Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Tacogratäng

Kategori: Allmänt

Här hemma som hos många andra barnfamiljer är tacos en favorit. Nu är ju våra ungar inte som alla andra eftersom dom inte tycker om köttfärsen, dom äter bara tortillabröd med grönsaker och nachochips. För egen del tycker jag att kyckling fajitas (med Old el Paso Fajita mix!) är mycket godare än vanliga tacos och eftersom man kan ha samma tillbehör till så blir det ju ingen skillnad för barnen.
I helgen var det taco dax igen hemma hos oss, men den här gången en variant nämligen tacogratäng. Superenkelt och godare än vanliga tacos.. Såhär brukar vi göra:

4 personer

500g köttfärs
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 påse taco krydda (vi kör med Old el paso)

1 burk cremefraiche
1 pkt philadelphia ost
lite riven ost

Hacka löken, fräs lök och köttfärs i en stekpanna eller gryta. När det är brynt ordentligt häll på de krossade tomaterna och tacokryddan, puttra i ca 5 minuter.
Häll köttfärsröran i en ugnsform. Blanda ihop cremefraichen och philadelphian i en skål och bred sen över köttfärsen, strö på lite riven ost. In i ugnen ca 30 minuter 200-225 grader.

Servera "vanliga" tacotillbehör till. Vi brukar ha sallad, gurka, tomat, majs, riven ost, guaccamole, gräddfil, salsa, tortilla bröd och nachochips


Inte så snyggt men gott


lite grönsaker


och dom godaste nacho chipsen, Doritos med ostsmak

FOTO: PRIVAT

Kommentarer


Kommentera inlägget här: