Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Söndagshäng

Kategori: Familjen

Igår hade vi en sån skön häng dag. Vädret var helt ok så vi var ute en del. Vi har precis köpt en stång att montera på lilla N's cykel. Hon vågade inte riktigt ta bort stödhjulen förra året, men nu verkar hon mer redo. Blev en del spring för M

Sen åt vi godaste melliset

Sen blev det en mumsig middag. Köttbullar, potatis, gräddsås och hemmagjord lingonsylt

Glömmer hur gott det är med husmanskost. 


Stenrensning

Kategori: Hemma

Jag har inte gröna fingrar alls. Brukar döda det mesta i växtväg. På uteplatsen har vi bara några odlingslådor med jordgubbar och smultron

Igår när jag tittade ut märkte jag att vår stensatta uteplats började se ut som en djungel. Det växte upp en hel massa saker mellan plattorna, det var mossa, maskrosor och annat "skit". Jag kom på att vi fått ett verktyg av svärmor som man skall använda att rensa mellan plattorna. Det ser ut som nått man mördar folk med, en lång pinne med en järnkrok i ena änden.

Så jag rensade mellan alla plattor och sopade sen hela uteplatsen. Nu är den mycket finare. Behöver kanske piffa upp den med en blomma eller något. 


Jordgubbar

Kategori: Allmänt

En av de bästa sakerna med sommar måste vara svenska jordgubbar. Det är så himla gott!! Vi köper jordgubbar året runt nu för tiden och visst dom är goda men kan inte mäta sig med dom svenska. Ikväll blev det en skål jordgubbar och mjölk till efterrätt 

Till middag idag blev det något annat gott, clubsandwich. Vi gjorde dem med bacon, kyckling, sallad, tomater, rödlök och Eriks currysås. Brödet rostade vi i ugnen med lite olivolja 
Så himla gott!!

Nu skall jag sätta mig och surfa lite på resor. Känns som jag behöver åka nånstans i höst.

Lunchdate

Kategori: Allmänt

Trött dag idag. Lilla N hade mardrömmar inatt och sov mellan M och mig. Det är ju lite mysigt men trångt och jag sover inte så bra.

Något som piggade upp var min lunchdate jag hade med min gamla kollega E. Vi åt god mat på Bistro Voltaire 

Och pratade en hel massa strunt såklart. Vi satt ute och hade det riktigt skönt, speciellt när solen tittade fram.

Klänning och juice

Kategori: Allmänt

Lite tokigt är det när en klänning kostar mindre än en juice. Idag köpte jag en klänning till lilla N på HM för 49.50:- som hon velat ha jättelänge men vi inte hittat i hennes storlek. Tydligen älskar hon kaniner

Sen gick jag förbi Naked juice bar och köpte en juice för 50:-. En sommarvariant med jordgubb, hallon, ananas, apelsin och ingefära.

Tillbaka på jobbet klickade jag tydligen hem ett par Ldir.
Tycker egentligen inte att dom är direkt snygga men har hört att dom skall vara sköna och för 550:- har man ju råd att prova tycker jag.

Lunch shopping

Kategori: Shopping

Idag på lunchen gick vi förbi Intersport. På rean hittade jag ett par crocs till lilla N för halva priset

Jag är ingen crocs älskare direkt men det är ungarna. 
Stora N fick en långärmad funktionströja, också den för halva priset. Den kan han behöva eftersom han är på fotbollsläger den här veckan. Hoppas vädret blir bättre imorgon. 

Midsommar

Kategori: Familjen

Så har det återigen varit midsommar

I år precis som förra året var vi hemma hos familjen AW, i år var även familjen B där. 
Vi började med traditionell midommarlunch dvs sill och färskpotatis förstärkt med två olika sorters lax, Västerbottenpaj, köttbullar och prinskorv. 
Ungarna lekte och vi vuxna kunde sitta och prata och dricka bubbel och rose i lugn och ro.

Vi hade laddat upp med lite av varje, men som vanligt när vi ses så var det mesta kvar även idag. Vi är inga stordrickare om vi säger så.

Jag hade tagit med mig fika. Två olika cookies, chokladmuffins och en rabarberkaka med jordgubbar, vitchoklad och kokostopping.

Till middag tog alla med det dom ville grilla. Vi körde på några goda korvar från Taylor and Jones till det blev det en god potatissallad, grönsallad och lite goda såser.

