Hemma på ön

Om livet, familjen, shopping, kakbak, inredning och annat smått och gott som gör livet så mycket roligare att leva

Gott nytt år!

Kategori: Allmänt

Så var det dax för ett nytt år igen, tror det kommer bli ett toppen bra år. För vår del kunde det gamla inte ha slutat bättre :-)
Nyårsafton betyder ju såklart mat och dricka, i år är inget undantag. Det har blivit lite av en tradition att vi firar med 3 andra familjer, i år skall vi vara hos familjen K som bor ca 5 minuters promenadavstånd från oss. Perfekt med andra ord. Den här gången är det vi som står för förrätten, vi (jag) har funderat och funderat och vi tror att vi kommit på nått smarrigt som bland annat innehåller

och


Till det dricker vi



Skål och gott nytt år på er!!

FOTO: PRIVAT

Julfotografering

Kategori: Allmänt

Jag har ju glömt att visa hur fina barnen var på julafton. I ett av morgonpaketen låg nya kläder. Senare på dagen när dom fått på sig kläderna försökte jag få dom att ställa sig framför granen i hopp av fina syskonkort. Kommer ihåg att vi alltid tog sådanan kort när jag var liten och idag är det kul att titta på dom korten och se skilnaden från år till år. Det gick sådär, hur kan en 6-åring se så uttråkad ut? Här kommer iallafall två kort på glada barn...





Stora N är helt klädd i kläder från Mini a Ture och lilla N helt klädd i How to kiss a frog

FOTO: PRIVAT

Pyssel och spel

Kategori: Allmänt

Nu när barnen har jullov från skolan och dagis blir det en hel del, pyssel, spel och syskonbråk här hemma. Pysslet och spelen är bara roligt men bråken blir jag tokig på. Båda ungarna är inne i en ritperiod så det tillverkas teckningar på löpande band. Lilla N fick ett set med askar man skulle dekorera med glitter och pärlor i julklapp, hon delade snällt med sig till stora N och häromdagen glittrades det för fullt. Sen spelas det Lusen och Vem där titt som tätt, pluss att stora N spelar julklappsspelet Super Mario på sitt DS. Full rulle alltså. Och mitt i all röran försöker jag jobba, tur att det är det ganska lungt (ta i trä...)


FOTO: PRIVAT
Glitteraskar (på den fula rutiga duken....) och lusen spelet som vi kan spela hela familjen vilket är jättekul!

FOTO: www.shopping4net.se

Kantarellpasta

Kategori: Ätbart

Antar att det inte bara jag som är trött på julmat. Tänk att det är så himla gott när man äter det på julafton och tänk så himla trött man är på den såhär några dagar senare. Igår bestämde vi oss för att göra något helt annat så det fick bli en kantarellpasta. En riktig favorit här hemma, speciellt på hösten när man får tag på färska kantareller. Den här gången provade vi frysta, inte som färska men 100gånger bättre än konserverade.


Först fräste jag ihop kyckling och lite bacon


Sen får kantareller och lök fräsa med en stund innan jag har på grädde och lite buljong.


Serveras med tagliatelle eller annan bredare pasta. MUMS!! Japp det är ett vinglas man ser foten på, vin på en tisdag när jag dessutom jobbar, hur busigt känns inte det?

Den urfula rutiga vaxduken brukar inte ligga på bordet men det har blivit vår bak/pysselduk och nu när ungarna är hemma blir det en del pyssel så den får ligga på

FOTO: PRIVAT

Julklappar...igen...

Kategori: Allmänt

Känns som att julen aldrig tar slut, eller iallafall inte julklapparna. På julafton var vi hemma hos oss och öppnade "våra" julklappar redan på morgonen. Efter lunch kom mormor, farmor, syskon och bonusar hit, efter Kalle Anka blev det obligatoriskt julmatsätande och sen gick vi på julklappshög nummer två. På juldagen kom morfar förbi en sväng och hade med sig mer julklappar. Igår var det lilljulafton igen hos farmor i Täby eftersom barnens  bonuskusin varit hos sin pappa på julafton. Tyvärr fick jag och lilla N stanna hemma eftersom hon fått feber, men såklart blev det mer julklappar för båda barnen. Men idag är det tillbaka till "verkligheten" igen. Inga julklappar, ingen julmat (hoppas jag), M får roa barnen medans jag sitter i soffan och jobbar. Men snart är det helg igen och då skall jag också vara lite ledig.


