Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Förvaring för återvinning

Kategori: Allmänt

Kan man få nog av förvaring? Nej skulle inte tro det. Vi har en massa papperskassar i köket för tex papper, plast och returflaskor dvs allt som skall återvinnas. Jag skulle helst ha allt det där någon helt annanstans men vet inte vart. Nu har jag iallafall hittat lite finare förvaring på forvara.se 
Perfekt för papper, gjord så en papperskasse passar i den

Sen de här till pantflaskor


Passar våra färger, svart och vitt.....

Korvgrillning

Kategori: Allmänt

Det har verkligen blivit kyligt nu. Men idag trotsade vi kylan och har varit ute en hel del.
Dagen började med fotbollsmatch för stora N. Tyvärr förlorade dom med 1-3 men spelade bra. Både mormor och farmor var med och tittade på matchen.
Hemma igen tog vi fram eldkorgen och tände en värmande brasa samtidigt som vi grillade korv på grillen. Det blev riktigt varmt och mysigt när man satt runt elden.

Men efter ett tag blev det lite kyligt så fikat tog vi inne. Blev så sugen på att baka efter att ha tittat på Hela Sverige bakar i fredags så igår blev det både kolakakor och mockarutor/kärleksmums.



Tandläkaren på en lördag = dyrt

Kategori: Allmänt

I torsdags började jag få lite ont i en tand, inte hela tiden men ibland. Eftersom jag har en tandläkartid på tisdag tänkte jag att jag väntar med att kolla upp det tills då. Idag började det mola typ hela tiden. Eftersom jag en gång tidigare haft tandvärken från helvetet (föda barn är bit av kaka jämförelsevis) tog jag det säkra före det osäkra och åkte in till jourtandläkaren på Kungsholmen. Där konstaterades det att det onda antagligen inte alls kom därifrån jag trodde utan det var en kindtand som jäklades. Eftersom jag dragit ut kindtanden i nedre käken (ja jag har skitdåliga tänder) har tanden där uppe börjat röra sig nedåt så tandläkaren tyckte jag skulle dra ut den. Så ut åkte tanden. Saftig räkning blev det såklart. Hoppas tandfen kan ge ett litet bidrag.....
Roligare saker kan man göra av med pengar på såhär en löningslördag.

När vi åkte hem igen var det värsta kön för att komma från ön. Märks att det är många hurtbullar som varit här och sprungit. 

Skönt att vi skulle hem för där var det fritt fram.

Så blev det fredag igen

Kategori: Familjen

Äntligen fredag. Jo man kan längta till helgen även om man är "ledig" även i veckorna. Under helgen får man ju hänga med resten av familjen. Tyvärr börjar jag känna mig lite krasslig så jag ligger i sängen och tittar på Khloe och Kourtney tar Miami.

Snart skall jag masa mig ut till soffan och fredagsmysa med resten av familjen. Det blir godis och popcorn medans vi tittar på Hela Sverige bakar och Kockarnas kamp som vi spelade in igår. Helt underbart att ungarna börjar gilla samma program som jag. 

Kallt!

Kategori: Allmänt

Fy tusan vad kallt det var i morse. Inte ens en hel plusgrad hade vi. Och lilla N hade utelämning. Som tur var provade vi igenom vinterkläderna igårkväll bara för att se att allt passar. Det var bara att ta fram dem ur garderoben igen. Helt knasigt, vinterkläder i september. Det var ju typ shortsväder för två veckor sedan.
Blev en tur till centrum för att komplettera höst garderoben. Båda ungarna fick fleecebyxor från Didriksons, fleece vantar från Name it och vattentäta höstvantar från Hestra.
 
Nu skall dom förhoppningsvis klara sig utan att frysa.
 
På väg hem åkte vi förbi Inreda.com för att hämta det Boot tray jag beställde häromdagen. Av gulliga Lie fick jag med mig en jättefin burk med supergoda pepparkakor från Arbrå ångbageri
Tack snälla!


