Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Tröstshopping och tappad tand.

Kategori: Semester

Idag har vädret varit sämre. På förmiddagen var vi iväg och handlade. Ungarna hann leka av sig lite på en lekpark bredvid affären. Till stora N's glädje fanns det två fotbollsmål.
På eftermiddagen började det regna. Då tog jag och fru R fram datorn för lite tröstshopping. För min del blev det bara lite till lilla N från Oiidesign, medans fru R hittade lite till sig själv också.
Annars var dagens stora händelse att lilla N tappade sin första tand!!

Sooool

Kategori: Semester

Vi har set så himlans bra. Vädret är underbart, ungarna leker, trevligt sällskap, god mat, vad kan man mer begära? Skulle väl vara vattentoalett då... men jag har min hjälte M som går med mig till dasset och sanerar det på spindlar.
Igår åkte alla utom jag och stora N till en närliggande stad på marknadsdag och för att handla mat.
Här "hemma" njöt vi av solen, läste, lyssnade på podcasts, badade med "munkarna" och bara njöt av tystnaden och lugnet.
När de andra kommit hem smet jag och fru R iväg på en liten promenad och plockade bär.
På kvällen blev det Settlers såklart. Gissa vem som vann för andra kvällen i rad :)

Semester!!

Kategori: Semester

Så efterlängtad, nu är den äntligen här. Igårkväll tog vi båten mot Åbo och imorse okristligt tidigt var vi framme. Efter ca 2 timmars bilfärd var vi framme hos familjen R's hus i skogen vid vattnet med utedasset. Så himla underbart. Vädret är strålande, ungarna och M har redan badat, jag njuter i solen och allt är så underbart som man bara drömt om. Hoppas vädret håller i sig och att ungarna fortsätter hålla sams, men det är nog för mycket begärt...

Halvpackad

Kategori: Familjen

Vilket härligt väder det är idag. Igår var det riktigt ruggigt, idag strålande sol och varmt. I förmiddags fick vi lämna in bilen, pyspunka i ena bakdäcket. Någon, antagligen jag hade kört på en spik som nu satt i däcket. Tur att M upptäckte det innan vi hann åka på semester och tur att vi fick en tid idag.
Efter lunch åkte M och ungarna och badade. Själv fick jag såklart vara kvar hemma och jobba.
Har iallafall hunnit packa lite. Ungarnas grejer är klara bara mina och M's kvar. Nu är det nära, imorgon kväll åker vi!!
Åh vad jag längtar! Känns som att jag verkligen behöver semester nu.

Namnsdag

Kategori: Familjen

Idag började dagen med kaffe på sängen, två paket fick jag också. Nej jag fyller inte år, jag har namnsdag. I vår familj firar vi namnsdagar :). I paketen låg ett par nya hörlurar från Urbanears och ett sport armband som jag kan ha mobilen i när jag är ute och går.
På förmiddagen blev det en timme tennis med hela familjen.
Senare på eftermiddagen kom S, P och deras lilla G på besök. Vi drack vin, åt lax och pavlova med jordgubbar. Hur trevligt som helst. Gäller att fylla även jobbdagarna med trevligheter.
Nu är det bara två dagar kvar.....

Presenter och efterrätt. Två saker jag gillar!!

Måndag

Kategori: Familjen

Ytterligare en jobbdag hemma i soffan. M och ungarna drog iväg till Tekniska museet. De hade en bra dag som innehöll pannkakslunch, 4D bio och andra tekniska saker.
På kvällen kom mamma och lillebror över på middag. Vi tog fram grillen och grillade kött, korv och champinjoner. Till det serverade vi tzatsiki, chili bea, rösti och tomat/avokado/feta sallad. Till efterrätt blev det inte paj utan kladdkaka med grädde och bär.
Trevligt med middagssällskap.