Julaftons första klappöppning


Klapphög nr 2

FOTO: PRIVAT

Gran Canaria

Kategori: Semester

Jaaa äntligen, nu har vi bokat en resa till solen. Ja det ligger långt fram i tiden, vi åker inte förens i början av maj men åh så skönt att ha det att se fram emot. Jag har tidigare fnyst lite åt charterresor och tyckt att det är mycket bättre att åka reguljärt och hitta eget boende. Ja det blir oftast billigare och framförallt mer flexibelt men jag har också börjat förstå charmen av charter, barnklubbar och ja till och med all inclusive. Förra vintern när vi var i Thailand åkte vi med Ving och ungarna älskade deras Lollo och Bernie och mini land där man kunde leka. Den här gången provar vi Fritidsresor och deras Bamseklubb. Det som var bra med Ving var att deras barnaktiviteter bokade man dag för dag på plats medan hos Fritidsresor måste man boka hemifrån. Men vi har tur, Fritidresor firar 50 år så Bamseklubben kostar bara 1:- per barn på Bahía Feliz dit vi skall, så det var ju bara att boka. Vi körde faktiskt hela charternördpaketet (tittade på Sällskapsresan igår...) och slog till på en all inclusive, det lät så lockande det där med "gratis" glass och dricka till barnen. Hoppas bara att maten är OK för jag kan vara lite kinkig.

Blue Village – Las Pitas - Bild 9
Hit skall vi

Blue Village – Las Pitas - Bild 13

FOTO: www.fritidsresor.se

Julpyssel

Kategori: Allmänt

I fredags när jag jobbade (hemifrån,någon måtta får det ju vara :-) så julpysslade Micke med ungarna. Dom gjorde bland annat marsipanfigurer som dom doppade i choklad. Det blev fint, färgglatt och kladdigt. Jag slet mig från jobbet 5 minuter för att göra en marsipangris, tyvärr såg den mer ut som en flodhäst med ett äpple i munnen. Stora N's gris däremot var fantastiskt, M's gris ser ut som et grishuvud fastsatt på en stock eller nått sånt.


Koncentration


Här ser ni våra grisar, Stora N's gris är den rosa som ligger på rygg :-)

FOTO: PRIVAT

GOD JUL

Kategori: Allmänt



Jo han kom i år också jultomten. Vad skall man nu "hota" barnen med de närmsta 11 månaderna ;-)
Nu skall vi ägna oss åt att titta på Kalle Anka, äta skinka, proppa i oss godis och öppna mer paket....

God jul!!

FOTO: PRIVAT

Julstrumpa

Kategori: Allmänt

Häromdagen kom stora N hem från skolan med ett paket till lilla N. I paketet låg en jättefin julstrumpa som han har sytt. Den är dekorerad med fina paljettblommor i lila och rosa, lilla N's favorit färger. Det är så roligt att se hur snäll han är mot sin lillasyster. Nu hänger iallafall strumpan i lilla N's rum i väntan på tomten, för han skulle tydligen stoppa ett litet paket där inatt. Dom kom fram till att dom delar på strumpan så bådas små paket kan läggas där. Vilken tur att mamma tomte och pappa tomte har köpt paket som passar in i den inte alltför stora strumpan.



FOTO: PRIVAT

12 år..

Kategori: Allmänt

Igår firade jag och M 12 år tillsammans. Eller firade och firade, vi hade sagt att vi inte skulle fira eftersom vi hade firat 10 år som förlovade tidigare i höstas. Jag hade faktiskt glömt bort det helt och blev väldigt förvånad när M på kvällen plockade fram ett paket. Ja jag skämdes lite när jag inte ens då förstod vad det var, inte förens han sa grattis på 12-års dagen trillade poletten ner. Jag fick ett jättefint halsband från Edblad som matchar ett armband jag fått tidigare. Tack finaste M!!

Mikrovågstofflor

Kategori: Allmänt

Jag är egentligen ingen frusen typ, men jag fryser nästan alltid om fötterna. Jag har ett par duntofflor men dom tycker jag inte är bra alls, sen har jag ett par UGG tofflor, dom är helt OK när man är uppe och går omkring, men är inte så sköna att ha på sig när man sitter och myser i soffan eftersom dom har en hårdare sula. På Bluebox har jag hittat något som verkar perfekt, microvågstofflor. Man värmer dom i micron som en vetekudde, sen har man värma sköna tofflor när man myser i soffan. Eftersom inte tomten behagar komma med paket till oss vuxna blir det väl till att önska sig ett par i födelsedagspressent.