Inför vintern

Kategori: Shopping

Jag brukar vara duktig på att shoppa barnens vinterkläder på vår rean. Ofta funkar det bra men nu när stora N provade sina vinterkängor var dom för små. Så nu har jag fått köpa nya till honom. Inte så lätt att hitta barnskor i stl  37(!!!!). Ja men eller hur, hur kan en åttaåring ha stl 37? En stl till och vi har samma han och jag. Nu kommer dom nog vara åt det större hållet men de skall ju funka i ca 4 månader.
Vad det blev? Jo ett par Sorel

Och ett par Ralph Lauren.
Passade på att köpa ett par nya innefotbollsskor också
Tur att lilla N's vinterkängor passar och tur att jag har en massa auktioner ute på tradera det kommer in lite pengar också.

Boot tray

Kategori: Shopping

Snart är vintern här och med den en massa snö och slask. Vi brukar sprida ut en massa tidningar på hallgolvet för att ställa alla snöiga skor på. Men nu är det slut med det. Idag shoppade jag den smarta Boot tray på Inreda.com. Där firar dom 14 år och har 25% rabatt på alla lagervaror fram tills på fredag. Perfekt! Jag knep den näst sista.
 
 
 
Fick hem mina kläder från Provrummet idag och de svarta byxorna var så sköna (och snygga såklart) att jag slängde mig på datorn och klickade hem ett par likadana i grått. Nu är jag nog byxor så det räcker ett tag. Om jag inte hittar ett par snygga jeans då kanske....

Läxor

Kategori: Allmänt

Stora N går ju i tvåan nu vilket såklart betyder att han får läxor. Han får dem på fredagar och de skall lämnas in på onsdagar. Oftast är det att han skall läsa ett kapitel i läseboken, svara på frågor om det han har läst, sen skall han kunna skriva x-antal ord fint och kunna stava dem. Nu har det tillkommit att han skall kunna skriva några engelska ord också. Han är väl inte jätte road precis.
Lilla N däremot, hon vill göra "läxor". Hennes läxor är skriv och räkneböcker vi köpt hem. Idag efter hämtning satt båda ungarna och gjorde sina läxor den ena frivilligt medans den andra knotade lite

Från i helgen då vi också gjorde läxor


Fotbollsmatch och promenad

Kategori: Allmänt

Började den här dagen med att heja på stora N som spelade match mot Djursholm


Vädret var inte det bästa och regnet hängde i luften. Lilla N var inte så intresserad av matchen så hon bygde sig en liten koja där hon låg och spelade IPad.
Matchen vanns med 3-2 och stora N gjorde mål.

Efter en våffellunch åkte M och ungarna och handlade medans jag tog en skön promenad runt Kottlasjön med K. Alltid lika trevligt att gå och prata ikapp.

Provrummet.se

Kategori: Shopping

Igår skippade vi tv'n och spelade Fia med knuff istället. 
Jättemysigt att umgås istället för att sitta i soffan och glo. Gissa vem som vann, jo jag såklart. 

När ungarna lagt sig blev det lite shopping. Hittade två par byxor och en långärmad tröja på Provrummet.se 


Jag bara älskar de där mjuka "dressade" byxorna som det bara vimlar  av nu i höst. Snyggt och skönt och faktiskt min stil. Kan inte bli bättre. 

Nu har jag bara ett problem. Vad har man på fötterna? Känns för somrigt med ballerinas och för höstigt med boots och stövletter.

När man inte jobbar

Kategori: Allmänt

Vad gör jag nu på dagarna när jag inte längre jobbar. Bra fråga, vet inte riktigt själv men dagarna går. 
Jag har rensat ur båda ungarnas garderober och lagt ut massor av saker på Tradera. 
Idag när regnet höll sig borta tog jag en promenad efter lämning. Skönt med lite höstluft

Annars tittar jag maniskt på Keeping up with the Kardashians. Har börjat från början och är nu på säsong 3.
Bakar gör jag också. Just nu är det sockerkaka som gäller

Självklart kikar jag efter nytt jobb också.




Ny favorit

Kategori: Shopping

Häromdagen smet jag in en snabbis på Guapos för att kika lite. Det fanns inte mycket kvar på 70% rea stången men jag lyckades hitta några fina saker. Det blev en kortärmad tröja från Ralph Lauren och en långärmad från Scotch R'belle till lilla N

Stora N fick en vit långärmad skjorta från American Outfitters

Till mig själv blev det ett litet doftljus från Voluspa med min numera favorit doft Pink Lemon. Love it!!


Nu slåss ungarna om att få tända doftljus på kvällarna. Mysigt.

Biokalas

Kategori: Familjen

Det där med kalas. När jag var liten bjöd man hem några kompisar, åt tårta, lekte och hade man tur fick man en godispåse när man gick hem. Idag är det helt andra grejer. Iallafall ute hos oss. För det första bjuder man hela klassen/dagisgruppen eller åtminstone alla tjejer eller killar. För två år sedan hade vi 15 killar hemma hos oss på stora N's 6-års kalas. Efter det sa jag aldrig mer! Förra året hade han bowlingkalas. I år var han lite sugen på laserdome kalas men det kändes lite "tråkigt" eftersom det redan har varit tre sånna senaste året. Istället blev det biokalas tillsammans med en klasskompis. Hela klassen var bjuden och nästan alla kom. Hur smidigt som helst. Vi hade hela biografen för oss själva. När ungarna kom fick dom popcorn och dricka och in i biosalongen  med dem. Sen film i 1.45. Efter filmen fick alla varsin cacepop jag hade gjort och sen blev dom hämtade igen. Alla nöjda och glada. Jag vet att alla inte har möjlighet att lägga ner så mycket pengar på ett kalas men vi tycker att det var/är värt pengarna. Nu är det ett halvår till det är lilla N's tur. 

Filmen dom såg på kalaset var Smurfarna 2



Tillbaka igen

Kategori: Allmänt

Det blev en ganska kort paus. Nu är jag tillbaka igen. Kommer kanske inte uppdatera riktigt lika ofta som förut men ändå tillbaka.

Idag kom hösten. Eller den kom väl egentligen redan igår. Tänk att det kan slå om så. Från shortsväder på förmiddagen till regn, rusk och kyla på eftermiddagen. Egentligen har jag inget emot hösten. Man kan krypa in i mjuka mysiga kläder, tända ljus (gärna doftljus från min favorit Voluspa) och dricka  the och bara vara. 


Paus

Kategori: Allmänt

Jag har bestämt mig för att ta en liten paus i bloggandet. Vet inte riktigt hur länge, det visar sig.

Presenter

Kategori: Familjen

Självklart fick stora N en massa fina presenter också. Det var allt från fotbollskort, fotbollsspel, Settlers junior, böcker, slushmugg, presentkort och biocheckar. Av morfar fick han en dag på Gröna Lund så nu sitter han på nålar och väntar på att bli hämtad. Lycka, en hel dag med morfar och morbröderna. Själv fick jag helt oväntat en försenad 40-års present som bestod av ett rejält presentkort på Boquerian.
Ett jätte tack till alla från mig och stora N.

Födelsedag.

Kategori: Familjen

Idag fyller världens finaste kille 8-år. Ja jag menar såklart stora N. Han vaknade vid fem tiden imorse och kunde såklart inte somna om men låg tappert och väntade i sängen tills vi kom in med paket och frukost vid sju. Av oss fick han Chelsea fotbollskläder, en onepiece, en radiostyrd bil som går på vatten och en mobil med abonnemang.
På kvällen hade vi lite kalas för släkten och några vänner. Fixade ihop en buffé på pulled pork, kycklingben, lax i ugn, pastasallad, coleslaw, tomat och mozarella sallad, salami och bröd. Till efterrätt blev det pavlova, kladdkaka, vit kladdkaka med hallon, hallon/blåbärspaj, macaroner och chokladbollar. Självklart glömde jag att ta kort, inte en enda bild blev det..

