Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

All inklusive

Kategori: Semester

För andra morgonen i rad hängde vi på låset när frukosten öppnade 07.00. Jet lag tror jag det kallas. Vi har stensomnat vid 21-tiden på kvällen så det är inte så konstigt att vi vaknar tidigt.
Igår kväll firade vi M's födelsedag med 3-rätters på en av restaurangerna. Maten var helt ok och vi drack mousserande och rödvin till. Känns konstigt att bara resa sig och gå när man är klar. Men är det all inklusive så är det.
Idag åt jag och stora N lunch på snack baren vid poolen medans de andra gick till den på stranden. Mysigt med lite "egentid" med bara ett barn. Vi åt pizza och de andra hamburgare och korv.
Nu skall vi sola lite till vi går in och vilar lite innan middagen.

Myslunch

Paradiset

Kategori: Semester

Idag är ingen vanlig dag idag är det M's födelsedag, och den firar vi i värmen. Flygresan var en mardröm. Barnen var superduktiga men jag blev illamående och svimfärdig efter ca 1 timme. Att må illa på ett flygplan är inte roligt. Jag krånglademig ner på golvet och efter ca 3 timmars horisonral vila blev det bättre och jag klarade av resten av resan sittande. Vet inte vad som hände men skyller på tidig morgon, mousserande vin (dom bjöd ju...) och åksjuka. Men nu är vi här i solen. Det blåser en hel del och är lite molnigt men vi är ändå i paradiset. Nu är det bara njuta som gäller.

Läxor

Kategori: Semester

Oj vilken skillnad det är när man har en unge som går i skolan. Vi som är vana att kunna resa lite när vi vill. Nu skall det begäras ledigt, fyllas i lappar och göras läxor. Stora N kommer att vara borta drygt två veckor så det är en del som skall göras. Vi tänkte göra klart en del innan vi åker så vi kan lämna några böcker hemma. Vi är klara med en del av svenskan och håller nu på med matte. Det är det vi ägnat helgen åt, packa, plocka och göra läxor. Men imorgon åker vi. Behöver jag säga att jag längtar.....

Matte är tydligen roligare än svenska, undrar vem han har fått det ifrån.

Äntligen

Kategori: Shopping

Jag kan bli lite manisk om jag hittar något jag vill ha, Nu var det Tretorn Hockeyboot som jag har velat köpa till stora N. Det verkar vara den ultimata skon till en lite kräsen 7-åring som vill vara lite cool men det skall ändå vara praktiskt. De här ser ut som en vanlig baskettkänga men är lite fodrade och i goretex. Jag har googlat och letat. Vill gärna ha dem på REA eftersom de är rätt dyra. Har varit omöjligt att hitta i stora N's storlek. Men plötsligt så händer det, jag hittade dem på REA hos Nelly för endast 349:- mot ordinarie 869:- dessutom fri frakt just nu. Så nu är de hemklickade, hoppas bara att de kommer hem i rätt storlek (Nelly kan ju vara lite sådär....) och att de passar.
 
Så här ser de ut, fina va?

Rich bitch

Kategori: Shopping

Har fyllt på min egna garderob med lite somriga kläder. Förutom den svarta långa kjolen från HM har jag också shoppat en svart linne/tunika/klänning dvs ett linne som är så långt att man kan ha det som en gåtillstrandenomduinteär hemmaisverige klänning och en svart klänning från ett märke med de underbara namnet Rich bitch.
Klänningen ser ut såhär
 
(Det är inte flickan på bilden som skriver bloggen....)
Bilden har jag lånat från Bubbleroom där jag köpt både klänningen och linnet.
 
Jag vet att svart kanske inte är den ultimata sommarfärgen men det är min favvofärg. Om man nu kan kalla det en färg. Men jag trivs inte i starka färger och jag blir sjukt blek i typ pasteller. Får se om jag blir lite crazy och köper något färgglatt när jag kommer hem från semestern och är lite brunare, då brukar det kännas bättre med färg än när man är så blekfet som jag är nu.

TIFFANY&CO

Kategori: Vill ha

Jag är lite sugen på en ring till. Lämpligt nog firar ju jag och M 10-årig bröllopsdag i Augusti. Lämpligt nog åker vi till London då och lämpligt nog finns där Tiffany's. Skulle vara kul med en ring därifrån.
Har kikat lite på deras hemsida och har blivit lite småkär i några ringar i rose guld. Min förlovningsring är i vanligt guld och vigselringen i vitguld så jag tror att just rose guld skulle passa väldigt bra ihop med de andra två.
 
De här har jag kikat på
 
Fina alla fyra. Men jag tror ändå att favoriten är den första. Skall bara försöka sälja in idén till M, men jag har ju ett tag på mig.