FOTO: www.bluebox.se

Koka kola

Kategori: Ätbart

Jag är inte så jättemycket för julgodis, tycker mycket är aldeles för sött. Men något jag har fastnat för är kola, självklart är receptet jag använder från Leila Lindholm. Jätte enkelt är det också, i princip bara hiva i allt i en kastrull eller vad man vill använda och koka i ca 25 minuter. Själv brukar jag använda en traktörpanna. Det jobbigaste är att skära allt i bitar, brukar nästan få kramp i händerna, men det är det värt. Sen brukar jag rulla in dem i bakplåtspapper, inte så snyggt kanske men det är det som alltid finns hemma.





FOTO. PRIVAT

Chokladglass

Kategori: Ätbart

Vem tycker inte om choklad? Här hemma är alla chokladtokiga, men mest tokig är nog lilla N. Hon vill helst ha choklad med choklad med choklad. Igår när hon och jag var och handlade kom vi på att vi var lite glass sugna. Lilla N hittade försåss en chokladig glass, Mövenpick swiss chocolate. Och visst var den chokladig, härligt gräddig chokladglass med en massa tunna chokladbitar, mums! Söndags lyx och ny familje favorit.





FOTO: PRIVAT

Kaffe kaffe kaffe

Kategori: Allmänt

Jamen nu har vi äntligen köpt en Latisimma+ som jag varit så sugen på sen den kom tidigare i år. Nesspresso har just nu en kampanj där man får tillbaka 500:- i pengar eller insatta på sitt "nesspressokonto" när man köper en ny maskin. Sen fick vi för några dagar sen en rabattkupong på Åhlens på 25%, gissa vart vi köpte vår maskin? Jag hade spanat in mig på en vit men den sista gick precis framför näsan på oss, kvar fanns röd eller blå.  Vi köpte den blåa som jag tycker nästan går mot mörklila. När vi kom hem och placerat den på hederplatsen måste jag säga att var mycket nöjd med färgvalet. Det blev jättebra, bättre än den vita hade blivit tror jag faktiskt. Och det bästa av allt är att med alla rabatter och kampanjer kostade den inte mer än ca 1750:- Sen måste man ju såklart köpa kaffekapslar, vi slog till på ett "nybörjar paket" där man fick ett rör av varje sort pluss en kapselhållare, allt för dryga 800:-
Gissa om jag kommer dricka mycket kaffe nu framöver, latten är grymt god...



Fick inte med färgen så bra på kortet, den ser nästan svart ut men man kan se att den är blå om man titar ordentligt

FOTO: PRIVAT

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Igår var det fredagsmys hela dagen. Jag hade tagit ledigt från jobbet och M hade bokat in oss på ansiktbehandling och Hotstonemassage på ett ställe som heter La Roshe day SPA. Jag har länge velat prova just Hotstonemassage eftersom jag är rätt känslig och får så himla ont efter en vanlig mer djupgående massage. Nu hade han hittade en deal på Groupon med anisktsbehandlig, fotvård och Hotstonemassage för drygt 800:- per person och slog till. Vi började dagen med en frukost på Waynes för att sen ta oss till La Roshe. Ansiktbehandlingen var toppen bra (men har inte så mycket att jämföra med) Hotstone massagen var väldigt avkopplande, höll på att somna ett par gånger. Dock var det ganska lite massage över nacke och rygg och mer koncentrerat på ben och fötter. Efter en snabb lunch på Mc Donalds blev det lite shopping. Alltså fredagsmys på högsta nivå!

Frukost!

De heta stenarna och den varma oljan

FOTO: PRIVAT

Tradera fynd (?)

Kategori: Shopping

Jag skrev ju tidigare om moonbootsen jag tyckte var så söta, men dyra och opraktiska. Nu har iallfall lilla N fått ett par :-D men begagnade. Hittade ett par på Tradera som jag fick betala 195:- (+ frakt) för, helt klart överkomligt. Om jag lilla N kommer vilja ha dom på sig är en annan fråga. När jag visade henne dom sa hon, är de mina de där runda skorna. Men dom har ju rätt färg iallafall...