Efterrätt

Soffhäng

Kategori: Familjen

Idag har vi bara haft en slö slappardag. Jag har inte gjort många knop, läst lite, ätit lunch, druckit kaffe...
Nu har killarna åkt iväg till Tele2 arena för DIF-Norrköping. Egentligen skulle jag och lilla N också följt med, men vi kände mer för att stanna hemma.
Nu hänger vi i soffan, äter popcorn, kollar på Barbie och Keeping up with the Kardashians.
Imorgon börjar min sista jobbvecka innan semester. Fyra dagar kvar, torsdag kväll tar vi muminbåten för en vecka i Finland. Längtar!!

Tennis och paj....igen

Kategori: Familjen

Fortfarande inget nytt.
Började dagen med tennis. Jag tycker det gick sådär men M tycker att jag har blivit mycket bättre. Får väl lita på honom....
Efter lunch fixade jag ihop en paj. Inte en rabarber dock. Den här gången tömde jag frysen på bär så det blev hallon/blåbär. Annars samma recept som tidigare. Har jag sagt att jag är en vanemänniska? Nu kommer mitt liv kretsa kring paj, tennis och Erik Lallerstedts curry/lime dressing (den är grymt god!!) tills jag hittar något annat som jag kan haka upp mig på.
Sen kom svärmor och U hit och fikade på pajen och en massa köpekakor.
Nu har M och ungarna gått till fotbollsplanen. Själv tänkte jag läsa lite innan jag fixar kvällens gourmet middag, korvstroganoff med ris.

Fredag

Kategori: Familjen

Fredag kväll. Nu har 3/4 av familjen semester. Tyvärr tillhör jag den delen som fortfarande jobbar, trist.
Mysigt iallafall att hela familjen är hemma och samlad igen. Ungarna sover, jag äter godis och M surfar och kollar om vi kan boka någon stående tennistid till hösten. Jag har verkligen blivit biten och det skulle vara kul om vi kunde fortsätta spela även i höst. Håller tummarna att knät håller också. Nu har jag spelat 5 gånger på knappt 3 veckor. Har liiite känning och knät känns liiite svullet men jag kör på. Får vila det under semestern.

Fredagsmys

Lös tand

Kategori: Familjen

Nä här händer inte mycket. Sitter hemma framför datorn hela dagarna. Inte mycket att göra men måste vara tillgänglig för frågor.
Efter jobbet spelade jag M och stora N tennis. Börjar bli en rolig vana. Gäller att passa på när det finns mycket tider, dessutom kostar det bara 100:- i timmen för medlemmar nu på sommaren.
Annars har jag brutit köpstoppet. I ren tristess shoppade jag en Paul Frank tröja till stora N på HM (!?!) sen blev det en klänning och ett par shorts till lilla N. Allt gick på ca 200:- så det räknas knappt.
Det mest "spännande" som hänt är att jag hittade Celcius på Coop i centrum. Nu blir jag både pigg och smal, eller.....?
Sen har lilla N en lös tand, hennes första. Väldigt spännande, sen gör det lite ont också.

Oj vad jag orkade i dag när vi spelade tennis, måste bero på superdrickan.

Sweet dreams

Kategori: Ätbart

Jag har köpt en ny bakbok, Sweet dreams. Jättefina bilder och en hel del smaskiga recept. Boken är uppdelad i fyra kapitel, choklad, vanilj, nötter (just det kapitlet lär det kanske inte bakas så mycket ifrån) och frukt.
Just nu blir det inte så avancerad bakning, har snöat in lite på rabarberpaj. Har hittar ett grymt recept på pajbotten inne på Hanna Widells blogg. Så enkelt, man rör ihop den i en kastrull. Den blir lite knäckig och lite saltig då den innehåller ganska mycket salt. Såhär är receptet
Smält 175 gram smör. Rör i 3dl vetemjöl, 1dl strösocker, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk bakpulver. Tryck/smeta ut degen i en pajform och fyll med vad du tycker är gott. Grädda 25 minuter i 200 grader
Ibland rör jag ihop nån topping på lite smör, sirap, grädde, strösocker, cocos och vetemjöl som jag smetar ut på toppen innan gräddning. Glass är gott till.