Vi hade en riktig toppendag. 
Enda tråkiga var att A gjorde illa nacken i studsmattan när dom lekte "popcorn" Efter ett utlåtande från grannen som är barnläkare blev det ett besök på akuten där hon röntgades. Som tur var hade hon bara fått en sträckning.

Både vi och B's sov över och vi vaknade till sol. 

Det blev mysig frukost i solen, mer häng och en lunch bestående av gårdagens rester. Nu har vi tagit oss hem och slöar i soffan framför fotboll (som vanligt).

Så skönt med en ledig dag till. Är lite sugen på golf eller tennis. Får se vad vi tar oss för.




En hel massa kort

Kategori: Allmänt

Igår lämnade vi in en usb sticka till dagis, idag fick vi tillbaka den med 680 bilder på lilla N. Det är så kul att få se alla fina bilder. Man får en liten inblick hur det är på dagarna när man själv inte är med. Hon har ju också hunnit bli så stor under tiden. Hon var 3 år när hon började där, bara en liten plutt
Dom har hunnit med en massa kul.
 
Det har målats
Badats
Gympats
Kalasat
experimenterat

och såklart en hel massa annat kul.
 
 

Tårtkalas

Kategori: Familjen

Igår var det tårtkalas på lilla N's avdelning. Alla 21 barnen slutar och börjar förskoleklass till hösten. 
Stora N gick på samma avdelning innan han började förskoleklass och när han slutade började lilla N där så det är fjärde året på samma avdelning för oss. Två av pedagogerna har varit med alla fyra åren. Det känns så konstigt att veta att om några veckor är det slut på dagistiden.
Igår fick vi iallafall jättegoda jordgubstårtor

personalen fick presenter och det fälldes en och annan tår.... 

Tack för fyra fantastiska år på Humlan, vi kommer sakna er!

EVY

Kategori: Allmänt

Lilla N brukar lite surt påpeka att hon minsan inte har någon solkräm på dagis. Och ja vi är lite dåliga på det. Ungarna har så bra pigment så vi brukar inte smörja in dom i Sverige. Men nu skall vi ju till Spanien i sommar. Förra året hörde jag att Proderm skulle var en bra solkräm. Nu har dom bytt namn till EVY 
  

Jag hittade den hos apotea.se för specialpris 135:- Där kan man också läsa mer om krämen. Jag köpte en spf 30 och en spf 10. Hoppas den är lika bra som den verkar.

Doftpinnar

Kategori: Hemma

Jag tycker om mitt ofta rätt så stökiga hem. Det syns att det bor folk här om man säger så. Att ingen av oss nån städfantast gör väl sitt till. Skulle gärna betala för städhjälp men vi har inte kommit till skott. Tycker det känns lite olustigt att någon skall vara här hemma när vi är borta. Skulle gärna då ta någon på rekommendation.
Nu har jag iallafall försökt piffa badrummet med lite lukta gott. Köpte hem min doftpinnar med favoritdoft från Voluspa 

Tyvärr har jag inget bra ställe att ha den på. Vill ju inte att det skall vara lätt att välta. Just nu står den uppe på handfatsspegeln men vet inte om det är lite för högt upp. Tycker inte att det luktar så mycket än, försöker justera med antal pinnar. Blir nog bra till slut.

Tjejdag

Kategori: Familjen

Idag är M och stora N iväg på fotbollsturnering hela dagen. Då bestämde jag och lilla N att vi skulle ha en riktig tjejdag. Vi började med att inte äta frukost. Ingen av oss är frukostmänniskor och nu när inte killarna var hemma struntade vi i den. Istället började vi dagen med Tummenspelet och jag tog en kopp kaffe. Efter två förluster på raken gav jag upp.

Lilla N skrev då en lista på vad hon ville göra idag

Jag kom på att jag läst om en ny pysselbutik här på ön så vi klädde på oss och åkte dit. Det roliga är att man inte bara kan köpa pyssel, man kan även sätta sig där och pyssla. Vissa saker är gratis och vissa kostar en slant. Lilla N pysslade ihop en krona till sig själv

Jättemysigt koncept. Muntra barn heter butiken. Vi kommer garanterat gå dit igen!
Sen åkte vi till Centrum och lilla N åt en chokladglass

Inne på Eat Miyabi hade dom lite olika sorter som alla såg supergoda ut. Jag provade ingen den här gången men när den här sommaren är slut lär jag ha provat mig igenom hela sortimentet.

