God glass utan glassmaskin
Kategori: Ätbart
I lördags när vi hade familjen N här på middag var ju ugnen upptagen hela dagen. Blev förresten godaste pulled porken hittills, drygt 8 timmar i ugnen fick den. I alla fall blev det till att hitta på någon efterrätt som inte behövde gräddas. Då kom jag på att jag läst om ett glassrecept som verkar superenkelt. Grunden är 5 dl grädde och 1 burk kondenserad mjölk (den sötade varianten) och lite vaniljpulver. Har man inte vaniljpulver antar jag att det funkar lika bra med vaniljsocker.
Man vispar grädden halvhårt sen blandar man i den kondenserade mjölken och vaniljpulvret. Sen är det fritt fram att blanda i det man vill ha. Jag delade upp smeten i två delar. I den ena hade jag nonstop och hackad daim. I den andra rester av en rabarbersmulpaj. Sen in i frysen minst 5 timmar. Sen måste den få tina lite innan servering, ca 30 min i kylskåp körde jag på. Glassen blev krämig och god (sa dom som åt). En jätte enkel god glass som blir superbra utan glassmaskin, kan det bli bättre.
De olika glassarna