Uttråkad

Kategori: Familjen

Åh vad jag vill ha semester NU! Känns som att hela Sverige har semester förutom jag. Att jag inte har så mycket att göra underlättar inte så mycket, jag måste ändå vara tillgänglig för frågor hela tiden. Förra veckan rensade och städade jag ungarnas rum. Får väl ge mig på resten av lägenheten nu.
För att få dagarna att gå lyssnar jag på podcasts. Brukar lyssna på Hanna&Amanda och Adam och kompani. Nu har jag hittat Värvet, där har jag en hel del att lyssna ikapp.
För att göra något kreativt (och för att jag var sugen) slängde jag ihop en liten rabarberpaj med cocoscrumbel. Den kommer jag och M moffa i oss senare ikväll.

Tennis och kalas

Kategori: Familjen

Idag började vi dagen med tennis hela familjen. Vissa spelade mer än andra. Lilla N tyckte det var roligast att sitta i dommarstolen. Det var som alltid riktigt kul, nu börjar jag också få lite koll på slagen.
Efter lunch packade vi ihop oss och åkte ut till Täby för att fira P som fyllt 40 för ett tag sedan. God fika och många barn som sprang omkring och lekte.
Efter kalaset åkte vi till farmor och lämnade av stora N och sen till mormor och lämnade lilla N.
Nu har vi precis ätit lite thaimat och skall ladda inför kommande jobbvecka.

Hade telefonen i väskan hela kalaset så det blir inga bilder därifrån. Men ni får några tennis bilder istället.

Lördag

Kategori: Familjen

Idag på förmiddagen var vi och slog lite golfbollar igen. Lilla N blev sur för att hon slog kortast. När vi sa att hon måste öva svarade hon surt; men jag har redan övat två gånger....
Efter lunch åkte vi hem till K och N för lite prat och middag. Dom kom hem från Spanien igår så vi fixade middag till dom. Vi gjorde det enkelt och grillade olika sorters korv, halloumi, mozarella, tomater, coleslaw och pommes pinnes.
Nu är vi hemma och skall natta ungarna. Lite senare kommer K cyklandes för lite vin och Settlers.

Löplabbet, kantareller och rabarberpaj

Kategori: Familjen

Igår åkte jag och M in till stan efter jobbet. Jag ville spana lite reor och han skulle köpa nya löparskor. Vi startade på löplabbet. M fick springa på löpband och stå på spegel innan han i affären konstaterade att M hade ett närmaste perfekt löpsteg och var lätt i kroppen (en mening jag aldrig kommer få sagd till mig!!) Sen fick han prova 3 olika par skor innan han till slut valde ett par adidas. Efter att ha använt ett presentkort han fått när han slutade sitt förra jobb och en rabatt jag har via jobbet blev skorna hans för under 300-lappen.
Själv kikade jag runt på Åhléns (där jag har presentkort) men hittade inget jag supergillade så jag gick tomhänt därifrån. Inne på Stadium blev det iallafall ett par löpartights. Nej jag springer inte, men dom är sköna att ha när man power walkar.
Vi köpte också med oss kantareller och jordgubbar från Hötorget. Eftersom vi var där vid stängning fick vi kantarellerna för 9.90kr hektot och jordgubbarna för 10kr litern.
Hemma igen åt vi kantatellstuvning och en rabarber/jordgubbspaj medans vi tittade på Do you think you can dance. Ett av våra favorit program.

Idag kommer ungarna hem. Då blir det full fart igen. Hela helgen är uppbokad med en massa trevlighetet.

Middag....