Sen var det dax för naglarna. Jag hade köpt ett lila glitter som vi såklart provade på ett rosa nagellack

Glittret gör sig inte riktigt på bild, men det blev riktigt glittrigt. Lilla N blev jättenöjd. 

Nu tittar vi på handboll och väntar på killarna. Vi är båda mycket nöjda med vår tjejdag. Kanske försöker jag mig på en revanch i Tummenspelet.. 

Frost

Kategori: Allmänt

Det blir så himla lugnt här hemma när ett barn är borta. Den här gången är det stora N som är hos mormor. Imorgon har fritids stängt och dom två skall ha en mysdag på stan. Han har ett pressentkort på Gallerian han planerar att göra av med.
M har varit på fotbollsträning. Den första sen han fick sin spricka i revbenen.
Jag och lilla N mös ner oss i sängen och tittade på Frost.
Jag har inte sett den tidigare och tyckte den var riktigt bra. Lite knasigt bara att alla Disney tjejer har så yttepyttesmå näsor och gigantiska ögon. Men jag antar att det inte är någon ide att irritera sig på sånt. Men en liten aning irriterad blir jag nog ändå.....

Avslutning

Kategori: Familjen

Idag var det avslutningsdag. Stora N slutar 2:an. Nästa år har vi två ungar i skolan, helt sjukt. Stora N var såklart finast i hela världen och dessutom fixad i håret.
Fotbollen kunde han såklart inte lämna hemma.
Vi fick höra skönsång, flöjtspel, tal från rektorn och lite mer sång medans vi höll på att smälta bort i solen. Sedan gick vi in i klassrummet där alla ungarna fick en sommaruppgift innan det blev jordgubbar och glass. Jag hade tagit ledigt men stora N ville vara kvar på fritids, lilla N ville till dagis och M åkte till jobbet så jag fick en halv dag aldeles för mig själv. Vad jag gjorde? Jo jag handlade, vek en tvätt, körde en tvätt, hängde en tvätt, bytte lakan, stekte utflykts pannkakor, dammsög och fixade middag.
Men jag åt iallafall lunch i lugn och ro med mitt favorit sällskap 

Nån gång skall jag lära mig hur man slappnar av och tar det lugnt.

En kortfattad dag

Kategori: Allmänt

Lite cola 
Ungar som leker

En kopp kaffe

Ja det var idag lite kortfattat. 
Nu laddar vi inför morgondagens skolavslutning. Har hört rykten om Idas sommarvisa på blockflöjt...

Allergi och shopping

Kategori: Shopping

Ja nu börjar jag igen. Samma gnäll annat pollen. Den här gången gräs i höga halter. Jag är helt däckad, lite feber, ont i huvudet som tusan (samma som förut, typ bihåleinflammationsont) och lite ont i halsen. Idag smet jag lite tidigare från jobbet och just nu funderar jag på hur jag skall klara morgondagen.

Men något jag klarar av ändå är att klicka hem saker. Fick mail idag både från Oii och Babyshop där båda hade VIP sale på 30%. Eftersom jag tycker att   Babyshop har den mest lättöverskådliga hemsidan var det där jag klickade hem några saker till lilla N. Det blev en klänning från Mini Rodini
Och ett par badtrosor från samma ställe
Ett par ballerinas från Molo
Och till sist en keps från Benetton
Nu skall jag försöka kurera mig och fundera på om jag skall börja knapra kortison igen.

Nya skor, pussel och fotboll

Kategori: Allmänt

Jag älskar den här känslan man har efter 3 dagars ledigt. Jag är mer avslappnad än efter en vanlig helg. Det känns som att jag hunnit med en hel del också. Fredagen har jag ju redan berättat om. 
Igår började vi med fotbollsmatch för stora N. Den här gången på ön mot ett annat ölag. Vinst med 9-2 och stora N gjorde två mål

Efter matchen åkte vi hem till mamma för lunch och fika.
Sen ville stora N titta när de andra i hans lag spelade medans jag och lilla N åkte hem. Jag slängde in en entrecote i ugnen 
som tillsammans med råstekt potatis blev en mycket god middag.
Sen blev det Gladiatorerna och jordgubbar deluxe

Idag har stora N varit på laserdome kalas. M och lilla N stannade kvar i stan och shoppade skor åt mig
Har länge varit sugen på ett par från Tory Burch och nu när mina See by Chloe gett upp slog jag till.

