika lekparkerna.
Idag skiner solen igen så vi hänger vid poolerna. Ungarna badar, M läser S pluggar och jag bloggar. Fy tusan vad skönt med semester!!

Råååsa resväska

Kategori: Allmänt

Varje gång vi skall ut och resa säger vi att vi borde köpa ny resväska men det har aldrig blivit av. M fick en ny av sin mamma när han fyllde år och stora N fick en ny fin kabinväska när han fyllde år (ja han önskade sig faktiskt det) men annars är de väskor vi har från mitten på 90-talet. Men plötsligt händer det, M var förbi Åhlens och köpte en knallråååsa resväska från Titan som jag nu hävdar är min. Den är grym med 4 svängbara hjul. Kostade i och för sig lika mycket som en lite sämre barnvagn så svängbar hjul är kanske är en självklarhet.



Blev lite konstigt blänk på bilden.
Att det blev just en rosa är för att det finns ganska få rosa resväskor dvs åh vad mycket lättare det kommer att vara att se sin väska på väskbandet!!! Känns som att 95% av alla väskor är svarta. Sist knöt vi röda band på våra väskor för att de skulle bli lättare att känna igen, gick sådär.

Ja just det, nu när du läser det här är vi på Gran Canaria. Åkte dit igår så nu ligger vi förhoppningsvis och solar, eller har precis avslutat frukosten :-)
Får se hur det blir med bloggandet nu, vet inte hur det kommer vara med Internet dít vi skall. Har inte förstått hur man får över bilder från Iphonen eller paddan så det lär bli bildlöst iallafall.

Födelsedagsfirande light

Kategori: Ätbart

I torsdags fyllde min mamma år, igår firade vi henne hemma hos oss. Fredagstacos, tårta och macaroner stod på "menyn". Egentligen är jag inte jätteförtjust i tacos, tycker nog mer om tillbehören som salasa, guacamolen, gräddfilen och nachochipsen (men det måste vara Doritos med ostsmak). Förut gjorde vi en grymt god cheddarostsås som jag köpt på Borgeby kryddgård. Måste nog göra en ny beställning där snart.
Den här gången var det inte jag som stod för tårtan, eller inte helt iallfall. Stora N bestämde vad som skulle vara i (chokladmousse och jordgubbar med glasscreme) sen fick jag fylla den. Egentligen skulle han gjort det själv men han var just då mer intresserad av att spela Lego Indiana jonesWii som han precis fått.
Men sen täckte han tårtan med grädde och garnerade med jordgubbar och nonstop. God var den!!



Själv kunde jag inte låta bli att  baka macaroner igen. Men nu var det ett tag sedan. den här gången blev det med min vanliga hallonsmörkräm och en chokladsmörkräm på marabous 70%choklad med hallon.



Lika gott som vanligt.

Muffinsbak

Kategori: Ätbart

Jag har letat efter en kokbok för barn, alltså inte en kokbok med mat för barn, mat som barn tycker om, barnapassad mat utan en kokbok med recept som barn kan laga själva. Jag kommer ihåg att jag hade en själv när jag var liten med tecknade bilder. Nu hittade jag just den boken hos Bokus, den heter Vi bakar och lagar mat. Lite "gamla" recept men ändå många man kan använda idag som tex, muffins, sockerkaka, omelett, bakad potatis, syltkakor.... Stora N blev eld och lågor när han bläddrade i den och bestämde att han ville göra en tårta, sen ändrade han sig till muffins eftersom han kom på att varken han eller lilla N tycker om tårta.



Så det blev muffinsbak, jag hjälpte till lite lite, men han gjorde det mesta själv. Lilla N var hejarklack och fick till och med hjälpa till att röra.



Vi kunde såklart inte följa receptet helt, utan vi dubblade det och delade upp smeten i två bunkar där den ena fick vara neutral med bara vanilj och i den andra hade vi i kakao och vita och mörka choclatechips.
Så här fina blev de


FOTO: privat

Astrid Lindgrens barnsjukhus

Kategori: Allmänt

Natten till igår var inte rolig. Vid 22.30 vaknade lilla N, hon var jätteledsen och sa att hon hade ont i magen. Vi försökte få henne att somna om men det gick inte så bra, hon slumrade till och sen vaknade hon igen och var ledsen och hade ont. Efter ett tag fick hon också feber, då tyckte vi det var lika bra att åka in till Astrid Lindgrens barnsjukhus med henne så hon och M åkte in. Då var klockan drygt tolv. jag kunde såklart inte somna utan var vaken och väntade på en rapport, vid 01.30 ringde M och sa att dom var inskrivna men inte fått träffa någon än och dom skulle försöka fixa ett urinprov. Jag slumrade till en kort stund men vaknade och kunde inte somna om. Vid 04.00 ringde M igen då hade dom lämnat urinprov och blodprov och väntade på svar. Lilla N hade fortfarande ont i magen. Vid 04.30 ringde han igen och sa att dom skulle få bli inlagda och få ett rum eftersom dom skulle behöva göra ett ultraljud på magen och det kunde dom inte göra förens på morgonen. Vid 05.00 somnade jag och väcktes vid 07.00 av stora N. Vi fixade lite hemma och åt frukost, när vi skulle till skolan upptäckte vi att m hade fått med sig alla bilnycklar så det var bara att gå. Precis vad man längtar efter... Sen gick jag hem och tog en dusch innan jag tog en taxi till sjukhuset. Som tur var verkar det inte varit någon fara. Hon fick ett lavemang och började på bättre, straxt efter lunch fick vi åka hem. Men hon är fortfarande inskriven och har en plats om det skulle bli värre. Dom ringer oss senare idag och hör efter hur hon mår, än så länge mår hon bra....



Inte så roliga rum, men dom är iallafall piffade med tavla och lampa med tryck av Stina Wirsen

Solsolsol

Kategori: Allmänt

Åh vad härligt med sol. Tror jag skall klaga lite mer på att den aldrig är framme, sen jag skrev det sist har det i princip varit sol varenda dag. Igår var en riktigt härlig dag, ledig på en tisdag är ju bara det hur bra som helst, men lägg till sol och värme så blir det genast ännu bättre. Vi var ute nästan hela dagen. Svärmor och U kom på besök, som alltid framåt vårkansten hjälper hon oss att fixa lite med våra stackars växter och plantor. Idag klippte hon kvistar och rensade ur bland jordgubbsplantorna. Ungarna cyklade omkring, spelade fotboll, var uppe i parken och var allmänt nöjda. Vi både fikade och åt middag ute i solen.



Avslutade dagen med att lära lilla N att bromsa i nedförsbacke, blev lite backträning light för mig. Två flugor i en smäll alltså.

Glass i solen

Kategori: Familjen

Igår skulle jag klippa mig. Eftersom dagis och skola var stängda och både jag och M lediga bestämde vi att åka in till stan hela familjen. Vi lyckades hitta en parkering precis utanför salongen men var drygt en timme tidiga så vi tänkte gå och titta på lampor, men vi smet iallafall in för att låna toaletten. Då visade det sig att kunden innan mig hade lämnat återbud så hon hade en timme över, då passade vi på att klippa stora N. Perfekt! Sen medans jag klippte mig (blev ganska kort) gick resten av familjen och åt lunch på McD. När jag var klar mötte jag upp dem i Westermalmsgallerian. Vi gick sen en sväng till Ljushuset, sådär kul tyckte ungarna. Desto gladare blev dom när vi gick till det lilla håliväggen stället med bästa italienska glassen. Dom fick varsin strut med en bamsestor glasskula. Det var jättemysigt att sitta i solen och äta glass (på Fridhemsplan i avgaserna precis vid bussarna)

FOTO: privat

Sen åkte vi hem och lekte med familjen R. Blev ingen brasa för oss i år, kanske när barnen blir äldre. Annars är det ganska mysigt att stanna hemma också.