Tidigare hittade jag ett par helt nya vinterkängor från Vincent till Stora N, dom betalade jag knappa 200:- för.
På Tradera såklart...det bästa är att man sen kan sälja sina saker där och få ihop nya pengar så man kan köpa mera saker.


FOTO: PRIVAT

Julgran

Kategori: Allmänt

Så var årets julgran inköpt och påklädd. Förra året hade vi en fantasktiskt fin gran, nästan alla som såg den frågade om den var äkta eller inte. (det tar jag som en "komplimang). M hade fått order att köpa en lika fin gran i år. Han lyckades väl OK, fin men inte perfekt. Vi har alltid kungsgran som vi tycker är finare och inte barrar så mycket. Jag tycker om att ta in och klä granen ganska tidigt för det är så himla mysigt. Som jag skrev tidigare är det enbart kulor, några tomtar, candy canes och glitter. Jag tycker om en ganska enkel och "stilren" julgran. Tyvärr ingen toppstjärna från Georg Jensen, men kanske nästa år.....


Årets gran. Påklädd är den jättefin tycker jag





FOTO: PRIVAT

Den här bloggposten innehåller nötkräm

Kategori: Allmänt


Foto:UNICEF



UNICEF/Pelle Bergström

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.


Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här!
Tillsammans räddar vi barns liv.


Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.


Lucia

Kategori: Allmänt

Igår va det Lucia och dags för lilla N's första luciatåg. Redan 07.45 var det samling på dagis och då skulle man vara ombytt. Lilla N tycker verkligen om sina lucia kläder så påklädandet gick utan problem. Kronan tycker hon skaver lite så den fick fröknarna (pedagogerna) sköta. Eftersom vi var tidiga lyckades vi sno de bästa platserna i soffan längst fram. Det var verkligen världens finaste luciatåg, ingen spårade ur, petade sig i näsan eller började gråta. Alla var så duktiga och sjöng så fint. Självklart var lilla N den finaste lucian, det var vi överens om jag, mormor och farmor som gjorde mig sällskap. Sen var det såklart fika med lussebullar och pepparkakor. Stora N skulle haft luciatåg ute i skogen på eftermiddagen men han blev sjuk och kunde inte vara med. Besvikelsen var total och han var jätteledsen, stackarn.



FOTO: PRIVAT

Maze Sleep

Kategori: Inredning

Vårt sovrum är rätt tråkigt, men vi har börjat piffa till det lite smått. Just nu har vi jättegamla fula sängbord som egentligen inte får plats. På M's sida står det till och med åt fel lädd så man kan inte dra ut lådorna. Ja som ni förstår är det lite trångt, mest beroende på att vi har garderober på ena sidan av sängen och det tar ju lite extra plats eftersom man behöver kunna öppna dem. Idag såg jag att Campadre hade kampanj på Maze och gissa om jag blev glad när jag såg att dom hade deras Sleep för bara 745:- styck, vilket fynd!! (tror jag) Jag klickade iallafall hem 2 stycken, jag tror att de kommer passa superbra i vårt sovrum.



FOTO: http://campadre.se

Coldplay

Kategori: Allmänt

Jag är egentligen ingen konsertperson, jag har nog varit på tre stycken "riktiga" konserter i hela mitt liv. De är Hothouse flowers, Michael Jackson och Lauryn Hill (som ni märker har jag rätt spretig musiksmak) Sen har jag varit på en del mindre konserter med Brainpool som var mina absoluta favoriter ett tag. Men häromveckan sa jag till M, om Coldplay kommer och spelar i sverige skulle jag vilja gå. Och vilka kommer och spelar i sommar på Stockholms stadion jo Coldplay. Biljetterna släpps på Ticnet den 14.e December, men som american express kund kunde man boka redan den 10:e så gissa vem som knep några biljetter, jo jag! Så nu blir det till att fira vår 9-åriga bröllopsdag lyssnande på Coldplay, sämre kan man ju ha det. Nu skall jag bara lyssna in mig lite på alla deras låtar.


Ljus

Kategori: Allmänt

Det är något speciellt med levande ljus. Kanske är det de lite fladdrande skenet, jag vet inte, men det bidrar verkligen till en myskänsla. Nu på vintern är det ju verkligen rätt årstid då det blir mörkt så tidigt på kvällarna. Vi har inte så många ljusstakar men några blockljus på en bricka duger fint! För ett tag sen när jag var på en outlet här i närheten hittade jag jättesöta doftljus med jultema från Primal elements, så just nu doftar det Candy cane här hemma.