Räknar ner

Kategori: Semester

Det börjar närma sig nu, snart är det dax för den så väldigt efterlängtade semestern. Dagarna går fort och nu är det bara två ynkans arbetsdagar plus en helg och en dag kvar. Kläder är framplockade, några till och med nedpackade. Tax free är beställd (men skall kompletteras) platser bokade, biljetter printade. Nu skall vi bara hålla oss friska, packa resten, klara av en drygt 10 timmar lång flygresa och sen kan vi ligga där och njuta i solen på den där stranden.....Men först var de dom där två arbetsdagarna.

Snart.....

Tandläkaren

Kategori: Allmänt

Har haft lite känningar i en tand så jag bokade ett tandläkarbesök innan semestern. Skulle vara typiskt att få semestern förstörd av tandvärk. Naturligtvis hade jag ett hål. Har inte haft hål på flera år men nu dök det upp. Självklart var det i tanden längst in och dom satte en riktig jättebedövning. Typ hela näsan ändå upp till ögonlocket vart bedövat, kändes helskumt. Sen tror jag att jag sträckte käken på något sätt för nu gör den ont. Men tanden blev iallafall lagad.
Efter tandläkaren svängde jag förbi HM en snabbis. Det blev en lång svart kjol till mig och två klänningar till lilla N. Sjukt billigt, betalade 248:- för allt.

Lilla N satte på sig den ena på en gång, bra betyg...

Soffa

Kategori: Vill ha

Jag skulle så gärna vilja ha en ny soffa. Den vi har nu är väldigt praktisk, stor och rymlig. Man får lätt plats en 8-10 stycken i den men det är något knas med fästmannickerna så den glider isär så man måste knuffa ihop den hela tiden. Det irriterar mig jättemycket.
Jag har tittat runt lite och hittat några jag gillar skarpt. Tyvärr tittar jag nog på fel ställen för de är så himlans dyra. De här två godingarna skulle gärna få stå i mitt vardagsrum. Inte samtidigt dock...
 
Pampas hörnsoffa från Jens Juul Eilersen
 
Eller den här härliga Cocoon från samma tillverkare
Båda hittade jag hos Svenssons i Lammhult.
 
Tyvärr blir det nog bara titta och dreggla för just nu känns 50 000 för en soffa lite för mycket....

Barnkalaset.se

Kategori: Allmänt

Lilla N fyller 5 år två dagar efter vi kommer hem från semestern. Självklart skall vi ha kalas, först ett för släkt och vänner och sen ett för tjejerna på dagis. Eftersom vi inte har så många dagar på oss när vi kommer hem har jag redan beställt hem lite saker till kalaset. Lilla N vill ha ett prinsesskalas för sina dagiskompisar. Inne hos Barnkalaset.se hittade jag en massa prinsess saker som jag beställde hem. Släktkalaset kommer inte ha något tema men jag beställde hem lite rosa tallrikar, servetter och sånt när jag ändå var på gång. Så skönt att ha det hemma när det är dags.

Tror att tjejerna kommer gilla det här

Alla hjärtans

Kategori: Allmänt

Fortfarande sjuk, suck. Hostan vill inte ge med sig. Var hos läkaren igår och fick med mig ett recept på Cocillana och order om att höja dosen på min förebyggande astma spray med cortison . Förhoppningsvis skall det och lite extra puffande på bricanylen få hostan att lägga sig lite. Just nu har jag "träningsvärk" i magen och ont i bröstet av allt hostande. Men slutgnällt för idag.

Igår "firade" vi alla hjärtans dag med plockmiddag, kantarellstuvning, löjrom, salami, mozarella, lördagskorv (ungarnas favorit), ciabata och gott Gran Blanc från Gateau. Jag smet in där på väg från läkaren, köpte små söta hjärtchokladpraliner till M och varsitt gulligt vaniljhjärta också.

Den bästa!!

Kategori: Allmänt

Fortfarande sjuk, idag med båda ungarna hemma. Lilla N blev feberfri i söndags men var väldigt trött efter många dagars feber då hon ätit dåligt så hon fick åka på rehab hos farmor och kom hem igår. Imorgon är dagis stängt så vi tyckte det var onödigt att gå en dag. Stora M var hos mormor igår för jag skulle egentligen åkt in till jobbet, nu blev det ju inte så. Han var typ feberfri igår men han fick vara hemma idag, imorgon blir det dock skolan för honom.
Som tur är jobbar M hemma. Världens bästa M som håller ställningarna hemma, åker och handlar och kommer hem med finaste rosorna, 3 till mig och varsin till ungarna. Dom får såklart stå i samma vas för så är dom finast.
Själv är jag lite sänkt, toppat på 38.5 vilket är nästan 2 grader över min normal temp. Har proppat i mig Ipren och Alvedon och skall ta mig till husläkaren och förhoppningsvis få lite hostmedicin.