Regn

Kategori: Familjen

Igår var det trist väder, regn i princip hela dagen. Riktigt deprimerande. Man har blivit bortskämd med sol så länge att man lätt glömmer bort hur svensk sommar kan vara. Trots vädret hade jag en bra dag. Jobbet har lugnat ner sig rejält, märks att många gick på semester i måndags. Hann till och med städa lilla N's rum. Hon är en riktig skrotasamlare så det gäller att rensa när hon inte är hemma.
Efter jobbet spelade jag och M tennis med J. Lika kul som alltid men den här gången med knäkänning. Hoppas det inte blir värre än såhär. Efter tennisen mötte vi upp J's J på Bryggan för middag. Jag tuggade i mig en grym skagen till förrätt och en perfekt hamburgare till varmrätt. Till efterrätt blev det en riktigt dålig sorbet och en god latte. När vi gick därifrån hade regnet dragit bort och solen tittat fram.

Missade såklart att fota maten, blir en bild på utsikten istället.

Kompisar från fört

Kategori: Familjen

Igår träffade jag en kompis jag inte sett på ca 8 år. Helt sjukt egentligen att det gått så lång tid. Ännu mer sjukt att vi bara tog vid där vi slutade sist. Men det är väl det som kännetecknar en riktigt bra kompis. Vi hade en jätte trevlig kväll hemma hos henne och hennes nya man som vi träffade för första gången. De bjöd på grillat kött, sallad och rödvin. Tiden bara rann iväg och vi var inte hemma förens straxt före tolv. Vi bestämde att ses snart igen. Hoppas verkligen det blir så.

Ungarna? De är hos mormor och farmor och blir bortskämda den här veckan. Dagis och fritids är "stängt" och jag och M jobbar.

Recept på en trevlig kväll

Sol och poolbad

Kategori: Familjen

Igår var det superfint väder. Vi packade ihop oss och åkte till öns ute pool. När vi kom var det bilar på kanske halva parkeringen men när vi åkte var det proppfullt. Jag är inte jätteförtjust i sånna ställen. Mycket barn, hög ljudnivå, packad pool osv. Jag doppar inte en kroppsdel i vattnet där, det var M som fick bada med barnen. Själv låg jag på en sarong och läste. Ungarna har blivit så stora, när det var dags för glass tog stora M lilla N i handen så gick dom själva.

Efter badet åkte vi hem till mamma och firade lillebror en dag för tidigt. Vi blev bjudna på entrecote, bea och sallad med fetaost. Till efterrätt blev det jordgubbar med grädde. I present av oss fick han en tröja från G-star.
Grattis på födelsedagen J

Glassiga ungar

Golf

Kategori: Familjen

Igår var vi iväg för att slå lite bollar. Jag pratar såklart om golfbollar. Förstå gången vi åkte hela familjen. Senast vi slog var för två somrar sen och då var lilla N lite för liten. Stora N har ett eget halv "set" med klubbor, en driver, en putter, en 5:a, 7:a och 9:a. Allt han behöver. Det gick helt Ok, han provade igenom alla klubbor till och med drivern. Lilla N har inga egna klubbor men vi hittade en låneklubba i hennes storlek. Hon tyckte det var riktigt kul och träffade faktiskt bollen ibland. Efter ett tag frågade hon när vi skulle sluta träna och spela på riktigt. Vi avslutade med lite puttar. Blir nog att kolla på Blocket efter lite billiga klubbor till henne också.
Hur det gick för mig? Jodå, jag träffar bollen men det är väl inga jättebra slag direkt. Får träna mer helt enkelt.

Uteplatsen

Kategori: Hemma

Så nöjd med nya bordet och stolarna. Snygga som tusan. Nu vill jag hänga där ute nästan jämt. Idag åt vi lunchen inne för det var lite blåsigt och solen hade inte orkat sig dit än. Men kaffet efter drack jag ute, med sällskap av en tidning.
Vi har inte så mycket växter på uteplatsen, men en liten grön hörna har vi i alla fall. Den producerar just nu jordgubbar och smultron på löpande band. Fast jag och M får knappt smaka, ungarna är som små gamar. Närodlat precis som det skall var!

Häagen-Dazs levererar

Kategori: Ätbart

Ska man så ska man. Moffade i mig lite glass igår också. Köpte hem Häagen-Dazs nya salted caramel. Oj vad god den var. Absolut uppe och konkurerar med min gamla favorit Cookies and cream. Söt kolaglass, crunchiga kolabitar och en touche av salt, kan det bli bättre? Blir ju lätt att undvika resten av burken som ligger och ropar på mig i frysen.