Myyyyys....



Vårt juliga doftljus som sprider en doft av Candy cane, eller polkagris som vi säger till vardags.

FOTO:PRIVAT

Pepparkakor

Kategori: Allmänt

Idag får vi besök av familjen B W och det är pepparkaksbak som står på schemat. Jag tycker det är mysigt att träffas och baka ihop. Barnen brukar inte orka vara med så länge men dom brukar komma tillbaka när det är dax att dekorera. Tänkte använda samma recept till glasyren som vi använde till pepparkakshuset, men nu har vi olika strössel istället för godis. Pepparkaksdegen har vi köpt, lite genvägar måste man ju få ta.



FOTO: PRIVAT

SOS Barnbyar

Kategori: Allmänt

Vi har sedan ganska många år tillbaka ett fadderbarn via SOS barnbyar. Jag tycker det är viktigt att kunna hjälpa de som inte har det så lätt här i livet. Att jag med mina 200:- i månaden kan hjälpa ett barn att få en trygg uppväxt, mat och kunna gå i skolan tycker jag är helt fantastiskt. När jag gick på mellanstadiet hade vi i klassen tillsammans tre fadderbarn från Indien. Ett väldigt bra sätt att få barn att förstå att alla inte har det lika bra som vi har det här i Sverige. Nu såg jag att man kan köpa "julklappar" på SOS barnbyars hemsida. Tror nog att det kan bli leksaker till ett barn i Kambodja i årets vuxenjulklapp.



FOTO: http://www.sos-barnbyar.se

Pepparkakshus

Kategori: Allmänt

Igår när barnen kom hem från dagis hade vi förberett varsitt pepparakshus som de fick dekorera aldeles själva. Jag vispade ihop en glasyr:

2 äggvitor
1/2 kork ättika
Nästan ett helt paket florsocker.

Först vispade jag upp vitorna så dom blev styva, sen hade jag i ättikan och florsockret lite i taget tills det blev lagom fast.

Sen delade jag upp glasyren i 4 lika stora delar och färgade in den rosa, blå och grön, den sista fick vara vit.



Eftersom jag är lite slö lyxade jag till det och använde 4 engångsspritsar från Wilton.
Vi hade också polkagrisar, gelehallon och nonstop. Jag måste säga att barnen var mycket kreativa och det blev två två väldigt färgglada hus.





FOTO:PRIVATA

Pressentlager

Kategori: Allmänt

Igår satt jag och surfade runt lite (för ovanlighetens skull... ;-) och kom på att kompisen E tipsat om att BR ibland har riktigt bra priser på deras hemsida. Eftersom det den sista tiden har varit väldigt mycket kalas tänkte jag att det skulle vara bra att ha ett litet pressentlager att ta av här hemma. Visst hittade jag en hel del "fynd", jag köpte 8 lekasaker för sammanlagt 350:- då sparade jag 850:- känns riktigt bra. Surfade också in på lekmer och köpte julkläder från Mini a ture till stora N och en mössa från Name it till lilla N


Mössan är det enda jag kan visa bild på efterom resten blir pressenter och julklappar. Tycker den är jättesöt, en billigare variant av de andra mössorna med äkta pälstoffs. Vad lilla N tycker får vi se, men jag håller tummarna att bhon tycker om jag

FOTO. www.lekmer.se

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Nu har jag hittat det, bästa receptet på Chocolate chip cookies! Var hemma hos Lidingömamman i söndags och hon bjöd på supergoda kakor. Hon hade hittat receptet hos Call me cupcake och då tänkt på mig och mitt receptletande. Jag var ju naturligtvis tvungen att provbaka receptet själv men jag hade bytte ut den mörka chokladen mot vita chokladknappar för det var det jag hade hemma, och visst blev kakorna aldeles underbart goda (tyckte hela familjen), att de är superenkla att baka gör ju inte saken sämre. Tack söta E för att du hittade receptet åt mig!