Lilla N köpte ett pussel
Som med lite hjälp blev klart

Senare blir det grillade revbenspjäll och jordgubbar. Bra avslut på en lång skön helg. 
Jo just det jag har bokat en weekend tripp för hela familjen också. Det blir en överraskning för ungarna. Skall bli mysigt.

Nationaldagen

Kategori: Allmänt

Nationaldagen. Vad gör man då? 
Jag hängde med familjen på förmiddagen. Hade lite springträning (dom, inte jag. Jag fotade) och bollade lite fotboll och handboll, åt lunch.
Sen drog jag iväg till Svavelsö och tjejträff hos M. På väg ut plockade jag och B. Lite senare direkt efter en fotbollsturnering kom K och gjorde oss sällskap. Vi började med rose på terassen
Jag körde bil så det blev ett miniglas för mig.

När det började bli lite kyligt och vi hade ätit lite för mycket snax gick vi in och åt middag. En supergod middag. Vi började med gurksoppa med räkor och ett spett med jordgubbe, mozarella och basilika.

Sen fick vi en röding med dillcreme, stekt sparris, babyspenat och färskpotatis. Tyvärr glömde jag och fota...

Till efterrätt blev det rabarberpaj med grädde och jordgubbar

Tack M för en jättetrevlig och god eftermiddag/kväll med en massa prat och skratt. 

Mimmi Pigg och Mamma trött

Kategori: Allmänt

Fy vad skönt med ledigt imorgon. Jag behöver det. Har blivit aldeles för lite sömn den här veckan.
Idag hade jag dessutom en marathondag (i mina ögon sett) på jobbet, 9.5 timme utan rast. Slängde i mig lite kvarg och en fralla framför datorn.
När jag kom hem hade tydligen lilla N bytts ut till Mimmi Pigg
Det var iallafall det hon ville att vi skulle kalla henne.

Nu ser jag jättemycket fram emot den sovmorgon jag inbillar mig att jag skall ha imorgon. Får väl se hur det blir med den saken....

Glömsk

Kategori: Shopping

Hoppsan. Fick hem en beställning vi gjorde från Lillywhites häromveckan. Vad jag kom ihåg beställde vi målvaktshandskar och lite andra fotbollsgtejor till stora N och ett par gympaskor till lilla N.
Tydligen är jag lite glömsk, hade tydligen inte bara köpt gympaskor utan också ett par glittriga skor i samma modell som Toms

Inte nog med det. Tydligen hade jag klickat hem ett par blingiga Skechers till vintern också 

Och lite roliga hårgrejer 

Det som inte var så kul var att dom glömt ta bort larmet på ett par av målishandskarna

Får se hur vi löser det. Kan man gå in till någon butik bara och be om hjälp? Någon som vet?

Nya pollen

Kategori: Allmänt

Efter att faktiskt haft nån vecka som jag mått ok i pollenland så börjar det bli sämre igen. När björken börjar lägga sig lite kommer gräset in i bilden. Så nu är jag snorig och har bihåleinflammations känningar igen. Igår storhandlade jag på Apoteket (hurra för högkostnadsskydd!!)
Sen kände jag att jag behövde en vitaminboost så det blev största juicen från Naked juice bar (apelsin, ananas, passionsfrukt och jordgubbar)

Om det inte blir bättre snart får jag nog knapra i mig en kortisonkur till.

Helg

Kategori: Familjen

Helgen har gått fort som vanligt. Igår ägnades dagen åt ett snabbt besök i centrum, städning, fotbollsträning och kompislek för stora N. Sen fram emot kvällen kom familjen B hit och åt clubsandwich, tittade på Gladiatorerna, spelade padda och förlorade i plump (det gjorde M med, förlorade alltså)

Idag har ungarna häng ute och lekt
Vi har också hunnit handla, äta lunch och fika. 
Nu är lilla N på bowlingkalas.
Ikväll blir det grillning och fotbollslandskamp på Tv. Perfekt uppladdning inför nästa veckas fyra arbetsdagar. Två av dom är M i Finland. Jag är hemma och kör markservicen.