Äntligen fredag

Kategori: Familjen

Usch vilken vecka, är alldeles snurrig i huvudet. Inte nog med att vi har haft rätt mycket att göra, jag backar dessutom upp ett annat konto samtidigt som jag skall göra handover för båda kontona. Skönt att det är fredag!
Idag har jag haft stora N hemma. Vi tog en sväng till Centrum på lunchen och köpte en ny fotboll, lite nya hårband och en ny vattenflaska. Sen blev det ingredienser till en tårta som stora N ville fixa. En glass han han med att få i sig också.
Hemma igen jobbade jag och stora N fixade tårta. Jättefin blev den!
Ikväll mös vi med tårta och rosa champagne. Jag fuskade och åt en stor bit, gott var det.
Nu blir det soffhäng resten av kvällen, och Champagne såklart.

Barkaby outlet

Kategori: Shopping

Idag på lunchen åkte jag och 4 kollegor till outleten i Barkaby för lite lunch och shopping. Blev ingen lunch för mig dock, majoriteten ville äta tidigare än vad som passar min pf. Men jag gick och hälsade på en gammal kollega istället. Hur trevligt som helst då det var ett bra tag sen vi sågs.
Sen mötte jag upp de andra och vi gick runt och kikade lite. Blev inte mycket shopping för mig, ett schampo och en present till min lillebror som fyller år nästa vecka.
Schampot är ett after sun schampo, det är superbra när man är på semester och badar i klor och saltvatten. Håret blir så mycket bättre än med vanligt schampo. Det jag köpte idag kommer från Matrix.

Händer inte mycket

Kategori: Familjen

Det händer inte så mycket just nu. Jobb, dagis och fritids.
Idag har jag haft en jobbarkompis över på lunch. Vi åt en god sallad med sparris, halloumi och parmaskinka. Tack S för sällskapet.
M och stora N har varit och klippt sig. Snygga killar jag har!!

Tja det var väl allt för idag.

Stora N i sin lite kortare sommarfrilla. Han kan fortfarande ha tofs vilket gjorde honom glad.
Stökigt i bakgrunden, helgens flaskskörd. Champagne och ICA cider vardag och "glamour"

Äta siffror?

Kategori: Allmänt

Det är mycket siffror nu, tex 16-8, 5-2 osv.... Ja jag pratar såklart dieter, eller sätt att äta. Själv äter jag just nu pf 16-8. Vad det betyder? Jo periodisk fasta med fasta 16 timmar och ett ätfönster på 8 timmar. Under de timmar jag äter blir det lunch och middag och då äter jag LCHF men inte så HF. Alltså så lite kolhydrater som möjligt men jag vräker inte i mig fett men äter fullfeta produkter. Eftersom jag inte är någon frukostmänniska funkar det bra för mig.

5-2 är en annan variant. Då äter man "normalt" 5 dagar i veckan och "fastar" 2 . Under fastedagarna äter man som tjej max 500 kalorier och som kille 600 kalorier. Det skall tydligen vara bra för kroppen. Funderar på att prova det här i höst.

Nu är jag ju ingen expert på någon av dieterna så vill ni veta mer vetenskapligt får ni nog googla.

Vad jag längtar efter just nu är det här, men det får vänta till semestern.

6 pack Abs workout

Kategori: Allmänt

I lördags tipsade J&J om en som heter 6 pack Abs workout. Gratis att ladda ner "lite" versionen. Det är alltså en app som skall hjälpa en att få en snygg "rutig" mage. Eller iallafall en mer vältränad mage. Det går ut på att man skall köra 10 stycken 3 minuters pass i veckan. Jag har kört två på beginner och har redan lite träningsvärk och då har jag ändå OK magmuskler. Får köra på några veckor och se vad som händer. Något 6 pack lär det ju inte bli men man kan ju hoppas :)