Hoppas ni alla får en bra dag med minst lika mycket kärlek som igår, imorgon och förhoppningsvis alla andra dagar på året ;)

Fina blommor från finaste M

Sjuk :(

Kategori: Allmänt

Det var väl egentligen bara en tidsfråga men nu har jag också blivit sjuk. Hostar, ont i huvudet och feber. Det är riktigt jobbigt att hosta när man har ont i huvudet. Ligger just nu nerbäddad i soffan och jobbar. Ja jag vet att jag inte borde jobba men jag har inte hunnit lämna över ordentligt till mina kollegor. Men imorgon blir det sängen som gäller. Idag får hetsdricka the och knapra halstabletter

Life saver...

Mammografi

Kategori: Allmänt

Säga vad man vill om skatterna i det här landet men jag tycket ändå att man får en hel del för pengarna. Speciellt när det gäller sjukvården. Jag vet att många klagar på långa väntetider, men jag håller inte riktigt med. Kanske har jag haft tur, kanske bor jag inom
rätt landsting. Knappt har jag hunnit fylla 40 så dimper det ner en kallelse till mammografi, gratis är det också. Som tur är har jag långa platta tuttar (nån gång skall det väl vara till en fördel...) så mammografiundersökningen borde gå som en dans. Sen är det bara att hoppas på ett bra svar.

Ulla och Johan

Kategori: Allmänt

Idag lämnade jag och M sjukstugan (tack för barnvakten farmor och mormor, ni är bäst) och åkte till Djurgården för att titta på Johan Glans world tour of Scandinavia som han kör på Cirkus.
Först blev det middag på Ulla Winbladh. Just nu pågår restaurangveckan i Stockholm, det betyder att man på vissa restauranger får två rätter för 200:-. Ulla Winbladh är en av de som deltar så vi kunde äta gott för en inte allt för hög nota.
Jag började med rökt lax med sikrom, citronkräm och krutonger. Till varmrätt blev det brässerad kalvbringa med halstrad anklever, tryffelsås och potatispure. Jag sköljde ned maten med ett gott glas Riesling.
Sen promenerade vi till Cirkus och skrattade i 90 minuter innan vi promenerade tillbaka och tog bilen hem. En mycket bra start på veckan och ett skönt avbrott i den just nu hostiga, snoriga och febriga vardagen.

Min mycket goda måndagsmiddag

 

Trolldeg

Kategori: Allmänt

Igår ville ungarna helt plötsligt leka med trolldeg. Tack Google, hittade snabbt ett recept och rörde ihop: 2dl vetemjöl, 1dl salt, 1dl vatten och 1 msk olja. Delade den i tre delar och färgade en rosa, en grön och den sista fick vara naturell. När det är färdiglekt kan man torka den i ugnen på 100 grader och sen måla på den när den svalnat.

Sjukstuga

Kategori: Allmänt

Ja det här verkar verkligen bli vabbruari för oss. Lilla N har fortfarande feber, går in på sin åttonde dag. Sen kom stora N hem från skolan och hade ont i huvudet, japp 38.5... Suck. Natten har inte gett så mycket sömn, stora vaknade och var brännhet och hade ont i huvudet. Fick Alvedon som inte hjälpte så vi fyllde på med Ipren då blev det bättre. Men han hade svårt att komma till ro. Sover inte barnen sover inte föräldrarna.
Får bli en lugn hemma helg.
Tur att jag slängde ihop lite chocolate chip cookies och ett gäng fula macarons igår så vi har något att mumsa på. Skit i Low carb, nu handlar det om att överleva....eller iallafall att hålla sig vaken

Helg gottis

Att njuta

Kategori: Allmänt

På tal om resor. Jag längtar så mycket efter solen just nu, och att få vara ledig såklart!! Jag har hört någonstans att det är bra att boka sin resa långt innan man skall åka för då njuter man mer av den. För tydligen skall man på något sätt njuta av att man vet att man skall åka. Låter lite snurrigt men kanske helt logiskt. Eftersom vi bokade den här resan för nästan ett år sedan så är den ju inte alls så dyr som vi tyckte från början, om man slår ut slutsumman på varje dag man kan njuta av den. Iallafall börjar det närma sig nu. Jag har börjat plocka fram och inventera ungarna kläder. Upptäckte att stora N inte hade några tofflor/crocs så det är nu beställt och på väg hem till oss. Undrar om man njuter ännu mer om man börjar packa väskorna redan nu, skulle kanske prova.
 
Högar med semesterkläder som väntar på att bli nerpackade

Turkiet?