Nu har alla gått och vi hänger i soffan stressar ner och kollar fotboll. Hur kul det än är med kalas blir det en del fixande och trixande.

Glad födelsedagskille

En påse godis

Kategori: Familjen

Tisdagar är lite köriga hos oss. Båda ungarna har aktiviteter på kvällen. Stora N spelar såklart fotboll och lilla N går på gymnastik. Den här tisdagen var det ju dessutom handbollsmöte. Tur att det är fler från dagis som går samtidigt så vi kan hjälpas åt. Den här gången följde lilla N med en av de andra två tjejerna hem, fick mat och blev levererad till gympan. Nästa tisdag är det vår tur att ta alla tre tjejerna. M och stora N åkte och hämtade. Där träffade de på kompisen M som har sin dotter i samma gympagrupp. Hon är som Skalman fast istället för skal har hon allt i bakluckan på bilen. När jag kom hem hittade jag en stor påse godis hemma. Tack så jättemycket! Ungarna var helt stumma, är allt det där till oss...

Godispåse

Förbereda kalas

Kategori: Familjen

Idag har jag börjat förbereda inför stora N's födelsedagskalas vi skall ha på fredag. Det är släkten och några kompisar som kommer då. Kompiskalaset har vi nästa lördag, det blir biokalas tillsammans med en klasskompis.
Jag har glatt sagt att såklart fixar vi middag och fika, till typ 20 vuxna och ett gäng ungar. Vad tänkte jag på? Idag började jag iallafall baka macaroner, misslyckade blev dom också. Reste sig inte och fick den "fot" dom skall ha. Brukar aldrig misslyckas med det receptet så jag gissar att problemet är att mandelmjölet varit fryst.
Imorgon blir det mer bakning och pyssel. Tur att man inte har något jobb.....

Misslyckade macaroner

Handboll och Hummel

Kategori: Shopping

Idag har jag varit på handbollsmöte. Det är stora N's handboll som skall dra igång igen. Nu är det slut på handbollskolan och det är bilda lag som gäller och då är det med föräldrar som tränare. Jag var inte så sugen på att träna då jag gjort hela den grejen tidigare när jag var ung och rask. Som tur var va det tillräckligt med andra föräldrar som ville ställa upp. Jag smet inte helt ifrån ansvaret utan tog på mig att bli lagledare. Tänkte att stora N skulle slippa att ha föräldrar som tränare i både fotboll och handboll.

Efter mötet hann jag med lite nätshopping på Lucky little me. Blev en tjocktröja/jacka och ett par gummistövlar från Hummel till lilla N

Lite MK shopping

Kategori: Shopping

Det blev inte alls så mycket shopping i London. Visste inte vad jag letade efter. Vi köpte några saker till stora N som fyller år på fredag och en pysselgrej till lilla N. M köpte ingenting till sig men jag spontan shoppade en klocka och ett mobilskal inne i Michael Kors butiken. Egentligen behöver jag väl ingen klocka men tyckte det var kul med en som matchar nya ringen. Mycket nöjd med båda köpen!

Hemma igen

Kategori: Semester

Hemma bäst. Det är så mysigt att komma hem och krama på de finaste ungarna i hela världen.
Stora N överraskade vi genom att åka direkt från Arlanda till hans fotbollsmatch i Stocksund. Han blev jätteglad, gubben. Sen spelade dom hur bra som helst och vann med hela 17-3. Lilla N plockade vi upp från ett kalas. Härligt att ha hela familjen samlad och tack till farmor, mormor och morbror J som hjälpt oss med ungarna när vi varit borta.

Ringarna ja, här kommer bilden