FOTO: PRIVAT

Pyssel

Kategori: Allmänt

I lördags var vi och familjen H hos familjen W i Täby och julpysslade. Vi kokade tre olika sorters kola (saffran, saltlakrits och grapefrukt) gjorde en vitchokladtryffel, drack rosa bubbel, pysslade fina tomtar, åt middag, drack rödvin, snackade en massa skit (de vuxna), lekte (barnen), fikade, öppnade alla luckor i tv adventskalendern (okänd gärningman), åt kola, åkte hem med supertrötta barn. Alltså en helt perfekt trevlig dag!!
Självklart stod jag för fikat som den här gången blev en kladdkaka toppad med "bountyroad" dvs en ganache av marabou mjölkchoklad och grädde och på det jordnötter minimarshmallows och bounty delad i mindre bitar.


Fikat som om jag får säga det själv var riktigt riktigt god


Dom fina tomtarna som barnen gjorde, självklart skall vi hitta någon bra plats att ställa dom på.

FOTO. PRIVAT

Vinter?

Kategori: Allmänt

Idag är det 2a advent, men var är kylan, var är snön, var är vintern? Jag kommer nog få ångra det här senare när det är urkallt och en massa snö, men jag vill ha vinter, en riktig vinter! Nu är det ju inte kallt men det är ju inte heller varmt, det är ju bara något feset mellanting av skitväder. Fram för årstider, varm sommar, regnig höst, kall vinter och ljummen vår (utan pollen i min drömvärld).
Så här ser det ut när jag går till jobbet på morgonen

Men nån vidare julkänsla får man ju inte ändå.

Nä nu skall jag slut gnälla och ta en lussekatt till. Ha en härlig 2a andvent!

FOTO: PRIVAT

Solen

Kategori: Allmänt

Åh vad jag älskar solen, åh vad jag saknar värmen! Vår familj älskar att resa (vem gör inte det) och brukar försöka åka minst en gång om året till solen och värmen. Så fort vi kommer hem brukar jag börja titta på nästa resa, livet känns så mycket lättare när man har något att se fram emot. Just nu har vi av olika anledningar inget bokat eller ens planerat. Vi hade tänkt att åka med familjer R till Österike och vandra lite men det satte mina dumma knän stopp för. Måste ju erkänna att jag kikar runt en hel del på resor, får se hur det blir framöver. Om allt går som jag vill så blir det nog en resa i sommar, kanske till Spanien? Sen har vi lite lösa planer på en längre resa vinter 2013, får se hur det blir med det. Men just nu får jag drömma mig tillbaka till förra vinterns Thailandsresa....





Lilla och stora N njuter av sol och bad

FOTO: PRIVAT

Sockerkaka

Kategori: Allmänt

Jag gillar att baka, om jag är på dåligt humör vill jag baka, om jag är stressad vill jag baka, om jag är trött vill jag baka. Igår var jag lite stressad, ganska mycket trött en aningens irriterad så vad passade bättre än att baka nåGOT. Konstigt nog blev jag sugen på att baka en sockerkaka, jag är ganska usel på just sockerkakor lyckas allid få en massa klupar i smeten. Nu har jag fått tipset av M (som jag egentligen VET men aldrig orkar) att ha i lite mjöl i taget istället för att bara ösa i allt på en gång och naturligvis blev det mycket bättre. Så blev lite torsdagslyx med citronsockerkaka efter middagen.
Ett litet tips är att använda kokos istället för ströbröd i formen, passar mums till de flesta kakor


En bit sockerkaka på det fina "hjärt fatet" som från början var min farmors men nu står hemma hos mig

FOTO: PRIVAT

Adventskalender

Kategori: Allmänt

Tiderna ändras, när jag var barn hade man (eller jag ialla fall) TV och radions julkalender, kanske en från ICA och om man hade tur kanske man fick en fin med lite glitter på eller nått annat "lyxigt". Någon chokladkalender fick inte jag av mina föräldrar. Man skall inte äta godis varje dag sa dom. Jag kan väl egentligen förstå hur dom tänkte, men åh vad gärna jag hade velat ha en.
Stora och lilla N vill självklart också ha chokladkalendrar och de får dom. Vi tycker det är OK att äta en liten bit choklad varje dag, det är ju trots allt bara i knappt en månad. Det vi inte rikigt gillat om är väl kvaliten eller bristen på kvalite det är på chokladen i de kalendrar som kostar 9.90:- på tex Willys. I år hittade jag på Tehuset Java en kalender som skall innehålla kvalitetsmjölkchoklad, hoppas den håller vad den lovar.



Lilla N får dessutom en Barbiekalender



Och stora N en lego Star Wars

Och idag fick dom öppna första luckan, vilken lycka!!