Kategori: Semester

Ja jag vet att vi snart skall åka på semester men man skall ju vara ute i tid så jag håller på och kikar lite på en resa till sommaren. Vi hoppas kunna åka med familjen A W, dom har två små killar varav den äldsta är ett år yngre än stora N och den mindre lika gammal som lilla N. Skulle vara kul för stora N att ha en kille i nästan samma ålder att hänga med. De andra familjerna vi brukar semestra med har tjejer som är yngre än honom så de hänger mest med lilla N. Sen skulle det såklart vara kul för mig och M att umgås med de vuxna.
Vi har kikat lite på Turkiet. Ingen av oss har varit där tidigare men jag har hört mycket bra om det. Kollade med en gammal arbetskompis som kommer från Turkiet och han trode att Bodrum skulle passa oss bäst.
Hittade ett hotell Bodrum Imperial hos Fritidsresor som verkar bra, får se om det blir det. Skulle vara så skönt att ha en resa att se fram emot när vi kommer hem från vår resa....
 
Inte helt fel va?

Fotboll och Texas Longhorn

Kategori: Allmänt

Idag är mina killar på fotboll. Dom fick biljetter till Sverige-Argentina av mig i julklapp. Gissa om stora N har längtat. Det är ju lite svårt att ta sig dit då det inte finns några parkeringsplatser direkt i närheten så dom åkte in tidigt för att leta plats. Tror dom lyckades, fick ett mms på planen. Nu sitter dom där och väntar på att spelarna skall komma in och värma upp

.

Själv får jag sitta hemma i soffan och titta på matchen. Tänkte äta sen middag framför tv'n. Vad passar bättre än lite ribs. På ICA har dom Texas Longhorns supergoda ribs och coleslaw, bara att värma i ugnen 10 minuter. Helt Ok lowcarb mat, det är väl marinaden som inte är så bra men det funkar om man iunte äter för mycket av den.

Semla

Kategori: Allmänt

Igår tryckte jag i mig en semla. Egentligen skall jag ju vara nyttig hade jag tänk och semla är väl inte direkt nyttigt. Jag är ingen semelgalning men en per år brukar jag iallafall vilja ha. Eftersom helgen inte heller varit direkt nyttig passade jag på att ta den nu. För när vi kommer hem från semestern är nog semelsäsongen över.
Men nu är det slutmoffat. Från och med nu blir det no carb (eller mer low carb) fram tills vi åker. Hoppas få något lite mer fason på kroppen bikinin skall på....

Jobba hemma

Kategori: Allmänt

Idag hänger jag och lilla N hemma. Hon har fortfarande över 38 grader och snorar. När jag ringde dagis straxt efter åtta idag var jag den fjärde som ringde och sjukanmälde. Kan ju bara gissa vart det kommer ifrån....
Vi har det rätt mysigt, hon har bullat upp med kuddar och täcken i soffan och jag jobbar lite. Jag har det så bra som har möjlighet att jobba hemma. Lilla N gillar inte att jag sitter framför datorn alltför mycket så det får bli en del längre pauser vilket är helt ok bara jag hinner med det jag skall. Om jag skall vara ärlig mår jag inte alldeles hundra, har ont i huvudet och lite febet vilket gör mig ungefär lika sänkt som lilla N.

Bästa kompisen paddan, kuddar och täcken

Vabbruari?

Kategori: Allmänt

Sitter hemma ensam och äter frukost i lugn och ro. God frukost som består av lite rester från gårdagens brunch. Killarna är på fotboll och lilla N hos mormor. Fick samtal därifrån igår och skruttan har blivit sjuk. Lite snorig visste vi att hon var men nu hade hon feber också, 39 grader i morse. Det blir att jobba hemma/vabba imorgon. Får se hur hon mår. Har hört att februari skall vara den månad det vabbas mest och jag är inte förvånad.
Typiskt att det blev just nu, vi skulle ju på kalas till familjen R. Men nu får vi stanna hemma.

Frukost

Brunch och Hermes

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft brunch för några vänner. Tyckte det var lite lagom. Hade 39 års middag förra året och tanken var att fira årets födelsedag utomlands på någon strand, men så blev det inte.
Vi bjöd på lite kallskuret, en röra på tonfisk och en med rökt lax, tomat"sallad", foccacia, våfflor, korvar, äggröra, ostar, juicer och champagne. Sen till efterrätt pavlova med lemoncurdgrädde och bär, ryttarkaka och muffins med blåbär och choklad. Fick tyvärr inga bra bilder på maten.

Av mina fina vänner fick jag Grey's säsong 7&8 och det absolut snyggaste armbandet från favoriten Hermes!!
Tack så jättemycket, ni är bäst!

Finaste armbandet Hapi...